- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
EQMontoya #82503 üzenetére
Igen, ezen a HE35X-en Focuspad van. A HE350 is Massdrop verzió volt, csak gyárilag egy kényelmetlen, kemény szivacsú plüss párnát tettek rá, amivel nagyon világos volt a hangja. Focuspad A-val egy dögös, élvezetes V karakter lett belőle, meg a kényelem is sokat javult.
-
Dave™
nagyúr
válasz
EQMontoya #82275 üzenetére
Bennem egy percig sem merült fel, hogy ne működött volna nálad, ami viszont eléggé valószínű, hogy a) különböző revíziók vannak belőle (a nagyon eltérő viselkedés alapján gondolom ezt), b) erősen függ a működése (vagy nem működése) a hardvertől (USB vezérlő, port) meg az OS-től. Ebben az a vicces, hogy egyiktől sem kellene elméletben függnie, ahogy a piacon lévő DAC-ok 99%-a sem függ, de itt valami félrecsúszott a tervezésben. Egyszer nekem is megszólalt Linux alatt, szóval van remény elvileg, de ha mégse sikerülne, akkor sem dőlök a kardomba, mert a CTH viszont fantasztikus a K612-vel. Szóval irányodba nincs semmi rossz érzésem, erről biztosíthatlak.
-
EQMontoya
veterán
válasz
EQMontoya #82210 üzenetére
Kaptam valaszt a TMPAudio-tol (csak hogy itt a forumon is keresheto legyen):
35 ropi a tap, akar par nap alatt kesz van, nemet trafo, Nichihon kondik.Mivel a kinai cucc sem lenne sokkal olcsobb (szallitassal 57 usd, ami vamkezelessel es afaval 25 ropi korul all meg), szerintem tamogatom kicsit a magyar ipart.
-
Ear001
addikt
válasz
EQMontoya #82215 üzenetére
Ez pont fejeserősítőnél a legkevésbé igaz. Persze ott is lehet a végére kimenőtrafót tenni, de a fejesek impedanciája meg viszonylag kicsi teljesítményigénye miatt lehet őket trafó nélkül is jól illeszteni csövekhez.
De az nem kérdés, hogy a jó kimenőtrafó nagy, nehéz és drága. -
bkercso
nagyúr
válasz
EQMontoya #82188 üzenetére
Ajánlott USB-táp DAC-hoz. LT1086CT CLC Filters
-
:AMF:
senior tag
válasz
EQMontoya #82193 üzenetére
Néztem több D50/A50 tesztet is, ahol ott figyelt a P50 a kupac alján. A konklúzió a legtöbb esetben az lett, hogy jó kis táp, de nyugodtan elhagyható, mert semmi extrát nem nyújt. Féláron van helyette weiliang az alin, valaki ajánlotta a múltkorában, bár tapasztalatom nincs vele.
Ear001: "hogy rakod be abba a kis készülékházba?" Nevében a megoldás miFLEX
-
elprimo
tag
válasz
EQMontoya #71039 üzenetére
Nem tudom hogy vagy vele, de én eddig úgy tapasztaltam hogy nulláról a teljes töltöttségig 5 óra 45 perc kell és nekem eddig 7 óra 30 percig bírta maximum , úgy hogy a hangerő fixen dupla kéken volt,ami közepes hangerőn szólaltatja meg az Amiront . Én azért elvártam volna egy 10 órát tőle. Iszonyat jó hallgatni , de mikor hajnal 2kor lemerült filmnézés közben ,elég kellemetlen volt. Ha megnézzük elég sokat “dolgozik” egy nap , majdnem 6 óra töltés , utána meg nálam megy napi 5 órát , folyamatosan használatban van úgymond , remelem ez az idő múlásával nem fogja gajra tenni. És még nincs azzal se kínozva, amit olvastam külföldi oldalakon ,hogy ráteszik egy hűtőbordára, és akkor úgy nem kapcsolódik ki ha egyszerre van töltve , és használva is.
-
IO.sys
őstag
válasz
EQMontoya #70887 üzenetére
Akusztikai mérést nem olyan nehéz végezni, csak olyan mikrofont is kell venni/csinálni. Barkács áron is egy drága eszköz.
+(#70888) Ribi +(#70889) tordaitibi
Szerintem mérés alatt nem ugyanazt értjük. Nem az ideális jelalakhoz akarom hasonlítani az általam mértet, hanem fogalmat szeretnék szerezni róla, hogy amim van, az milyen. Főleg tápok és kábelek vonatkozásában érdekel, tudok vizsgálni FFT-t, miért ne tenném meg. Szeretném látni, hogy a telefontöltő nagyon szar, egy fiók aljából kikukázott táp meg milyen jó. Kábelt akarok cserélgetni és látni a változást. Nekem van szükségem erre, nem a kereket akarom feltalálni újra. A gond ott kezdődik, hogy méréskor a műszereim/környezet zaja is bekerül a mért jelbe. Ha itt akarnék okoskodni, előbb lakás árú labort kéne felállítani, hogy jogalapot szerezzek rá.
Ha konstans összefüggést találok és látom itt valakinél leírva a problémát, nyilván nem fogom visszatartani az infót. -
Frogged
aktív tag
-
sNk77
aktív tag
válasz
EQMontoya #70460 üzenetére
Nekem a nagy van ebből Liquid Sparkkal előtte és szerintem jól szól a dt 770 80O. Nem tudom, hogy van e különbség a hangjukban, de nézegettem már én is a kicsit.
Még valami, szerintetek a Liquid Spark elég egy dt 990 600O-nak? Abból kiindulva, hogy a 80 ast meddig kell tekerni nem igazán, de hátha valaki próbálta már 600as fejessel.
-
Bodz
nagyúr
-
s4tch
veterán
válasz
EQMontoya #70246 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok. Viszont olvasd el Gene hozzászólásait: pont az a problémája, hogy a led színe alapján a Fiio BTR3 nála sbc-t használ, pedig elvileg támogatja az aac-t. Neki kéne segítség, de sajnos lövésem sincs, mi lehet a probléma. Tudtommal ios alatt nem is lehet választani, hogy milyen kodeket használjon a készülék. Egyetlen workaroundként a vezetékes összeköttetés jutott eszembe, de azzal pont a vezeték nélküli átvitel kényelme veszne el.
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
EQMontoya #70098 üzenetére
Esetleg egy ilyen FiiO? Vajon milyen lehet?
-
contaxg
veterán
válasz
EQMontoya #69570 üzenetére
Elvileg a Qutestnek jobb a DAC része mint a Hugonak, persze ebben nincs előfok és nem akkus a táplálása (ami kíván némi odafigyelést) A Chordoknak inkább meleg és "fluid" hangja van erre készülj fel, ha tapasztalatok nélkül ugornál belei ebbe a világba.
Ha látnál itthon egy tetején karcos Hugo TT-t szerintem ne vedd meg -
contaxg
veterán
válasz
EQMontoya #69535 üzenetére
DAC-ként csak a Qutest és a 2Qute ment nálam hangdobozos rendszerben, előfokként egyik semí gy nem tudok segíteni
#69551) andrasth
Nagyon hasonló karakterűek a Chord DAC-ok, a különbség, hogy ahogy megyünk felfele mindent jobban csinálnak Nem vagyok benne biztos, hogy egy átlagos zenerajongónak többre van szüksége egy Qutest-nél, így pl valószínűleg nekem semHa valaki meg szeretné hallgatni, azt várom szeretettel a héten bármelyik nap kb du 5-ig bezárólag Óbudán.
-
Bodz
nagyúr
válasz
EQMontoya #55765 üzenetére
Az nincs, de ha rámozdulsz a 432Hz témára, akkor minden hifi jól fog szólni.
(#55779) AXisBOLD: Inkább egy jó Musiland 01 US MK2 vagy Logilink UA0211.
(#55771) gabesz345: Placebós topikban csacsoghatunk akár a tápkábelekről is.
-
bkercso
nagyúr
válasz
EQMontoya #55644 üzenetére
Azon agyalunk tesómmal, hogy majd a későbbiekben megérne-e 20k drágítást (a 85-höz képest) egy belső USB-vevő. Ahogy láttam, a megszállott audiofilek úgyis külső vevőt vesznek, a nem megszállottak meg nem valószínű, hogy ilyen kis szériás valamit keresnének...
(ha egyszer sorozatgyártásba kerül, akkor persze lesz benne, de egyelőre ez ilyen félhobbi szintű kezdeményezés).
Tudom, már egyszer megrágtuk a kérdést...
Azóta tisztázódott, hogy sorozathoz lehet venni Amanero licencet, kis szériához meg áthidalható a kínaiak változó kínálata egy közbülső konverterpanellel, így újra előkerült a kérdés.
-
bkercso
nagyúr
válasz
EQMontoya #55533 üzenetére
Jól áll.
Viccet félretéve, szerdán készülnek el az előlapok, és várhatóan addi gkiérkezik hozzám az utols adag alkatrész, és akkor jöhet az első összeszerelés és teszt. Ha minden jól megy, az ápr. közepi fejestalálkozón már találkozhattok vele, és akkor elérhető is lesz már.Lézerparaszt: A villanyszerelő még nem feltétlen elektroműszerész, de hátha ahhoz is ért, kérdezd meg. Ha ügyeskezű ember, akkor baj nem lehet.
mexel: Nem baj, a CD 16 bitje meg 96dB jel/zaj viszonyt jelent, így elég az.
Ribi: Jogos, amit mondasz.
-
bkercso
nagyúr
válasz
EQMontoya #55099 üzenetére
Nagyon jó lenne, ha összevetnéd!
Majd leszervezzük. Az első példányt 2 héten belül összerakom, utána kezdődhet a "gyártás", vagyis megépülhet otthon a 2. Addig előlapost is kell még találni... Renélem, márciusban kész lesz!
a plusz konverterrel járó szarakodás után is még mindig erre a következtetésre jutnak-e az emberek.
Ja értem! Nem. Az emberek azt veszik, ami kényelmes, jól néz ki és tolják az arcukba. Jó példa erre a Fox cég XpressO oszcillátorcsaládja. Azon kevesek egyike, amelyik az adatlapján közli a spektrális fáziszajgrafikont, nem csak ödaköp egy jitteradatot (amit a hangfrekis tartomány fölött mért, mint a többiek). Ugyanakkor a fáziszaja kifejezetten magas, hangja pedig a legrosszabb, amit hallottam. Kifejezetten rossz. Mégis sokmindenbe ezt teszik, és fényképpel fel is vágnak a gyártók, makrózva az oszcillátort.kettőt kell visszaküldened, mire kapsz egy használhatót
Igen, az enyém is pattog, de legalább jó a hangja. Majd visszaküldöm... De ha mi adjuk tuningolva, akkor ez a gond nincs.
De a 3db XMOS-ommal semmi gond nem volt.Egyébként lesz a DAC-ban egy újraórázó, ami a kifejezetten ratyi forrásokból is igen részletes, nagyterű és folyékony hangot varázsol.
-
bkercso
nagyúr
válasz
EQMontoya #55091 üzenetére
Ezzel nem feltétlen értek egyet, minél több eszközön küldünk át egy jelet, a végeredmény általában annál szarabb.
Ezt butaságnak tartom, ami DIYaudio fórumokon terjed. Az alkalmazott WM8804-ban egy igen jó analóg PLL van, az SRC4192-ben meg az egyik legjobb digitális PLL (rate estimator-nak hívják), ami az SPDIF-I2S konverzió jitterét kiszedi.Értem a problémát, csak ezzel az a baj, hogy így a fejlesztési költségbe bele nem férő részt a vevő bőven drágábban fogja megfizetni
Olcsóbb egy tömegterméket venni, mintha mi fizettetnénk ki a fejlesztést a kicsiny magyar fórumközösséggel. Nem lehet egyből mindent.azért egy tisztességes usb->xmos több 10 ropi.
12k-ért CM6631-et kapsz, aminek egész jó hangú oszcillátorai vannak (legalábbis az én példányomnak).a termékeid egyébként jelentős előnye, a kiemelkedő ár/minőség arány vész el ezáltal
Én vettem a fáradtságot összehallgatni a termékemet a konkurenciáéval, és nem félek ettől. Ugyan ezt javaslom tisztelettel Neked is. Találgatás helyett.(No offense, csak ugyan ezeket én is átgondoltam.
)
Speeedfire: Olyan tételt nem tudok rendelni, ami mellett biztosítanák a hosszú távú elérhetőséget. AMi XMOS-kártyát a DACtronba terveztem, már nem kapható, pedig 2 éve minden azzal volt tele (eBay, Aliexpress)...
Spíler: Könnyen lehet, ki tudja, mit hoz a jövő.
Hozzátartozik még, hogy rendes USB-vel ezt a hangot drága alkatrészekkel valósíthatnám meg (nem szükségesek, de jól néznek ki) és adhatnám többszörös áron. Ahogy a CompositeAmp sem az 50k-s kategória hangját hozza, úgy remélem, a DAC is túlmutat majd a kategóriáján. Ha nem, leállok vele, de amíg egy 200k+ -os DAC-on is hoz egy lineáris táp hangilag, addig nem izgulok.
Furán hangozhat, de jelen gyerekcipő stádiumban nem a piaccal akarunk versenyezni, hanem a hangunkat akarjuk megtalálni, ahogy az elmúlt években is. -
Spíler
őstag
válasz
Ez már egy lefutott meccs,ugyanezt a témát boncolgattátok kb. egy hónapja,bkercso akkor is és most is határozottan kijelentette,hogy nem lesz USB és punk-tum.Én se értek vele egyet,mert nyilván én is más gyártó USB-s termékét fogom megvenni(meg a másik 95 a százból) nem pöcsölök még egy plusz termékkel.Egy,két év múlva úgyis kijön USB-vel is
-
Speeedfire
félisten
válasz
Ugyan ez nálam is, ha meg külső transzport akkor oda már értelmes usb kábel is kell, ami megint nem 2ft.
Inkább berendelnék egy nagyobb 20-30db-os kínai xmos-t, még ha nem saját termék akkor is. Mások is dolgoznak külsős beszállítóval. Pl az iphone telefonokban samsung kijelző van. Na bumm. De manapság egy usb-s vevő majdhogynem alap. -
bkercso
nagyúr
válasz
EQMontoya #55084 üzenetére
Köszi a visszajelzést, de sajna a fejlesztés jelen stádiumában hiába szavaztok USB-re. Ehhez vagy embert kellene felvennünk, aki a driverezéshez és FPGA-programozáshoz ért, vagy fejlesztési együttműködést kellene kötnünk valakivel (Savi Audio pl.), vagy megvenni az Amanero licencet vagy valami ilyesmi. A mostani stádiumban egyik sem realitás, így marad a külső USB-vevő és a kábelezés. (Kínai panelt nem akarok beletenni, mert az nem a mi termékünk.) Cserébe legalább jó hangja lesz...
-
Polllen
félisten
válasz
EQMontoya #54691 üzenetére
A denon dac-nál hallhatóan jobb az rpi/pifi digi +/ power bank / kacsa coax, mint az asztali gép / Windows 10 / klotz USB. Pedig ez egy modern dac.
Az m-dac-nál nem volt ilyen első meghallgatásnál, szóval dac-ja válogatja.
A forrás ugyanolyan fontos, mint a többi rész. Érdemes foglalkozni vele. Egy pc már egy paneltáppal is szebben tud szólni adott környezetben.
Az hogy a Bodor pc megéri-e önmagában ennyiért, mint htpc, az más kérdés. Egyedi tápot leszámítva, mindent össze tud legozni magának az ember, ha ért hozzá. Döntés kérdése, h mennyire akar kényelmes lenni. Én inkább legózok.
-
Montesantos
senior tag
-
Montesantos
senior tag
válasz
EQMontoya #53710 üzenetére
Dt 770 250-es van itthon plusz egy ath m50x, az ath nem jön be sehogy. Tesztben olvastam hogy nem az igazi 600-al....
Egyre jobban tetszik hangzásban, összehasonlítani teac ha 501-el tudom, az van még itthon.
Hírtelen nem is tudom melyiket hagyjam meg
A canor melegebb hangzásra (nekem bejövős) a vonós hangszerek élethűbben hallatszanak, a tere nagy. pl: Deák Bill nagyot szól mintha az agyamból jönnének ki a hangok, viszont pl: Iron Maiden nem az igazi nekem (nem sokat hallgatok)
Nem tetszik: semmi tápegység amit adnak hozzá 2mm-es tyúkbéllel -
törölt tag
válasz
EQMontoya #53553 üzenetére
Én úgy tudom, hogy még nem épített két egyforma erősítőt
Amúgy meg bkercso mellett a fórum másik mániákus megszállott tervezőmérnöke, így biztosan vagyok benne, hogy ki tud találni valamit egy ilyen felállásra is, még akkor is, ha ő maga nem kedveli az AKG-k hangját
dni: Szerintem nem nagyon érdemes. Illetve ne ez legyen a legfőbb célod, mert a DSD anyagokat ha átkonvertálod PCM-re, úgy is jól fognak szólni.
-
.DLL
veterán
válasz
EQMontoya #53354 üzenetére
http://schiit.com/products/wyrd És még Y kábelt sem kell szerezned.
-
Sz.Péter
tag
válasz
EQMontoya #53074 üzenetére
A fémek kristályszerkezetének öregedési folyamata.Az öntött vagy hidegen hengerelt,vagy húzott fémek próbálják a belső feszültségeiket,egy részét leadni.Az un csúszó síkon ilyenkor elmozdulnak,ez megtörténik természetes módon,de nagyon lassan,ami több évig is eltarthat.A mesterséges öregedést általában hőkezeléssel érik el,ez pár óra alatt megvan.Ha áram megy át a vezetőn az meg szintén melegiti a vezetéket,de lassabb folyamat mint a hőkezelés.
A diszlokációk mozgása.
Nem igazán ismert jelenség,hanem fémtan,és nem placebo,és nem is odavaló.De lehet,hogy ide sem.Bocs az offért. -
Sinesol
veterán
-
krichd1
addikt
válasz
EQMontoya #52714 üzenetére
Ezeknél a fejhallgatóknál azért többet érdemelne az UD-503.
Én hifi rendszerrel hallgattam elsősorban, az alapján a jónak ítéltem alapjában, kicsit visszahúzódó lehet néhány rendszerbe, de átlag modern hangú kütyükhöz jó. A hangszínek, az arányok, a tisztaság sokkal jobb, mint például az UD-501-nek.(#52713) proci985: Próbáld ki több USB portról is.
(#52716) HUNNIA1920: Az ilyen Black Friday akció lehetett, azért ne ahhoz viszonyítsunk. Bár most is meg lehet kapni 430€-ért.
(#52717) sheratan: Én inkább úgy mondanám, hogy elég változó a színvonal, attól függően, hogy ki írja a cikkeket és melyik szponzor hatására.
-
Barokk
csendes tag
válasz
EQMontoya #52102 üzenetére
Jól hangzik, kíváncsian várom!
Egyébként Denon DA-300-on kívül jó alternatíva lehetne a CompositeAmp mellé pl. a Gustard-DAC x9 is? (Később esetleg le lehetne cserélni a Gustard H10-re a Composite Amp-ot akár - érdemes lenne?)
Kicsit hosszabb távra terveznék a forrás tekintetében, ezért gondoltam, hogy akkor inkább nem feltétlen a belépő kategóriát venném célba.#Tim82: köszönöm a linket
-
bkercso
nagyúr
válasz
EQMontoya #50949 üzenetére
1-2 nónapon belül reális. Már készen van, csak az erősítőkre elköltött pénz érkezzen vissza, hogy lehessen készíteni pár db-ot.
Ez a kisDAC-card utódja, de csak méretében hasonlít, ill. abban, hogy 16 bites az USB-vevője. Kapott viszont aszinkron jittercsökkentést (ultra kis jitterű oszcillátorral), PCM1793 DAC-ot, OPA1642 OPÁ-t és brutál jó tápszűréseket.
20k körüli ára lesz majd. Drivert nem igényel semmihez, telefon is felismeri. A neve kisDAC-B_card. -
Bodz
nagyúr
válasz
EQMontoya #50250 üzenetére
Nem tudom. Szívesen meghallgatnám.
(#50263) Fricc: Más bajokat is olvasni az U7-ről mostanában. A Win10 driverrel pl. mélyhiányos lesz.
Szimmetrikus kimenet nem kell a hangfalhoz esetleg? Kuponnal (HUFnews3) 30900 Ft az iOne.(#50267) marec1122: Csak erősítő? DAC, hangkártya van?
(#50268) Bukk900: Valószínűleg ez tényleg sApII.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest