- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
őstag
válasz
fattyu #105737 üzenetére
Teljesen igazad volt az MFD3 MFA3 kombó és a Fostex T40RP MKIII kapcsolatával. Ez a hang kb a fiókba, de legalább a gyerekszobáig száműzi a Lehmann erősítőt.
Pár nappal ezelőtt került hozzám egy új MFA3.
Nálam ez a második MFA3 és azt kell mondanom, hogy a hangon tetten érhető a befektetett munkaóra. Jó úton halad Berci és ha jól tudom kb végálomshoz is érkezett\érkezett.Igyekszem még ma írni a tapasztalataimról.
-
stellaz
veterán
-
Ba cy lus
addikt
válasz
fattyu #112845 üzenetére
Épp most szkennelem a több éve előhívott Provia 100f diám.
Ha jó objektívvel dolgoztam, nem csesztem el a fókuszt, nem mozdult be a kezem, nem túlzás azt mondani, hogy a 30 MP-t kirajzolja, és lehet ezeknél már a Plustek szkennerem a szűk keresztmetszet (ami egy elég jó szkenner, de méregdrágán van tőle jobb felbontóképességű dobszkenner). Persze a dinamikatartománya szűk, mint minden diának.
-
chubii
senior tag
válasz
fattyu #111579 üzenetére
Már rárepültem volna, de rég nem láttam eladó példányt aprón.
Dorien: Rendben
Egyelőre marad, de ha tesztelni érdekelne, nem eladásra akkor megbeszélhetünk valamit akár mostanában is.
bkercso: Követtem a találkozó alakulását, de a 15-e már évek óta fix programos itthon, sajnos ki kell hagynom. A következő talán összejön.
-
chubii
senior tag
válasz
fattyu #111568 üzenetére
Én már úgy érzem átestem a ló túloldalára a tökéletes párosítás keresésében... Valamiért nem tudom elengedni a HD650-et még. bkercso cuccairól nagyon tetszik (talán múltkor pont Veled beszéltünk róla), ha ezt valahogy lehetne fokozni, akkor kicsit még ütném a vasat.
Jövő héten érkezik egy Geshelli erősítő, arra még kíváncsi vagyok. Ugyanaz az opa van benne, mint az MFA-mban.
Aztán vissza kellene terelni ezt a hobbit normális keretek közé. Ennyi cuccot akkor se tudnék egyszerre használni, ha 3 fejem lenne -
válasz
fattyu #110140 üzenetére
Persze, ha nincs unbalancedből megfelelő termék, akkor a balanced nem felesleges. De ugye ez mesterségesen generált igény. Mondjuk legalább ártani nem árt, legalábbis nagyon remélem. Lásd MQA, ott sajnos kiderült, hogy árt.
Ez mondjuk legalább egy érv, hogy a két oldalnak nincs közös földje, habár ehhez sem feltétlenül kell balanced, tehát pl két teljesen föld-független sima erősítővel is megoldható lenne a földek szeparációja. Kérdés persze, hogy ez tényleg hoz-e bármit a konyhára.
A vastagabb kábel félreértése abból adódott hogy te erősítőről beszéltél én meg kábelről. Ugye a balanced kábelezés több vezetéket tartalmaz, így azonos keresztmetszett mellett nagyobb teljesítményt képes átvinni, de ugyanez megoldható unbalanced kábelezéssel is, kevesebb vastagabb dróttal.
-
válasz
fattyu #110135 üzenetére
De nem ugyanarról az eszközről beszéltem, hanem általánosságban.
Ugyanazon persze hogy nagyobb lehet a balanced teljesítménye, no shit Sherlock. Hisz egy helyett két ellentétes erősített jel van, ez konkrétan +6 decibel, ami wattokban konkrétan 4x teljesítmény lehetne, csak hát a táp limitál.
De a balancednek továbbra sem a teljesítménynövelés a feladata, hanem csupán az interferencia csökkentése. Hisz ugyanazt a teljesítményt meg lehet építeni simán unbalanced módon is. Akkor mire is jó a balanced erősítés?
-
-NoVa-
veterán
válasz
fattyu #110130 üzenetére
Olyan nem lehet, hogy mindenkinek van igaza? A vastag kábel hatékonyabban visz át áramot, kevésbé érzékeny a kapacitív ellenállásra, a szeparáltt balanced felépítés meg az igazán érzékeny cuccokkal "látványosan" nyilvánvaló, veszít a térből, definiáltságból a közös föld miatt.
Azaz könnyű, hordozható cuccoknál nagy előny a balanced, alacsony érzékenységű nagy impedanciás fejeseknél erősítő válogatja.
-
válasz
fattyu #110130 üzenetére
Mire nem válaszoltam? Azt írtad, hogy nagyobb teljesítmény átviteléhez balanced kábelezés kell, én meg mondtam, hogy nem, ahhoz elég egy vastagabb kábel.
Hogyne uszítottál volna, a #110122 hatására jött ebből a topikból az egyik tag gúnyos megjegyezést tenni. Ez micsoda, ha nem uszítás? Légyszi nemár.
-
bkercso
nagyúr
válasz
fattyu #109532 üzenetére
Igen.
Vicces volt, amikor egy fejestalin régen elvittem a TPAmp-ot és "tök egyformán" szóltak a V90-el - akkori fülemmel... Ebben egy szál TPA6120 van magában (nem kompozit), invertáló módban, 24V lineáris adapterről (még kapható volt olyan), egy nagy LC-szűrővel a tápban. Totál 48 alkatrész, a LED-et is beleszámolva. -
stellaz
veterán
válasz
fattyu #109301 üzenetére
A 1060c mostanában többször is előkerült, mint ajánlás.Hátha egyszer szembe jön az aprón.... Sajnos viszont nálam a powerdac egyszerűen nem működött, nem volt semmi mélye, de olyan rendellenes módon nen.
A 400SE-n sem vagyok meglepve, egy moddolt változata a K9-ről nagyszerűen zenél nálam is. -
bkercso
nagyúr
válasz
fattyu #107412 üzenetére
A legtöbb erősítő bolondbiztosra van kompenzálva, igy a fejes impedanciája számít nála (azt kell hajtani), ami dinamikusnál jórészt induktív, ám planárnál rezisztív.
Lehet, hogy nem azereti a powerdac a nagyon induktívat, vagy esetleg a nagyon kapacitív kábelt és beoszcillál tőle. Mert annak más a topológiája, másképp kompenzálják. Ha kitolták a határra, mert kicsi volt a visszacsatolható erősítés, akkor a fenti pl. lehetséges.
-
fattyu
veterán
válasz
fattyu #107236 üzenetére
és ehhez annyit tennék hozzá:
teljesen nem vagyok hifiman kedvelő. egyik fejesük sem tudott lekötni, de a 400se ezzel a linkelt kütyüvel teljesen totál oké.
hatvan pénz ez úgy kb mindenestül. egy teljes sor ennyiért igen rendben van és még én is azt mondom hogy ez totál jól szól együtt, és ha valaki azt mondaná csak ezt hallgatod életed végéig azért ki tudnék egyezni vele.és ezt úgy mondom hogy a melós (fő) rendszerem dac amp és fejes úgy 15ször ennyibe van...
-
-NoVa-
veterán
válasz
fattyu #107230 üzenetére
Hát na, a ritka kivételesen egyszerű megoldás. Forrósodik, 2.5mm balanced kábelt igényel, aminek a csatlakozója egy rossz mozdulattal könnyen törik, a 2.0-ban az USB csatlakozó is elég laza, a 2.1-ben már javították, és nem tudom elégszer emlegetni, hogy melegszik. Nem úgy, hogy meleg, úgy, hogy fáj megfogni. 56-60 fokos felszíni hőmérséklet, amire érdemes bordákat ragasztani. Ezen felül olcsó, jó, teszi a dolgát, valóban:
Simán csak annyira rég használtam, hogy elfeledkeztem róla
Elővettem, összedugtam, beraktam Sara K.-tól az All Your Love-t, és nem tudtam belekötni. A gitárnak teste van, az énekesnő érzelmesen adja elő, maximum térben sűrűbb, mint a Q15. De ott sem az árával arányosan. -
BigBlackDog
veterán
válasz
fattyu #106221 üzenetére
A gond az, hogy inkább zárt kell. Illetve a HP-1 még elmegy, legalábbis tolerálva van a környezetben. Viszont erősítő terén nem tudom, hogy mi szolgálnál ki? Pl. Bkercso féle MFD3 + MFA3 kombóval mennyire zenélhet jól? Ha jól rémlik, mintha Nálad járt volna ilyen eszköz és mintha lenne HP1 is.
-
Dorien
veterán
válasz
fattyu #105737 üzenetére
Kéne összegyűjteni egy listát a kimondottan jó szinergiában lévő erősítő / fejhallgató párosokról. Tehát ami tényleg amolyan "instant love" / "audiofil nirvána" élmény. Így elkerülhető lenne a "meh" / "szódával elmegy" tapasztalat az amúgy ajánlott cuccokkal kapcsolatban.
Kezdésnek bedobnám a régi HiFiMan HE400 + Focuspad A + Topping A30 Pro kombót, amiről szerintem már áradoztam eleget...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
fattyu #105743 üzenetére
Én óvatosan megfogalmaztam, hogy az árral a minőség is szintet lépett. Pl értelmet nyert a "folyékonyság" kifejezés az életemben. Nyilván eljön a szint - bkercsonál talán pont itt, az MF3 stacknál, ahol nehéz megfogalmazni mit is hallasz és miért fizetsz jelentősen többet. De pár hét hallgatózás az új szajréval, majd a régi visszakötése egyből igazolta, mért.
Egyébként az MF2-n némi varázslás (kétpólusítás, meg a dac tápszűrésén valami bohóckodás - én nem vagyok műszakilag partner, ahogy nejem nagyapja mondaná) érezhetően közelebb hozta egymáshoz őket. De nem egy szintre.Másik érdekes kérdésem ide kapcsolódóan, hogy valóban a fejhallgató erősítők Paks2 teljesítményével vetekedése hozza-e el az audio nirvánát, vagy a jó kiszolgálás/meghajtás nem csak ennyi. Persze nyilván nem csak, azonban az MF3 asszem 75mW-ot tud 600Ohmon, szingliben. Ez nem sok (szánalmasan kevés) a kínai erőművekhez képest. Aztán akkor mégis hogy van ez?
-
kNG
senior tag
válasz
fattyu #105737 üzenetére
Már vártam, hogy írjon valaki az MFA3+MFD3 kombóról, köszi az élménybeszámolót!
A "csak még egy számot meghallgatok" érzés ismerős, pont így jártam tegnap (ma?) éjjel. Nálam MFA2+MFD2 kombó kimaxolt változata (DAC-ban OPA Blue) zenélt a HD600 társaságában. Én nagyon szeretem bkercso készülékeit, részletes, mégis folyékony, természetes hangot nyújtanak.
-
RetepNyaraB
veterán
-
Polllen
félisten
válasz
fattyu #105278 üzenetére
Nekem erről mindig a karmesterek jutnak eszembe, mint másik véglet. Ott van egy nagyzenekar, külön karakterek, stílusok és neki hallás alapján össze kell őket hangolnia, hogy egy kerek egész szülessen.
Ha nem lenne akusztikai memória, akkor honnan tudja mikor olyan, mint amilyennek ő szeretné?
-
Ear001
addikt
válasz
fattyu #105297 üzenetére
ugyanakkor a referencia hang amit írsz pedig megvan
Nem igazán referencia HANG, hanem saját belső prereferencia, annak eldöntése, hogy ez mennyire jó neked, és miért a fontos szerintem. A döntés maga. Ez persze azzal is jár, hogy tudnod kell mihez hasonlítani, meg mindig módosul, amikor felfedezel dolgokat, hogy jé, így is lehet, ilyen is van? A nüanszból így lehet akár nagyobb dolog is.Nincs azzal baj, ha nem veszel észre két tápkábel, vagy akármilyen drót között difit. Mások is vannak ezzel így a fórumon. A körülményeket lehet úgy alakítani/alakulhatnak úgy, hogy az eltérés parányi, vagy épp nincs is. Én azt gondolom, vagy nekem a legtöbbször a difi bőven a nüansznyi felett van, de nem ez a fontos hanem az, hogyha úgy alakulnak a dolgok, hogy mégis észleled a hangbeli változást, akkor ne kerülj lelki válságba ettől. Az meg megint már kérdés, hogy akarsz-e ezzel foglakozni.
Engem rendszeresen szoktak megtalálni mindenféle hifi feltalálmányokkal, a matricáktól kezdve a golyókon, smirgliken át az állványokig, drótokig. Múlt héten épp egy egy, immár sokadik smirglit a stratégiai pontokon elhelyező járt nálam, aki értetlenkedett, hogy nem hallom, mennyivel jobb a zene, ha ott vannak a dörzspapírok, szívesen itt hagy nekem egy tekercset. Mondtam neki, de hallom, ahhoz nem kell középre ülnöm a sweet spotba, és nem kell őrülten koncentrálnom hozzá, de egész biztos, hogy nem fogok minden zenehallgatás előtt smirgliket pakolgatni 4-5 helyre mert egyszerűen ronda, zavar a látványa és nélküle is tök jól megvagyok.
-
Ear001
addikt
válasz
fattyu #105278 üzenetére
Az akusztikai memória szerintem pont olyan képesség, mint bármilyen más érzékszervet használó agyi folyamat. Van, aki tehetségesebb benne, van aki nem. Ebben is lehet elég nagy szórás, de hogy tanulni lehet, az tuti.
Nekem a sors úgy hozta, hogy nagyon sok, egymástól radikálisan eltérő hifiláncot kellett viszonylag gyorsan és reprodukálhatóan megítélnem. Ez nagyon sokat fejlesztett az akusztikai memóriámon, és több, főleg hifi kereskedéssel és gyártással foglalkozó barátom, ismerősöm is hasonló szinten van, ahogy tapasztaltam, ahogy beszélgettünk róla. És ennek, a sok készülék sokféle környezetben való hallgatása adja meg azt a képességet is, hogy az adott láncban jó közelítéssel ki tudjuk hallani, hogy melyik komponens mit csinál, mennyiben felelős a végső hangkép egy-egy darabjáért. Ja igen, és akik ilyen téren jók, azok inkább úgy hallanak, mint a nők szoktak. Globálisan, egyszerre mindent. A férfiak valahogy jobban elvesznek a részletekben, hol ide, hol oda koncentrálnak. Persze ez durva általánosítás, nem minden nőre és férfira igaz, de nem csak a hallás terén van meg ez a globális-részletek eltérés, de elég jól dokumentált antropológiai, pszichológiai háttere van.
És vannak, akik sok rendszert hallottak, de a megítélésben bizonytalanok. Náluk, amíg ki nem alakul egy belső referencia, ami lehet, hogy sose fog megtörténni, ahogy észrevettem, az akusztikai memória nem igazán javul. Kell a kályha, a fogódzó, ahonnan el lehet indulni.Meg persze vannak, akik olvasták a mindent is megmondó oldalak egyikén, hogy akusztikai memória csak rettentő rövid, mert ez bele van írva a biológia tankönyvbe a 13. oldalon, és minden más humbug. És hát erre a szintre csak nagyon nehezen szivárog le a valóság megélése.
-
-NoVa-
veterán
válasz
fattyu #105278 üzenetére
Részemről nagyon pontosan bennem maradt az az élmény, amit egy nagyrészt analóg láncon egy Meze Empyrean keltett a fejemen pillanatok alatt. Az, hogy hallható egy felvételen a zenész öltönyének a hangelnyelő hatása a terem többi bútora, berendezése, fala, függönye mellett, az nekem ott egy érzelmi töltettel súlyozott élményt adott, egy azóta is élő virtuális iránytűt. Ugyanezt a fejest talán hónapokkal későb egy kicsit hozzáillőbb kábellel, kicsit hozzáillőbb fejegységgel kicsit kifinomultabban meghallgatva meg tudtam különböztetni az előzménytől, pedig nem változott drasztikusan semmi. Csak még inkább eltűnt egy a felvétel és a visszajátszás mesterséges rétege az egészről, és már nem eszközt vettem fel a fejemre, hanem előadást.
-
FJC
senior tag
válasz
fattyu #105245 üzenetére
@fattyu:magasról teszek a rangokra, azt sem tudom mire jó?
Más - más embernek írtam. Tiltja valami, hogy egyéni választ írjak?@Xelo: Nem az írásra értettem a fontosabb dolgokat, hanem, hogy fontosabb eszközzel foglalkozom mint az USB.
Gondolom nem kell magyarázatot adnom ahoz, pláne engedély kérnem, hogy írjak?
Most éppen ráérek, lehet hogy legközelebb egy hétmulva fogok olvasni a fórumon.
Úgy illik, ha valaki válaszolt és van mit mondani, akkor már csak tiszteletből is válaszolok.
Most sokan nekem ugrottak... -
RetepNyaraB
veterán
-
Sword
őstag
válasz
fattyu #103439 üzenetére
Hát... én annyira hallom a difit, hogy most az előbb fura fejjel hallgattam az Apple Music-ot pc-n, mormolgatom, hogy valami nem jó, valami nem jó... Hát nem volt átállítva a settingsben a hangminőség Hi-Res ALAC-ra, csak AAC-n ment. Mivel teljesen fosch a PC-s app, ráugrottam a Cider-re, ami Apple Music player elvileg, több feature-el. Itt is kiszúrta a fülem, hogy vmi nem klappol.. Utánaolvastam, nincs lossless támogatás, mert nincs benne az api-ban...
-
-NoVa-
veterán
válasz
fattyu #102820 üzenetére
Én rádugott füles kategóriák szerint tudom rangsorolni.
Qydelix 5K / FiiO BTR5 - ESS Sabre DAC, olcsó dinamikus fülesekkel csodát tesz az amúgy élesebb, kontúrosabb hangjuk. Volt mindkettő, a Q5k-t megtartottam a jobb hatótáv és az extrémen konfigurálhatósága miatt.
EarStudio ES100 - AKM, univerzálisan jó. Nehezen hajtható füleseknél már elfogy, érzékenyebbekkel jó választás.
ifi Go Blu - Cirrus Logic, melegebb, zeneibb nehezen hajtható dolgokkal ez boldogul a legjobban, de nagyon érzékeny fülesekkel impedance adapter nélkül az alapzaja nem az igazi. Nagyobb planaroknál azért elfogy, mint az összes előbbi.
ifi xDSD Gryphon - Burr Brown, ha nem akarsz kompromisszumot kötni.
-
stellaz
veterán
válasz
fattyu #102318 üzenetére
Már a rómaiak is tudták, hogy létezik szikra, ha feltöltődik valami. Onnan Volta kb 2000 évre van, az első villanymotor pedig onnan is majdnem 100 évre, a villanyosítás pedig megintcsak odébb.
Newton után 150 év kellett az első űreszközökig, amik az égi mechanika gyakorlati alkalmazását jelentette.
A 20. század első felében volt nagy pörgés a II. Világháború okán (radar, atomfizika, számítógép), de pl az elektromágnesességet sem akkor fedezték fel, hanem 1973-ban, onnan még 70 év volt a radarig, háború nélkül még sokkal több is lett volna.
Pl a mai részecskefizikai eredményekre alapozva, mint a megtalált Highs bozon is 100 éves távlatban jósolnak a fizikusok is kézzelfogható eszközöket.
De pl a magfúzió is az Ivy Mike óta bizonyított, de polgári célú technológiára továbbra is 30 évet jósolnak már vagy 30 éve, tehát 70 éve nem sikerült megoldani a dolgot.
Az űrkutatás területén gyakorlatilag semmi új nincsen a nap alatt, csak reszelgetik a technológiát, de pl a legközelebbi csillag ugyanúgy 70 ezer évre van, mint 50 éve.Ma pedig különösen szép nap, hogy Karikó Katalin orvosi Nobel díjat kapott
-
emiki6
veterán
válasz
fattyu #101780 üzenetére
¯\_(ツ)_/¯
Gyakran számolnak be itt a kollégák arról, hogy adott amp, akár dac is jobban szól lineáris tápról. Abból következtetek. Ami nem feltétlen helytálló, de nem is teljesen ésszerűtlen.
Persze a fix táp előnye, hogy nem opció a másféle táp így nem lehet azon agyalni, hogy vegyen é az ember másikat és attól jobb lesz e. -
PuMbA
titán
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
fattyu #101038 üzenetére
Tudatos fogyasztónak kéne lenni, nem elhinni a marketinh bullshitet. Vagy, elhinni, elfogadni, és nem nézelődni tovább. Mindkettő járható út.
Al l3 nem összecsukható, utazáshoz az sem mindegy, máris egy paraméterben nem jobb. Persze ezekben az ANC-s TWS manapság kb fölöslegessé tette a kategóriát, és olcsóvá is.
-
Zoliee
senior tag
válasz
fattyu #101005 üzenetére
"...
nem sértő a magasa.
mert nincs benne.
közép se
részlet se
brummogó mindenre rátelepedő mélye van, fos működése.."+1
Sebészi pontossággal leírtad a kapott hangot.
És itt még azzal sem beszélhetünk mellé, hogy nem volt rendesen meghajtva. (hiszen benne van a dac/amp)
Kábellel talán még a fentiekre is rátesz egy lapáttal, negatív irányba.
És tényleg nem akarok senkit megbántani, de számomra több mint érdekes, hogy sokak szerint ez egy elfogadható hang.... -
Melorin
addikt
válasz
fattyu #101000 üzenetére
A Sony WH-1000XM4-ről van szó? Azért ne ferdítsünk és mondjunk már ekkorákat! Akkor még túl kevés dolgot hallottál az életben. Nekem volt ilyen pár hónapig, miven a munkahelyem túl zajos volt és kellett egy zajszűrős fejes. Szerintem egész jól szólt, dinamikusan, erőteljesen, nem volt sértő a magas sem.
Mindent a helyén kell kezelni és nem a stúdió/hifi fejhallgatókhoz hasonlítgani! -
letoltobeze
aktív tag
válasz
fattyu #98958 üzenetére
A fluid alatt mit értesz?
Még az izgat még hogy hogy jöttek ezek nálad szóba? Itt a fórumon nem nagyon olvastam róluk. A head-fi-t is szoktam olvasgatni, de ott se akadtam beléjük.
„másnak lehet nem is tetszene ez egyáltalán. én kösz jól vagyok."
És nem ez a lényeg? Sokra megy vele az ember, ha valamit agyondicsérnek mások, de nekünk meg nem tetszik..
-
-
bitrograde
senior tag
válasz
fattyu #98946 üzenetére
Erről akartam már egy ideje egy kicsit írni. Nem egészen eldönthető számomra, mire jók ezek a minden egyben készülékek. Vagyis persze, igen: kompakt, árérzékeny megoldásokat kínálnak egy rendszer mindeneseként.
De a legtöbb esetben kiderül, hogy külön komponensekkel kiváltva sokkal jobb (hangbéli) eredmény érhető el. Akár árában is (a kábeleket most egy pillanatra elfelejtem). Nálam ez úgy nézett ki, hogy RME Adiról váltottam Parasoundra P6-ra. Előbbinek talán jobb volt a DAC-ja, de összességében a Parasound mind előfokként, mind mindenesként jobban teljesített. Egyértelműen, minden fronton hallható volt a változás - és azonnal, ami nagyon ritka, különösen, hogy a benyomás hosszútávon is maradt. Viszont a Parasound DAC-ja érezhetően gyengébb volt. Fejhallgató-erősítőként egyik sem volt értékelhető, mindig kellett mögé az OTL (jól jött, hogy a szimmetrikus kimeneten lógott a végfok-hangfal, az SE pedig a fejhallgatós rendszert szolgálta).
Továbblépni pedig úgy lehetett (én úgy tudtam), hogy maradt az OTL fejhallgató erősító, a Soekris maradt DAC-nak (előfokként nem rossz, a Parasound pl. ebben jobb, fejhallgató-erősítő része meg mindkettőnek van, de minek?), a Schiit Freya S pedig előfok lett a hangfalas rendszerben (korábban bekötöttem a Jotunheimet, már annál hallatszott, hogy jó lesz, és a Freya rádobott még egy lapáttal arra is). Ez persze, különösen a kábeleket is figyelembe véve, jóval drágább, de egyben sokkal-sokkal kielégítőbb rendszert eredményezett.
Nagy tanulság nincs, talán csak annyi, hogy érdemes eleve különálló komponensek irányába indulni, ha megengedheti magának az ember, akár anyagilag, akár praktikusan (pl. hely, stb.). Volt nekem anno TVC-rendszerű előfokom is (Promitheus TVC), azok is kiválóak (hát még Django, vagy különösen a Music First különböző készülékei). DAC-ból is érdemes csak DAC-ot kipróbálni (itt mindig ajánlgatom a Resonessence cuccokat: az a kis Concero DAC pl. USB-SPDIF konverterként is nagyot tud menni: DSD64-et ad ki koaxon, pl.).
Szóval egyfunkciós komponensekből (vagy így használva a készüléket) számomra mindig jobb hang jött ki. -
bkercso
nagyúr
válasz
fattyu #98751 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a kondiknak más-más pozícióban más és más a szerepük. Ahol ők dominálják a táp kimeneti impedanciáját, oda a low ESR a jobb, ahol meg LC-szűrőt dampingolnak, oda meg kell egy minimális ESR. De ez csak 1 pálda. Megint más kondik jók digit. tápba, mint analógba.
Ha a keresztezési torzítás okozta áramtüske nincs elfojtva a hosszú tápvonalon, akkor a tápvezeték rásugároz a bemeneti vezetékre. Ilyen esetben pl. egy nagyobb ESL-ű tápkondit jobbnak hallhatunk, mert az kisebb áramtüskére képes. Ha azonban a végfok közelébe teszünk kisebb kondikat és velük sorba induktivitást, akkor a problémát kilőttük és lehet, hogy már egy másik típust preferálunk a nagyobb kondi pozíciójában. -
Tulku
veterán
válasz
fattyu #98754 üzenetére
Érdekes kérdés...többnyire ezerszer hallott cd lemezek esetében nem értem a felvetést...van bizonyos memória, ami elteszi a hallott információkat, egy bizonyos képet alakít ki a zenékről...
Aztán ezek a lenyomatok változnak vagy kissé, vagy nagyon...
Karakterek vannak, tehát nem is nüanszok, inkább stílus jellemzi ezeket a kondikat....sok esetben jól megkülönböztethető stílusjegyek.
Adnak egyféle karaktert a zenének...van hogy az első pillanatban baromi jó, vagy épp ellenkezőleg, zavaróan rossz karaktert...
Ezek a dolgok pár másodperctől, akár napokig, hetekig terjedhetnek zenehallgatás közben.....bár sok esetben - mint írtam is - azonnal szeretem vagy utálom effekt lép fel....de mindig várok a bejáratással, vagy ha be van járatva a forrasztási nyersesség eltűnésével... -
Tulku
veterán
válasz
fattyu #98751 üzenetére
Kondicsere (forrasztás utáni megnyugvás az legalább 10 óra) után szerintem kell 20-100 óra...addig csak első benyomások vannak...
Az FG nekem forszírozó, rendkívül agresszív a felső regiszterekben....nem gyere be...
A Muse elsőre analitikus, aztán kinyílik (mindkettő Nichicon) és elkezd dolgozni...sok idő mire eléri a végső hangot, de megéri....és főleg be lehet szerezni (persze max 1000 uf-ig)
Cerafine legendás de szinte beszerezhetetlen, BG szintén...
A BG különös állatfaj, ha sok van belőle altatólag hat, de megfelően kombinálva Cerafine-nal és Muse-al nagyon finom hangot lehet kicsikarni...ja és BG-nek baromi sok idő kell hogy bemelegedjen...és használni kell, mert két hét után újra kell járatni...
Na ennyi a saját tapasztalatom... -
válasz
fattyu #98417 üzenetére
"valljuk be azért előfordul hogy csak a tudat hogy beraktam a drága kábelt elég ahhoz hogy a jóleső elégedettség
önigazolásállapota beálljon"
Ááá..... Ilyen nem fordulhat elő. Esetleg másokkal. Velem nem. Én "hallom"...
Természetesen így van ahogy írod, és még hozzátenném, hogy az ár csak egy a sok befolyásoló tényezőből, ami torzíthatja az értékítéletet."250 feletti szélzaj"
Motor? -
SirRasor
addikt
válasz
fattyu #97951 üzenetére
Persze, hogy nem tudom meg fórumokról 100%-osan, hogy nekem hol van az a szint, mert nyilván nem én hallgatom végig. De nagyon jó arányban tudok közelíteni.
Olyanokat keresek, akiknek olyan cuccaik vannak, mint nekem és onnan mentek feljebb és beszámoltak a változásról. Ezt egybevetem azzal, amit eddig tapasztaltam a cuccaim között és mérlegelek ár/valószínűleg visszakapott élmény között.Mondok egy kevésbé jó példát, mert nem ez a fejhallgatós topic :
Szerettem volna egy relatíve korrektül szóló fejhallgatót. Sennheiser HD600 etalon, na mondom jó lesz. 120k. Hát, az picit necces árban. Oké, mi van ennyiért még? Hifiman sundara már drága, de 100k környékén volt a he400 talán i-s vagy valamelyik változata. Oké, tesztek, mit írnak róla. Egész jó stb, valaki szereti, valaki nem (mármint a HD600-hoz képest), de nincs rossz hangja. Már majdnem bekattintottam, amikor az egyik tesztben a Drop-os HE4xx és HD6xx is benne volt az összehasonlításban. Na jó, mi fán terem az, amit éppen valami 45k körül akcióznak. Mint kiderült, alig van rosszabb hangja(sok teszt alapján), mint az "eredetinek", és harmad annyiba kerül. Na fasza, jó lesz kezdésnek.
Nemrég néztem teszteket, hogy ha tényleg ki szeretném maxolni az élményt, akkor milyen fejhallgatóra érdemes feljebb lépni: Sundara...hááát nem rossz, de az élménybeszámolók alapján mondjuk +20%-ot ad. 150k-ért és van még feljebb is bőven.
Ez már majdnem 4x-es ár és a kb +20%-os élmény...khm...
(amúgy arra jutottam, hogy ha cserélnék, akkor a Drop-os HD6xx lenne a következő. 100k-ból kijön és a HD600+650 előnyeit ötvözi) Szintén sok-sok fórum és teszt alapjánSzóval a lényeg az, amit már írtam: ár/megtérülés hangminőségben. Nem tudom, hogy exponenciális-e, de tény, hogy minél feljebb megyünk árban, annál kevesebb pluszt kapunk hangminőségben.
Végezetül sose állítottam, hogy nincs feljebb, vagy fölösleges pénzkidobás, max azt, hogy NEKEM fölösleges pénzkidobás.
Semmi se fölösleges pénzkidobás, ami örömet okoz az embernek -
SirRasor
addikt
válasz
fattyu #97945 üzenetére
Nem veszem annak és több pont is jogos.
De több pont nem.Elég sok pénzt mernék rátenni, hogy a K7 és egy 5x annyiba kerülő cucc között marginális különbséget hallanék ki (vagy egy átlag hallású ember).
A fejhallgatómra is. Elég sok tesztet megnéztem, hogy ne az 5x ennyibe kerülőt vegyem, mert erre is igaz az, mint a fentire.Elég sok fórumot végigrágtam már, hogy pontosan tudjam ez az a szint, ami fölött a befektetett pénz/megtérülés hangminőségben rendkívül alacsony már. És erre azt mondani, hogy nem valami nagy eresztés az elég meredek és konkrétan félrevezető azoknak, akik újak a minőségi zenehallgatás világában
Viszont ezt nem értem: "nem vagy érzékeny erre az egészre mert zenét hallgatsz nem hifizel."
Számomra arra megy ki a játék, hogy a zenét minél nagyobb részletességgel élvezzem (ésszerű pénzügyi keretek között). Hol erre figyelek, hol arra, de mindig az a cél, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa a zenehallgatás. A hifizésnek nem ugyanez a célja?
Ahogy elnézem az eszközökre ragasztott matricákat, amúgy se HI-FI-zek, csak HI-RES-ezekA hallásomat akkor temettem volna, ha azt mondom nem hallok különbséget az alaplapi hangkártya és a K7 között. De hallok, tehát nincs minden veszve.
Tulku thx, ezt kipróbálom mindjárt.
-
SirRasor
addikt
válasz
fattyu #97784 üzenetére
Ááá nem, fos a forrás mp3 (bár Spek jónak látja).
Audacity-vel fogtam és simán visszamentettem mp3-ba, amin állt: 22 khz, 16 bit stereo, ráadásul VBR-ként és csont nélkül megette a WASAPI.Fasza, most csinálhatom meg mindegyik trackkel
(feltételezem így már a DAP is normálisnak látja).
-
SirRasor
addikt
válasz
fattyu #97769 üzenetére
Köszi a tippet, beállítottam, hogy WASAPI PUSH - FIIO stb.. legyen az output, de jelenleg nem nagyon hallok különbséget. Igaz már késő van (minél fáradtabb vagyok, annál nehezebben hallom a kis finomságokat)
EDIT: "az totál kikerüli a windows hangmixert" - ott nekem minden effekt le van tiltva; lehet ezért nem hallok különbséget.
Azt szeretem a Foobarban, hogy régi világos winamposra meg lehet csinálni
(A kedvenc Winamp skinem kb. így nézett ki)
-
SirRasor
addikt
válasz
fattyu #97760 üzenetére
Melyik Win? Utánanézek, hogy a 21H2 build érintett-e, thx az infót. Csak nehogy az derüljön ki, hogy a Win7-nél volt ez és a 10-11-es már nem érintett
EDIT: kis keresgélés után semmilyen hivatalos leírást se találtam arról, ami alátámasztaná az állításodat. Keresgélek tovább, mert most már tényleg érdekel mi az igazság.Illetve Yodamest ezt mi is ki tudjuk próbálni, mert...nos, ha nem halljuk ki a két változat közötti különbséget, akkor nem mind1?
-
-NoVa-
veterán
válasz
fattyu #97499 üzenetére
Van, aki önmérséklettel motorozik, van, aki szerencsével, meg vagyok én, aki ezekkel nem rendelkezem korlátlan mennyiségben, de nagyon jól tudom, hogy Siófokról a Clark Ádám tér 20 percre van. A könnyű mászkálós MT03-at is eladtam, és inkább csak olyan távoli országokban motorozok, ahol nincs nagyon alternatíva. Egy MV Agusta Brutale-t persze bármikor emelkedett pulzussal megnézek :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest