- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
nálam a ds4-ben az E6400-es ment 7x470-et is, ami valszeg a chipset vége jelen esetben, 6x500-on is elindult, de asztal megjelenése után restart.. így 8x400-on alapfeszen hajtottam, elég volt ez a sebesség.. most hogy meglett a Q6600-még ennyin sem akar menni.. pedig elbírja a proci a 3200-at (356x9), valós 1.316v-on.. valósnak azt a legalacsonyabb feszt írom, amit 4x-prime95 alatt cpu-z kiír, ez menet közben is változik. idle, asszem 1.362v-ot ad neki a lap, de ehhez 1.4v-ot kell beállítanom biosban, elég nagy a drop. ráadásul eléggé melegszik is a proci (h2o-úton
). digihez mindenképp ilyesmit ajánlok brutális telejsítmény, egy megfelelő software-en keresztül!
szvsz +10k-t nem ért meg a csere..
ha jó az okfejtésem, akkor azt tudjuk ebből leszűrni, hogy minnél nagyobb egy proci alapteljesítménye, ill fogyasztása, annál kevésbé lehet az FSB-jét tuningolni (lehet, hogy egy proci pl.: 6x500-on többet fogyszat, mint 8x375-ön?).. az a vicc, hogy quad-ok még a űbercsászár p-35-ös lapokban is alig mennek jobban, az a +25-30Mhz az fsb-ben, nekem nem jelent akkora előnyt, hogy megérje cserélnem emiatt. így marad a lap egyelőre...
-
helkis
veterán
szerintem simán megpróbálhatod F12-vel.. az 1.43v-valszeg nem a beállított, hanem valós feszt takar, vagyis a lap drop-olásától függően mást kell beállítani akár jóval nagyobbat (terhelés alatt nézd meg, ott is esik a fesz), vagy vcore-mod-ot kell megcsinálni. persze ettől nem lesz hüvösebb a proci.. vedd le a szorzót 6-ra aztán teszteld ki azt a legnagyobb fsb-t, amit az új procival elbír a lap.. aztán tolhatod a szorzót felfele!
egyébként mennyibe volt a váltás? megérte 2Mb+cache-ért? -
helkis
veterán
a Geil PC2-6400 Value ramokat 2féle gyártó-chippjeivel szerelik, ezért a settek között lehet eltérés:
magyarul a tuningjuk is valszeg különbözik, elég ha csak 1 ramchip nem szereti nagyon tuningoltatni magát, bukik az egész mutatvány:
GX21GB6400DCK / GX22GB6400DCK 5.0-5-5-15 @ 1.8 ~ 2.2V Powerchip vagy Elpida
nálam a Geil ultrák 5-5-518-ra vannak spd szerint belőve, ez azért kell, mert a hivatalos 4-4-4-12-es időzítést, csak 2.1v-on tudják, alapértelmezésben egy alaplap pedig 1.8v-od a ramoknak, tehát ha az spd-ben ez lenne, nem indulna el a lap!marad a kézzel beállítás!
pl. egy sikertelen tuningnál (cmosclear) elég dúrva lenne, hogy nem indul el többé a lapod mivel a ramfeszt nem tudod növelni az időzítések pedig adottak!
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
maximum főzök egy spagettit!
ahogy elnézem xtremesystems-en a B3-asokkal ritkán jutnak előrrébb vagyis 400+fsb-fölé még p35-el is..
ha így van felesleges pénzkidobás lenne egy másik lapot venni, bár most tetszik az abit ip35pro
Qru - gigával meg vagyok elégedve egyébként, ha leszoknának a ''heatpipe-hills''-ről talán megint vennék tőlük lapot. -
helkis
veterán
kérdeztem.. az van amit Gorneck23 mond.. marad a külföldi beszer, nézegettem olyan 250euro-s áron lehet előrendelni, sajna kevesen szállítanak az EU keleti csücskébe, oda is kb 30-40 euros áron, így csak az igazi ős uv-zöldeknek éri meg..
asus p5k-e-wifi tetszik, de kellene 2db ps/2-es port, hogy még doskompatibilis maradjak..majd meglátjuk mi lesz.. jelenleg h2o-sítási tervezeten gondolkodom, ha sikerül lehűteni a cserépkályhámat és meghúzni 400+fsb fölé olyan 450-köré, akkor marad a lap.
-
helkis
veterán
nem, alapban csak az egyiket frissíted, én hagytam a gyárin a secondary-t és volt már, hogy annyira elállítottam, hogy backup-olda az F3-ast az F6-ra, hogy elinduljon a lap..
jelenleg F10-van, tuningban igazából a quad szabja már a határt úgy érzem, így nem nagyon törődök vele, majd ha ''vizesedik'' a helyzet visszatérek rá mit bír, jeleneg ezt nevezem végének léggel (9500led 2100rpm-en ezkb: 75%): [link]
3300-on is lemennek a tesztek, de prime már hibázik, így 3200-on még stabil.. kicsi a cooler, vissza is vettem alapra a procit, ill minden energiatündért bekapcsoltam!
ja és valamiért az E6400-el atomstabil 400-as FSB-t egyszerüen nem komálja a lapom a Q6600-al, jobban örülnék egy szintén 400x8-nak, mint 9x356-nak, ez simán a chipset ''elavultsága''? melyik a legjobb P35-ös lap ami keveset droppol és van rajta 2db ps/2-es csati + 8sata? DFI-p35-TR2 még mindig hiánycikk? -
helkis
veterán
futtattam egy pcmark 2005-öt, lehet csemegézni!
[link]
-
helkis
veterán
hát sajnos a 1.28v kevésnek bizonyult prime95 25.2 hibázott egy óra után, azóta a gyári 1.3v-ot beállítottam neki valós fesznek így stabil már 1.5órája, a hőfokok felmásztak 87fokig, ekkor a procifelülete 71foknak jelezte a progi!!!
ez akkor fordult elő mikozben ment a prime és közben everest FPU Julia-t számoltattam vele!
ami viszont elég szokatlan, de nagyon örülök neki, hogy egyszerüen nem tud belassulni a rendszer! prime95 alatt egymagos gépen nem sok mindent lehetett csinálni, max lemenni sörözni
2 magnál már lehetett, de egy idő után belassult a rendszer, itt minden úgy megy mintha semmi nem fogná a gépet, dúrva!
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
megjött a prockó!
nem polírozott q6600 rev. B3, alapfeszen 1.3v helyett 1.264v.ot kap a p965-os DS4-től, így is elég meleg terhelve (73fok), a felülete és a magok között kb13-15fok különbség van, egy zalman 9500-ös hűtővel (úgylátszik mamár ez kicsinek számít..), jól szellőző zárt házban. alapon is szépen megy, semmi probléma nem volt, xp simán rájött hogy immár 4 maggal is tud dolgozni. everest sebességmérés tesztjeiben (cpu+fpu) meglepően jól szerepel a c2d-ra majdnem dupláját veri számítási teljesítményben. valahol kicsivel a 4magos xeonok fölött helyezkedik el valszeg a magasabb órajel miatt. most keztem tuningolni, 400-as FSB-n volt az E6400-am, a lap egyébként 470-ig bírja, de most el sem indult 400*8-al, 400*6-on elindult, de a hdd-ket már nem látta, aztán shutdown.így gyorsban 350-es fsb-vel keztem el szórakozni, ezt úgy látszik szeretni, alapfeszen (1.264v a lap droppolása miatt) 2800-on még stabil a cucc, 3150-nél már kell neki adni egy kis kakaót, most 1.28v-ot kap a laptól prime95 25.2 megy már fél órája, talán jó lesz.. bár néha 82fokig is felkúszik egy-egy mag hőmérséklete!!!
prime alatt a gépem 390w-ot zabál!
lehet tényleg lesz egy p35-ös lap a mostani helyett, ill vagy víz, vagy valami igennagy, jó hatásfokú procihűtő beszerzése ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest