- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #85914 üzenetére
Egy egyszerű mikrofonnal és mikrofon erősítővel mér, amit láttam szettet...tehát nem B&K pressure field mikrofonnal....
Illetve a megjelent P1 mérések eddig nem hozták azt a görbét, amit én láttam itthon....ettől függetlenül is csodálkoznék a hasonló karakterisztikán, mert a 750 normális forrásról erősen sötét málytúlsúlyos, míg a P1 épp az ellentéte... -
Kékes525
félisten
válasz
-NoVa- #85876 üzenetére
Az RHA MA750i-füllhallgatóhoz Comply Comfort TS-400 használok, mert nagyon jól illeszkedik a fülemhez, nem esik ki a fülhallgató. Itt azt írod, hogy a Spinfit CP500 sokkal jobb basszust ad ki. Elég kevés a basszusa a BTR5 + RHA MA750i párosnak. Ez szerinted a RHA MA750i-füllhallgatóhoz is jobb lenne? Ennek az illeszkedése is van olyan jó, mint a Comply Comfort TS-400?
-
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #85889 üzenetére
Kiváló hangzású füles, csak ugye nehéz kihozni belőle. Lehet finomhangolni kábelekkel meg illesztékkel, de az erősítésen múlik nála a dolog alapvetően.
Az Ant asztalival parádés amit nyújt pl.
Most egy Woo Wa6-al ismerkedek.
Bejáratós még, új csőszett van benne.
Ezekkel a csövekkel fogja adni amit szerettem volna kapni ettől az erősítőtől azt már érezni.
Most hétvégén rádugtam a P1-et, kissé félve, mert tudom milyen kis rohadék.
Olyat zenéltek együtt, hogy el sem hittem.
Megint megvolt az, hogy a fejeseim nem is hiányoztak mellette. A gyári kábelét használom amúgy.
Akármi stílus, felvétel bevonzott. Nagyon egyben volt, van amit ad a Wa6-al. Az Ant-al sem volt jobb, legfeljebb csak másabb.
De ugye ez sem hordozható.... -
Kékes525
félisten
válasz
-NoVa- #85854 üzenetére
Én 50-es 60-as esetleg 70-es évek beat-et és rock-ot és minden évjáratú blues-t és jazz-t hallgatnék vele. Így olvasva nekem úgy tűnik, cáfolj meg ha nem, hogy erre a P1 mintha jobb lenne. A Sennheiser HD650-et otthon hallgatnám az Audio-GD-11-el, PC-és Foobar2000-el, a fülest a BTR5-el és a Galaxy S9+-al.
A BTR5 az használható lenne az Audio-GD-11 és a HD650 közé fejhallgató erősítőnek?
-
lapalapa
senior tag
-
korpicschess
veterán
válasz
-NoVa- #85813 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!
Amiket írsz egybevág azzal, amit éreztem, az SMS audio tip a legszélesebb lyukú! Még talán valahol találok Sennheiser tipeket, de ahogy Tulku írta, van itthon egy doboszka, csak aztán már minden össze-vissza volt, és ilyenkor mindig kevesebbnek tűnik, mint kéne.
A Shure-hoz abszolút best nálam a Spinfit. -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #85783 üzenetére
Må nem csövezek, csak tartom a kezemmel a fülhallgatót vagy szigetelőszalaggal körbetekerem a fejemet :) nem is érdekel már annyira mert ezeket a kínai cuccokat mindig el lehet adni amennyiért vettem.
Ezt is sokan dicsérik ,tesómnak volt. Ha hallottál még halk szánalmas nyekergēst,ne tudd meg [link] -
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #85779 üzenetére
Maga az MMCX csatlakozó szar úgy ahogy van.
Legtöbb esetben ajzat tű fogadó túl tág, emiatt nem.tud érintkezni, ezt könnyen orvosolható.
Következő hiba, a rögzítő gyűrű nem tud elég mélyre menni, mert a dugónál nincs meg az a kiemelés.
Legjobb, hogy VSD használt MMCX-re hajazó csatlakozást, de pont annyival tértek el tőle, hogy mel legyen kompatibilisek teljesen.Ebből szempontból már látható, hogy füles, de alakja hátsó nézetből, hát izé…
Azért én 1 hét pihi után újra hallgatva írnám a véleményt.
Sajnos emberi fül/agy képes hozzá hangolódni, emiatt csalóka. -
-
Tulku
veterán
-
Jannn
aktív tag
válasz
-NoVa- #85714 üzenetére
Ugyanezt a tesztet végeztem el a napokban tidal hifi vs Apple Music közt. Hangminosegre full ugyanaz, viszont az AM sokkal hangosabb (normalizalas természetesen mindenhol kikapcsolva) Ez fontos lehet nehezen hajtható füleseknél pl. Ha lejar a tidal 4 hónapom akkor az Apple music lesz a befuto, az összes szolgaltatot kiprobaltam, Spotify elofizeto voltam 2 évig. Egy valamiben nincs párja az AM - nek, az pedig a dalszöveg megjelenése. Igaz spotifyban is van, de ez a hülye genius lyrics, ahol minden 3. sor után a sztorizas megy a dalról.. És ami szintén plusz h vannak videó klippek is, nem csak zenék. Ár pedig ugyanúgy 1500 / hó
-
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #85714 üzenetére
Nem tudom mit hallgatsz, de próbáld ki bandcamp-ot.
Hátha ott is fent van. -
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #85620 üzenetére
BTR5-ről jut eszembe, új telefonom van (p30pro) olyan változás lett BT hangminőségben, hogy a basszus letépi a fejem...nem csak a mélység miatt, szabályosan üt, és ráadásul hatalmas tere van a mélyeknek, sokkal jobb a jelenlét érzet...egy az egyben vezetékes feeling...a füles a G10...
-
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #85595 üzenetére
Meg ezt néztem még [link] ,ezt ismered ?,ez 50 ohmos
Az mit jelent meghajthatóság szempontjából ?
Amúgy én is rákattantam ezekre a fülesekre egy pár hete , nem gondoltam hogy pár ezresért ilyen jók tudnak lenni ,ráérek marhára. A tesóm rendelt nekem egy ilyet: Revonext QT2s ,de ez is vagy száz év mire ideér .
-
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #85556 üzenetére
amíg ilyen hosszú volt a nyele, addig tökéletesen megállt a fülemben, fantasztikusan jó hangja van, pont annyi ütős basszus amennyi nekem kéne, persze annyira nem részletező és nem szól annyira tisztán mint a Qkz vk4 , de nagyon duhaj amit előad, techno zenéhez, utcára kiváló lehetne.
De sajna nem lehet az enyém, mert miután levágtam a csövet a megfelelő hosszúságra,úgy ,hogy kb fél centivel lett hosszabb a Blon csöve, onnantól kezdve már csak úgy lehetett hallgatni ha mind a két kezemmel tartottam a fülhallgatót. Reménytelen a helyzetem ,szememből a könny kicsordul😪 -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #85465 üzenetére
Nédda Nova. Itt [link] a QKZ VK4-hez hasonlítgatják a fülesed hangolását. Merem remélni hogy azért a Legacy 3 legalább annyival komolyabban szól, mint amennyivel többe kerül, ugyanis a QKZ nagyon szép tisztán muzsikál egy bizonyos hangerőig, De ha egy cseppet oda szeretnék csűrni neki, akkor azért egy kicsit már torzítgat. Ez mostanában nagyon zavar éngemet
, ezért várom már hogy megérkezzen a Blon, hátha az nem csinál ilyet
-
-
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #85465 üzenetére
Armatúrás vonal?
Nekem azok közül csak a drágák a neves gyártóktól volt ami tetszett. 64 audio, InEar, Customart, Final Audio pl.
Szóval érdemes volna ilyeneket kipróbálnod, hogy egyáltalán....
Tulkunak van elég tapasztalata BA-val, meg csinál is ilyen fülest. Ő szerintem meg tudná mutatni hogyan kell szólni egy valamirevaló armatúrás fülesnek. -
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #85440 üzenetére
Bocs, hogy bele vau.
Szinusz hullám az etalon, ami egy sima sípoló hang, pl: A hang 440Hz -es szinusz hullám.
Zenei hangnak felfutása, kitartása és lecsengése.
Lassú/lomha hangkeltőnél a hangok kitartása sűrű, kicsi hullámokból áll.
Feszes/gyors hangkeltőnél a hangok kitartása ritkás, nagy hullámokból áll.
Fura, de ez van, emiatt hullik szét hamar lassú/lomha hangkeltő és ül rá más hangokra is. -
lapalapa
senior tag
válasz
-NoVa- #85396 üzenetére
Lengyelektől olcsóbban: https://www.ebay.com/itm/SpinFit-CP500-M-Patented-Ear-Tips-two-pairs-4-pcs-in-a-blister/113793128894?hash=item1a7e9959be:g:kp0AAOSwP4hdBlhi
Viszont nagyon kíváncsi leszek, hogy Neked mi lesz a véleményed a CP145-ről.
Csináltam vállat a P1-re az 500 alá, így most stabilan áll rajta, a teflon szalag csodákra képes. -
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #85380 üzenetére
Tin:
Vagy rájöttek, hogy füles mellé kell adniuk egy megfelelő Amp, hogy kihasználható legyen.
Mivel az Amp drágább, mint a DD, így egyszerűbb arra váltani.Blon:
Amit 1x eltalász, azt csak rontani lehet.
Ezért kell teljesen újat építeni.ThieAudio:
Ez már túl zsúfolt valami, amit kis helyre zsúfolva rossz lesz, nagy helyere rakva, már túl nagy füles lesz. -
fericske
addikt
válasz
-NoVa- #85316 üzenetére
Elhiszem neked, hogy jó füles
Itthoni készletről ajánlottam a vsd2-őt a körülményekre való tekintettel, mert jó hangú füles az is.
Eddig ami nekem volt (van) Vsonic füles az mind a legkényelmesebbek között van, ahhoz a nem kevéshez képest amivel dolgom volt.
Illetve a fül feletti kábelvezetése ideális futáshoz, nem rántja ki a kábelsúly a fülből.
Figyelembe véve az érdeklődő kéréseit, egy erős ajánlat a vsd2. -
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #85293 üzenetére
Gyárilag épített az mind puha, tehát PU a burkolat.
De PU burkolatok között is van keményebb és 1 év alatt lebomló(VSD ami vedlik mint a kígyó).
Van PVC, ami merev, de van lágyítós (sennheiser), ami 3 éven belül kifolyik.
És még sorolhatnám mi van még.
Régebben volt valódi textil kábel, de azt már nem gyártják, mert legalább 20 évig jó, és nem esik szét.
Honi kábelgyártól rákérdeztem nem-e akarnak ilyet gyártani, azt válaszolták, hogy aki ért a régi fonófűző géphez, az kihalt.
Az újgépék meg nem tudják elvégezni, mert az az alapanyag túl puha.
Inkább mellédumálás ment, mert macerásabb legyártani, és nincs akkora(1000%) profit rajta. -
darvinya
titán
válasz
-NoVa- #85291 üzenetére
Lehet szidni KZ kábelt, de ami eddig nálam volt gyárilag szerelt füles KZ kábel sokkal jobb minőségűek voltak, mint HiFiMann, Forza, RHA, VSD, stb.
Minőség viszont nem egyenlő adott füleshez méretezettel és ezzel adja hangját.
Kábel is befolyásolja, az adott lánc és végfelhasználó ízlése a végeredményt.Legtöbb HiFi ajánló csak iránymutatónak jó, de egyáltalán nem etalon.
Ha már kábel.
Van egy kedvenc earbud-om(RP-HS6), amihez mindig visszatérek, hiába van más is.
Erre felraktam ezüst kábelt, de hiába lett szebb és tisztább, nagyobb teres, még is visszaraktam egyszerű rezet.
Miért?
Mert ezüst kábelnél nem a zenét élveztem, ami az elsődleges. -
monti0222w
addikt
válasz
-NoVa- #85288 üzenetére
Egyén függő ez igaz, de rendszerezni lehetne márka, gyártó szerint és ajánlani, sorrendet is kialakítani akár egyéni, akár szakmai szemszögből nézve!
Ok hogy ajánlottál kábeleket, de mennyivel egyszerűbb lenne az összefoglalóban ez is valamilyen rendszer szinten mindez megoldva, gondolok a kábel kivitelezése, milyen kábel mag, vezeték stb. van bennük. -
laleeee
őstag
válasz
-NoVa- #85177 üzenetére
Hát sokminden vehető
én is elkövettem azt a hibát hogy tegnap vettem egyet, de alig vártam hogy kinyisson az exdigital hogy vissza tudjam vinni. Nagyon hitványan szól szerintem, a basszust egyáltalán nem ismeri , hangereje is fele egy t160-nak , tiszának és részletesnek sem nevezném a hangját , a csomagolása viszont frankó
Becseréltem 1 sony MDR-XB50AP-ra, ezen legalább van basszus ,meg elég masszív darab , jól néz ki. Eddig ez a legjobb elektronikus zenékhez Megtartom amíg nem lesz jobb. Nagyon szeretek biciklin zenét hallgatni és vágyom mostanában valami jó audio élményre, de eddig még nem jött össze sajna 🤔 -
Jannn
aktív tag
válasz
-NoVa- #85161 üzenetére
Már régóta ott vagyok
A rendes sztereó hifi rendesen fel van tuningolva, mundorf kondik, ezüst kábelezés, kimber 8tc hangfal kábelek stb stb stb
Most csak azért lett érdekes a fülhallgató, hogy este ne zavarjam a családot, ha még hallgatok egy kis zenét. Azt tudom, hogy a kis 580-as közelébe nem igazából fog jönni semmi a <100e Ft-os katgóriából, de jó lenne valami kis kellemes darabot kifogni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest