- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz
Dorian #90090 üzenetére
Lehet vitatni, nem egy éles határ, biztosan változik egyénenként is, ahogy a hallása is jobb/rosszabb valakinek, a 3 és a 10 egy nagy átlagot jelöl gondolom. A háromra amugy ha jol emlékszem nem azt mondják hogy még éppen érzékelhető, hanem azt, hogy egyértelműen érzékelhető normál körülmények közt. 1dB különbség is érzékelhető de ott már kontrollált körülmények és tesztanyagot feltételeznek, zene esetében már nagyon nehéz meghallani.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
Dorian #88848 üzenetére
Én nem tudom milyen zenéket hallgatsz, vagy hol találkozol te manapság rossz felvétellel. Viszont a loudness war valós probléma, ahol pont a hangosság számít. Ki van préselve a dinamika a zenéből, sőt 16biten a térinformációból is vágnak. Úgyhogy pont nem mindegy, hogy CD vagy Studio mastert hallgatsz.
-
Ear001
addikt
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #88535 üzenetére
Nem értünk egyet.
Éppen most fejtettem ki, hogy a kereskedők igenis hasznosak tudnak lenni a közösségnek a helyzetüknél fogva, hiszen olyan készülékeket tudnak tesztelni amit Te vagy én nem, ha ezt ízléssel, jóakarattal teszik, nem pedig anyagi haszonszerzés végett én szívesen látnék itt több kereskedőt a tapasztalatai végett.
Hozzáteszem azt én sem szívesen látnám viszont ha két kereskedő egymást túllicitálva kampányolna a saját áruja mellett, de itt ugye erről szó sincs.
Ha meg személyes problémád van kereskedőkkel, lehet ignorálni, tiltani, átlépni a hozzászólásain, adott konkrét esetben jelenteni, aztán a modik majd eldöntik, hogy ez üzletszabályzatba ütközik vagy sem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #88535 üzenetére
Igen. Faló is csinált jó és nem olyan jó dolgokat. Igen, ki kell önteni néha a vízzel együtt a babát is.
Alfa:naiv vagy, azt gondolom.. És talán tapasztalatlan is. Szerinted mi alapján választanak terméket importorok? Nem azt a jogot kapják meg, amit szeretnének, amiben hisznek.. pici forgalmú kereskedők meg abszolút a maradék jut, ami a nagy halaknak nem kell.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #87773 üzenetére
nem, nem létezhetnek. már elvileg se.
gyakorlatilag akár linearizálni akarsz fázismenetet, akkor belenyúlsz a frekimenetbe, és visa versa.
az, h a cavernes csóka szerint nem, az az ő baja.jók pedig a kinai cuccok. csak egy baj van velük, nem lehet belőlük bizniszt csinálni, mert nincs rajta a szokásos 100% körüli árrés, ami hifiben szokás. nekem egyetlen cuccom se volt még ,ami árához képest szar volt, vagy elromlott volna.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Dorian #86761 üzenetére
Én is mérnök vagyok. Meg egyébként akik ezeket a termékeket jó esetben tervezik is mérnökök, Ipari Formatervező Mérnök a megjelölésük. Évekig tanulják iskolában majd évekig/évtizedekig gyakorolják/tanulják azt, aminek a végeredménye egy iPhone 12, egy egy Miele hűtő vagy egy Porsche Taycan. Aki a Porsche Taycant rajzolta, az érti ezt a nyelvet. Aki az iPhone-t, az is érti. Ez nem "életérzés", léteznek termékek amik mondanak magukról valamit és léteznek termékek amik csak annyit mondanak magukról, hogy "nincs mit mondanom magamról". Ez ennyire egyszerű.
Semmi gond nincs azzal, ha valaki nem érti miben üzen mást egy ThinkPad és egy MacBook, de ez a user hibája, mert ez a két termék teljesen mást üzen. Ez pedig teljesen függetlenül attól, hogy tetszik e vagy sem. Az, hogy mit tart valaki szépnek az szubjektív, teljesen. Az, hogy valami a szó ilyen ostoba értelmében "designos" e, az objektív.Az, hogy a Porsche Taycan egy organikus és szép forma e, objektív kikezdethetetlen igazság akkor is, ha szubjektív valakinek nem tetszik, mert objektíven, szakmai szemmel vizsgálva (az ipari formatervezők szakmai szemével), az egy fantasztikus forma.
Az, hogy egy Fiat Punto egy semleges, abszolút az ár mentén feláldozott, semmitmondó forma, objektív kikezdhetetlen igazság, akkor is ha szubjektív valakinek tetszik, mert objektíven, szakmai szemmel vizsgálva nem szép és nem organikus forma.Mondhatja bárki, hogy nem érdekli mit üzen egy termék, de ez mint feljebb is mondtam, csak azért van mert nem érti a nyelvet amin a tárgy beszél. Ez nem az életérzésről szól, én legalábbis eddig sem erről beszéltem és most sem.
szerk: közben olvasom, hogy felettem más is megfejtette ezt az alapvető igazságot. De legyen itt kétszer, hátha jobb hatásfokkal tudatosul.
-
s4tch
veterán
válasz
Dorian #86761 üzenetére
Egy mérnöknek is lehet esztétikai érzéke.
Saját példa a dizájn fontosságáról: volt itthon 2, hasonló célú eszköz (Pioneer U-05 és Questyle CMA400i), csak az egyiket akartam megtartani. Egyik sem lényegesen jobb a másiknál. Hang alapján a Pio jobban illett a hangfalas rendszerbe, ezért ez maradt. És őszintén szólva nem bánom: a Pio szerintem egy gyönyörű tárgy.
Nem muszáj egy tárgynak jól kinézni. Volt 10+ évig Corollám, szerettem használni. Kedvenc korábbi forráseszközöm a CEntrance Hifi-M8, aminek gyakorlatilag nincs formaterve. A Nad HP50 fejen röhejesen mutat; valószínűleg addig tartom meg, amíg elporlad. Nem döntő fontosságú számomra sem a dizájn. De nem baj, ha egy tárgy pofás is amellett, hogy funkcionális.
-
-Skylake-
addikt
-
Ear001
addikt
válasz
Dorian #86441 üzenetére
Vevő is láthatja másképp. Mondjuk én. Egy jó hifi kereskedő, ami Nagy- Britanniában vizsgához kötött szakma alapvetően jó problémamegoldó és akkor lesz sikeres, ha kellően jó emberismerő is. Ismeri a vevőit, folyamatosan menedzseli a hifi láncukat, kész megoldásokat szállít. Itthon is van egy-két ilyen kereskedő, de a legtöbb sajnos nem ilyen. Gedeon sem tűnik annak. Megnéztem pár videóját általam is ismert cuccokról. Abból az derült ki, hogy vagy nem tudja őket helyükön kezelni, vagy üzleti érdekből minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve. Nem látom a kereskedői hozzáadott értéket.
-
contaxg
veterán
válasz
Dorian #86441 üzenetére
Persze, de egy szakács is másképpen ül be egy étterembe mint egy átlag polgár.
Konkrétan viszketek a hifi kereskedőktől. Többségük azt hiszi, hogy kurva okos, de a poén az hogy egy jól felkészült vevő néha fényévekkel többet tud mint a pult mögött álló fószer. Egyszerűen nagyobb a tárgyi ismerete. Ez a történet igazán akkor szép amikor erre az eladó nem jön rá és nyomja a hülyeséget tovább...
Valahol még szórakoztató is...vagy éppen bosszantó.
De vannak toppos emberek is akik két perc alatt úgy tesznek eléd egy gépet ami te magadtól soha nem fogsz összerakni. Én nem érted, hogy a boltban olyan fasza volt itt miért nem szólt jól. Ilyennel nem sokan találkozhattatok
, mert nem webshopos kiszolgálók, hanem időpontos, beülés helyeken vannak és abból is csak páran tudják ezt a szintet. na azoktól lehet tanulni igazán. De ne azt figyeld amit mond, hanem azt nézd, hogy mint csinál. -
contaxg
veterán
válasz
Dorian #86438 üzenetére
Ha jó antennáid vannak és kellő tudásod, két perc alatt le lehet venni, hogy egy tukmáló géppel vagy valós segítséggel van dolgod. Néha két félmondat két különböző kereskedőtől segít abban, hogy összeálljon valami egész információvá,. Szóval nekem ez egy kicsit egyszerű hozzáállás.
Ja és higgy és nem higyj
-
s4tch
veterán
válasz
Dorian #85628 üzenetére
Míg Toyotám volt, azt rendszerint márkaszervizbe hordtam bőven a garancia lejárta után is. Kb. 10-15%-kal volt drágább, mint egy maszek, és az alkatrész egész olcsó volt, ha nagy ritkán kellett valami (jellemzően szűrők, fékbetétek; egyszer romlott el gyújtótrafó, de az ~10 rongy volt, nem nagy tétel). Egyszer csalódtam bennük, elmondtam, igazat adtak, rendeztük. Ha újra Toyotám lesz, ismét hozzájuk fogok járni.
A mostani Hondát maszekhoz hordom, nincs megbízható gyári szerviz a közelben. Általában ugyanahhoz a sráchoz viszem, aki anno a Toyotámat szerelte, amíg a márkaszervizben dolgozott. Ezzel szívtam már másik szerelővel, amikor a bejáratott arc nem ért rá: maszek, ismerős ismerőse. Kuplungszerkezet-csere után rosszul szerelte vissza a sebességérzékelő szenzort (eleve ki sem kellett volna szedni...), és a kuplungszerkezet bedarálta az alkatrész utolsó fél centijét, gyönyörű látvány volt. Gratuláltam a művelethez. Ugyanez a társaság talpas gömbfej csere után nem húzott le egy csavart, életveszély lett az autó. Ismét gratuláltam, soha többet nem megyek hozzájuk ezzel a kocsival. Suzuki, Fiat, Opel, VW csoport és pár gyakoribb márka gyakran forog náluk, rutinos banda, de Hondát még nem láttak, ne rajtam gyakoroljanak.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Dorian #85556 üzenetére
Nem ebből él, tudom.
Mondhatni kedvtelésből a szabadidejében összerakja, ha rendelsz nála. Nincs rászorulva senki megrendelésére, nem is reklámoz.
Én pl 4 hónapot vártam az erősítőmre.
Viszont: érdemes rákeresned itt is, meg az avx-en is, eddig konkrétan 1db erősítője volt használtban eladó, ami azonnal el is kelt. Ez nem egy rossz elégedettségi mutató.Szerk.: tavaly is, amikor a dac-ot vettem, illetve most is én keresgélem telefonon, hogy mikor fizethetek már.. Szóval ennyire központi kérdés Nála a pénz.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Dorian #84829 üzenetére
Nyilván nem véletlen, de ez előtt is léteztek ilyen célgörbék. Amiknek tapasztalatom szerint jóval több köze volt a természetes hangzáshoz. Most a lineáris/semleges vagy azt jelenti, hogy lineáris/semleges, vagy ne nevezzük annak. Az általános közízlésnek ehhez nem kellene, hogy bármi köze legyen. Így csak a méréseket teszik komolytalanabbá. Attól, hogy valamit sokan mondanak/preferálnak, még nem lesz objektív.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #84189 üzenetére
Nem Téged akartalak megszólítani, és nem is mondtam hogy ki is próbáltam, de ott helyben megtettem és valóban a kisebb pufferméret volt a nyerő.
De mi lenne ha te is kipróbálnád? A Te véleményedre régi bajtársként jobban adok ismeretlenül is mint az informatikus urakéra...
-
Mathiask
senior tag
válasz
Dorian #84120 üzenetére
"az időzìtèsük torzul. Ez a jitter, amiből több fajta is lètezik."
De mondjuk USB Audio esetén a ma már általánosan használt Asynchronous módja esetén a fogadó oldalon egy bufferbe kerül az adat, ahonnan a fogadó a saját órájával olvassa ki az adatot, így független a küldő órájától és a jitter csakis a fogadó oldalon használt órától/megvalósítástól függ. -
Tulku
veterán
válasz
Dorian #83488 üzenetére
Aztán majd 20 év múlva, ha 2564 bit 28862 kHz-ig eljut a világ, én akár vállalom, hogy az őskövület Naim CDS2-t elviszem a kis RCA kimenetével (amit már én tettem rá, mert egyébként naim bnc csatlakozása van) és rádugom egy erőlködő analóg bemenetére...
És akkor megnézzük, melyik szól jobban....Félre ne értsetek, nem akarok mindenkit az ősöreg dolgokról győzködni (4 lasert rendeltem hozzá, hátha kibírja velük még 20 évig) de néha szánalmas a tech tudomány vívmányainak tüzetesebb górcső alá vétele (értsd: összehallgatása)...tkp a technológia elveszik a hang útvesztőjében...
Nem neked szólt természetesen, ne magadra vedd....ez egy általános megnyilvánulás volt (de minek?)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #82535 üzenetére
nekem az alaplapim kifejezetten jó digi kijárattal birt, de újabban lespórolják a modern lapokról az spdif tüskét. tehát kb eleve az usb marad csak. ami meg belépőszinten oké, lehet velük zenét hallgatni. de ha csak azért venne valaki PCt, hogy leülős zenehallgatás, akkor sztem nem éri meg.
-
bajnokpityu
félisten
-
Polllen
félisten
válasz
Dorian #82521 üzenetére
Erre sem tenném a nyakam. Teszteltem már 1-2 dac-t mindhárom bemenetről és volt ami egyformán jó volt és volt ahol hatalmas eltérések voltak. Tervezés és kivitelezés. Van aki tud jó dac-t építeni.
Az usb pont ugyanolyan pocsék technológia, mint a spdif audió szempontból. Működik, de ha nem figyelnek rá elkezd számítani a forrás meg a kábel, ami digitális adatátvitelnél egy vicc.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #82424 üzenetére
Semmilyen anyagi érdekem nincs Tamással kapcsolatban, félévenként, ha beszélünk telefonon, durván évi egy alkalommal találkoztunk eddig személyesen.
Jó embernek, jó szakembernek ismertem meg.
Tőle vásároltam több alkalommal, és azért drukkolok, hogy a topikokat olvasó felebarátaim is megismerhessék milyen, mert meggyőződésem hogy az olvasók csak profitálhatnak abból, hogy létezik ilyen kereskedelmi beállítottságtól mentes szakember.
Tompi pont nem az az ember, akit a profit hajt, és úgy tudom, hogy nem TMP porfólió a fő bevételi forrása, az "csak" hobbi.
Ha ezt nyomatásnak lehet nevezni, akkor vállalom.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Dorian #82424 üzenetére
Miközben a Tamás nincs is itt regisztrálva. Az avx-en van saját topikja, de nagy ívben tesz rá, több hónapos az utolsó beírás.
Szerintem tisztán látszik, hogy finoman fogalmazva is sz@rik a marketingre.
Az általad írt "erőteljes nyomás" talán az elégedett felhasználóktól származik. Más a saját cuccait tolja, az Neked nem okoz problémát?
Szerk: mert nekem nem. Így ismerjük meg tehetséges magyar gyártók termékeit, a sok kutyaütő, agyon hájpolt külföldi cucc mellett -
Exodius
őstag
válasz
Dorian #82038 üzenetére
Dune? Az mi?
Egyébként pedig. Audiophile testvéreim az úrban! Feltettétek magatoknak a kérdést, hogy: HA SZUPRAVEZETŐN JÖNNE AZ ÁRAM A HI-FI LÁNCBA....HOGY SZÓLNA?
Csak mert:
https://ipon.hu/magazin/cikk/majdnem-szobahomersekletu-szupravezetot-talaltak
Pure Hi-Fi! -
contaxg
veterán
válasz
Dorian #82038 üzenetére
Dorian & s4tch
Nyilván budget ( és 17 karakteres) megoldást keresett.
Mi meg így vagyunk boldogok, Ő meg úgy. Ez van!
Respect Bodznak, hogy ilyen egyszerűen meg tudta oldani (a rutin) én meg egy b*lf@sz vagyok
, hogy nem vettem észre a beírását. A dolog megoldva, remélem mindenki elégedetten távozik.
-
niof
veterán
-
fericske
addikt
válasz
Dorian #81870 üzenetére
Na jah,
Akkor jő el a világnak a vége, amikor figyelembe veszem az mqa képességet.Streamelésnél ez már elkerülhetetlen lesz. Szolgáltató oldali tárhely bővítés fájltömörítéses megoldással, ami most mqa néven fut (zip másképp), ameddig mégjobban sikerül majd összenyomni a zadatot, s akkor kap majd valami más mégjobbanjobb hangminőséget ígérő elnevezést.
Aztán majd beépül a dac csipszbe ez fícsör is mint a dsd, aztán annyi. Akkortól talán jobb lesz, hogy nem mászik bele +1 áramkör a zene útvonalába. -
s4tch
veterán
válasz
Dorian #81870 üzenetére
Mindkét oldalról lehet érvelni. Ellene szól, hogy veszteséges, helyi tárolásnál gyakorlatilag semmi értelme, és nem nyílt forráskódú. Mellette, hogy streaming során a tidal által master néven emlegetett minőség mqa kompatibilis dac-kal kitömörítve hallhatóan jobban szól, mint a "sima" cd minőségű stream.
Rövidebben: aki streamel, annak lehet oka mqa-támogatásért fizetni, aki helyben tárol, annak nem igazán.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Dorian #81870 üzenetére
Pont azért, amit alattad tapaizo is írt. Mert amikor én (itt szigorúan magamról beszélek) veszek valamit , akkor nem egy DAC-ot veszek hanem egy szolgáltatáscsomagot. Nem az eszköz hangja érdekel, hanem a hangja , a külseje , az anyaghasználat, a funkciók , a csatlakozók , az összkép érdekel. Nekem pl a legnagyobb problémám a Mojommal az, hogy micro usb és nem usb c. De nem azért , mert nincs hozzá kábelem, hanem mert 2020-ban ne áruljanak már micro usb terméket lol , mert elavult a csatlakozó. A hang csak egyetlen szempont a hifiben, egyetlen egy. Fontos szempont, lehet a legfontosabb szempont is, de attól még csak egy. Rengeteg más szempont van, amiben ugyan úgy nyújtson abszolút prémiumot egy abszolút prémium árú termék. Ebbe pl az említett micro usb már egyáltalán nem fér bele (sőt , szerintem ártól függetlenül már semmibe nem fér bele).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Dorian #81870 üzenetére
"Majd ez a múló divat is lefut, mert valós értelme a marketingen kívül semmi."
Részemről egy nagy +.
Ráadásul lesz más, ami miatt rohanhat a júzer, hogy cserélje az egyébként kiváló dacját (hálózati lejátszóját) valami olyanra, ami az éppen akkor divatos formátumot is kezeli.
Az MQA is egy veszteségesen tömörített formátum 24/44.1 felett. Tehát CD minőség meglesz.. az meg bőven jó, ha a master is jó volt.. -
-Skylake-
addikt
válasz
Dorian #81867 üzenetére
Miért nem ? Melyik az evidens szerinted 2020-ban, az , hogy valaki megvesz minden egyes zenét/albumot amit hallgat, vagy az, hogy kifizet 3490 forintot/ hó és korlátlanul ott van a lossless zene ? DVD-t veszel, vagy Netflixet fizetsz ?
Én is megveszek albumokat amiket szeretek (fizikait is) , de inkább csak az érzés miatt, Spotify és Tidal előfizetés mellett igazából lényegtelen. Hallgatni nem is nagyon hallgatom őket , ott vannak a bandcamp fiókomon , ha kell le tudom tölteni, de igazából nem kell, csak maximum ha valami olyan eszközön hallgatnék zenét ami nem tud Tidalt. De olyan eszközt meg nem veszek , mert 2020-van.#81870 : az MQA az buzzword , de a stream az nem.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Dorian #80928 üzenetére
Igen, csak a modem a lakás egyik felében van, a gép meg a másikban, így sokat kéne fúrni. Majd lehet egyszer veszek egy USB stick WiFi routert, ha nem tudok nélküle élni, de egyelőre megvagyok.
Lehet dobok fel megint egy Manjaro Linux-ot + DeadBeef lejátszót, az is elég jól szól a W10-hez képest.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Dorian #80923 üzenetére
Mivel internetezni nem fogok rajta, youtube nem való minőségi zene hallgatásra, Tidal és társaiért nem fizetek havi díjat, a zenéim SSD-n vannak, így nem látom sok értelmét. Persze jelen esetben (Daphile) nem volna rossz. Lehet túl maradi vagyok.
ferzoli: a DACport HD-val kapcsolatban nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Igaz nálam a viszonylag könnyen hajtható HE400S van, de ahhoz képest, hogy milyen kicsi eszköz a HD, igen csak jól szól. Low Gain alatt is éppen elegendő hangerőt biztosít, de High Gain már bőven sok neki, fülhallgatóról nem is beszélve.
-
kromatika
veterán
válasz
Dorian #80585 üzenetére
Szerintem is,a vak teszt dönthet.
Ha úgy indulunk ki ,ahogy Frogged fórumtárs mondja,hogy mint az agy,mint a fül megbízhatatlan ,akkor egyáltalán mitől szólna jobban,vagy nekünk jobban bejövősnek valami?Ha az újdonság varázsa be kavar,akkor egyáltalán,ha hozzá szokunk ,idővel minden ugyan olyan jó lenne? Éppen hogy a vak teszt számomra is a mérv adó.
-
Frogged
aktív tag
válasz
Dorian #80587 üzenetére
Nekem nem fáj hogy te hiszel benne de azért hülyének nem kéne nézni a másikat
Született már pár 100 hozzászólás pro és kontra érv a témában az utóbbi években a hazai hifi forumokon,
fölösleges lezongorázni újra ugyan azokat a vitákat amik ismétlődnek folyamatosan.
Régebben én is úgy gondoltam hogy ez egy működő dolog de tanul és fejlődik az ember.
Nem fogok neki állni még jobban szét offolni a topicot aki szerint ez jó módszer használja egészséggel. -
Kékes525
félisten
-
Exodius
őstag
válasz
Dorian #79639 üzenetére
A Zero-t akkor kukázhatjuk. Mondjuk kíváncsi vagyok, mik fordultak meg nála, hogyha ennél horgonyzott le pár kondi cseréje után.
A fő kérdéseim amúgy továbbra is ezek: tényleg ennyire számíthat a kondik cseréje? Tényleg minden esetben hozhat javulást, vagy lehet, hogy bizonyos esetekben rosszabb lesz az összkép? -
niof
veterán
válasz
Dorian #78949 üzenetére
Zenei? Mikor hallgatsz egy neked tetsző zenét a rendszereden (függetlenül attól, hogy szobai hi-fi, házimozi, fejes, koncert hangosítás stb.), és csak hallgatod, és hallgatod, és hallgatod... és egyszerűen nem bírod abbahagyni, mert tetszik, amit hallasz, feloldódsz és elmerülsz benne. És ebbe én nem is akarok többet belelátni/belegondolni.
-
Exodius
őstag
válasz
Dorian #78949 üzenetére
Amitől az embernek a nap végére fáj az arca a mosolygástól.
Erre azok tudnak igazán válaszolni, akiknek a fején megfordult már vagy 50 fejes, az enyémen nem olyan sok.
Furcsa, pont most nézegetem, hogy a DT 1770 Pro elméletileg referencia fejes, stúdióba való. Erre sokan mondják rá, hogy mégis tök zenei, az egyik legjobb zárt fejes. Ki mit hall akkor?
Dorien szerint a Sonorous 3 maga a csoda, ömlik belőle a zene.
Ezzel szemben simán vannak olyan fejesek, amik inkább csak megmutatják az adott zenét, de nincs se show se felszopás se színezés se semmi. Olyan sótlan, steril. Azt ki mondaná zeneinek és miért? -
bkercso
nagyúr
válasz
Dorian #78949 üzenetére
Szerintem: a zeneiséghez több minden kell. Legyen folyékony, legyen egyben (ne váljnak szét a hangszerek, és még azon belül is a hangok), ne legyen karcos (pl. keresztezési torzítás, szűretlen táp stb.).
A mikrorészletesség nem kell a zeneiséghez; az különválasztható fogalom szerintem. -
korpicschess
veterán
-
törölt tag
válasz
Dorian #77804 üzenetére
Még a Hifi Magazinban volt több cikk egy Belt nevezetű emberke dolgairól, ő mindenféle színes szalagokat, rézfóliát használt, filccel rajzolt a CD-re, stb. A végén valami olyasmi jött ki, hogy a színeknek a hangra nem volt hatása, ellenben a hallgatóra igen, emelkedett a vérnyomása...
-
válasz
Dorian #77714 üzenetére
A jack-Rca a Roland esetén érdekes, arról beszéltünk Bodz kollégával.
Ebben az árkategóriában gondolom lehetetlen hibátlan eszközt találni, valami hiányérzet vagy nem oda illő dolog előjön sajnos.
Mindkettőben más a szimpatikus, de az mérvadó lehet, hogy ezek Linux alatt mennek? Ha XMOS chipesek, akkor nem szóltam semmit...én ezeken nem tudok eligazodni. -
-
KisTücsök
addikt
-
Polllen
félisten
válasz
Dorian #76172 üzenetére
Bár így lenne.
A rock daloknál sok úgy van keverve, hogy ha 1:1-ben visszaadod a felvételt, az nem lesz valami acélos.
És akkor az ízlésem még bele se vettük.
Inkább színezze egy kicsit a hangot és szeressem hallgatni, mint hogy sok pénzért szóljon valami, ami már nem tetszik.csƵ
Én is ezt tenném. -
törölt tag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest