- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
Krissz80 #112373 üzenetére
Én annak idején még mp3-al és audigy2 hankarival is simán hallottam a winamp és a foobar/winplayer közötti difit, de annyira, hogy csak pislogtam.
Most meg egyik között sem igazán, a wtf player és a foobar között úgy sem hallottam semmit, hogy a wtf futott laptopról, a foobar pc-ről és ide-oda dugdosgattam a dac-ot.
PC-ben, engem ami messze a legjobban zavar, az a táp zúgása nyitott fejesnél.
Ipadről viszont a tidal is jobban szól, csak idegesítő, hogy 50 centis kábelt kaptam hozzá, ami nem ér el a kanapéig, de még az asztalon is kevés, így inkább bluetoothon nyomatom ilyenkor a zenét, teljesen jó minőségű az is. -
stellaz
veterán
válasz
Krissz80 #112373 üzenetére
Értem, de ha valaki azt mondja, hogy kéne egy fejes erősítő és nem tud hol meghallgatni 10-20 különféle típust, akkor nem sokra megy az olyan tanáccsal, hogy menjen el hallgatózni.
Azzal többre megy, hogy melyik cuccnak van általában jó hangja adott árkategóriában. Értem, hogy egyéni dolgok és ízlések, de azért nem is valami misztikus varázsköd ez a hobbi. -
Polllen
félisten
válasz
Krissz80 #109692 üzenetére
Régen végigszórakoztam, hogy mi történik, ha fogunk egy paneltápos minipc-t, amire usb-s dacot kötünk és először kap egy normál pc tápot és utána egy vga-t. Meg mi történik, ha windows, daphile-t vagy más rendszert használok rajta.
Azóta a zenéim szerveren tárolom és onnan streamelem mindenhová és a gamer gépen nem hallgatok zenét. Százszor inkább a céges noti, pedig ebben az asztali gépben sem ótvar alkatrészek vannak. A HDD vs SSD nyilván ennek is szelete, de ha már normál táp van, meg ne adj Isten egy vga, akkor már nem sokat számít ez.Ettől még a javaslatod nagyon jó, érdemes használni minden asztali lejátszó progiban.
Illetve ha van egy modernebb dac, akkor érdemes lehet a mobilt is rádugni és meghallgatni. Szerintem az S22-m UAPP-pal jobban(tisztábban, precízebben) szól ugyanazon a láncon, mint az asztali gépem.
-
krichd1
addikt
válasz
Krissz80 #51203 üzenetére
Az inkább a régebbiekre jellemző, amikor még sokat játszottak a DSP beállításokkal. A frissebb, egy-két éves típusok azért kiszámíthatóbbak, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy akinek tetszett mondjuk az NFB-29, annak biztos tetszeni fog az NFB-11.32 is, már csak a kategóriányi szakadék miatt sem.
Egyébként más DAC gyártók csinálnak olyat, hogy firmware frissítéskor módosul a DSP beállítás is, így a hangkarakter, szóval lehet pofára esni több típussal is, ezért kell lehetőleg mindig kipróbálni adott példányt vásárlás előtt. -
bkercso
nagyúr
válasz
Krissz80 #50261 üzenetére
Bezony!
Ez egy fullos CompositeAmp, bemenetválasztással, erősítésválasztással és crossfeeddel. DAC-kártyát lehet majd bele tenni, ha beválik, de azért nem Moment szintűt egyelőre.
Doboza fekete Hammond, gravírozott fekete plexi elő- és hátlappal - terv szerint. Még folyamatban... -
-
robi-k
őstag
válasz
Krissz80 #49387 üzenetére
Köszönöm
Háát, valóban más dimenzió ez a PCM1704UK chipes DAC a korábban nálam járt SigmaDelta DAC-hoz képest (pedig volt nálam PCM1791, AD1955, Sabre ES9018 chipekre épített DAC is). Ami a legfontosabb - nem fáraszt a hangja, nem is akarózik kikapcsolni a zenét még hosszabb (töb órás) zenélés után sem.
Úgy hogy még1 fővel bővült a "régi" multibites DAC-ot kedvelők rajongó tábora -
fehér_ember
addikt
válasz
Krissz80 #49050 üzenetére
Köszi az infókat!
Ezek szerint neked is van lineáris tápod hozzá? Ha igen, hol és milyet vettél?
A mélyek javulásáról kicsit bővebben tudnál írni?(#49051) Dorian
Tudom hogy más dac, de te tapasztaltál valami változást a tápcserével? (nem probléma ha nem, de tényleg érdekel a személyes tapasztalatod.)
Bocs,közben megtaláltam
-
korpicschess
veterán
válasz
Krissz80 #48471 üzenetére
Amiket én olvastam, az alapján igen, mondjuk hozzátenném, hogyha igaz amit az új verzióról olvastam, és amit az Audioquest mond, és nem rosszabb, mint a régebbi. Az ára meg király. Meg amiket én olvastam, ott az 1.2-őt is jobbnak mondják.
Az számomra egy lol kategória, hogy a Shiit nem megy egy régebbi Macbookon.A festés téma megoldódott, alkohollal leszedtem a festéket, és elég szexi lett.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Krissz80 #48304 üzenetére
Igen, az erősítőkben is csak kapcsüzemű lehet, és éppenhogy olcsóbb, mert kisebb trafó kell hozzá, kevesebb réz telercseléssel. Ezért hozták ezt a szabályozást.
És szűrve semmilynen problémát nem okoz, csak hát én gyári készüléket még nem láttam, amiben megfelelően szűrik. (Értsd: számomra is megfelelően.)
-
.DLL
veterán
válasz
Krissz80 #48172 üzenetére
Lazább, néhány-hangszeres+vokál, vagy közepesen sűrű zenéknél jön ki a legjobban.
Erősen sűrű zenénél inkább csak azzal találkozni, hogy mennyire gyorsan lekövethető minden hang, pontos, nem "fedik egymást" a hangok, hangszerek, tehát mindennek látni a maga valóját, de a zene sűrűsége miatt a háttérrel ritkábban találkozni (ugyanakkor kisebb, nüansznyi háttérhangokkal igen) A hangok vége is tisztán érzékelhető, kevésbé sűrű zenénél ott van a tiszta háttér, hamar jön a követező hang, így csak rövid ideig "látni", de ha nem lehet ézékelni annyira az ütem végét, a következő hang kezdetét, akkor ott bizony kenődnek a dolgok.
Amikor bettem a Musilan 03-ba a TwistedPear Audio által tervezett kapcsolást, ugyan ezt éreztem, megjelent az a bizonyos sötét függöny a háttérben, ahonnan nem jött hang ha nem kellett. -
válasz
Krissz80 #48153 üzenetére
Amikor a háttér tisztaságáról (érdekes módon számomra a fehér színképzet társul hozzá, nem a fekete) van szó az más. Az az abszolút tisztaság, nem frekvenciához tartozik, hanem a zene mögötti háttércsend tisztasága. Ezt általában csak egy bizonyos szint fölött lehet kihallani, és magasabb kategóriákban lehet ezt összehasonlítani. Lejjebb a háttér egyszerűen túl zavaros.
-
törölt tag
válasz
Krissz80 #48089 üzenetére
Az erősítőn nem tudok mit kapcsolni, mert egy darab Yulong DA8-ról jön aj el: XLR-en a hangfalakba, jack-en a fejesbe, de ezt ha kikapcsolom, akkor sehol nincs hang. Azt lehet, hogy kihúzom a kábeleket a hátuljából, de azért az nem olyan kényelmes
Illetve felállni és a hangfalakat kikapcsolni, ami megint nem kényelmes. Lehet, hogy kellene valami külön kapcsolós hosszabbító a hangfalakhoz, és azt lehetne használni megszakítónak.
-
GML
őstag
-
krichd1
addikt
válasz
Krissz80 #47473 üzenetére
Szerintem a U-05 inkább retro, mint a Marantz, utóbbi már csak a középső kör alakú kijelzője miatt sem, régebben inkább szögletes keretűek voltak ezek.
A Yamaha meg egy az egyben a régi formavilágot viszi tovább, sztereó vonalon nem nagyon van különbség kinézetre egy 1978-as CA-2010 és egy mai AS-2100 között, ugyanaz az alap dizájn. -
Bodz
nagyúr
válasz
Krissz80 #47373 üzenetére
Hát olyan újabb Fiio hangja van. Tehét felfelé húz, kicsit élesen szól. Zzzzzzz alapzaj is van 16, 32 ohmos fülhallgatókkal. Azért a 40 dollárért elegendő részletet szállít, sőt igazából a tere pl kifejezetten jó (nagy). Nem egy erőmű, viszonylag könnyen ki lehet akasztani komolyabb, az átlagtól csak picit nehezebben hajtható fejhallgatókkal is.
Nálam a kicsi, cuki kategóriába esik. Csak akkor venném meg, ha a kis méret nagyon fontos vagy megvan a szinergia az adott fejhallgatóval (681 Evo, CAL! pl). Itthon ugye 16k, hasonló áron a Xonar U5 (ami persze nagyobb) jobban szól. -
Ribi
nagyúr
válasz
Krissz80 #47217 üzenetére
Nagyon pici a hűtőborda ahhoz, hogy 12 és 3Vot is kiadjon 2A mellett.
Azt jelentené, hogy 3V kiadásánál kb 20Wot hűt le. Ahhoz meg kb. akkora passzív borda kellene mint az egész doboz.(#47218) bkercso: Nekem az a kérdésem, hogy ez a hirdetés vajon tényleg a breez ampját árulja-e vagy sem.
Ha arról tudni, hogy jó akkor nincs gond, csak lehet más is ezzel a képpel árulja, kb ugyanazzal a nyákkal csak szar alkatrészekből.
Amúgy én is nagyon elgondolkoztam, hogy veszek tesztelni egy ilyen kis erősítőt.
Ilyen vagy tk2050 lehet a jobb?
Van valami leírás melyik 50W körüli amp chip a jobb? -
Krissz80
senior tag
válasz
Krissz80 #47160 üzenetére
Én kicserélném egy vastagabb csavart, kb. 1mm-es kábelre és kész.
Fúróval elég szabályosan meg lehet csavarni.
Persze csak akkor, ha most pl. nem búg és nem próbálnád még egyszer kicseréltetni egy másikra és tuti jobb is mint a gyári táp.
Utána megy ameddig megy.Ha meg szeretsz barkácsolni akkor egy jó alap.
Készíthetsz hozzá egy új stab elektronikát K-multival.
Általában a trafó a drágábbik része. -
krichd1
addikt
válasz
Krissz80 #47135 üzenetére
Hangja alapján, a többi gyári erősítőhöz képest nem mondanám, hogy túl van árazva. Egyébként ezek csak lista árak, tehát komolyabb vásárlási szándék esetén szerintem ennél olcsóbban is meg lehet venni.
(#47139) sheratan: Ha a világosabb hangot szereted, vagy hozzá vagy szokva a közép-magas kiemeléshez, akkor utána tényleg fátyolosnak érződik a HD600 (ne felejtsük el, hogy van 3 féle verziója). Illetve tény, hogy nincs annyira gyors a membránja, mint egy planárnak, vagy a legújabb jobbféle dinamikusoknak. Ezért is szoktam írni, hogy technikailag már van tőle jobb hasonló áron ( például He400S, Fidelio X2, R70X), de hangkaraktere alapján szerintem rendben van HD600, nem csal, színez annyit, mint például a K701, vagy Dt880 Edition.
A 700-as AKG sorozatot én még mindig nem venném egy kalap alá, mert azért van közöttük hallható eltérés. A K701 és a AKG K702 65th Anniversary Edition között például elég nagy difi van, ezeket hallottam egymás mellett, utóbbi az én fülemnek sokkal kiegyensúlyozottabb, hallgathatóbb, szinte már meleg hangja van, korrekt méllyel és a tere sem olyan idióta módon széthúzott. A K712 Pro-t még nem hallottam, a Q701-et már elég régen, de úgy emlékszem, ennek is emészthetőbb, kiegyenlítettebb hangja van, mint a K701-nek. Itt egy elég jónak tűnő Head-Fis összehasonlító poszt.
Összeszedtem néhány Goldenears mérést, ahol látszik is nagyjából, amiket írtam: HD600, K701, K702, Q701, Dt880 Edition, R70X. Innerfidelity féle K702 65th mérés. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Krissz80 #47146 üzenetére
O.K.
Értem, köszi. És kifelé mi a helyzet ? Marad, vagy cserélted?
DA300 1A-t is felvesz és fejessel hajtva szépen át is melegszik a táp.
(#47148) Bodz: Nem a megváltásban bíznék, csak abban, hogy némileg kevesebb zaj jut a rendszerbe, ha "normális" kábelen fut a delej. Ezek a cérnára emlékeztető "drótocskák" ellentmondanak minden "hifis" elvárásomnak.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Krissz80 #47140 üzenetére
de nem tudom
Ez a lényeg!Különben meg a high end definíciója:
intended for people who want very good quality products and who do not mind how much they costOlcsóbb cuccba különben nem fér bele ez a szintű kivitelezés mahagóni fából és OLED-del.
-
törölt tag
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Krissz80 #46644 üzenetére
Meglepően jól. bár sokat nem tudok elmondani róla, mivel egyedi design volt és CD volt előtte, így saját zenékkel nem tudtam kipróbálni. Viszont jót mosolyogtam, hogy most ált neki tervezni egy DAC-ot PC-hez PCM2704-el. Tipikus analogos szaki, olyan profi táp és analog diszkrét fokozatot tervezet a chip köré, ami meglepő csak digit oldallal nem foglalkozott, ebben próbáltam segíteni neki.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
Krissz80 #46419 üzenetére
Nem csak a tápellátás a gond, hanem a számítógép belseje maga és ez mind hatással van a D/A részre is. Amihez pedig nem nyúlna. Nem hiszem, hogy az M50X különösebben erősítőigényes lenne. Az elődje se volt, hogy innen közelítsünk meg a dolgot. Ráadásul kábelezni is kell...
Én soha nem kezdenék el egy lánc fejlesztést jó DAC nélkül, főleg egy nem túl erősítőigényes fejhallgatóra.
Nem állna arányban az elköltött pénz és az a minimális javulás, amit el lehetne érni.
-
válasz
Krissz80 #46417 üzenetére
Köszi az infót, akkor ha jól értem, egy 470 ohmos fejes még akár profitálhat is ebből. Az persze kizárt, hogy egy ilyen csere végösszege 15 dolcsi, forintra átszámított összege legyen. Szerintem minimum 10e Ft lesz, az ÁFA+vám+szerelési költségek miatt, de majd a helyi forgalmazótól megérdeklődöm. Mivel hosszabb távon számolok ezzel a DAC-al lehet, hogy ennyi beruházást még megérne.
-
hm74
aktív tag
válasz
Krissz80 #46383 üzenetére
Részletességben nem jobb a Valhalla, csak zeneibb. Ha az zeneiség a legfőbb tényező, akkor jobb.
Aki régóta hifizik és szeret sokat kísérletezni, az előbb-utóbb eljut oda, hogy "mindenben jó" rendszert összehozni szinte lehetetlen
És az az igazság, ha beújít az ember a lánc bármelyik pontján és ezzel magasabb kategóriába lép, akkor szinte biztosan eltolódik az addig kényesen behangolt és megszokott hangzásvilág. Tehát jó eséllyel máshol is bele kell piszkálni. Soha, semmiből sincs teljesen semleges és kiegyensúlyozott. Mindennek van karaktere.Ahogy ajánlod, én is azt tervezem: a következő upgrade egy csöves erősítő lesz.
-
hm74
aktív tag
válasz
Krissz80 #46342 üzenetére
Nem vitatom, ez a helyes irány. Csak amikor a DAC, az erősítő és a fejhallgató is precíz, valamivel egy bele kell vinni egy csipetnyi muzikalitást.
A muzikalitást alatt a dallamos, élő, analógos, sima és meleg tónust értem.Főleg azután kezdtem el töprengeni, miután a Sense V1 erősítőmet Szekeresre cseréltem. Jobb lett a hangzás, de veszített a lánc az élményszerűségéből, amit végül kábel cserékkel sikerült visszahoznom.
A Shure SRH940 fejhallgatóm pedig tabu. Volt mellette DT880 és K702, de én sokkal jobbnak hallottam mindkettőnél. Szerintem technikailag nincs jobb fejes nála 100 alatt. És bizony nem a lágyságáról híres.Konkrét példa az én esetemben: az AQ Carbon USB kábelt Valhalla Silver USB kábelre cseréltem. Ezzel kicsit bársonyosabb és szellősebb lett a hangzás, főleg az énekhangok lettek kellemesebbek. Nem ment el az addigi egyensúly, de a végeredmény muzikálisabb lett. Azonban itt is hangsúlyozom, a Carbon nem rosszabb a Valhalla kábelnél csak más.
Egyébként minden vezetékem inkább muzikális, a "cuccok" meg inkább precízek a láncomban. Nekem így lett meg az ideális hang. Lehet ezt fordítva is jól csinálni, ha pl. ha az erősítő vagy a fejes lágy hangú és percíz kábeleket építünk be. -
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Krissz80 #46344 üzenetére
Én csak pár éve "DAC-olok" és, mivel nem "sportból" űzöm, így én sem hallottam túl sok USB kábelt.
De valóban a lényeg az lenne, milyen a lineáris hangú kábel, ami egyáltalán nem színez és egyáltalán nem nyúl a dinamikához semmilyen irányba? Most éppen van egy Klotz-om és egy AQ-em, amik mindketten másképp gondolják a "jó" hangot és bizony akárhányszor cserélem, hol az egyik tetszik jobban, hol a másik. A Klotz a nagyobbik "csaló" szerintem, mert "populárisabb" a hangja, mint az AQ-nek. De, miként lehet ezt biztonsággal kideríteni? Szerintem sehogy, mert ahány rendszer, annyiféle komponens kombinációja adja az összhangot. -
Tin
veterán
válasz
Krissz80 #46350 üzenetére
olvasd el, mert pont erről szól
hogy a zenék egy részénél még a 16 bit sem észrevehető, a 24 bitnek meg aztán... na, szóval erről szól
nekem van olyan albumom, ami 6x van letöltve különböző formátumban, remastered meg anyámkínja minőségben, mégis sokszor a "legjobb" flac szól a legvacakabbul. és általában a "sima" mbites cd-ről frabbelt flac a legjobb.
szóval itt a kérdés inkább az, hogy ugyanaz a csúcsminőségű flac lekonvertálva 16 bitre, vagy akár egy 320-as mp3-ra, ront-e bármit a hallható minőségen. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Krissz80 #46344 üzenetére
Én csak pár éve "DAC-olok" és, mivel nem "sportból" űzöm, így én sem hallottam túl sok USB kábelt.
De valóban a lényeg az lenne, milyen a lineáris hangú kábel, ami egyáltalán nem színez és egyáltalán nem nyúl a dinamikához semmilyen irányba? Most éppen van egy Klotz-om és egy AQ-em, amik mindketten másképp gondolják a "jó" hangot és bizony akárhányszor cserélem, hol az egyik tetszik jobban, hol a másik. A Klotz a nagyobbik "csaló" szerintem, mert "populárisabb" a hangja, mint az AQ-nek. De, miként lehet ezt biztonsággal kideríteni? Szerintem sehogy, mert ahány rendszer, annyiféle komponens kombinációja adja az összhangot. -
Tin
veterán
válasz
Krissz80 #46347 üzenetére
nézd, ha nem tudsz angolul, akkor megértem az értetlenkedésedet. de ha igen, olvasd már el amit leírtak az oldalon az egészről, hogy mi a célja, miért ilyen, milyen dolgokat lehet alkalmazni, és hogy az egész arról szól, hogy a mai zenék egy részénél még így sem lehet hallani a különbséget.
vannak zenék, ahol lehet. és nem mondtam egy szóval sem, hogy te nem vagy olyan vájtfülű, hogy a flac-ot és a 320-as mp3-at meg tudd különböztetni, de pont elégszer olvastam már ezt, és aztán véreztek el ezen a tök egyszerű teszten. ja, az egész onnan indult, hogy én is azt hittem hallom. -
dgyuri0123
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz
Krissz80 #46287 üzenetére
Nem hallok semmit belehallgatva. Melyik számnál pontosan?
.DLL: Én szeretem ezt a hangzást (is)
Ami még zavarni szokott a magaskiemelős mikrofon vagy a vokál kiemelése és processzálása arra a szintre, mikor a fundamentális vokál hangok és finomságok 300Hz-nél majdnem teljesen eltűnnek
-
PuMbA
titán
válasz
Krissz80 #46184 üzenetére
"Inkább csak senki nem tud ezekről, amíg valaki nem veszi a fáradtságot, és utánajár."
Mondjuk ebben az is szerepet játszik, hogy a többség azt hallgatja, ami megy, illetve népszerű a rádióban, TV-ben, slágerlistán van, YT. De a baj nem ez, hanem az, hogy ezek a számok teljesen nélkülöznek bármiféle zeneiséget, pont ugyanúgy szólnak egy 30k-s rendszeren, mint egy 2 millióson egész egyszerűen azért, mert az egész egy nagy semmi: mindenféle részletességet nélkülöző elektromos zörejek veszik körbe egy szétlapított vinnyogós mutáns hangját. Ha normálisabb lenne a hangzás az már lendítene valamit. Pl. a TV-ben Dal című műsorba, amit biztos sokan néznek: a hangzás egyenlő a trágyával.
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
Krissz80 #46143 üzenetére
Túl magasra tetted a triggert, így a zajra triggerelsz, azért más a freki mindegyik képen (240-350kHz között). De mindegy, van zaja...Inkább az a meglepő, hogy a sok belső regulátor ellenére is kihallani a K Multit, amit elé tettél. Bár nekem is hasonló tapasztalataim vannak: két soros stab-IC előtt is meghallani az LRC-szűrést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest