- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92649 üzenetére
Jó.
Kicsit bővebben azért vegyes a kép. Jómúltkor kipróbáltam a Q7-et, az döbbenetesen jó, már-már Cayin N8 jellegű élmény volt hallgatni. Ez ugyan sok komponensben osztozik a nagytesóval, de azért jóval földhözragadtabb szintet képvisel, inkább a Gryphon mellett egy más ízesítésű, nyers erőben azt felülmúló, de összességében inkább hasonló cucc. A Gryphon zeneibb, finomabb, ez kevésbé színezett, analitikusabb, kicsit szárazság határán billegve. Idővel alaposabban összevetem, jegyzetelve, pro kontra, aztán valamelyiket bedobom apróra, vagy marad mindkettő, adok neki időt bőven.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
laleeee #92642 üzenetére
Ez így van, w1 hangja nekem a top, kényelemre is az jött be eddig a legjobban, ha rámegy a xe6 fúvokájára akkor örülök egyenlőre , aztán később Kipróbálok több fajtát is. A kényelem a legfontosabb tényező a hangolás jelen esetben annyira nem érdekel mert a xe6-nak van cserélhető moduljai amivel lehet szabályozni a basszust, finom hangolni ízlésemre. Szóval hogy ha W1 kényelmes lesz ,akkor zöld utam van, És nem kell igazából foglalkoznom illesztékekkel.
-
Wolfskin
őstag
válasz
laleeee #92557 üzenetére
Sokat még nem hallgattam, de nem tűnik annak. TRI I3 amúgy is inkább mélybe húz, de HD600-on se bántó. A Q3-nál világosabb, teresebb, sokkal pontosabb térábrázolással, és kontúrral. Ebben még az asztali dacot is megszorongatja, sokkal egzaktabban meghatározza az egyes megszólalások helyét. Azon mintha lenne egy lágyító szűrő. Cserébe kevésbé testes, kevésbé zenei és hűvösebb is. (Ez a lágy, "csöves" karakter betudható a Burson V6 Classic opampnak is). És nagyon részletes, már-már analitikus, de nem bántóan. Csak próbaképp lecseréltem a régi Q1-re, annak is van vonal kimenete, hááát.. szépen szólt, de mindene egy nagy massza, a zenészek ott hemzsegtek egy kupacban a két hangszóró közt. Szóval még asztalinak is beválna.
-
Yodamest
veterán
válasz
laleeee #92349 üzenetére
Egy fiio K7-ről, de ezt látom nem nagyon kapni sehol. A hang mennyire szűrődik ki ezekből egyébként (úgy általában)? Utoljára sulis koromban használtam ilyen fülbe rakós cuccokat, azóta csak fejhallgatóm volt. Elvileg minél kisebb egy driver, annál kisebb a sound leak is, ezért gondolkodom, hogy egy zárt fejhallgatót ki tudna-e váltani.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92174 üzenetére
Nem, vagy nem úgy. Az EJ hatalmas és átható, végtelenül kiterjedt, és részletes, de kellett alá az SR35 és az Ares, hogy többet nyújtson a többinél. Inkább asztalnál, fotelben, ágyban hallgatom, ahol nem zavar a mozgásban a vastag kábel.
A Xelento és a G7 nem hozza az elektrosztatikus légiességét, de mindkettő pont ugyanabból a szemlélődő, áttekintő perspektívából ábrázolja a színpadi műfajokat, amiből bele lehet feledkezni a zenébe.
Az RSV épp ellenkezőleg, nagyon direkt, nagyon közvetlen, nagyon intenzív, dögös hang, ha hozzáillő forrásról jár. Az RS2-ről döbbenetesen egyben van, a Gryphonról is kellemes, meg a Go Pod-ról. Az SR35-tel már túl tolakodóvá válik, DX170-el sincs meg a koherencia. Kell alá az analóg, lágy hangú meghajtás.Így röviden :)
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92172 üzenetére
Meggyőző
Leegyszerűsítve van négy eléggé endgame fülesem. Nem rangsorolom őket, mert mind csinál valamit, ami a saját területén abszolút első helyet ér, és bármelyik a négy közül végtelen jól közvetít zenét, érzelmet, teret, energiát, dinamikát, stb.
Viszont a G7 kicsit gyengébb forráson is csodát tesz, azaz sokkal gyengébb forrás kell, hogy veszítsen a varázsából. Olyan kifinomultsággal zenél Go Pod-ról, hogy vétek nem ezt vinni magammal bárhová mászkálni. Így hát a legtöbb idejét itt tölti:
-
fericske
addikt
válasz
laleeee #92162 üzenetére
Néhány igen. Azokra úgy tekintek, hogy biztosan működnek, hiszen tesztelve lettek.
Sok cuccot vettem így. Egyikkel sem volt baj.
Ez angol bolt, adnak a reputációra. Nem próbálnak átverni, ne asszociálj magyar üzletekre, ahol használtat is újként adnak el, vagy szinte új árban a kibontott, használtat.
Vannak csak kipróbált és demódarabok is köztük.
A Bevi2 egyik sem. Az simán csak akciós. Új, bontatlan. -
mobilemaster
csendes tag
válasz
laleeee #92155 üzenetére
Köszi a segítséget! Ezeket a típusokat valahogy nem találtam árukeresőn, csak kínából rendelhetők? Boltban ezt ajánlották hogy megy samsunggal, de szerintem valószínű rossz minőség, ezért nem mertem megvenni. Lehet hogy a gyári kábellel járnék a legjobban? Csak kicsit drágállom.
Ha lejjebb veszek az igényekből, és a mikrofon nem olyan fontos, inkább csak annyi, hogy ne a leggyengébb minőségű legyen, hanem egyel jobb, akkor mik maradnak? Valakinél esetleg van bevált típus Samsunghoz? Mindenkinek köszi a segítséget!
-
ClintEastwoo
tag
válasz
laleeee #91986 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mármint az aktuálisan ajánlott klasszikus kábeles fülhallgató 10-20 ezer között. Én egy Soundmagic E50C-t hajtok már 5-6 éve, most a páromnak néznék valamit karácsonyra. Az 50C-ben tetszik a tok, a kiegészítők, meg jó, hogy telefonáláshoz is tudom használni. A hangjával is elégedett vagyok, bár érzem, hogy azért van ettől feljebb.
Amúgy be akartam random írni, hogy az egyetlen magyar találat a Qkz Hbb-re egy tavalyi apróhirdetés, aztán látom, hogy pont te vagy az.Amúgy Nyíregyen kellene pont a füles
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92048 üzenetére
Bonyolultabb a téma annál. Ha csak wattban mérjük, akkor kicsivel gyengébb a Gryphonnál. De mégis a Gryphonon sokszor én is rákapcsolom az XBass, XStage effekteket, az A&K-n meg fel sem merül, hogy kéne. Sokkal hatásosabb, áthatóbb rajta zenét hallgatni, de hogy mitől van, az végtelen sok lépcső együttes hatása.
Kicsit olyan, mint amikor Tulkunál meghallgattam a Cayint, vagy a fejes rendszerét. A hatás azonnali, nem kellett belőle több egy-egy rövid élménynél, de azokat feldolgozni sokáig tartott, mit hallok, hogyan, miért, mitől más/jobb/több, avagy mi hiányzik a saját szettemből elfogadható anyagi kompromisszumok mellett. Persze nem a precizebb tér reprodukciót tart sokáig megélni, az azonnali élmény, de a végtelen sok egyéb apróság összeadott eredményét, amitől anyaga, textúrája, élete lesz a.zenének.
És ezekben nagyon sok apróság számít:
- A kondenzátorok minőségére szerintem a Gryphonban sincs sok panasz, de talán egy fokkal még jobbakat használ az A&K. Talán. Ez a hirtelen nagy teljesítményleadásnál és közben visszatöltésnél számít, azaz neked az intenzív, határozott, kemény, feszes hangzás.
- Az USB kapcsolat jósága/hibái, jitter, stb. Szerintem eléggé kimaxoltam az iPurifier + árnyékolt szeparált kábelekkel a Gryphonnal legtöbbet használt szettemet, akár PC, akár M1 MacBook Pro a forrás. Sok panaszom nincs is rá, mégis puztán az is előrelépés (pici), ha nem USB-ről hajtom a Gryphont, hanem koaxról az RS2-őt forrásként használva. És akkor még az is egy köztes digitális protokoll meg két órajelgenerátor veszekedése lesz, még ha két optimalizált céleszközről is van szó. DAP-nál ez kiesik, ahogy a jóval analógabb komponensekkel játszó rendszerben is, de ez elég hamar elvezet a bakelitezős irányba, hely és nyugalomigényes dolog. Na azokat most kerülném.
Így egy eszközön belül egy órajelgenerátoron nincs fölösleges protokollréteg, időzítési gond, veszteség, és ez adja meg azt a plusz dinamikaérzetet, amit szerintem most sem írtam le érthetően.
És itt van az a pont, amikor a forrás elég jó, a füles elég jó, és a kettőt összekötő 120 centis darabon lehet még optimalizálni, és igazán van is értelme az esztétikán és a kényelmen túl.
Hozzáteszem, a legtöbb beugró android alapú DAP - Telefon + DAC/AMP között nincs ekkora eltérés, sőt. Pár üdítő, kiugró ár/érték arányú kivétel van, csodák nincsenek. -
lapalapa
senior tag
válasz
laleeee #92041 üzenetére
btr5 a régi, es100mk2, dragonfly cobalt, még megvannak.
Ja meg van powerdacom is, fél oldala nem szólt úgy vettem, de megjavult.
A btr5-öt használom a táblagépemhez filmnézéshez, a többi pihen.
Ezekkel a legnagyobb baj (egyebek mellett), hogy a telefon (táblagép, pc) a forrás. És ezt nem tudod megkerülni.
A dapok teljesen más kategóriát képviselnek hangban. Nincs forrás probléma, és általában a dac és erősítő rész is komolyabb. Főleg ha lépkedünk felfelé árban, egészen a csillagos égig. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #92022 üzenetére
#1: Ne vegyél egy halom olcsó vackot
#2: Jövő pár hónapban sem
#3:ProfitAmit azokra nem szórtál ki, beleborítod valami szembejövő jóba.Persze jó az a XDuoo, meg a Gryphon, mégis az A&K óta valahogy abbamaradtak a termékoldalnézegetések, és inkább zenét hallgatok.
Draútból meg ez nem épp a legpuhább, nem a legkönnyebb, de a legjobb hangúak között van, és most fillérekért vesztegetik.
-
hoodoo86
tag
válasz
laleeee #91950 üzenetére
Sajnos szinte semmi tartása nincsen. Nagy fülemben lötyögnek a kis IEM-ek, jó ha tartja a kábel is egy kicsit.
#91951 Tulku: esetleg ismersz ilyen szagembert? Vagy ha tudod mit kell beszereznem aliról, akkor nem riadok vissza egy kis barkácsolástól.
Egy Xelento 1 gyári kábelről lenne szó. Nova fényképén jól látszódik a kábel. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #91897 üzenetére
Ezekből a ROHM miatt az iBasso DC-Elite érdekel valamennyire, de nekem a telefon + dongle mindig komoly korlátot jelent kényelemben, használhatóságban, hordozhatóságban, sérülékenységben, és úgy általában. A kábelt könnyű kimozdítani, eleve terheli és elfárasztja az aljzatot a telefonon, de ha ettől eltekintek, akkor is 5V 3A keretből kell dolgozzon, és annyira elméleti ez a keret, hogy inkább 0.6A körül szoktak felvenni, hogy ne merítsék le pillanatok alatt a telefont. Ennyiből meg nem lehet nagyot zenélni. Kondikkal pufferelve lehet trükközni, de egy kitartóan dinamikusabb szám leleplezi az efféle hazugságokat. A Go Blu pl nagyon, nagyon jól álcázza magát nagyon erősnek, amíg nem kerül rá egy planar, és valami túlvezérelt elektromos gitár + dobalap a zenébe, ott kihallani a kiürült kondik miatti torzítást közepesnél kicsit hangosabban hallgatva már.
A G6 -od persze ezekkel jobb kapcsolatban van, ahogy én is az RSV-t használom utcára TWS-nek. Egészen hasonlóak egyébként, az RSV kicsit ének centrikusabb, és habár erős, gyors, intenzív a basszusa, de nem annyira hangnyomásra optimalizált, mint a G6 basshead kapcsolóállásban.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #91892 üzenetére
Astell & Kern SR35
Hallottam már egy lépcsővel jobbat, de amennyivel az drágább lenne, számomra ez az elfogadható endgameQuad Cirrus Logic DAC,
Ugyanígy vagyok fülesekkel, az EJ07 - RSV - Xelento trió bármelyike megüti azt a szintet, amivel én megelégszem. Az EJ a legjobb hangminőségben, a Xelento a leguniverzálisabban használható, legkényelmesebb, az RSV pedig a legátélhetőbb, legközvetlenebb vokált adja a háromból. Az RSV jobban illeszkedik a Hiby RS2 finom R2R DAC-jához, a többi az A&K-val teljesedik ki. Illetve az EJ-nek jobban áll még sokkal több nyers erő, nem árt alá a Gryphon, akár DAC-ként, akár csak erősítőként használva.
Mellettük még hangulatfüggően elő-előveszem a Tanchjim Oxygen (szigorúan korai kiadású, első generációs driveres), Periodic BE, Shortbus Fat-Earth hármast, meg az Etymoticot néha, és kb kész. Chifi letapogatásom és mellékágati konklúziója összefoglalva.
Earbudból egyszerűbb lesz a helyzet. Abból a saját háziták versenyzik a kanadai kisiparral, de arról majd később értekezek. -
lapalapa
senior tag
válasz
laleeee #91886 üzenetére
Mindenféle RF zajt szűr, ferrit van a műanyag tokban, ami körbeveszi a kábelt.
Biztos láttál már usb, táp, meg monitor kábeleket, két végén ilyen dudorral. Az a gyári megoldás, ez meg az utólagos felpattintható verzió. -
ussseal
tag
válasz
laleeee #91581 üzenetére
Köszi!
Érdeklődésképpen megnéztem a mostani gyakrabban használt fülesemnek és fejesemnek a hangprofilját és látom, hogy ezek azért nagyon nem V-k, pedig az volt a fejemben
(így a méréstechnikából annyit én is vágok, hogy ez így összehasonlításként eléggé alma a körtével, szóval következtetéseket nem érdemes levonnom belőle).HyperX Cloud Alpha
-
ussseal
tag
válasz
laleeee #91578 üzenetére
Köszi, a Qkz HBB-t néztem én is, de nem túl basshead?
Kiwi Ears Cadenzát néztem még kb ebben a kategóriában, az talán kevésbé mélysúlyos és nagyobb a tere, ilyen szempontból az egy érdemi upgrade lehet a HBB-hez képest?(A rendes kábel milyen kategóriánál kezdődik? Ahogy nézem Linsoulon ezek kb egy árban kezdődnek a QKZ HBB-vel
)
-
Tulku
veterán
válasz
laleeee #91574 üzenetére
Nem az egyedüli meghatározó tényező...az érzékenység/impedancia (DC rezisztancia) arány lehet igazán hatással a kapott hang erejére.
Nagyon nehéz IEM-nél érzékenységet mérni, szerintem többségében a hangposságból és impedanciából visszafejtett számokkal találkozunk...de olyan 110 db-nél már lehet visítós egy IEM, ha megfelelően alacsony impedanciával párosul... -
Tulku
veterán
válasz
laleeee #91519 üzenetére
Ne csinálj semmit vele...hívj fel jövő héten, ki kell cserélni a socketeket...amik ugye kezdetben marha szűknek tűntek neked, bele sem ment a kínai kábelvég...most pedig kiesik...ezt előre megmondtam...ha csere lesz, akkor beleteszel egy kábelt és az maradjon benne, ha folyton cserélgeted a kábelt kikopik a socket...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
laleeee #91505 üzenetére
igen, kicsit összehallgattam, kb tökéletesen leírják, amit én is hallok. minimálisan kisebb a tér, a mély teteje emelt és egy fokkal érzékenyebb a vastagsága ellenére, mint a default xelento kábel... a kevesebb/nehezebben észlelhető mikrorészleteket én a mélyemelés számlájára írtam
mondjuk az, h világosabb cuccokhoz jól illik... szerintem nem feltétlenül... legalábbis, ami enyhén sziszeg a xelento default kábelével, az ezzel is, ugyanakkor mértékben, ergo azt nem tompítja, csak ráemel az alsóbb részre... szóval inkább csak V-sre "húzza" a magas-emelt cuccokat. -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #91353 üzenetére
Az. Érdekes ez az oldal, hivatalos forrásokból 80$ körül van most a Black Blade. Persze volt ilyesmi korai akció megjelenés előtt, ha onnan berendeltek sokat, még lehet reális is az ár. Viszont ha nem ragaszkodsz hozzá, hogy nagyjából beöntésnek nevezzék a lila vezetéket, akkor nicehck-tól 13$-ért kapod ugyanazt.
-
emiki6
veterán
válasz
laleeee #91313 üzenetére
Igen, de nem. Hiába szokatlan a felhelyezés, de van létjogosultsága. A hangképet összekuszája picit, a teret is; tompábban és nem olyan jól szól szól, viszont magát a fülest nem lehet meghazudtolni csak azzal, hogy megfordítva veszi fel az ember, fejhallgatókban párnacsere nagyobb változást, nagyobb romlást szokott/tud előidézni.
De mondom, nagyon stabil és kényelmes, a hangot közvetlen a hallójáratba küldi, így utcára pl megfontolandó: Több a mély, mint szivacs nélkül simán és alacsonyabb hangerő is elég!
Majd valamikor letesztelem a szivacsos sima vs fordított felhelyezést is.Nova, stellaz, majd próbáljátok ki.
(meg nemtom kinek van még phoenix-e)
Tök jó vetőcsöves earbud-ot lehetne csinálni ebből a házból és akár ezzel a driverrel.
szerk: Az orromba nem fér be.
-
-
-
SirRasor
addikt
válasz
laleeee #91275 üzenetére
Head-Fi-n egész jókat írnak róla.
Gondolkoztam is rajta kíváncsiságból, de
1. nem bántóak a magasai?
2. mennyire hallatszódik bele a külvilág? -
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #91077 üzenetére
Ha youtubeon nézelődsz, egyértelműen a Kexp csatornán válogass, elképesztően hozzáértő hangmérnökük van.
Pl Thievery Corporation, vagy Khruangbin, de hazai srácok is voltak náluk.
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #91074 üzenetére
Bonobo - Dial 'M' for Monkey
Justice és Daft Punk kb bármi
Astrix pl pszichedelikusabb vonalon tiszta, tág hangzás.
Kavinsky, Yonderboi, Quixotic vagy Yello, Jarre, és akkor nyílik a világ. Van minden. Múltkor rácsodálkoztam hogy Jamiroquai mennyire jól szól, de még a Scooter is.
Aztán hazai analógból hallgasd meg Meszecsinkától az Árnyékok-at, hatásos.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest