- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
válasz
Kékes525 #80099 üzenetére
Szia.Tökéletesen az nagyon tág fogalom. Elfogadható szinten talán halottam szólni egy Loxije P20 -al,orosz csövekkel.Az adott kellő mélyeket,és csípett kicsit a HD 700 vékonyka hangján.De közel sem ez az ideális egy HD 700 hoz,ahhoz jóval komolyabb és drágább vas kell.
-
s4tch
veterán
-
andrasth
tag
-
emiki6
veterán
válasz
Kékes525 #65774 üzenetére
Ez pont nem jó ugye, mert ez TRRS jacket szed szét 2 TRS jackre. Egy TRS jack Y se lenne jó, mert az az erősítő betolná a jelet az alaplapba (és viszont), ami nem biztos, hogy jót tesz. Olyan Y kéne (akár doboz), amin van egy input kapcsoló.
Mondjuk ez eddig csak okoskodás, mert konkrétat ajánlani nem tudom, bár darvinya talán tud neked építeni egyet, írj rá. -
-FreaK-
veterán
válasz
Kékes525 #63357 üzenetére
Nálam ez a Realtek spdif kimenet amúgy nem igazán vált be. Egyrészt hallhatóan jobb volt a hang USB-vel, másrészt pedig így kaptam halk alap búgást ami eddig nem volt, ha jól sejtem az integrált hangkártya szed fel valami zajt és azt továbbítja az optikai kimeneten.
Ha tudod, próbáld ki mellette az usb-t is -
Bodz
nagyúr
válasz
Kékes525 #63354 üzenetére
Nem is fog megjelenni az audio-gd, mert az optikai és koax bemenetét használva a gép felől láthatatlan. Ugye ez egy egyirányú út, csak vár a spdif vevő türelmesen, hogy valami jöjjön. Na ezt jól megmondtam.
Realtek digit out ott van, azt beállítod mindenhol és meg fog szólalni az NFB11.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kékes525 #63308 üzenetére
JRiverhez? Ahhoz nem kell semmi. Ha alapon hagysz mindent, az a legjobb szerintem, bár a DSD-t engedélyezni kell. A többi (ezerféle) beállítás inkább a kezelés/működés finomításához van. DLNA-t érdemes még engedélyezned (ami jelszavas), így tudod telefonról vezérelni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kékes525 #63296 üzenetére
A Foobarnak lelke van.
Ha valamit elállítasz, tuti nem fog menni a DSD. Csak nagyon óvatosan szabad módosítani bármin. A JRiver picit más. Azt is be kell lőni az elején, de onnan kezdve teszi a dolgát, nem is akárhogyan. Foobarnál cizelláltabb, folyékonyabb stb ...remélem nem bántok meg ezzel senkit.
(#63299) PuMbA : Nálam hibátlanul megy a DSD Foobarral is.
-
Mickey73
csendes tag
válasz
Kékes525 #63288 üzenetére
Szia,
Én ugyanezeket használom lejátszásra (win10 1803, foobar, usb32-es audio-gd nfb11 és wasapi). Nálam nincs semmi gond a dsd lejátszással. Az egyetlen különbség, hogy én nem a beta foobart használom, hanem a stable-t (1.3.15).
Valamint sacd plugin-ból most az 1.0.11 van fenn. -
Bodz
nagyúr
válasz
Kékes525 #63276 üzenetére
SPDIF-et ír, nem igazán számít semmit, más dac-nál is előfordul. Általános, elvileg mindenhez jó asio. De én nem vagyok oda érte túlzottan. Ha nincs gondod a wasapi használatával, akkor felesleges.
Vehetsz usb-spdif átalakítót, hátha jobb lesz, de ha most elégedett vagy, akkor kár pénzt égetni. 12000-től. Nem tudom mennyit szánsz a dologra.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Kékes525 #54339 üzenetére
Ahogy olvasom manapság ugye szeretik a lodnesswart meg hasonlókat és felnyomják a hangerőt. Ezzel párhuzamosan viszont a zenében lévő csúcsokat lenyisszantják. Ezt próbálják algoritmusokkal visszacsinálni. Eleve nem kellene, hogy bármit is levágjanak a zenéből, de sajnos nyomják a szart...
Ezzel kapcsolatban pont nemrég néztem a Tron Legacy-t és több szám is masszív méllyel volt megáldva. Viszont a neten található soundtrackben dübörgő mélyek helyett csak "csattogást" lehet hallani. 1:50-től hallgathatatlan zsizsik az egész. Azt hittem youtube miatt, de a lossless is pont ugyanilyen. Ez is szimplán lodness szemét vagy ilyenre szánták? De akkor a filmben miért nem ilyen?
-
Bodz
nagyúr
-
.DLL
veterán
válasz
Kékes525 #44895 üzenetére
Elvileg van, nekem SB Audigy 4 volt, az rendelkezik koax SPDIF kimenettel, igaz 3,5mm-es Jack csatlakozón, de legalább nem optikai. Egy 3,5mm TS-ről RCA átalakító dugóra volt szükségem, onnantól pedig szabványos hi-fi koax kábellel ment a jel az akkori DAC-omba.
Amúgy mással próbáltad eddig? Csak USB-n röccen a hang és máson (pl. toslink) keresztül jó volt? Csak elgondolkodtam, hogy a linkelt komoly alaplap csak nem rendelkezik olyan sz@r USB vezérlővel, hogy az okozza a bajt, nekem eddig a Musilanddal egyik gépen sem volt semmi hiba. Szóval elképzelhetően tartom, hogy a gépeden lévő rendszer ennyire laggos... és lehet hogy SPDIF kimeneten keresztül is laggolna, mert már a lejátszás akad meg esetleg.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Kékes525 #44890 üzenetére
Nem feltétlen oldja meg. Csak arra gondoltam, hogy ha semmi se segít, nem találod mi a gond, akkor egy próbát ez is megér. Meg persze jobban szól a 7-nél, ez önmagában ok a cserére.
Én inkább tiszta telepítést csinálnék. Ha a nagy novemberi frissítéssel ellátott képfájlt használsz (Home és Pro pl. hu_windows_10_multiple_editions_version_1511_x64_dvd_7223748), akkor még a 7-es kulcsod is megeszi. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kékes525 #44870 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem ezeket a kábeleket.
De a lényeg a kábel anyaga. Gyanítom, hogy a Hama és a másik, műszálas vezetővel rendelkezik, ami kevésbé szerencsés. Ellenben pl, Kácsában van valóban üvegszálas kábel, ami sokkal jobb, mint bármelyik műszálas, szerintem és bizonyosan sokkal olcsóbb, mint a Supra. Egy "rossz" tulajdonsága van az üvegszálas optikai kábelnek, mégpedig az, hogy kevésbé lehet hajlítgatni, illetve nagyobb íven "kanyarodik".
Viszont sokkal kevésbé dolgoztatja meg a hibajavító áramköröket, mert jóval pontosabb.Az is lehet, hogy a linket kábel is üvegszálas. De ez nem biztos.
-
Tim82
félisten
válasz
Kékes525 #44867 üzenetére
én nem látok olyan optikai kábelt, ami illeszkedne bármelyik ki és bemenetembe
Toslink kábelre keress rá (ez a típus neve; az alaplapos képeden az ehhez jó csatlakozó van nyíllal megjelölve, a DAC-on pedig az OPT felirat alatti csavar alatt, fekete porvédő ajtócskával védve).
Szerk.: lassú vagyok, a lényegi segítséget előttem lévő hsz.-ben megkaptad.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Kékes525 #44867 üzenetére
Optikai kábel egyféle módon csatlakozik. Bármilyet veszel, mint illeszthető lesz a kimenetedhez.
Egy "ajtó" takarja, de belemegy bármelyik Optikai kábel.
Van a kábel csatlakozóján egy kis kidudorodás, ( nem teljesen négyzet alakú) annak lefelé kell néznie, elvileg.De itt egy példa: kácsa
-
-
Dorian
félisten
válasz
Kékes525 #44060 üzenetére
1. Ha nem akarsz sokat költeni, akkor Klotz. De érdemes tudni, hogy azért van feljebb, bár jóval drágában, ez nem mindenkinek éri meg. Talán elsőre nem is érdemes bevásárolni, ha megtanultad hogyan szól a rendszer azzal, tudsz már mihez viszonyítani és ha feljebb lépsz, nem nagy tanulópénz.
2. AVX-en Cables topikjába nézz be, van szórás minőségben, (egy típusból többfajta kialakítással kísérletezik) több fajtát ki kell próbálni, és előfordulhat, hogy kifogsz nagyon jót, jó áron, nekem sikerült.
3. Gyári drága kábelek.
-
válasz
Kékes525 #44039 üzenetére
Hú ha, ez egy kicsit hosszabb történet. Jó egy évvel ezelőtt azt a drivert raktam fel az NFB-15-höz, ami a DAC gyártási szériájához tartozott (2014, júniusi gyártási széria). A képen az alsó, piros soros. Ezzel tökéletesen működött a 64 bites Win 7 alatt, viszont ez a driver nem támogatta az ASIO-t. Augusztus elején frissítettem a Win 10-re, egy kicsit páráztam is, hogy lesznek gondok driverügyileg, de szerencsére minden működött a 10-es alatt is. Ez a kegyelmi állapot október elejéig tartott, amikor kijött néhány frissítés a 10-eshez, és ezek közül valamelyik totál gallyravágta a DAC-ot, mert ezután nem volt hajlandó megszólalni ezzel a driverrel, bármit is mókoltam vele.
Mielőtt visszaraktam volna a Win 7-et, megpróbáltam a legújabbal, ami elvileg nem ehhez a gyártási szériához készült, és kb. a negyedik-ötödik nekifutásra, ilyen kompatibilitási telepítési módban sikerült valahogy felvarázsolni, és azóta használható újra a DAC, és ezzel már az ASIO is használható. A képen látható 2-es verzió. -
PuMbA
titán
válasz
Kékes525 #44029 üzenetére
Ez egyébként azt jelenti, hogy valamilyen BIOS vezérlési hibád van
Nekem sem magától a BIOS frissítéstől javult meg, mert csak memória kompatibilitást javítottak benne, de valahogy úgy resetelődött a BIOS, hogy elkezdte rendesen kezelni a tárhely kontrollereket, hiszen drivert nem cseréltem mögötte és magától leesett a storport.sys és az usbport.sys késleltetése ugyanazokkal a BIOS beállításokkal
Esetleg megpróbálhatsz egy BIOS resetet, majd beállítani ugyanazt a beállítást, ami most van, talán így nem kell ezeket kikapcsolni
-
PuMbA
titán
válasz
Kékes525 #44024 üzenetére
Segíthet, de nem biztos, mert a hangot ugyanúgy adagolni kell folyamatosan kimenettől függetlenül
Az már más kérdés, hogy, ha az optikai bemenet minősége jobb az USB-nél, akkor természetesen valamivel jobb hangminőséget kaphatsz, de pl. egy Win10-re váltáshoz képest kisebb ez a különbség
-
PuMbA
titán
válasz
Kékes525 #43993 üzenetére
Nekem a BIOS frissítés segített ebben a legnagyobbat, most már akármilyen kicsi bufferrel is simán megy minden. Pedig előtte a BIOS-ban kikapcsoltam az összes energiagazdálkodási funkciót (C6 State, Turbo Core, Cool and Quiet - Intelnél SpeedStep) és még reseteltem is a BIOS-t, de semmi. Viszont a frissítés után a BIOS reset miatt ezeket is ugyanúgy meg kellett csinálnom, hogy ne kapjak recsegést. BIOS-ban még arra kell figyelni, hogy minden eszközt, portot le kel kapcsolni, amit nem használsz és legyen bekapcsolva a HPET (High Precision Event Timer). Windowsban pedig a Teljesítménycentrikus energiagazdálkodási profilt kell bekapcsolni és mindenből a legfrissebb drivert feltenni, főleg USB, ethernet/Wifi és VGA-ból
A LatencyMon programmal tudod nézgeteni, hogy milyen lett az eredmény
-
krichd1
addikt
válasz
Kékes525 #43978 üzenetére
A Windowst nem tudja teljesen kikerülni. Csak a különböző mixereket, plusz, felesleges hangba belenyúló programokat kerüli ki, de az operációs rendszer audioért felelős program magját/motorját nem.
A Win10-nél pont a WASAPI-t (Windows Audio Session API) fejlesztették tovább többek között, jóval kisebb lett a késleltetése.
A Win10 audio motorja is teljesen új, sokkal jobb, mint a korábbiak. -
PuMbA
titán
válasz
Kékes525 #43969 üzenetére
Újraírták úgy a hangrendszert, hogy késleltetések és az időzítések sokat javultak. Ez teljesen nyilvánvaló, hiszen a magas hangoknál egyértelmű a dolog még annak aki süket is, itt a legfontosabbak ezek a dolgok. Aki hallott Windowson kívül más operációs rendszert az tudja, hogy egy alap Windows eddig sose volt hangminőségbajnok, egy bármilyen Linux alapból odaverte...eddig
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #43964 üzenetére
Azt hiszem most így jó. Reseteltem a foobar2000 minden lapját (Reset all) és visszamásoltam a theme.fth, mert a felületet sokáig tartott volna előröl felépíteni. Most minden megvan és mindent úgy játszik le ahogy kell. Egyenként végigmegyek az audio rész konfigjain és módosítom ahol kell, persze ellenőrzöm, hogy megmaradt e a megfelelő működés.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #43958 üzenetére
Nem tudom, hogy jól gondolom e: Ha itt DSD-re van állítva, akkor ugye teljesen mindegy a SACD lejátszásához, hogy az Output-nál mi van állítva, mivel az a PCM-el foglalkozik? Ha ezen a panel jól van beállítva, akkor az Output beállításától függetlenül le kellene játszania az ISO SACD-ket? Mivel itt a VIA ASIO Driver van beállítva, ennek működnie kellene, de most nem működik.
-
s4tch
veterán
válasz
Kékes525 #43950 üzenetére
Ha telepíted az asioproxyt és a foo_dsd_asio-t, és mindkettő fel is települ, akkor a második képen, a legördülő menüben kellene lennie egy "ASIO: foo_dsd_asio" tételnek. Ezen kívül a preferences - playback - output - asio alatt ki kellene választani a foo_dsd_asio-t.
Az asioproxyban viszont valóban látszania kellene a DAC-hoz tartozó asio drivernek...
-
Radomer
aktív tag
-
contaxg
veterán
válasz
Kékes525 #36330 üzenetére
100eFt ig DSD DAC-ot itthon hirtelen kettőt tudok. Az egyik a kis Korg 100m illetve az iFi valamelyik téglája.De egy TC Konnekt 8 használtan biztos, hogy jobban fog szólni, igaz nincs DSD-je.
100k egyébként nem olyan sok a DAC-ok világában. Nagyjából belépő kategória a normális hanghoz és Senik sem vettik meg a minőségi forrást.
-
.DLL
veterán
válasz
Kékes525 #34695 üzenetére
"Kérdés az hogy az eltérést kompenzálja-e a Bluetooth előnye."
(#34694) MC Pite: nem könnyű, főleg a belső táp igénye miatt, mindezt olcsón. Amiket mobilhoz lehet csatolni, azok általában kis méretű cuccok, pl. Fiio termékek. Vagy ott a Sony PHA-1.
Van sok DAC amin csak USB port van, de egy leválasztott Y-kábellel külön tápról is mehet, ha ez megfelel.
-
krichd1
addikt
válasz
Kékes525 #30877 üzenetére
HD800-nak teljesen más a hangzása, mint a HD650-nek, inkább DT880 hangzása keverve egy kis AKG K701-el + sok szteroid.
Ami nem tetszett, a magas kiemelése, a túlságosan szintetikus, természetellenes, alapvetően vékony és túl transzparens hang. Illetve van egy fura torzítása középtartományban, amit nem tudok jól körülírni. Keress vissza, mások szerintem jobban leírták a hibáit. Persze lehet a hibáit kompenzálni hozzá való rendszerrel vmilyen szinten.
Én Auralic rendszerről hallgattam, amiről azt mondják nagyon jó. Kár hogy nem volt nálam normális fejhallgató letesztelni. -
válasz
Kékes525 #30255 üzenetére
Ott van egyszer "target sample rate" ahol azt állítod be, hogy mire alakítson, alatta pedig "resample ONLY frequencies", ahol azt állítod be, hogy milyen frekvenciákkal foglalkozzon.
Tehát tegyük fel van egy olyan eszközöd, ami csak 96kHz-et kezel a 44,1 és a 48 mellett. Ilyen esetben két példányban kell betenni az aktív dsp listába. Az egyiket beállítod 44,1kHz-es targetre, és a forrásfrekvenciához beírod: 88200;176400 A másikat 96kHz targetre állítod, és a forrásfrekvenciához 192000 kerüljön. Ez csak egy példa, hasonlóan kell beállítani a saját eszköz képességeinek megfelelően.
Ezzel a beállítással ha natívan fogadható forrást játszol le, akkor nem mintavételez, ha pedig annál nagyobbat, akkor mindig a legnagyobb natív osztóhoz mintavételez. Így kapod a legjobb hangminőséget.
-
válasz
Kékes525 #28478 üzenetére
Elég vicces, hogy ilyen felsőkategóriás lapról lespórolják a hátlapi koax spdif kivezetést. Alaplapi tüske van hozzá egyébként.
Mivel van firewire is, mondok egy merészet: TC Electronic Impact Twin. Ha itthonról nem fér bele, akkor Thomanntól: [link]
Van egy csomó, számodra fölösleges szolgáltatása, de a DAC része transzparencia, dinamika, és általános hangminőség tekintetében a legmagasabb kategóriában játszik. Félmillás DAC-okat mellé lehet tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest