- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abdallo
csendes tag
válasz
Radomer #103084 üzenetére
Szia!
Becsülendő, hogy azóta(ha jól emlékszem, akkor a 2015-ös fejhallgatós találkozóra már ezzel érkeztél) ugyanazt a rendszert használod. Én fel sem tudnám sorolni, hány "cucc" fordult meg nálam azóta.
Sajnos egyik DAC/AMP-ot sem hallottam a kettő közül, lehet, hogy megkapod velük a melegebb hangot, de nem biztos, hogy azzal elégedett is leszel.
Én a helyedben inkább kipróbálnék másik fejhallgatót kezdésnek. (Ha jársz Budapesten, tudok kölcsön adni "fun" fejhallgatót.)
Esetleg kereshetnél csak erősítőt és az NFB-28-at meghagyod DAC-nak.
Nekem is megvan még a HE560, ritkán használom csak, a mai napig megállja a helyét. Nem találták fel azóta újra a fejhallgatózást.
Szerintem a legjobb megoldás, ha elhessegeted a váltás gondolatát és inkább zenét hallgatsz, ahogyan az elmúlt 8 évben. -
.DLL
veterán
válasz
Radomer #42791 üzenetére
Nálam nincs zenehallgatás közben töltés. Nem is lehet, mert az üzem 2×12V-ról megy, a töltődés pedig -párhuzamosítva a két akkut- 1×12v-ról, erre egy külön tölés kapcsoló van, olyankor nem lehet használni a DAC-ot. 2 napot is kibírna, de minden éjjel töltöm, fullon jobban szól a DAC. Január-február könyékén lesz 1 éves ez a felállás.
-
Alpee
aktív tag
válasz
Radomer #42265 üzenetére
Egy kis ügyeskedéssel mindegyikben cserélhető, max nehezebb a kompaktabb modellekben. Minden USB modul I2S-kimenettel csatlakozik az A-GD termékekben.
Az USB modulnak csak táp meg GND kell, ezeket a forrasztási pontokat kell megkeresni a dac nyákon, illetve az I2S forrasztási pontjait, de azok általában jelölve vannak (data, lrck, bck, mck) a dacban is.
Amelyekbe "külön modulként" van az USB betéve, csak azért lett olyan, mert az eredeti dac nyákok még a régi Tenor chipes USB modulokra voltak tervezve, azokat az alkatrészeket egyszerűen kihagyták és az új usb modulok I2S kimenetét és tápját egyszerűen beforrasztották a megfelelő helyekre...Meg kell kérdezni a kínaitól, h az adott modell esetében hogy kell upgradelni usb modult, a régi modellek esetén még képes leírást is készíett a folyamatról, megjelölve a forrasztási pontokat...
-
Alpee
aktív tag
válasz
Radomer #42278 üzenetére
Figyelembe kell venni, hogy a VIA-nál cserélhető a driver mellett a firmware is (fizikailag is, de én elsősorban a szoftverre gondoltam).
Én annakidején a 4-es verzióval kezdtem, 9-es után már 2014_1, 2 jött, már nem emlékszem pontosan, és hát voltak különbségek köztük, bár ég s földnek nem nevezném azért a javulás tetten érhető volt.Ebben a thread ben lehet csemegézni: [link]
-
.DLL
veterán
-
válasz
Radomer #42260 üzenetére
Üdv!
Annyit tudnál nekem segíteni, hogy az NFB-15-el mi a helyzet, sajna az angollal nem igazán boldogulok, főleg ilyen szakmai témában, nekünk még a hatvanas években az orosz lőn a kötelező.Annyi infó, hogy a készülék 2014 júniusi, tehát nem a legújabb, 2014 augusztus után kibocsájtott, és ha számít valamit, egy TCXO-val szerelt, és kizárólag csak fejhallgatóval használom, ha esetleg ez is szempont lenne a megéri-nem éri témában.
Köszi a segítséget. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Radomer #41075 üzenetére
"Erősítőnek viszont annyira nem rossz a hallottak alapján."
Szerintem egy használtan 30-40e Ft-os sztereó erősítő is agyoncsapná. Volt X2000-em és mondhatom nem való zenehallgatásra. Hidd el, nem akarok rosszat.
Az az Audiogd DAC, egy ennél 5x drágább vasat is ki tudna szolgálni. Így bele fog szorulni az információ nagy része, mert az a Denon nem fogja tudni átadni a DAC által nyújtott pluszt. Szvsz.
-
törölt tag
válasz
Radomer #41068 üzenetére
Múltkor itt valakinek a távolság áthidalására mindenki azt ajánlgatta, hogy a hangfalak kábelét lehetne hosszabbra hagyni, ez nálad nem opció? Az erősítőt odaköltöztetni a DAC környékére, és a hangfalkábelt hosszabbra venni.
Amúgy én szerintem valami passzív hűtéses miniPC-t szereznék vagy XBMC-vel, vagy simán valami audióra hegyezett (low-latency kerneles) linux disztróval, amire van VLC, azt meg kb bármiről lehet távvezérelni WiFi-n (még WP-re is van VLC remote).
Vagy még esetleg használtan egy mac mini? -
norvik
aktív tag
válasz
Radomer #40872 üzenetére
Köszönöm. Megfordult a fejemben magamtól is. Egy dolog tartott eddig vissza. Mégpedig az, hogy az Ibasso DX 90-ben is ez van. Félre értés ne essék. Kedvelem a hangját nagyon. Utcára, repülőre, munkahelyre, bőven elég. De otthon meghallgatva csalódás volt a Sabre. Tudom, és valószínűleg igazad is van, ha azt mondod, hogy az egy hordozható dac plusz lejátszó egyben. De az is tény, hogy nem legolcsóbb cucc, többet vártam volna tőle erősítőre kötve. Nem okoskodni, és nem is vitázni szeretnék. Elfogadom a nálam ttapasztaltabbakra. tanácsait. Az sem zavar, hogy kínai (ők is tudnak már jó dolgokat csinálni önállóan, és ugyan mi az, amit ma nem ott csinálnak). Azt is tudom, hogy egy dac hangját nem egyedül a benne levő chip dönti el. Számít a táp, és a többi áramkor is. Viszont. Az Ibasso DX 90-nél a táp nem számít, hiszen akkuról megy. A hálózati zavarok ezért alapból kiesnek. Legalábbis így gondolom. Nem akarom azt mondani, hogy igazam van, szívesen hallgatok tapasztaltabbakra.
-
Audison
senior tag
-
.DLL
veterán
válasz
Radomer #40647 üzenetére
Még a PCM1794 projekt is vár rám... Végül úgy döntöttem, hogy nem b*om szét a Musit, készítek egy külön panelt a chip-nek, jobb táppal, és csak az I2S-t kapja majd a Musi-ról. Úgy érzem az nagyban felelős azért a hangért amit ennyire szeretek, így az Xmos modulnak máshol lesz szerepe, főleg kísérletezgetni. De az első, hogy a zenehallgatós DAC az ne szüneteljen sokáig.
-
.DLL
veterán
válasz
Radomer #40644 üzenetére
X-szekeres II-vel is ez van (volt*) akkor van szép, dinamikus hangja ha egyenletesen minden alkatrész, minden kondenzátor és a ház is rendesen átmelegedett.
*a FET-eken nem volt hűtőborda, én vágtem rájuk 1-1 hűtőlemezt, amik így egyenletesebben elterítik a hőt, és mostmár az egész ház átmelegszik kb. fél óra alatt. Előtte a fetek gyorsan felmelegedtek, de a többi alkatrész, főleg a távoabbiak csak később.
A DAC-om viszont nemnagyon melegszik, ennek maximum külső fűtést lehetne adni, végülis kíváncsi lennék, hogy mesterségesen felmelegítve mondjuk 50 fokra hogyan szólna.
-
.DLL
veterán
válasz
Radomer #40450 üzenetére
Hát, ha a Essence One világosabb volt, akkor ez megkönnyebbülést jelenthetett a számára. Mondjuk a One hangja, a kismillió cserélhetõ opamp-pal elég rendesen befolyásolható.
Nameg ott a 880-hoz a Bass Mod, te hallottad is ; ) azzal is kellemesebbé tehetõ a hangzás, ha valakinek túl világos. -
krichd1
addikt
válasz
Radomer #40144 üzenetére
Zenész életrajzi filmből van bőven, itt egy lista könnyűzenei oldalról. A Whiplash eléggé kilóg ezek közül, meg úgy általában a zenés filmek közül, akár lehetne sportfilm is.
Blues vonatkozásban nekem legutoljára a Cadillac Records tetszett.
Illetve van még néhány film, aminek nem jut eszembe a címe. -
.DLL
veterán
válasz
Radomer #40139 üzenetére
Fentebb már szóba került
De innen ez a legjobb rész:
"I will have one or more (more than one, sounds better than one, imo) in-barn shortly."
Ha pl. 10-et összedugunk akkor a jitter már nagyon-nagyon minimális lesz?(#40140) Lewzke: Jaja.
Már a márkanév láttán megijednek a bitek, és haptákba vágják magukat, ezért kerül sokba az AQ.
-
demars
addikt
válasz
Radomer #40111 üzenetére
Családi házban (magán), viszonylag régi szerelésű a ház, gyakorlatilag nincsenek külön kismegszakítók egy-egy körre... A 3 fázisnak van azt csókolom... A 3 fázis van "elosztva".
Nálunk elég gyakori az áram kimaradás, pillanatnyi áramszünet. Gyakran belecsap a villám közeli villanyoszlopokba... (tavaly nyáron láttunk egy ilyet... k.va hangos volt )szerk: A falu közepébe húzott bele, utána folyamatosan csörgött a telefon másnap, sorra jöttek a mókusok, hogy ez nem működik, az nem megy... ( öregem villanyász, szokott babrálni háztartási gépekkel). Elég sok TV elszállt akkor...
Ha valóban nem jók az elosztók villámcsapások ellen, akkor nincs sok értelme... ez lett volna a lényeg számomra.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Radomer #39677 üzenetére
Nálam az alap kínai xmos panel nem hozott annyit a GD via usb-jéhez képest, hogy megérje bedobozolnom.
GD-vel egyébként nekem nem voltak driver problémák. Felraktam és pöccre ment (ellenben az xmos-al).
Korábban nekem is volt Digital Times ... hát voltak anomáliák. Asus Essence One mellé ne vegyen senki ilyet.
-
bozont
veterán
válasz
Radomer #39694 üzenetére
Ha már kábelekről van szó, Klotz és Kácsa usb közül melyik lenne jobb? Szintúgy 3,5mm -es jack-jack kábelből milyet lenne érdemes venni max 4-5e Ft körül? Ha már Kácsánál vagyunk, van ettől jobb vétel? Elég lenne 50-60cm hosszúságú is, az 1,5m már feleslegesen sok.
A szállítási költség miatt jobb lenne egy helyről rendelni a kettőt. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
Radomer #39661 üzenetére
Én most hoztam el a forgalmazótól egy NFB-15 - öst, és alapból benne van az upgrade. Azt mondta, hogy a 15-ös esetében 1db TXCO van az USB résznél, az NFB-11 - nél 2db (+1db a DAC-nál). Ő szerinte is és mindenki szerint jobb a 11, mint a 15, de a 11 esetében az eredeti ár 113eFt-ra rájön még plusz 5eFt a +TXCO miatt, így nekem már nem ért meg +30 ezret. Bár nem tudom az enyém esetében van-e értelme a TXCO-nak, ha úgyis koax-ról használom.
Egy-két eszközüket leszámítva szerintem sem olcsójánosok. Azért jó érzés olvasni a garancialevélen a garancia idő lejártát (2025.05). -
bkercso
nagyúr
válasz
Radomer #39407 üzenetére
Kb. megválaszolták a kérdésedet: a szimmetrikusnak egy végig szimmetrikus rendszerben van igazás értelme. A zaj miatt találták ki ezt, de hifiben ez nem téma, itt az az előny, hogy a saját torzításának egy részét is kioltja rendszer, ha valóban szimmetrikus, és nem csak egy aszimmetrikus kimenetet szimmetrizálnak.
Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.
Nem tragédia történik, phd-zni megyek csak 3 évre. -
Agyzuzo
addikt
válasz
Radomer #39407 üzenetére
Például abban, hogy ha úgy jársz mint én, hogy aktív monitor hangfalaid vannak és megpróbálod aszimmetrikus kábelekkel hallgatni meg fogsz őrülne a sok zajtól amit összeszed a hálózatról.
Tegnap végre fogtam és kicseréltem a sima JACK-RCA kábeleimet TRS Jack - XLR szimmetrikus kábelekre és MINDEN eddigi zaj (VGA-ból a zúgás, egér nyöszörgése, magas internethaszálatkor szóló sivítás, stb) megszűnt, néma csönd van és tökéletes hang...
Szóval én azt mondom aki teheti szimmetrikus cumót vegyen, nem is értem miért nem jutott ez korábban eszembe, mikor nekem a DAC és a monitor hangfalak is támogatják.
-
.DLL
veterán
válasz
Radomer #39407 üzenetére
Teoretikusan, ha van egy szimmetrikus rendszered (mindkét oldal független, és szimmetrikus jeleket fogad) vagy ha nagyobb távolságokra kell elvinned az analóg jelet, akkor tudsz profitálni egy szimmetrikus kimenetű DAC-ból.
Hogy az Audio-GD mit próbál írni valami fura angollal, a honlapján az számomra nem egyértelmű. :S -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Radomer #39179 üzenetére
Őszintén?
Lesz@rom, mert annyira jól szól normál FLAC-val is, főként a 192 kHz-es felvételek, hogy nemigen hiányzik a DSD egyenlőre.
Mikor volt DVD-A / SACD lejátszóm, sem volt rengeteg ilyen anyagom.
De azért kösz a támogatást.
Egy kérdés motoszkál csak a fejemben, nem lehet ez a DAC hibája? Vagy kizárt?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Radomer #39163 üzenetére
"Másik usb kábel."
Az lesz, mert amúgy a nyomtatóm amúgy is vacak "drótjával" tesztelgettem eddig, ugyanis szombaton este vettem a Denont és nem készültem kábellel.
Ha ez volt a hiba, úgy elnézést mindenkitől. Majd meglátom ma este. Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest