- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
andrasth #69746 üzenetére
Az eddig megszokott nyugis, lágy hangkép kissé eltolódott a magasabb hangok irányába, viszont olyan részletek is megjelentek, amiket a másik kábelnél nem hallottam. Keményebb, analitikusabb a hang
Mostanra eljutottam oda foobar + Fidelizer: Purist + powerbank X-USB-be y-kábellel, hogy a PC-ről jobb a hang, azaz szívesebben hallgatom, mint mobilról Hibyvel. A különbség pont ez. Illetve, amit még ilyenkor érezni a rosszabbnál, hogy a hangszerek/hangszercsoportok közti "kötőanyag" mintha eltűnne, és hiába az "álrészletezés", minden egyes hang kevésbé megfogó. Mozart klarinét kvintetjénél különösen átjön, annál már az első hangoknál. Ha az ember megszokja a jobbat, utána olyan a nagyobb torzítású, mintha kiherélték volna a zenét.
Nálam még valószínűleg lehetne előrelépni, mert gyári usb-kábelt használok az x-usb-hez, és egyszerű delock y-kábelt dugok a gépbe.
-
bkercso
nagyúr
válasz
andrasth #69746 üzenetére
Az eddig megszokott nyugis, lágy hangkép kissé eltolódott a magasabb hangok irányába, viszont olyan részletek is megjelentek, amiket a másik kábelnél nem hallottam. Keményebb, analitikusabb a hang
Ez tipikus jele annak, hogy torzít. Ezt szoktuk itt "álrészletező torzításnak" nevezni.
Légy óvatos ezzel, mert hosszú távon fáraszthat.Az usb kártyába csatlakozó végek megcserélésével a jelenség mértéke változik.
Ennek több okát tudom elképzelni (ami nem jelenti azt, hogy el is találom...): vagy nem 90ohmos a kábel impedanciája, és a kimeneteké sem egyforma, így különböző mértékben keletkeznek reflexiók a csatlakozónál, vagy a tápzaj hat rá a jelerekre, és a csatlakozóid kimenetén nem egyforma a tápvonal zajának mértéke.
-
bkercso
nagyúr
válasz
andrasth #69695 üzenetére
Bár a tápkábelekkel sose kísérleteztem, hanem inkább a tápokkal, de
RCA-kábelekkel nekem is hasonló tapasztalatom van. Kb. annyit tudnak sámítani, mint a hangerőszabályzó potméter. (Általánosságban: kevesebbet, mint egy OPA-csere, mondjuk fele annyit. De ez ugye attól függ.)
-
Brett001
aktív tag
válasz
andrasth #69202 üzenetére
Én is!
I.T.E.M: Igen, erre én gondoltam már időközben. Egy próba idejére megéri VPN-ezni egyet. Egyébként még nem nagyon olvastam utána a felhasználói véleményeknek, de egy-két review-et elolvastam, a What HiFi szerint a Tidal a jobb hangminőségű....bár a What HiFi nálam nem nagyon mérvadó.
-
válasz
andrasth #69191 üzenetére
Ugye, nekem is csorog a nyálam rá, ahogy ismerem magam, hamarosan ez is itt fog ülni a többiek mellett!
(#69192) bkercso: Nem vagyok egy nagy regényíró, de majd megpróbálok összehozni valami könnyen emészthetőt..
Más:
Írtam Jussi-nak (HQPlayer fejleszője) hogy vennék a windows-os munkaállomásra is egy licencet, tud-e egy kis kedvezményt adni. Adott, konkrétan 50%-ot!
Meg is vettem, szerintem ez elég jó kis deal volt ennyiért.
Roon-ba be is állítottam Zónának, így most a Roon-ba beépített minden DSP inaktív. -
válasz
andrasth #67460 üzenetére
AMDFan: Még csak egy hete hallgatom, és ez volt az első komponens csere. Nem hittem hogy a rendszer ezen elemének kicserélése ilyen változást okoz, azért fogalmaztam ennyire óvatosan.
andrasth: A régi kábelek valami 20+ éves Videoton hifiről származtak kölcsönbe, holnap adom vissza őket. Szemre kb. negyede lehet az átmérője mint az Inakustik-nak.
-
Brett001
aktív tag
válasz
andrasth #66114 üzenetére
Az AIMP is kis V karaktert ad a zenének (mondjuk bizonyos pop műfajokon jól jön), de a Foobar természetesebb sokkal. Viszont a Jriver és a foobar között az én tapasztalatom szerint csak "mintha jobb lenne..." "talán..." szintjén mozog a különbség a Jriver javára. De mint említettem, nekem a Jriver kezelése és szolgáltatásai nem jönnek be. A Foobart pluginekkel nagyon fel lehet turbózni. (discogs tagelés, dalszöveg megjelenítés stb.)
-
törölt tag
-
asasasas
csendes tag
válasz
andrasth #66035 üzenetére
Miről térnék át?
Winampról természetesen...
És a Logilink UA0211-et csak DAC módban használnám, RCA-val csatlakoztatva az erősítőhöz.
Az az igazság, hogy én nagyobb katarzist reméltem a DAC hangját hallva. Sem erősítőn-hangfalakon, sem fejhallgatón nem tudnám becsukott szemmel megállapítani, hogy az alaplapi hangkártya hangját vagy a DAC-ot hallom.Kissé csalódott vagyok, mert mindenki azt írta, mondta, hogy ez lesz a Szent Grál és nem hallom, hogy ég és föld lenne a különbség. Állítottam már 48 kHz-től 192 kHz-ig és szinte semmi változás. Azért gondolom, hogy valami rejtett tartalék csak van valahol amit nem vettem észre. Azt meg nem hinném, hogy az alaplapi hangom annyira szuper lenne, hogy nincs különbség a DAC hangjához képest...
-
törölt tag
válasz
andrasth #66035 üzenetére
MusicBee-t én is próbáltam nemrég, de nem találtam hozzá jó remote alkalmazást, amivel lehet közvetlenül a könyvtárból hozzáadni. Még arra lett is volna hajlandóságom, hogy a hiányzó vagy rossz címkéket átszerkesszem a zenéimen (komolyzenénél sajnos sok ilyen van, mivel az előadóművészt írják be, nem pedig a komponistát, én pedig komponista szerint szeretem kategorizálni), de mikor egy-egy zenénél hiába szerkesztettem át sokadjára MusicBee-n belül + közvetlen a .cue fájlokat is, érthetetlen módon mégsem a beállított előadót írta, betelt a pohár.
Amúgy ez nem a MusicBee hibája, mert foobaron belül előadók szerint rendezve is ugyanez volt a helyzet, csak foobarnál lehet a könyvtár szerint is rendezni + a remote alkalmazás is tud a gép könyvtárából hozzáadni zenéket. A foobar fapados, de vitathatatlanul hatékony.
Hangminőséget még csekkolom majd, elsőre nekem a MusicBee kevésbé nyersnek tűnt, de bizonytalan voltam, mikor visszaváltottam foobarra. -
Kékes525
félisten
válasz
andrasth #65785 üzenetére
"valamilyen automatikus némító lép működésbe."
A linkelt cikk írja:
"Hátrányok:
- a bekapcsológomb helye megszokást igényel
- pattanás a lejátszás indításakor (DSD/PCM váltás miatt)"Ez kattoghat (pattoghat) és ez miatt marad ki felolvasáskor az első két szó.
(#65786) emiki6
"Nem lehet, hogy esetleg a te eszközödben egy jumperrel lehet "kapcsolni" ezt a featuret?"
Lehet, de ilyenről nem tudok.
-
Kékes525
félisten
válasz
andrasth #65783 üzenetére
Nálam sajnos olyan nincs:
Valószínűleg nem egészen ugyanaz a modell. Amúgy zene lejátszás közben nincs probléma, semmilyen hang forrás esetén sem. Mindent tökéletesen játszik. Csak böngészés közben, ha egy web lapot megpróbálok felolvastatni. a felolvasó programtól függetlenül. Sok addonnal kipróbáltam. A mondatok eleje lemarad. Olyankor hallom is, hogy kattog.
-
Kékes525
félisten
válasz
andrasth #65779 üzenetére
Hol van? Melyikre gondolsz? Én sajnos nem találom: DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
-
emiki6
veterán
válasz
andrasth #65326 üzenetére
Nem is rossz ötlet! Integráljuk az áramforrást a daccal, erősítővel, hangszóróval és a lejátszóval!
Amúgy a jövő abban van, hogy beépítenek egy modult az agyadba, ami képes a tudatodba zenét lejátszani, neked csak zenefájl kell, meg egy szoftver, amivel beállíthatod a teret, a hangszínt, esetleg a háttérzajokat stb. -
Sinesol
veterán
-
IO.sys
őstag
válasz
andrasth #65092 üzenetére
(#65092) andrasth:
Ha az ST-hez képest az uDSD egy lépcsőfok felfelé, akkor mi a két lépcsőfok?
Később hajlandó lennék áldozni rá, de szigorúan budget szempontokat figyelembe véve.(#65093) Bodz,
(#65095) Dorien:
ATH-M40x lesz Brainwavz párnával. Korábban a gyári párna miatt bizalmatlan voltam vele szemben.
Erről a fejesről lesz hová tovább lépni, de már ez is valami, ha jól értem a dolgot.Köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
andrasth #64987 üzenetére
szerintem már a kiskinai is jobban szólt. szóval gyakorlatilag bármi.
nemrég vettem egy dual 4495S -t meg usb kártyát hozzá. tápostul, dobozostul az stx uj ára alatt van kicsivel ,és 15galaxisnyi a differencia.és nem olyan dolgokra gondolok, hogy kisebb alapzaj, meg jobb jelzaj viszony, ezeket a táp agyonszűrésével (cserébe más mellékhatásokkal) bármilyen körülmények között meg lehet oldani. arra, hogy fülre kisebb a torzítása, sokkal kevéssé fárasztó, jóval izgalmasabb, életszerűbb, élménydúsabb.
nekem is volt stx, de soha többet. gyanús, hogy az alaplapi rilteket többet használtam, amikor mindkettő megvolt, akkoris. nála talán a júli@ rosszabb csak
-
Tim82
félisten
válasz
andrasth #53594 üzenetére
Így van, a kisDAC-kártya a CompositeAmp erősítő kiegészítője, csak abba tehető. (A CompositeAmp-on lévő RCA kimeneteket használja ráadásul az analóg jel másik erősítő felé továbbadásához - bocs, én is laikus vagyok valamennyire, lehet, hogy nem teljesen korrekten fogalmazom meg, de remélem, érthető.)
-
Tim82
félisten
válasz
andrasth #53592 üzenetére
- kisDAC-B_card_v1.2 (CompositeAmp DAC kártya)
És ezt hogyan akarod betenni a láncba a CompositeAmp nélkül? (A kettő együtt meg már 75k, bár szerintem - bkercso korábbi dolgait ismerve/hallva/birtokolva - megérné, de főleg akkor, ha a CompositeAmp-ot fejhallgatóval használnád.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest