- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
A tetőlapot fested majd? Vagy fekete vastag alkoholos filc a furatok belső oldalának?
Érdemes amúgy szerintem olyan max. erősítést beállítani, ami alacsony kimeneti jelyszintről (pl. Cd-tátszók 1Vp-je) is maxra kivezérli a kimenetet. Kellhet mondjuk egy planárhoz... Tehát a féltáp feszültsége voltokban lehetne a max. erősítés mértéke. -
Vanos
aktív tag
Azt már próbáltam. Kijelzőn 16bit/44.1kHz van...
Ha SACD-s anyagot játszom, szintén ezt látom.Ha a foobar2000 nem nyúl bele a hangba akkor nem zavar hogy a kijelző mit mutat, csak így nem tudom eldönteni, hogy milyen jelet küld a DAC-ra a laptop.
Az SACD és a DVDA anyag egyértelműen jobban szól mint a flac és az ape, ebből azt gondolom, hogy a DAC megkapja a nagyobb mintavételezésű anyagot.
-
guppy
őstag
50W-os lengyel trafó, abszolút túlméretett a célra, ahogy a táp hűtőbordája is
AMB M^3-as erősítő, MOSFETek A osztályban működnek (meg az opák is), 27V-os tápról AD8610AR opákkal, relés DC-offset védelemmel, később változtatható erősítéssel (1x/2,5x) és ki be kapcsolható bass boostal, valamint változtatható is (+5dB/+10dB). a bassboostot főképp a K1000-miatt fogom berakni, jelenleg ki van kapcsolva és 1x az erősítés is
részletesebb infók az erősítőről ITT
Anyagárban mindennel együtt nekem kicsivel 100k fölött van, dobozokkal, csatikkal, szállítással együtt
bkercso - Diósdi, ha kész a dobozolás is jöhetsz hallgatózni
-
bkercso
nagyúr
Mint itt jobbra fent. Konthában kapható, de szerintem farnellen is, viszont a nevét nem tudom.
-
Polllen
félisten
Nexus 7 (2012/2013) android 5.0-val natív támogatja. Alatta kell külön program. Nekem az Onkyo HF player jött be a legjobban, persze így spotify/deezer elfelejthető.
Samunál több mobil gyárilag kezeli 4.x alatt is, ha jól tudom. A samsung galaxy S 8.4-hez is kellett az onkyo és rosszabbul is szólt, mint a nexusok.Nincs külső tápom, így azzal nem próbáltam, de anélkül a minőség nem volt meggyőző. Sokkal mosottabb, mint pc-re, notira dugva. Persze lehet, nem csak a tápellátás volt a ludas.
-
vodkaboy22
addikt
Az én Twin-emről van szó (kicsit moddolt), illetve nálam volt anno pár hónapig Mytek96 is (nomono-nak hála
). Azt kell mondjam egy színvonalon vannak hangminőségben inkább ott van eltérés hogy melyik milyen funkciót tud és hogyan van tápláláva illetve milyen hangkaraktert kedvel jobban az egyén (twin kicsit világosabb). Szerintem a mytek rendkívül stabil spdif újraórázó rendszerét nagyon eltalálták kb bármilyen forrásról tud nagyon elfogadható szintet adni. A twin ellenben rossz beállítással rossz firewire forrással nagyon trágya is tud lenni illetve az spdif bemenete is távol áll a firewire jól beállított bemenetétől...
De nem hiszem hogy nagyon túlozna DLL. A mytek96 összemérhető a Twin-el helyes körülmények között! -
ivógéptanács
tag
Lehet fokozni, mert időközben összejött egy Reimyo dap 777 vs Impact Twin csata.
16/44.1: IT részletesebb, nyitottabb, nekem kicsit élvezetesebb volt - na persze-, azért valakinek a Remi tetszett jobban - 10x árnál kötelező, lehet
- , de amikor jöttek a 24/96 anyagok akkor egyértelmű volt a IT fölény (Remi régi vágású, csak 16/44.1).
Itt ha új árat nézek 10x a különbség (Remi új ár 5500$), de Vodkaboynál is drágább cuccokat előzött meg, (és még tuning előtt), és ne felejtsük el, hogy a remek hang mellett ez egy kiváló hangkártya ill. "zenecsináló" cucc is egyben. -
Bodz
nagyúr
-
.DLL
veterán
Köszi!
E-bay-ről. Az akkor fellelhető legolcsóbb
Arra kell figyelni, hogy legyen az SPDIF kimeneten Pulse trafó (kis fekete tégla) ez galvanikusan elválasztja a kimenetet az USB-től. A DAC része tényleg belépő szint, Fiio E10K-szerű hangja van, viszont a fejes kimenet tényleg felejtős, torz, karcos. RCA-ról jobb a helyzet, külső erősítővel.
-
contaxg
veterán
Ha még költséghatékonyabb szeretnél lenni akkor egy linuxos routert (pl. WDR3600) beüzemelsz, ami van USB csatlakozó. Az ebbe csatalkoztatott adattároló a hálózaton keresztül, mint külső lemezegység fog megjelenni mint egy pendrive (a Toshiba az fizikailag a notiba van csatlakoztatva.) Sőt, akár torrent kliens is futtatható rajta. Így nem kell külön NAS-ra beruházni, csak külső HD-re. De ebből csak olyat vennék aminek van aktív hűtése.
-
Bodz
nagyúr
Anyámnak most Musiland Monitor 01 Mini van, de ez pont nem jó neked. Így hirtelen én se tudom, hogy mire gondoltál. A linkelt SMSL nem rossz, bár inkább csak dac-nak, de azért a borzalmastól messze áll fejhallgatóval is az áráért.
Szerk: Erre gondoltál esetleg? Kimenet az optika rajta. Ráadásul a nálam járt 2 darabból az egyik menthetetlenül szar, bkercso se tudta megcsinálni.
-
hifipisti
csendes tag
Örülök, hogy van érdeklődés a füleserősítőre. Szerencsére alapkapcsolásról van szó, egyszerűen beszerezhető alkatrészekkel. LME49600 és LME49710-re épül, LM317/337 a tápja. A nyák kétoldalas, lőstopos, feliratozott kivitel, 70mikronos fóliával. Külön nyákon a táp és az erősítő (dualmono kivitel). Természetesen az IC-k körüli körítéstől és a táptól lesz olyan a hangja, amilyen. Úgy is tudom, hogy mindenki kísérletezni fog a különböző alkatrészekkel és mindenkinek megvan a saját favoritja bizonyos helyekre, úgyhogy a kísérletezés lehetőségét mindenkinek meghagyom
Mindenki kap hozzá egy alap, de jó minőségű csatolókondit és táppuffert, de a végleges hangzást mindenkinek magának kell majd kitapasztalnia. Az új verzióban van Gain állítási lehetőség jumperrel, hogy a kis és nagy impedanciás fülesek illesztése is jó legyen. Külön hűtést az erősítő nem igényel, mivel a buffer IC felületszerelt és maga a nyák a hűtés. A tápot szintén ilyenre fogom áttervezni, hogy még kisebb költségvetéssel el lehessen készíteni. Ha valaki utánanéz az alkatrészeknek, akkor kiderül, hogy annak költsége kb. 20eFt, tehát mire ebből, dobozolva, csatlakozóval, trafóval, jóminőségű potival (ALPS Blue) egy kész erősítő lesz, lazán rá lehet költeni 50eFt-ot. A hangja legalább 2-300eFt körüli kategóriába esik, ha valaki korrekten megépíti és kikísérletezik hozzá az alkatrészeket.
Egyelőre új nyákgyártót kell keresnem, mert ahol készült a prototípus az a cég tönkre ment.
-
szaszayanou
aktív tag
Az o2 szimpatikus volt, de még kipróbálnék mást is, aztán marad a jobbik. A wire-t nagyon dicsérik, de az apró smd alkatrészhez még nem elég stabil a kezem. Ezért gondoltam egy hasonlót építeni through-hole alkatrészekből. LME49710-ből van dip8 tokozású, a 49600 pedig adatlap alapján helyettesíthető a buf634-el. Valami egyszerű erősítő kellene, doboz nélkül max 20k-ért. A gilmore-ok nagyon hasonlóak a ckkIII-hoz, és most nincs is kedvem egy diszkrét alkatrésztemetőhöz.
Valaki innen hallotta a hifipisti féle erőlködőt?
(#23850) matyi94 Köszi a tippet, de ezt overkillnek éreztem mindig.
-
krichd1
addikt
-
baluka26
veterán
400 VA-ból nehezen lenne 100W az tuti. Viszont lehet, hogy csak a szpíker kimenet lett más osztály, nem tudom.
Nekem a "középső" cuccaik szimpatikusabbak. Kicsit elmentek a rettentő sok szolgálatatás irányába, ami szerintem nem jó irány.
Csak érdekességképpen linkeltem, jó nagy batár disznók, 13 kiló lesz darabja. -
vodkaboy22
addikt
-
szaszayanou
aktív tag
Régen volt, igen. Hangzásbeli különbségek leírásában egyébként is béna vagyok.
(#21828) vodkaboy22 Nincs hallható zaja így, doboz nélkül sem. Fémdobozt fog majd kapni.
(#21829) bkercso Néztem ezeket a dobozokat a lomex kirakatában, de a koszosfekete színével nem vagyok kibékülve. Hogy jön szét ez a doboz? Arra gondoltam, hogy készíttetek hozzá fából előlapot. Valami ilyesmit
-
highand
tag
EK09, E6, E7 meg még egy, amiben nem vagyok biztos, de DAC az volt benne. Egyébként egy ilyen hallgatási teszt eredménye nagyon sok mindentől függ, de legnagyobb részben attól, milyen tesztanyagot hallgatnak.
Továbbá attól, hogy melyik napszakban történik, milyen EMC környezetben stb, stb. Én mindig azonos időszakban hallgatok, azonos környezetben, jobbára ugyanazt a tesztanyagot.( azért az évekkel ez cserélődik)
-
highand
tag
Nos 26 évvel ezelőtt vettem két egyforma Sennheiser fülest, arra gondolva, hogy vagy 40 évig kell ugyanazt a hangot hallgatnom a munkámhoz, hát legyen tartalék. Az egyik még celofánban van. Számomra ma sincsen jobb hang, ha lesz, arra azonnal beruházok. ( kettőre természetesen)
A kábeleket részben leírtam, részben ott vannak a fényképen. A DA számítógépes hangkártya, egy Analog Device Sound Max, alapos modifikáció után. Néha, ha a hanganyag olyan, akkor Xonar OPA2134-el.vagy AD797-el. A táp Drennblaser Linear ( ez ipari laborcucc). Szénkábelek ahol lehet. A szkóp Tektronix 5113 5A18N és 5A22N fiókkal. Erősítőt 30 éve magam tervezek és építek.
Mit akarsz még tudni? -
vodkaboy22
addikt
-
Samus
addikt
Kristálytiszta hangzás a játékokban A Xonar U1 bármilyen sztereó hangforrást Dolby Headphone, Virtual Speaker,vagy akár 5.1 csatornás Dolby Digital / Pro-Logic II surround hangzássá alakít. DirectSound, EAX és OpenAL támogatása alegjobb választássá teszik játékokhoz .
A leírás alapján. Illetőleg egy képen sikerül elcsipnem, hogy a fejhallgató kimenet halványan világít vörösen. A mikrofon bemenet pedig vonalbemenet. Ha jól tudom, optikai kábelen atmegy a DD5.1,a későbbiekben jól jöhet egy digitális kimenet.
Akkor úgy néz ki az Asus lesz a nyerő.
Annyi kérdésem lenne, hogy az U2 hangerőszabályzója is a kimenetet szabályizza, ugye? Tehát nem a DAC, hanem az erősítő hangerejét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest