- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #55488 üzenetére
Hm.. Nem túl fantáziadús ez sem. Építsen a Canamp elé egy K Multiplier tápot és tegyen az erősítőbe valami jobb OPÁ-t (OPA2209, OPA1642, LME49723 stb.): ilyet még biztos nem hallott.
Dorien: én úgy látom, inkább termelődnek.
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #51840 üzenetére
Belinkelhetnéd azt a képet.
Mindenképp a 4 ellenállásost kell készíteni; erre gondoltam, mikor csatolókondimentességet írtam. A visszacsatolókörben lévő kondi is a jelútban van!Rz és Cz az mi a panelen? Nincs a kapcsrajzon...
Meg az se mindegy, hogy a táphidegítéseket hol húzza vissza. Külön földvezeték kell nekik ugyanis!!De ha tudsz NYÁK-ot készíteni, tervezhetek egy kompozitot.
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #51835 üzenetére
Az ábra csillagpontos földelést mutat, vagyis hogy minden földet külön vezetékkel kell ugyan abba a pontba húzni. Ezt a pontot a táppufferek közös pontjában szokás megválasztani.
Tápregulátort/-szűrőt szerintem azért nem szokás hozzá javasolni, mert gerjedőre csinálják, ahogy írtam róla. Meg az is lehet az ok, hogy a IC adatlapja azt írja, hogy nem kell tápreguláció, mert akkora az IC tápzajelnyomása: 60dB. Na most 60dB bakfitty egy jó erősítőhöz képest. De a tényleg jó táp mindennek jót tesz - szerintem.
Ear001: Talán duplaárnyékolású trafója van?
(Néhány trafótekercselő állítólag már azt sem tudja, mi az és mire jó.) Valahogyan csak reprodukálható kell legyen.
Vagy talán az lehet, hogy a legtöbb konstrukció NYÁK-ján 3 földpont szokott lenni: tápföld, hangszóróföld és jelföld. A visszacsatolást ezek közül a jelföldhöz kell kötni. A hangszóróföldet meg össze kell kötni a jelfölddel, nem tenni közé semmi ellenállást/ilyesmi, ahogy néhányan csinálják. -
Ear001
addikt
válasz
ZeUS2140 #51827 üzenetére
Volt szerencsém nem kevés DIY Gainclone erősítőhöz, még magához az eredeti 47 Labhoz is. Amit én tapasztaltam, hogy egyre újabb és újabb alkatrészekkel, fifikásabb és bonyolultabb tápokkal próbálták upgradelni a DIY cuccok hangját és egyiknek sem volt semmi köze az eredetihez. At faék egyszerűségű, a tápjábnan sincs semmi, viszont az a tucatnyi alkatrész úgy egyben egészen különleges hangra képes.
-
Ribi
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #51835 üzenetére
Sokan nagyon egyszerűre építik meg, én is már igen régóta egy ilyet hallgatok, csak lm1875-el.
Aztán csináltam egy "nagyobbat" lm3875-el.
Biztos meg lehet csinálni bonyolultabbra is, de így is jó hangja van.
Tápra meg legtöbbször azt mondják, hogy felesleges neki bármi táp. Csak sok kondi, esetleg egy ellenállás és annyi.
Szóval ahány ember annyi vélemény van ezekről.
Van aki a kő egyszerű vonalat követi, van aki megpróbálja teljes mértékben kiszolgálni a chipet. Kinek mi tetszik. Hifiben mint tudjuk nincs legjobb, csak preferenciák.Az a fő puffer kondit mutatja, hogy oda kell minden földet bekötni.
A kiment földjét is direktbe ebbe a pontba kell bekötni. Szóval nem a kimenet és a föld között van. -
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #51830 üzenetére
Ha nem rontod el, akkor nem rossz erősítő. Csatolókondenzátormentesen érdemes készíteni, valami jobb táppal (3. ábra), és akkor drága trafó sem kell hozzá. Kábelezésre szintén odafigyelni (H1, H2 a hangfalcsatlakozók).
-
krichd1
addikt
válasz
Én is gondoltam rá hogy megépítem első DIY erősítőnek, de akárhogy számolgattam, anyagáron 100eFt alatt nem nagyon jött volna ki minőségi alkatrészekből teljesen megépítve, bedobozolva az erősítő. Egyszerűségének azaz az átka, hogy nagyon jó trafó kell hozzá.
Annyiért meg inkább veszek egy régi felső kategóriás vintage erősítőt, amiben csak néhány elöregedett alkatrészt kell kicserélni. -
bkercso
nagyúr
válasz
Jó táppal már nem annyira egyszerű. Anélkül meg minek?
De inkább kompozitot építenék. -
törölt tag
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #51044 üzenetére
Hát, most úgy néz ki. Azért nem olyan nyugodt, mint az XMOS-os DACtron. De attól még nagyon jó, szeretem. A zsebben hordhatóság a nagy előnye. (Akkor ötlött fel bennem a koncepció, amikor a DACtronnal kicsit fennakadtam a reptéren. Az aszinkron újraórázó pedig megvalósíthatóvá tette.)
Szinte pont ugyan az van benne, mint a kapható CompositeAmp+kisDAC-B_card kombóban, így majd előbb-utóbb várhatók róla vélemények.
Apropó, a DACtront öszzerakta már valaki?
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #50898 üzenetére
Nem kell R2.
A kimeneti impedancia egyébként nem az R2, isten ments, hogy 0,11 ohmmal leterheld! A kimeneti imp. azt mutatja meg, mennirw változik a feszültség, ha változik az áramterhelés. Vagyis nem egy alkatréaz, hanem egy paraméter.de az MJE243 nem bír 1A-t, se felet. arra nagyobb tranyó kell, pl. TIP41C. De ekkor a 100 ohmos szűrőellenállást érdemes csökkenteni úgy 22 ohmra. vagy haaználj Darlington tranyót (BDW93C): ennek ugyan 0,6 V helyett 1,1 V a nyitófeszültsége, áramerősítése viszont 30-100 helyett 700, így nagyobb lehet a szűrőellenállás. (pl. 30-as erősítés és 500mA terhelés mellett a bázisáram 17mA, ami a 100 ohmos szűrőellenálláson 1,7V-ot ejtene. ehhez jön a tranyó 0,6V-os nyitása, vagyis 2,3V esne a cap multin. Darlingtonnal 220 ohmos szűrőellenállással is max. 0,2V esne az ellenálláson, így 1,3 V esne az egészen. és így a szűrés is hatékonyabb, vagy a szűrőkondi lehet kisebb. A teljesítmény a tranyón pedig 1,3V*0,5A=0,7W, amit egy legkisebb borda is simány elvisz.)
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #50888 üzenetére
R2 a terhelés, vagyis az nem feltétlen része az áramkörnek.. A cap multi kimeneti impedanciája 0,033V / Iout[A]. Ha tehát pl. 10mA-ral terheled, akkor 3,3 ohmos. Ha kicsi a terhelés, érdemes előterhelni. Nem tudom miért, de szimuláció szerint 0,4ohm alá viszont nem megy.
-
binatone
tag
válasz
ZeUS2140 #48962 üzenetére
Sanskrit OPA cserénél érdemes a negatív tápfeszültségre rámérni az IC lábánál ugyanis könnyen előfordulhat hogy 1-2 Volt-al kevesebb lesz mint a pozitív feszültség. Ez nincs jó hatással a hangra és az IC-nek sem tesz jót hosszú távon. Szerintem a Sanskrit leggyengébb pontja az LMC7660 ez állítja elő a negatív feszültséget és a nagyobb áramigényű IC-ket nem tudja megfelelően ellátni. Legalábbis én két ilyen Sanskrittel találkoztam. Nekem az LME 49860 tetszett a legjobban azóta bkercso is felvette a listájára.
-
.DLL
veterán
válasz
ZeUS2140 #48947 üzenetére
Opamp támpont: http://logout.hu/bejegyzes/bkercso/opateszt.html
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #45360 üzenetére
A GND-t ne vágd el, mert az adatvezetékek potenciálja is ahhoz mérődik, vevőoldalon is! De nem kell leválasztani, biztos nem ez a hiba.
Én a DAC USB-vevőjének órajelére gyanakszom. Talán forrasztáshibás lehet a kvarc, vagy koszos (gyantás). De más hiba is könnyen lehet.
Először rá kellene forasztani az USB-s rész IC-ire és órajelére, hátha az megoldja. Ehhez nem kell se mérni, se gondolkodni, vagyis gyors/olcsó. Vidd el egy szakihoz! -
Kékes525
félisten
válasz
ZeUS2140 #44872 üzenetére
+(#44875) .DLL
Köszi a tippeket.
Nem elsősorban a DAC USB bemenetelével van a baj, hanem a PC USB kimenetelein egy kicsit laggol a zene. Miután próbáltam optimalizálni a Windows 7-et, a latencia idő már megfelelő a LatencyMon szerint, de ritkán még meg-meg döccen a zene, persze már korántsem olyan mértékben mint az optimalizáció előtt volt.
(#44883) guppy: Lehet hogy van, nem tudom, de annyira nem értek hozzá, nincs tapasztalatom az ilyen jellegű szerelésekben. Optikai S/PDIF van, ami a képen látható. Ez látható fentebb a képen:
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #43771 üzenetére
Próbáld ki az LME49880-at (dual, a Farnelltől olcsó). Nekem nagyon univerzálisnak tűnik hangra: lágy, pontos, folyékony. A Sanskritben lévő 5532-nél valószínűleg jobb lesz. Az OP275-ök maradhatnak, ha nem akarsz sokat költeni.
Bazsy: nekem tetszett a mobilom is külső erősítővel. ZAt tapasztaltam már többször, hogy az olcsó és/vagy könnyen hajtható fejesek is profitálnak az erősítőből, így azt szerintem nem kellene megspórolni.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
ZeUS2140 #43763 üzenetére
Én nem tapasztaltam különösebb változást az opa cserével, pedig több félét is próbáltam.
A táppal is az a helyzet, hogy nem minden esetben lesz hallható változás. Nálam a hangfalas rendszernél nem vettem észre különösebb változást, ahogy több másik tápszűrővel sem. Ha panelben laksz, ahol már régi a hálózat illetve sok fogyasztó működik, ott lehet értelme (reméljük nálad lesz értelme).
-
Ereshkigal
őstag
válasz
ZeUS2140 #43006 üzenetére
Jól sejted, nincs VÁM/ÁFA, csak esetleges postaköltség. (Én egyébként már csak Paypallel merek fizetni, biztonságérzetet ad. Pár hónapja vettem (volna) Angliából egy Impact Twint jó áron, sose érkezett meg. A UPS szerint eltűnt valahol még azelőtt, hogy beérkezett volna az országba. Aztán ki tudja, hol lopták el... Mindenesetre ilyenkor elég gyorsan visszakapja az ember a pénzét.)
-
krichd1
addikt
válasz
ZeUS2140 #42923 üzenetére
SMSL-nél folyamatosan fejlesztgetnek, javítgatnak. Az első verziókra mindig van számos panasz megbízhatóság miatt, aztán rá kényszerülnek ezek javítására, ha piacon akarnak maradni.
A képek lehet megtévesztőek, mert az újabb verzió nevét írják ki a hirdetés címben, de még a régebbiről tesznek fel képet. Úgy látom a 6-os a legújabb verzió. -
-
bkercso
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #42859 üzenetére
Alps Blue-t én is ebay-ről vetem és jók a tapasztalataim. Az IC-k meg tényleg hamisak jórészt.
Grat a "kannához" különben!- dióda mindegy, pl 1N4007 vagy vlm. shottky. Min. 1A-es kell, a nagyon kicsi átlátszók nem jók
- igen, 1-1 db 10 ohm áganként. Lehet nagyobb is pl. 33 ohmig, nem kritikus
- árnyékolja az OPA invertáló lábainak hozzávezetését, mert ez virtuális földpotenciál, következésképp zavarérzékeny, antennázhat, ha a kezedet közel rakod hozzá.Az OUT-GND átkötését ne spórold meg, nem ér ráhúzni az alatta futó jelföldre!
-
vodkaboy22
addikt
válasz
ZeUS2140 #42799 üzenetére
Nem tűnik egy nagy durranásnak...
-Bemeneten jelútban kondi
-Táp lenghet és ráadásul nem is kis zajú
-25A-es nagy durva graetz hídak? (Minek) És baromi zajt gerjesztenek...
-Több felesleges kompenzáció
- Lokális visszacsatolás?!...
- Nagy hiba sok tranyot ellenállat nélkül párhuzamosítani. Ezért biza a kis egyetemistát megbuktatják egy korrekt cégnél meg kirúgják a villamosmérnököt amint a szakmai projekt vezető rájön...Röviden szakmai felindulásból csak ennyit tudnák felhozni ellene.
Üdv
u.i: Ha jót akarsz hallgatni lehet helyette mást ajánlani. Építeni akarsz vagy venni?
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
ZeUS2140 #42726 üzenetére
Sapphire fejhallgató erőssítőről hallott már valaki?
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
ZeUS2140 #40173 üzenetére
Szia!
Majd jönnek a szakik és pontosabb választ adnak, addig elöljáróba annyit, hogy az az XMOS panel inkább USB->koax konverternek jó, a DAC része tudtommal nem nagy durranás. A Musi 02 Dragon DAC része jobb.
A legjobb mind2 lenne és akkor az XMOS lenne a konverter, a Musi 02-t pedig koax-ról etetnéd.
Ha csak az egyik jöhet szóba, akkor vagy megveszed az XMOS-t és elfogadod, hogy a DAC rész olyan amilyen (akár későbbiekben erre építve fejleszted) vagy csak a Musi 02 és annak legalább alapból jó hangja van. Utóbbinál nem tudom, hogy az USB része mennyire életképes, mert az olcsó kínai cuccok rákfenéje az USB rész.
-
Bodz
nagyúr
válasz
ZeUS2140 #34956 üzenetére
Igen. Annyi szokott előfordulni, hogy a sokszor megadott 80 grammos szállítási súlyba nyilván nem fog beleférni, így még postázás előtt pár dolcsit elkérnek majd. Lassan csinálhatnék egy smalltao wikit, mert hetente többször leírom ezt is többek közt...
Lesz Dacmagic XS, eldöntöttem, 25-ért teljesen jó nekem tablethez. Meg mondjuk amúgy másnak szintén, pc-hez, notihoz, könnyen hajtható fülessel. Figyelembe véve a siralmas hazai kínálatot... Az olcsóbb USB-s Xonarok nem ellenfelek, a hasonló árú ESI DAC nano, Fiio E07K (mondjuk ennek azért jóval több szolgáltatása van) szintén nem.
-
.DLL
veterán
-
.DLL
veterán
válasz
ZeUS2140 #34868 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen 30-40k-s kínai "komoly" DIY DAC-okat még senki nem hallotta személyesen
Csak DAC-ként nekem ez a letisztult panel most a kedvencem, és olcsó is: [link]Shiit cuccok pl.relatíve olcsók, vehetsz Modi2 DAC-ot és Magni2 erősítőt, $99/db-tól, és még szép is.
Az ilyen beszólásokért meg imádom a Schiit-et
"Again, Windows requires drivers. Alert to Microsoft: USB Audio Class 2 was, like, a decade ago. Please support it and stop requiring us to provide drivers. Seriously, Android phones support it... Ez így a hivatalos honlapon
Vagy ilyenek
"Terms & Conditions:
Yeah, Lawyer Stuff
Sorry, guys, but in order to CYA in these litigious states (The LSA, aka the USA), we have to have some words on here. If you’re browsing, shopping, or generally just using this website, there’s probably nothing to worry about, but if you’re an alien intelligence looking to weaponize our code and/or our products, knock it off, OK?"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest