- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
laleeee
őstag
válasz
bkercso #113670 üzenetére
Volt egy xDuoo XD05 BAL2-m , amiben többször cseréltem opákat, végül az vált be amit te ajánlottál,az ebay-en vettem használtan ,attól nagyon jó hangja lett, de végül eladtam, mert iemekkel 1-10-es skálán 0 és 1 között kellett bűvészkedni a hangerővel.
Ru9-től nem vagyok elájulva, túl lágy a hang , szubok súlytalanok ,a hangszínpad nulla, külső aksi nélkül egy százdolláros dongle szintjét (se) hozza.
1656 szerinted javítana a dinamikáján ? Milyen hangzásbeli változás lenne várható ha kicserélném ? -
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113671 üzenetére
Gondolom, csak a használati tapasztalataimból extrapolálok. Ez ugye hordozható bigyó, ami melegebb éghajlatokon az elfogadható határig forrósodik. Meg egy 2000mAh lítium akkuból gazdálkodik, kb 3 órát bír töltés nélkül, 5V-on hajtva az erősítő részt. PD USB tápra dugva 9V-al járatja az erősítőjét, de az asztali üzem, belefér némi forróbb felszín, de az akku nem köszöni meg hosszú távon a hőterhelést.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113667 üzenetére
Csak a rend kedvéért, szűkös helyen, de legalább fém házban, szépen fűtő, szellőztetőrács alatt lévő Korg csövek közelében teszi a dolgát az a két opa, fene tudja, mennyire jó ötlet picit jobban fűtő példányokra cserélni. Opcionálisan valami direktben ház burkolatra hőátvivő közeggel sem ártana ellátni. Mégiscsak ez egy zsebrevágható BT képes hordozható bigyó, és már most, mod nélkül is képes 50 fok fölé hevülni ha épp kánikulában szélcsendes helyen van. Nadrágzsebben szerencsére a folyadékhűtés működik, azaz a véráram elvisz róla elég hőt, nem süti meg a combomat, de azért... Nálam inkább otthoni cucc, asztali, vagy ágy/kanapé, ott nagyon rendben teszi a dolgát most is. Asztaliként nem számít sokat a benne lévő OPA, 4V balanced line out módban kihagyja:
-
Dorien
veterán
válasz
bkercso #113392 üzenetére
Azóta leszedtem 320kbps-ben és hát, így sokkal jobb.
De az biztos, hogy kiváló felvétel, érdemes meghallgatni: Aimee Mann - Magnolia OST
-
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113280 üzenetére
Sok faktoros. Zenére minden is elég, most is, atmoszférateremtésre, minél pontosabb valóságillúzióra tud jól jönni a végtelen felbontás. Anno talán lapalapának mutattam még a Gryphonnal, a sok elektrosztatikus driveres in-ear cuccommal, hogy mire képes egy egyszerű zsebrevágható portable lánc MQA-val stadion méretű hangtérrel, nem fintorgott :)
Ez persze néhány, minőségorientáltabb stúdió termékeire igaz, nem a 44KHz 16 bit MQA-kra. Azoknál mindegy, vagy néhol javult a flac miatt az elérhető kiadás. Mindenre van példa, ellenpélda, kivétel. Hallottam álleejtős hangú CD-ket jó rendszeren, szar, felscalelt DSD-ket is, de pl Daft Punkból pont egy vinyl rip DSD album szól nálam a legjobban, ahogy Queenből, Pink Floydból is teljesebb a DSD256 a flacnál. Hallani könnyebb, mint megfogalmazni.
Estére szóljon mégis egy remekül sikerült flac.
-
osonte
őstag
válasz
bkercso #113263 üzenetére
Köszönöm!
Most sajnos nincs más, amire rá tudom kötni. Viszont gyűjtök rá, majd egyszer megírom, ha eljutok odáig. Könnyen hajtható fej/fülhallgatónál nincs ez a jelenség, ott lehet nagy hangerőn is hallgatni és nem veszít az erejéből. Most beállítottam a megfelelő hangerőt, ahol a legtöbb részlet megvan, de még bírja a DAC/AMP.
-
osonte
őstag
válasz
bkercso #113259 üzenetére
Érdekes, hogy a Honornál nem figyelnek erre, mert csak az ő telefonjaikkal tapasztaltam. Főleg az utóbbi 2évben, előtte még volt beépített DAC a mobiljukban. Azóta ezekszerint ennyire elengedték a vezetéken zenélést... Sokat cserélgettem telefont, a többi márka rendben van. Zenére nem Honor telefont kell venni, nekem már késő.
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #113176 üzenetére
Azért nem csak annyi a doboz építés hozzá, hogy becsavarjuk egy jópofa dobozba. Az uDim mélyközepek eszement energiákat tudnak megmozgatni, az autóhifiben is az volt a kihívás velük, hogy megfelelően szilárd ajtópanel készüljön hozzájuk. Ez főleg a 16-osra igaz, amit inkább ajánlok két útba, mint a 13-ast, három útba meg méginkább 16 -10 és magas. Az meg külön meg külön móka. A nagy Proaudio selyem dóm, amit én használok majdnem 40 kHz-ig elmegy, így meg lehet spórolni hozzá a szupermagasat.
-
osonte
őstag
válasz
bkercso #113174 üzenetére
Nem titkolom, sokan csináltak monitor hangfalat a 13cm-es változatból vagy akár állóhangfalat, de a GM audio is ezt a márkát tuningolta régen:
u-Dimension a márka.
el comp 5 , ebből csinálnak nagy álló hangfalat 13 cm a mélyközép + magas + hangváltó. Nekem ebből volt a 16cm-es, ami régen harmincpárezer Ft volt és a hangminőségversenyen az összes nagy márkát (pl Alpine) elverte, amik 150 ezres kategóriák voltak.
el coax 5 ez a 13cm-es koax, de van az el coax 4, ami a 10cm-es változat. A mély frekvencia, hogy magasról indul, ne csapjon be, volt az egyik versenyen egy Passat, amiben a 16cm-es comp sorozat volt és annyit mondott a versenybíró, hogy nagyon jó, talán egy hajszállal feljebb tekerné a mélynyomót hátul (ami nem is volt a kocsiban, de azt hitte)...
Az igaz ragadozók, régen még 100 ezer alatt volt, a junior sorozat: [link] . Aki régen a forgalmazó volt konkrétan egymilliós hangfalat vezetett ki, mert lenyomta ez a hangszóró.
Azóta lettek újabb hangfalak, de már rég nem autóhifizek, szóval ott nem vagyok semmenyire képben. Vannak kifejezett mélynyomók is.
Nulla marketing, a marketing az volt, hogy Európa legjobb hangú autójában ez a márka volt.- Én sem, 3 havonta kb iszok egy pohár bort vagy hideg sört alkalmankent a nagy melegben.
-
osonte
őstag
válasz
bkercso #113172 üzenetére
Kb. 20 éve szétküldtem a fülem autóhifivel (kellett a sok Watt), ki kellett hagynon kb 2 évet a zenehallgatásban, mert pattogott a fülem minden hangkeltőtől, sípolt meg ilyenek. Orvos azt mondta, hogy eltaláltam azt a frekvenciát amire a hallójárat rezonál és nem halkan tettem... Előtte erős V karakterben hallgattam a zenét. Azt hittem ennyi volt. Akkor jött egy autóhifis barátom és beültetett a kocsijába és mutatott egy olyan japán márkát, ami a hangminőségversenyeket sorba nyeri, de nulla reklám, sokan nem is ismerik. Maxra tette a hangerőt, majd elindította a zenét, féltem tőle, de bíztam benne és semmi baja nem lett a fülemnek, vettem én is olyan hangszórót és akkor kezdtem újra a zenehallgatást, de nagyon meg kellett néznem mit veszek. A lényeg, hogy az a hangszóró nagyon közel volt a természetes hanghoz, ezért bírtam újra zenét hallgatni. Most is feszül a hallójáratom/ég ha mondjuk egy nagyon olcsó fej/fülhallgatót hallgatnák, nem lett tökéletes/nem is lesz, de toleránsabb a fülem, viszont azóta a lineáris hangzást szeretem, semmi V karakter. Amúgy sok minden hatással van arra, hogy milyen zenét hallgatni, a betegség, érzelmi állapot, de akár az alkohol is, 2-3 pohár bor után iszonyat hangosan tudok akár rock zenét is hallgatni és másnap semmi baja a fülemnek (nem szoktam ilyet, csak próbáltam
). Szóval összetett ez a zenehallgatás, egész bonyolult orvosi/szakmai cikkeket lehetne belőle összehozni...
-
osonte
őstag
válasz
bkercso #113163 üzenetére
Lehet félreérthetően írtam, a felvétel nem unalmas gyárilag, hanem a fülhallgatóm túl alacsony kategória, hogy életet "leheljen" a zenébe (amit egy itt-ott kiemelő olcsóbb DAC meg be tud csapni az olcsó fülessel is), mert a drágább nyitott fejhallgatón meg élnek a hangszerek és jönnek új részletek még YouTube-nál is, amit soha nem hallottam adott zeneszámban. A KA15 a helyére teszi a dolgokat, az olcsóbb fülest olcsón "hagyja", a jobb fejhallgatót meg magasabra teszi hangban, mert az valósan ki is tudja adni azokat a hangokat.
-
btraven
őstag
-
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113151 üzenetére
Meglátjuk, zsebre vágva, BT-n nem magas a léc, csak a FiiO BTR17-et kell agyonvernie, de durván
. Asztalnál meg a Korg rész az érdekes, utána a 1662 line out módban már nem játszik, úgyis vagy nagyon könnyen hajtható, vagy rettenetesen erősítésigényes dolgaim vannak csak. Utóbbinál meg az A osztály csodásan teszi a dolgát most is:
-
btraven
őstag
válasz
bkercso #113130 üzenetére
Mi a tudományos magyarázat arra hogy
1. ha nézem ez az VU métert akkor rosszabbul szól a fejhallgató,
2. ha becsukom a szemem akkor jobban?Valszeg a szemem elnyeli a LED-ek fényének bizonyos hányadát, ez hatással van a VU méter működésére, majd az visszahat a fejes erősítőre, az meg az előtte levő integrált DAC/fejes erősítőre és az arra dugott fejhallgatóra. Más magyarázatot nem tudok elképzelni.
Bónusz kérdés: hogy tudom a fenti esetben vakteszttel bizonyítani hogy még sincs különbség?
-
btraven
őstag
válasz
bkercso #113128 üzenetére
Inkább az a bajom hogy túl lassan villog. Az első lednél főleg. Lehet bleeder ellenállást kellene tenni arra a C2 kondira ami energiával látja el a teljes led láncot. Vagy potit, aztán lehet próbálgatni milyen érték jó.
Gyorsabban merüljön, csak csúnyább lesz tőle az egyenirányított DC.
Itt a kapcsolás [link] -
btraven
őstag
válasz
bkercso #113123 üzenetére
Nagyon klassz ez a VU meter, csak az a baj hogy arra figyelek, nem a zenére. Nagyon sokat levon az elmélyült zenehallgatás élvezetéből. Az ember azt gondolná inkább hozzáadnak azok a szép fények.
Túl lassan sül ki a kondi, amikor véget ér a zene, az első LED még 10 mp-t világít
.
-
-
lapalapa
senior tag
-
stellaz
veterán
válasz
bkercso #113064 üzenetére
Annyit még, hogy mivel ezek aktív sugárzók, ezért mindenképpen preamp módban tudom csak értelmes módon kezelni a hangerőt. A kérdésem, hogy ilyen esetben is azzal járok jobban, ha a monitorok erősítőjét lecsavarom inkább alacsonyabb fokozatra és az előerősítésen adok neki többet, vagy ez meg a dinamika rovására megy?
(mondjuk lehet, hogy már csak biztonsági okokból is érdemes lejjebb csavarnom, ha véletlen rossz helyre kapcsolom a dac 3 állású üzemmódválasztóját , akkor max hangerőn fog elindulni a 2 monitor sugárzó)
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113073 üzenetére
Fene tudja zsebrevágható BT DAC/AMP esetén mi a nagy. A FiiO cuccok (BTR17, Q15) 1 Ohm 3.5mm 1.5 Ohm balanced impedanciával rendelkeznek, ahhoz képest ez, és az RU7 a 0.5 és 1 Ohmmal normális. A DC Elite 0.2 és 0.4 Ohm.
16 Ohmos relatív érzékeny fülessel futnak a legtöbbet, alapzajmentesen kis hangerőn, és hát az A&K SR35 2.7 Ohmos 4.4 kimenetén éjjel sokszor elérem a 160 fokozatból az 1-est lefelé lépkedve a hangerőben, nem tűnik fel, hogy túl halkan hallgatom. Persze ehhez kell a Xelento 2 vagy a G7 extrém felbontása, gyengébb fülesekkel jelentősen emelni kell a hangerőt.
-
exciplite
tag
válasz
bkercso #113069 üzenetére
Jesszum pepi, miket kérsz te tőlem
Van itt egy kedves barátom, aki látott már ilyeneket (régi analóg cuccokat restaurál) elviszem neki, én nem akarok ezzel vacakolni, csak hallgatózni
De nagyon köszönöm a segítségedet és segítőkészségedet!
Erősítő mikor lesz próbálható állapotban? Akörül egy közös hallgatózást is lehetne szervezni a műhelyben nálam. Már félig kész a zsinegesnet, egy délelőtt kellene még a végére. -
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113070 üzenetére
Apropó, Cayin.
Hisztizik a csőcselék, hogy 3 órát bír csak mérések szerint akkuról 32 Ohmos cuccot balanced módban hajtva full csöves üzemmódban, szerintem meg pont előny, hogy hagytak helyet a hőleadásra a beltérben. Így is jóval nagyobb számokat mértek, mint amire számítottam, de nem irreális specifikációvadászós mértékben. És ha már tegnap téma volt az unbalanced - balanced csatornaszeparáció, itt akad arra is szám:
-
exciplite
tag
válasz
bkercso #113053 üzenetére
Elkészült a CS4397 dac-om v0.1a deszkamodell, holnap lesz a meghallgatás (meg csodálkozás ha valami nem jó és jöhet a hibakeresés vagy projekt temetés). Az output stage Mundorf Supreme Alu és Jantzen Silver Z-Cap kondikat kapott és Gold Lion csöveket. Az Elektris-el tekertettem trafót, elég menő cucc lett. Köszi az ajánlást!
-
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113051 üzenetére
A xDuoo XD05 Pro jött anno moduláris kialakítással, csomó opamp modul, csomó DAC modul, aztán az eleve csilliárdba kerülő izére el lehet szórni még sokat. Okos
Viszont érzékeny cuccokkal a magas alapzaja miatt felejtős dolog, így kihagytam anno. 1-2 darab megfordult már az aprón is belőle, nem gyakori.
-
-NoVa-
veterán
válasz
bkercso #113047 üzenetére
Nem új, vagy nem úgy új. Azért akadt a Cambridge Audio - tól a Luxmanon át sokféle nem chifi gyártó is, aki jó ROHM alapú DAC-ot csinált felsőbb polcos feladatokra is. DAP-ból a Cayin N8 mk2 volt a legjobb, amit hallottam, szintén ROHM alapon, elképesztően átélhető előadást varázsolt az a féltégla. A ROHM donglém szintén extrém jól közelíti ezt.
Persze abban egy 100 Euro-s BD34301EKV chip van, az N8 ii -ben kettő, míg az SMSL egy 17 Euro-s BD34352EKV -t használ, szóval nem kell tőle világmegváltást várni. -
btraven
őstag
válasz
bkercso #112963 üzenetére
NYÁK-ot miért találták ki? Ezen a videón jól látható hogy tök felesleges.
[link]
Csak azt nem értem hogy az ilyen VU méteren van egy bemenet, de hogy kötöm be a láncba ha a DAC-ból megy a fejes erősítőbe a jel majd onnan a fejhallgatóba. Akkor hova tegyem?
Egyébként 2 ilyet is csináltam (NYÁK-kal) anno, de akkor egyszerű volt mert az MK27 line-out-járól ment. Ott nem kellett tovább vezetni a jelet. -
setup
tag
válasz
bkercso #112963 üzenetére
Ezt az utánépítést azért hoztam példának, mert sosem kaptam még ugyan ilyen tantál kondikat az alkatrészboltban, de ez a pár alkatrész egy 9V-os elemmel meg a potméterekkel kész, hogy ez így ennyi
De ha már rákérdeztél miért 4250? Azért mert az utánépítésnél nem az a jó, ami jó, hanem ami pont olyan hangú egy zenész szerint, mint az eredeti és azt Te el nem döntöd, csak Ő. Építhetsz Te 100x jobbat.
30-50 éve játszik egy 70-es években gyártott hangszeren és úgy megszokja a hangját, hogy azonnal közli, hogy ö-ö, ez nem olyan és persze fel van véve bakelitre is az eredeti hangszer hangja millió zenében és emiatt a kis kamasz is olyat akar.
Igen ám, de a 70-es években, amikor felvették a lemezt az a hangszer olajpapír kondival meg ég tudja milyen tranzisztorral volt aktív és szólt úgy, ahogy és akkor jön egy ember, aki számomra csodával határos módon rájön arra, hogy az pont olyan, mint ahogy ma ebben a kapcsolásban egy 4250 szól.
Ez idáig csak egy "remény" de amikor jön egy zenész és erre rábólint, hogy igen, ez tényleg pont úgy szól, na akkor a 4250-ből kincs lesz. Lehet akármilyen filléres vacak, mert ez lesz az, amivel az a konkrét 70-es évekbeli hangszer „jól” szól, de egy a másik hangszerbe viszont már megint más opa kell és ezt Te el nem döntöd.
Hiába mondod, hogy 100x jobbat építek, mert jön a zenész és közli, hogy ö-ö ez nem pont úgy rossz, ahogy a régi, tehát nem jó.
Azt nem tudja megmondani Neked, hogy mi a baj vele, csak azt hallja meg azonnal, hogy ez nem az, mint amit 30 éve hall, amikor a húrhoz ér. Ez nem a jó. A jó az szerinte fel van véve a bakelitre és ez nem az, tehát ez nem a jó és Te fejen állhatsz a 1656-al, akkor se jó.Hozzá képest én egyszerű eset vagyok, mert én "csak" egy jót szeretnék.
-
setup
tag
válasz
bkercso #112948 üzenetére
Hogy működik vagy nem az még csak csak, de hogy az egyik kondival mitől szól jobban mint a másikkal? Itt van például ez az előerősítő. Ezt az utánépítést 35 ezerért adják az ebay-en, oké tartozik hozzá 3 minőségi poti, aminek legyen darabja mondjuk 5 ezer, meg bemeneti aljzat, de akkor is... hát vagy 18 ezret felszámolnak ezért a nyákért, amit a képen látsz.
Vicc, ilyen LM4250-em van is itthon nem is egy, sőt megvan a kapcsrajz is, de ha én az alkatrészboltban bemondom például ezeknek a kondiknak az értékét, akkor nem ilyen sárga bogyókat hoznak ki nekem, hanem tök mást és itt akkor ez a skill, hogy ezekkel szól jobban?
Ezt a kapcsolást a filléres opampos próbanyákra feldobálom 5 perc alatt, még nyákot sem kell gyártani az egészhez és még csak nagyobb sem lesz.
De volt már hogy összetettem hasonlót és nem szólt pont ugyanolyan jól. A potik vacakabbak, vagy a kondik, nem értem mi lehet. Egy olyan filléres vackot, mint egy 4250-es hamisítsanak és hamis van nálam? Nem hiszem. -
domedee
senior tag
válasz
Sajna, cáfolni kell részben az SMD kondi repedés láthatóságát. Simán repedhet úgy, hogy nem látni mikroszkóppal sem. Nem kizárt, hogy láthatod, de ugyanannyi az esélye, hogy nem. A repedés pedig nem kimérhető elektromosan. Kivéve azt az esetet, amikor kb. szétesett. De ha csak részben repedt, esélyed sincs kimérni vagy látni.
A buborékos forrasztás is nyák, ha nem "hajtod karikába a nyákot" semmi nem lesz vele vagy nem forrasztásod volt eredetileg, hanem ementáli sajtod
, amiben több a légzárvány, mint anyag.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szerintem nem pont erre gondolt, hanem mondjuk ha elkó van jelútba, akkor egy normál elkó, vagy low-esr elkó, esetleg kifejezetten audio-ra gyártott Elna RFS elkó a jó megoldás... Utólag megnézve egy kapcsolást meg be sem feltétlen lehet azonosítani mit raktak fel.
Mondanám, hogy vannak bevált megoldások, mint mondjuk a polipropilén tömbkondik, de azoknak is van elég sok altípusa.
Bogyó bá': na meg összehasonlító meghallgatás előtt várni egy fél órát bekacspolva, hogy beálljon a stabil hőmérsékletük a csöveknek, meg az egész kapcsolásnak.
-
-
setup
tag
válasz
bkercso #112944 üzenetére
Köszönöm, sajnos elemről tápolva sem jobb a helyzet, az elkók hát ég tudja, ilyen alu kupakos SMD mind. Ezeknél nekem fogalmam sincs. Te honnan tudod, hogy melyik jó minőségű és melyik nem?
Én itt elvesztem, hogy felületszerelt, mert nem tudom mit lehet ezeken kiszúrni? Az RC szűrők is... az én szememnek SMD kerámia kondi, de legfőképpen "sárga"aztán hogy most, az jó vagy nem jó... hát úgy is csak vág, arra meg elvileg jó, aztán részemről ennyi a tudomány.
Szóval odáig oké, hogy "mi hajcsa" de hogy most ott egy elko és pont az a vacak, hogy ezt Te hogy szúrod ki vajon?
Rákapcsolsz valamit és a jelalakot nézed szkóppal vagy hogy? -
btraven
őstag
-
setup
tag
válasz
bkercso #112932 üzenetére
Szia, bocs ha kicsit off itt, egy analóg előerősítőnek nagyon alsó polcos hangja van és az lenne a kérdésem, hogy Te ismered e esetleg a "TL071C" nevű műveleti erősítőt? Erre épül, de én még nem találkoztam ezzel a típussal. Kérdés, hogy vajon ez a gyenge, vagy inkább más baj (is) lesz? Az a gondom, hogy nem lehet kikapcsolni ezt a vackot és így kvázi jelútban van. Nem akarok egy áthidalást belegányolni a készülékházba és ráadásul pici, zsúfolt 2 oldalas nyák, ami egy potméter fenekére van kvázi rámókolva. Gusztustalan is, meg gáz a hangkép is.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112763 üzenetére
Jó ez a kép. Így, hogy leírtad már jobban értem.
Közben rájöttem, hogy miért váltott ki belőlem negatív érzéseket a sematikus ábrázolás és a nyák közötti különbség.
Anno egy bizonyos ipari létesítményben kaptunk hasonló rajzot. A rajzon egymás mellett elhelyezkedő berendezések a valóságban még csak nem is mindig azon az emeleten voltak. De olyan is volt, hogy az emelet stimmelt, a szomszéd teremben volt amit kerestem, de az csak a másik lépcsőházból volt megközelíthető. Hogy csak a szebbeket említsem -
nLali
őstag
válasz
bkercso #112761 üzenetére
MFA tulajdonosként érdektelen volt, hogy a Lehmann hogy szól.
Amíg nincs újra MFA a birtokomban, addig érdekes. Jön a nyár, nem kell a sulikkal foglalkozni. Kedvem támadt szöszmötölni ilyesmivel. Mindent nem lehet egyszerre
3 év alatt se értettem meg, hogy miért van áramköröknél ekkora különbség a nyák és a sematikus ábrázolás között.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112753 üzenetére
Pár órát környedtem a monitor felett....Nem nagyon értettem, hogy miért nem találom a nyákon a vezetékeléseket...Elég soká esett le, hogy kimenetet drótozunk bemenetre és a vonal amit keresek majd akkor lesz benne, ha beleteszem. Most azon törpölök, hogy amit ikszeltél a rajzon a R22 és R24 közötti szakaszt, azt én nem találom, hogy hol van összekötve
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112750 üzenetére
De ezek egyszerűek.
- A halászlét könnyű elkészíteni, de ha még sose főztél, akkor ilyesztő.
Az erősítést úgy állítsd be, hogy alul a 680ohm (is) legyen bekötve,
Nálam a kis kapcsolók 1 ON, 2 OFF állásban vannak.Panel alján, a legrövidebb úton kell vinni a kábeleket, vagy figyelni kell valamire?
Kérlek tekintsd meg a Móriczka rajzomat, hogy jól értem-e a végfok visszacsatolását :
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #112748 üzenetére
Jó, belevágok. Ahogy egy művelt fórumtársam mondaná: a bonya feladatokat szét kell osztani sok pici feladatra és máris nem lesz annyira bonya.
Más opa esetén is 220nf kell a opa táplábai közé? Jelenleg 100nf van asszem.
Van összefüggés a módosítások között? Esetleg átköthető az R22 a leírt módon, amíg a többi mod nincs kész? (Még alkatrészt kell vásárolni) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bkercso #112692 üzenetére
attol fugg. azert ha valami komoly baj van (pl izolacios hiba), az egyertelmuen szokott latszani. marmint azon felul, hogy hallatszodik is.
nekem pl meressel sikerult kiloni, hogy miert szol furan pl a Tool par dala a main setupban: 3dB beszakadas volt egyik pozicioban kozeptavon. modern surround setupoknal meg muszaj a szobakorrekcio tobb ulespozicional. sima stereo rendszereknel (amik azert a fules DACokkal atlognak) a sub illesztes szokott problema lenni. fules lanc mondjuk az ember anatomiaja miatt bonyolult merni, meg bejon par faktor, mint a parnak allapota.
-
Rick3D
senior tag
válasz
bkercso #112665 üzenetére
+ Beri
TL;DR: Azt gyanítom, hogy a gond a Focusrite szoftverével, az amp+DAC-kal vagy a mikrofonommal van.
Készítettem 4 rövid felvételt, amit itt meg tudtok hallgatni
2 db direct input, 2 db VB-Cable input az OBS-ből. Audacityben vettem fel mindet. Jól hallható, hogy bár van légkondi meg egyéb háttérzaj, a torzítás, amit keresek, ezen a két felvételen nincs jelen.
Viszont a másik két felvételen – amikor nagyot sóhajtok, meg a végén filterekkel is és azok nélkül is – ott van a zaj. Direkt ezért csináltam meg és töltöttem fel őket, hogy egyértelmű legyen, miről beszélek. Szóval az OBS-ből kihúzott inputtal van a probléma.
A VB-Cable-es felvételek alapján szerintetek minek lehet nevezni ezt a zajt?Tovább mentem. Rengeteg YouTube videót és fórumot átnyálaztam, és talán egy ember írt hasonlót 8 éve, de még az sem pont ilyen volt.
Felcsaptam a másik MBP-t, rákötöttem a teljes rendszert, letöltöttem a drivert, OBS-t, és teljesen "vanilla" állapotban kipróbáltam – és itt is megjelent ugyanaz a zaj, mint amit a felvételeken hallani.Letöltöttem az Audacityt is és végigcsináltam vele ugyanazt a tesztkört. Tehát nem az MBP a hibás. Sőt, lehet, hogy nem is a mikrofon vagy az interface, hanem az OBS.
Windowson még nem volt lehetőségem tesztelni.Mindkét gépen kipróbáltam AirPods Pro 2-vel is. Azt a konkrét zajt ugyan nem hallottam, de a felvétel borzalmas lett – lehet, hogy egyszerűen eltorzította.
Szóval a jelenlegi konklúzió: valószínűleg a Focusrite szoftver és az OBS aktuális verziója nem kompatibilis egymással, vagy fordítva.Ugyanazzal a setupal Audacityben minden rendben, OBS-ben viszont folyamatosan jelen van ez a zaj.
Ráadásul ez nem egy sima háttérzaj, mint a légkondi zúgása, amit utómunkával le lehet szedni – ezt nem lehet.Offline felvételeket egyelőre Audacityvel meg tudom oldani, viszont a live-ok miatt kénytelen leszek venni egy új XLR-es mikrofont, hogy ezzel is leteszteljem az interface + szoftver kombót. Ha ez sem segít, akkor megy a kukába az amp+DAC is.
Az OBS-t muszáj használnom, nem akarok másik streaming szoftverrel szívni.
Mi a véleményetek? -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bkercso #112648 üzenetére
A piros kínai Fahrenheit az nem egy szerencsés találmány, 2 vezetékes, mindössze egy nagyon egyszerű teljesítményszabályzó van benne, hőfok kontroll nélkül. Az enyém hamar szét is égett... A fehér Fahrenheit kicsit drágábban már frankó 4 vezetékes, hőmérséklet szabályzott. Azt már simán ajánlom otthoni forrasztásra.
-
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #112604 üzenetére
Jó, kicsit füllentettem, ezzel az optikai felállással nem próbáltam, hogy van e különbség ferritesen és nélküle, de a digirescue bemenetén és kimenetén a koax kábeleken van és a tetején néha megjelenő kis éles torzítást tünteti el, kb olyan mintha drágább kábeleim lennének.
Szóval nem veszem le, elfér, ártani nem árt, viszont használ.. -
lapalapa
senior tag
válasz
bkercso #112599 üzenetére
[link]
Én is gondolkodom kettőben egymás után ebből...
Lehet, hogy én nem vagyok elég ügyes, de spdif-reklokker hatásosabbnak tűnik mint az usb-s próbálkozásaim.
Meg valahogy hangra az spdif jobbnak tűnik nekem, usb nyomtatóhoz, meg egér, billentyűzet csatlakoztatására való...
Kicsit olyan mint a diesel, az amerikaiak arra használják, amire való, szántásra...
De meggyőzhető vagyok, csak nem lesz egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest