- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jacint78
addikt
válasz
schawo #56699 üzenetére
Ő is tudta. Egyébként azért mert nem ellenőrizték, csak meghallgatták.
Ráadásul nincs is probléma, ha eltér a kimeneti és a bemeneti mintavételi frekvencia, vagy nem egész számú többszöröse egyik a másiknak. Az is lehetséges, hogy képes rendesen működni laboratóriumi körülmények között, de akkor sem ér sokmindent. A doksiban szereplő méréseknél pedig a digitális jelet analizálták, nem egy DAC kimenetét ez egyértelműen látszik a papírforma szerinti dinamikatartományból. Az első próbálkozás alkalmával a DAC-ot próbáltam konfigurálgatni szoftveresen (PCM1792) a doksit is milliószor átnyálaztam, de mindíg az derült ki, hogy jól van beállítva minden. Rákérdeztem egy erősen kompetens mérnöknél annó, hogy mi lehet a probléma, ő a rossz órajelgenerátort tartotta valószínűnek, később be is szereztem tőle elég drága generátorokat, de nem változott semmi. A mostaninál egy sima kristállyal és a HC04-el készített generátorral tudtam jobb eredmény elérni, ezzel a zaj jelentéktelen mértékű lett, de az alap problémák nem nagyon változtak. Viszont érdekes módon az SRC nélkül az összes szó szerint összedrótozott verzió kiválóan működött.
Kipróbálom még ezt az 1 és 1.1KHz-es jelet.
-
jacint78
addikt
válasz
schawo #56697 üzenetére
Jaa, szar az SRC.
Annyit kínlódtam már vele, mégsem sikerült még soha úgy megcsinálni, hogy legalább annyi maradjon a jelből, mint nélküle és sosem sikerült. Vagy zajos volt, vagy torzított, vagy sípolt, de voltak állandó problémái is ami minden oszcillátorral jelentkezett, ez a megnőtt torzítás volt és a zaj, de utóbbi változatos frekvenciákon..
-
bkercso
nagyúr
válasz
schawo #56673 üzenetére
Moduláris DAC-panelje van, az egyiken az SRC-vel. Az SRC-t leszámítva a kis panelek hasonlóak. Láttam fotót.
A hallás előzte meg a mérést. Nem is az a kérdés, hogyan kell mérni az SRC-t, hanem hogy miért torzít Jácint SRC-je (hallhatóan is). Szeretném reprodukálni a jelenséget.Ez az infinitewave-es mintázat hasonlít erre a bifurkációs fraktálra.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
schawo #56653 üzenetére
Nos, akkor megnyugodhatunk!
Köszönöm a tapasztalatod.
Furcsa lett volna, ha úgy torzít az egyik legnépszerűbb ASRC-chip, hogy senki nem tud róla.Marad a kérdés, hogy Jácintnál mi történt az ASRC-vel, hiszen ő hallja is a torzítást. Én a Foobar resumpler-jével nem sok diffit hallok 44,1, 48 és 96kHz között ugyan annál a számnál, valamint resampler nélkül is jól szólnak a 96 és 192 kHz-es zenéim is.
-
bkercso
nagyúr
válasz
schawo #56631 üzenetére
Na, ez jó kérdés! Most használtam először az ARTÁ-t... Csak egy helyen lehet beállítani a sampling rate-et, és arra azt írja, hogy spectrum analisys sampling rate. Ezek szerint végig azt állítgattam, nem is a generátor mintavételét?
Megmértem egy olyan SRC4192-vel szerelt készülékemet is (DACtron3), amiben 48kHz-re van állítva az SRC és az is ugyan úgy "torzít"
48kHz-en, míg 44,1kHz-en nem. Nem hiszem továbbra sem, hogy ez az SRC hibája lenne, mert sehol nem írnak ilyesmiről. És nem csak az IMD nagyobb, hanem a THD+N is.
Szerintem csupán itt valami nincs jól megértve a mérés körül. -
bkercso
nagyúr
válasz
schawo #56596 üzenetére
Köszönöm! Lebeszéljük privátban.
Dorian: Én DAC-ot építettem, de ahhoz, hogy megmérjem, a jelét vissza kell digitalizálni egy hangkártyával (ADC-vel). Ebből csak egy olcsó darabom van.
daa-raa: Nagyimpedanciás fejes nagy feszültséget igényel az erősítőtől, kisimpedancia pedig nagy áramot. Továbbá egy "rakoncátlan" fejes megregulázásához nem árt, ha nagy az erősítő visszacsatolása, valamint kicsi a kimeneti impedanciája.
-
z2solti
tag
válasz
schawo #56544 üzenetére
Szia !
Én eddig meg voltam győződve arról, hogy ez app (Lg hifi plus manager) szükséges a működéséhez.
De akkor nem.
Igen a fülest rá van dugva.
Megcsináltam az impedancia növelőt, és pc -n tényleg sokkal dinamikusabb a hangja és talán szebb is.
Csak én mobillal szeretném használni.Azt gondoltam elég egy otg -képes mobil is a használatához! -
z2solti
tag
válasz
schawo #56538 üzenetére
Kösz! De most melyik lehetőség van kizárva ? A saját driverével nem tud csatlakozni gondolod a USB Audio Player Pro segíthet a dolgon? Sajnos a 3 lehetőség bármelyike fenállhat, és melőtt visszaküldöm, jó lenne tudni mi a gondom vele.Más fórumokon a HibyMusic -t ajánlották kifejezetten usb dac-hoz! De, azzal is
kapcsolódási problémái vannak.Nem tudom holnap még összerekok egy impedancia növelőt háha az segít. -
Smiley
addikt
válasz
schawo #56458 üzenetére
Igen, ez ami nehez nekem, ugyanis nem tudom, hogy a Maya altal nyujtott hangot kb mennyiert is lehetne megkapni, ez ala pedig nem szeretnek menni. A hasznalt mellett szol, hogy a hatamra csapom a macbook pro-t meg a fulest es az eladonal ki tudom probalni. A Maya-t ha jol emlekszem 4 eve vettem egy 10-ert. A djborzen korulneztem ma reggel es 40e-ig azert eleg sok minden van. Viszont meg az ilyen tipusu hasznalt studio cuccokkal foglalkozo oldalakat se ismerem. Talan azt mondanam, hogy a legjobb ilyen 20-30 korul lenne, de ha van egy kihagyhatatlan lehetoseg 40-ert akkor az is siman belefer, csak elszallni nem akarok.
Bodz: Megneztem a hitspace forgalmazza ezt a Mackie-t, majd odagurulok es hatha meg tudom hallgatni.
-
törölt tag
válasz
schawo #56319 üzenetére
Mondok ehhez egy analógiát - sántítani fog, de aki akarja, érti. Nagyon ritka kivételt leszámítva szerintem csak legenda, hogy a digitális hangfelvételből készített analóg hanglemezek azért szoktak jobban szólni a digitális "eredetinél", mert jobban odafigyelnek és korrektebbül csinálják az analóg masterelését. Szerintem alapvetően a formátum lehetőségei és a lejátszási körülmények lehetőségei miatt tud jobban szólni az analóg, még akkor is, ha digitálisból visszaanalogizált. (Én ugyebár rendszeresen aposztrofálom fából vaskarikának és üldözendőnek a digitális felvételből készített analóg lemezt, mégis általában azt tapasztalom, hogy nem csak az eredendően analóg, hanem a digitálisból visszanalogizált analóg is jobban szól, mint az "eredeti" digitális - mondom, általában, és ezt elsősorban a lejátszási eszközök és a formátum lehetőségeinek tudom be.)
Az analógia ugyebár arról szólna, hogy szerintem általában a nagyfelbontású digitális sem azért szól általában jobban mint a CD-szint, mert jobban odafigyelnének a masterelésére, hanem a formátumok lehetőségei miatt.Na most az MQA meglátásom szerint nem nagyon szól másról, mint a nagyfelbontású anyag magasfrekvenciás összetevőinek elveszejtéséről, azaz a nagyfelbontás előnyei egy részének az elveszejtéséről. Visszaállítja a (20-24bites) magasfrekvenciás összetevőket a kodek a (16bitbe tett?) 0-20kHz-ből, ahová begyűrte?! Hogyan?! (És nem mellesleg, hogyan gyűrte be?!) A bevallottan veszteséges tömörítés?! Végső soron nagyjából mégiscsak az történik, hogy levágják a magasfrekvenciákat, aztán lejátszáskor extrapolál oda valamit a gép - ki tudja, mit (hiszen ha begyűri a magasfrekvenciás adatokat a (16bit?)/44kHz-be, akkor azt a 20kHz alatti hangösszetevők adatainak a rovására tudja tenni, úgymond továbbtömörítve az amúgy is tömörítettet.
Ez a fából készített vaskarika visszafaizálása - kicsit sarkítok, és nem akarom eleve elparentálni a technológiát, és azt se akarom mondani, hogy nincs több előnye mint hátránya (lásd idehozható analógiaként a RIAA-korrekció is), csak azt látom, hogy megint mókusvakítanak. Hogy van gond az MQA-val (is), nem is kevés.Elég asszociatív voltam, remélem, érzékelhető, hogy mit akarok nyökögni.
Az MQA-ügynek a szerzői jogi vonásaira most nem tértem ki, csak a hangminőséggel kapcsolatosakra.
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
schawo #56058 üzenetére
Igazad lehet, mivel ma tudtam csak átvenni a gls-től a megreklamált Abasco táp helyett küldött másik darabot, és valóban, annak is szakadt volt a "belenyúlásmentességet mutató" matricája.
Szerencsére így másodszorra, már működőt vehettem kézhez; pedig egy az egyben, ismét ugyanolyan "védelem nélküli" csomagolásban küldték.(#56062) Ereshkigal
A hibás darab egy plusz postaköltséget sem ért nekik, nem kérték vissza. Úgyhogy azon akár majd forrasztgathatok is. Erről jut szembe, hogy a törött lábú alkatrészen a felirat a következő:
jm51ra
lm338t p+
Itt számít az hogy mi van a felső sorba írva (jm51ra), vagy elég csak az lm338t-re figyelni és akár ilyet is vehetek annak ellenére hogy a jm51ra helyett ezen meg jm96br szerepel?
-
Tyrel
őstag
válasz
schawo #56054 üzenetére
Próbálkoztam már vele, pl. #55746 és környéke, de igazán nem jutottam előrébb.
Újra összefoglalva a fejhallgató alap sistergése hallható Xonar DG-vel és BlasterX G5-el is, utóbbi esetén függetlenül attól is hogy milyen forrásra van kötve (konnektorból kihúzott laptoppal is csinálja pl.). A szoftveres környezethez ill. a beállított hangerőhöz sincs semmi köze, és hangbemenetek (pl. mikrofon) letiltása, kihúzása sincs hatással rá.
Egyedül olyan forrásokkal szűnik meg a zaj amikben nincs fejhallgató erősítő, pl. integrált hangkártya, mobiltelefon, vagy épp a Xonar DG-vel is amennyiben az erősítőjét szoftveresen kikapcsolom.
...de ha van erősítés - márpedig szeretném hogy legyen - akkor van alap sistergés is. Ha szól valami nem igazán hallani, de sokszor egész nap rajtam van a fejhallgató és nem mindig szól benne valami (ezért is kellett nyitott, hogy ne legyen süket benne)... viszont úgy vettem észre hogy ha nagyobb hangerőn hallgatok zenét egy ideig, utána mikor újra nem szól semmi sem akkor a hissssssssssss erősebb mint alapállapotból indulva.
Gyanítom hogy maga a fejhallgató (SHP-600) is ludas a történetben ill. valószínűsítem hogy jobban kiadja ezt az alap susogást mint az átlag (pl. Siberia V2-vel halkabb, de ha figyeli az ember ott is megvan), és talán "normális" is ez az alaphang erősített kimeneteknél, de engem akkor is zavar. Ha nem szól semmi maradjon már kussban.
Szerk.: hm, eszembe jutott hogy van még Noé bárkájáról egy HD477-em is, azzal kb. alig hallható, vagy talán egyáltalán nem is, csak beleképzelem már... de minden esetre sokkal, sokkal jobb mint az SHP-600-al.
De akkor mi a franc jöhet ki az erősítőből amire ez utóbbi olyan rettenetesen érzékeny hogy a hajam égnek áll tőle?...[Ez már off-topic mondjuk, de mivel nagy az átfedés a látogatók közt, ez úton jelezném is, hogy az SHP-600-at ajánlani bárkinek is egyenlő a kib*szással. Egyrészt erősen EQ-zni kell hogy normális hangja legyen, amihez nem biztos hogy mindenkinek van türelme vagy épp eszköze... másrészt milliószor érzékenyebb erre az erősítős sistergésre mint a másik két fejhallgatóm.
-
Dorien
veterán
válasz
schawo #55849 üzenetére
"nem kell újra digitalizálni a jeleket"
"Persze, hogy nem, jóhogy nem teszünk az DA után még egy AD-t is
Biztos készült már ilyen eszköz a földön, de remélhetőleg nem sok. És esze sem volt sok, aki ilyenre csinálta a DAC-ját."
Lásd Kleer wireless technology by Sennheiser
-
bkercso
nagyúr
válasz
schawo #55800 üzenetére
Én a gerjedéstől forrócska LM6172-t hallottam.
Tyrel: Nem marad más, mint próbálkozni. Vegyél ferritet a fejeskábelre pl.
AXisBOLD: A német amazon ingyen szállít Mo-ra, és ott fele annyi a Logilink, mint a Musikernél az M-Audio.
Amazonon 30 napon belül visszaküldheted, ha nem tetszik.krichd1: Miben jobb az új XMOS-chip? Szerintem transzportot az ember a hangja alapján válasszon, amit meg nagyban a táplálás és az oszcillátorok minősége határoz meg; valamint esetleg az, hogy izolált-e.
-
krichd1
addikt
válasz
schawo #55762 üzenetére
Legalább valaki észrevette a rejtett poént.
Persze kimenőtrafós változatra értettem, hogy egyértelmű legyek mindenki számára. Ugye otl változatban nagy impedanciás fejhallgatókhoz jó, így például a 600ohmos Dt800 Editionhoz, kimenőtrafóval kisebb impedanciásokhoz, amikhez kell az "erő", mint például a planárok/ortodinamikusok.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
schawo #55680 üzenetére
Szia.
Ezt a stúdiótechnikában tökre el is fogadom, de azért ott felteszem nem Szrral gurigáznak.
Mit javasolnál hát a kollégának?
I2S->SPDIF->I2S/RJ/LJ->DAC
vagy
I2S->DAC
Az újraórázó eljárást magam is támogatom, jó dolgok sülhetnek ki belőle adott esetben, de személy szerint az SPDIF-re nem feltétlen szavaznék. Persze ha közvetlen el tudom helyezni a DAC kártyát az I2S forráshoz.
Ha nem akkor a kénytelen megoldás az SPDIF konzumeréknél.Másfelől, van bestbuy ajánlat coax kábelre?
Lehet be kéne szereznem egyet SPDIF-hez -
krichd1
addikt
válasz
schawo #55665 üzenetére
Jobban felszerelt USB-s transzportokon is előfordul AES kimenet, ha jól van megcsinálva, már érdemes azt használni az S/PDIF helyett.
(#55666) Bodz: Igen, ráadásul a modern USB chipek egy nagyságrenddel alacsonyabb jitterrel dolgoznak, mint a "régi" DIR9001, WM8804, WM8805 S/PDIF vevők.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
schawo #49012 üzenetére
Vmit benéztem. Visszatévedve az oldalra valóban olvasható.
Mea culpa.
Na mindegy. Még megvárom Bodz véleményét, ha már van vele tapasztalata a használatot illetően.
Meg az ára kérdéses. Ugye 50 fontról igen nagy ugrás a 140 font, ez tartós fogyasztási cikk kell legyen ekkora befektetésért.
Tekintve, hogy nem vagyok tele hi-res zenékkel (konkrétan nincs, a fejes próbához szedtem le gyorsan pár flac-et) és inkább low-res tartalmat fogyasztok, szerintem a Dacmagic is bőven elég.
Bár a DSD piszkálja a fantáziám, de akkor még mindig egy belépő fülesem van csak.
Aztán nem igazán tervezek nagyon belemerülni a hifi témába, ártalmas a pénztárcára.
Ergó amit most veszek, annak harmonizálnia kellene a HD461-el bár nem szükségszerűen kell azonos színvonalon lenniük, ez igaz. Csak ha vmi drága cuccot veszek, akkor ez a füles meg tán kevés lesz hozzá, váltani meg nem tervezek, csak most vettem.
Jó a gondolatmenet? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
schawo #48990 üzenetére
De épp ez az, hogy a dugdosást szeretném elkerülni.
Akkor már inkább az első lenne jó (illetve ez helyette) és a második helyett ez: a hangfalon is RCA ajzatok vannak, így ez elér ahhoz ami az első linkeden van, meg a meglévő PC-ből kijövő Jack apa-> Jack anya kábelbe is át tudom dugni. De akkor mindenképp muszáj lesz ki-be dugdosni a kábelt, mert YT-ozáshoz, játékhoz is a TV-t és így az mellé rakott hangfalakat használnám, a media player-ről valófilmezéshez meg dettó...
Bár tény, hogy ez így olcsóbb...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
schawo #48985 üzenetére
Köszi, de amiket linkeltél: Ez Jack apa-> anya, nekem ue. kellene csak apa->apa kivitelben. Ez pedig jó lenne, de min. 3 méteresben, ahogy írtam is.
De találtam Jack apa->apát. Ez jó lenne a PC-be, ez menne a 2x Jack anya-> 1x Jack apa átalakító dugasz egyik anya végébe. Aztán egy ilyen 2x RCA apa-> 1X Jack apa jönne az asztali media player-ből és menne az átalakító (toldó) másik Jack anya végébe.
A Hangafalból egy ugyan ilyen 2X RCA apa-> 1X Jack apa kábelt kellene összekötni egy szimpla Jack anya-> Jack anya toldó dugasszal az átalakító Jack apa dugaszával. (Heh, remélem azért még követhető). Ez lenne az optimális megoldás, mivel így -elvileg. és számításaim szerint-, minden dugdosást elkerülök, arról a forrásról szól a hangafal, amelyik épp adja a jelet. (Jól gondolom?)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
schawo #48983 üzenetére
Megnéztem még 1x, de pont a 3m-es 2xRCA apa-> 1x 3,5m jack anya kábelt és a 3,5 Jack anya-> 3,5 Jack anya átalakítót nem találok. Valamelyik a 2-ő közül mindenképpen kellene az tervezett összeszereléshez. 1 jack végű aktív hangalat akarok kötni egy média player-re és egy PC-re, ha lehet egyszerre (erre kell a 2x 3,5 Jack anya-> 1x 3,5 Jack apa átalakító), vagy minél kevesebb dugdosás nélkül. És vagy az egyiket, vagy a másik nem lehet ebből kihagyni.
-
.DLL
veterán
válasz
schawo #48935 üzenetére
Nyilván ha kenyérre kell, akkor kénytelen megalkudni az ember, de ha nem, akkor lehet találni neki jobb helyet is családi, baráti körben.
A finnyáskodónak meg sok szerencsét, hogy találjon jobbat jobb áron. De végülis megértem őket is, nem értenek hozzá, nem tudják mivan, nem merik bevállalni. A megfelelő vevőnek kell elvinnie, aki tudja hogy mit lát/hall, szerencsére mindig akad ilyen.
-
ViZion
félisten
válasz
schawo #48857 üzenetére
Nah, senkit nem okoltam a Xonar miatt sem. Billentyűzetből vettem egy tucattal, mire megtaláltam ami nekem megfelel, ez ilyen móka...
A technikai részletekkel nem vagyok tisztában, ezért is kérdeztem.röviden:
alaplapi -> füles: nem túl jó, hangok hiányoznak
Xonar DX -> füles: szép és jó
DAC -> füles: ez is megkerüli az alaplapi hangkarit, tehát a hangok jók kellene legyenek. Abban nem voltam biztos, hogy a DAC a "nyers" adatot a programból, vagy az alaplapi hangkariból kapja-e. Mert ha az integráltból, akkor lehet, h az "kiheréli" és a DAC sem tud többet kihozni abból, amit kap... OK, azt gondoltam a DAC olyan, mint a fejhallgató erősítő, de ezek szerint nem.Szal. DAC is jó, külső is jó. Lehessen lehetőleg váltani a hangfal és a füles között, kanóc dugdosás nélkül. Xonar-nál SW megoldás volt rá, de kapcsoló is OK nekem.
Bodz: a kicsi, DTX710. Tudom, ez is belépőszint, de 80% játékra kell, oda nekem ideális (nem nehéz, jól szól, szép a hangja, zenére és filmre is megfelel, már amikor az van soron)
Polllen: egyik nap jött játékra vmi patch, utána jött elő. Anno mindent ki-be kapcsolgattam, nem volt gond. Majd a hangerőn kívül semmit nem állítottam, nem is kellett hónapokig, szal. csak a játék lehet az ok. Reinstall, driver install, DX install, etc megvolt.
Olcsó, kínai DAC-ok mennyire jók, van ajánlott lista esetleg?
Vissza is olvasok, de nem vagyok hang témában járatos. -
.DLL
veterán
válasz
schawo #48827 üzenetére
Ebben sajna nem a 9018 van, a 9023 dual in-line tokos, az van a sarokan.
Látom már jött mégegy kép, így fény derült az USB vevő kilétére is: Bravo!
(#48830) schawo: Nyomj párszor Enter-t a címsorra, vagy F5, Ctrl+F5 valamelyikre be szokott jönni, Firefox alatt legalábbis. Ha nagyon nem akar bejönni akkor feltöltöm ide: [link]
Amúgy szerintem totál minőségi ez a vastag, mart vagy öntött alumínium ház, 10-et simán, de még 15k-t is megér a cucc szerintem. Dragonfly ugyanezt a kombót tudja, kevesebb táppal, potméter nélkül...
-
eastsider
nagyúr
válasz
schawo #48823 üzenetére
csak ezt talaltam, de nincs regem
-
robi-k
őstag
válasz
schawo #48741 üzenetére
Érdemes megvárni az újabb AKM AK4497 chipre épülő DAC-kat, én már nem vennék régi AK4490 chipre épülő modellt.
A Metrum Acoustics hangra viszont sokkal érdekesebb. Pl. egy Metrum Acoustics Musette.
És van belőle olcsóbb - DIY építők számára kifejlesztett - EVA verzió is. -
dgyuri0123
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #48155 üzenetére
Erről a háttér tisztaságról mindig az jut eszembe, hogy van egy szám. A végén az egyik szélen pengetnek egy párat lassan és ez visszahangzik a másik oldalon a háttérben. Na ez a visszhang csak felső kategóriás rendszeren van. Én nem hallgatok rendszereket már egy ideje, de anno emlékszem, hogy szinte csak pár hallottam. A mostani rendszeremen is akárhogy húzom fel a hangerőt, azt hallom, hogy éppen levágták egy egyik track-et, mert megszűnt egy fajta sistergés, de ez a visszaverődés elvész az éterben
-
Tulku
veterán
válasz
schawo #47910 üzenetére
Érdekes...nekem volt egy dvp9000 es sony dvd-m és olyan cd hangja volt hogy elképedtem rajta....elég sokat teszteltem más játékosokkal, de alap-közép kategóriában egyértelműen ütötte a népet....
Persze gondolom mivel 10+ kiló volt diszkrét dupla táppal meg különválasztott áramkörökkel, digitális egység teljes kikapcsolásával, más kategória volt mint egy fél kilós kapcsoló üzemű egyszerű dvd lejátszó... -
válasz
schawo #47896 üzenetére
(#47896) schawo: Xiaomi Redmi 3
(#47897) bkercso: Brainwavz M1 a fő füles (később jöhet egy Soundmagic E80), de szoktam hallgatni mással (pl. olcsó kínai fülesekkel) is, ha éppen színezettebb hanghoz van kedvem.
(#47898) sheratan: A jelenlegi lejátszómmal (Sansa Clip+) pont az a baj, hogy kis impedanciás füleseknél és fejeseknél is eléggé jól hallható a közép-magas tartományban egy furcsa csikorgó hang, amitől minden élesebb, szúrósabb és zavarosabb lesz. Ugyanazokkal a fülesekkel egy gagyi alaplapi hangkártya ezt nem csinálja, és a Clip+ sem csinál ilyet 32 Ohm feletti fülesekkel.
Újkora óta csinálja gyári és 3rd party szoftverrel is, és az eddigi netes utánaolvasásaim szerint a TIM/IMD torzításokat hallom. Ezeket írják le ilyennek.
A GSMArena tesztek alapján ez a torzítás terhelve erősödik fel, amiből arra következtetek, hogy sok mobil erősítő nem bírja a kis impedanciás terhelést, de terhelés nélkül még jól szól.Nem tudom, hogy jól gondolkodom-e, ebben is kérném a segítségeteket.
Tulajdonképpen egy Redmi 3 (majdani) birtokában keresem a legjobb megoldást a Clip+-nál jobb hangra. PMP, DAC+AMP, sima AMP mindegy, csak ne kelljen a telefon árát mégegyszer rákölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest