- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
Megjöttek az XLR csatik. A Hempet át is szereltem. Nos, egyáltalán nem érzem szükségét a külső erősítőnek. Tér, részletek, dinamika, minden a helyén van. Nem színez, nem emel ki sehol, nem bántó.
Talán a Hemp karaktere is komolyabb lett kicsit. De gyanítom, hogy ezt csak az XLR csati látványa miatt "hallom". -
senior tag
Pedig az hittem találtál valami szuper hájend karbon xlr-t.
Áh, dehogy. Nem hallom a különbséget az aranyozott, a ródium, meg a csillagporos bevonatok között.Nekem az a lényeg, hogy könnyen szerelhető és masszív legyen, amit a Neutrik/Rean elfogadható áron tud. Már úton is vannak az Elimextől.
-
senior tag
Lehet egyedi probléma. Próbáltam 2 féle erősítővel, 3 féle kábellel, mindegyik felállásban jelentkezett a torzítás. Mindegy, -10-nél már rendben van, nekem így megfelel.
Neutrik XLR csatikat néztem a Gradokra, de csinálnék egy XLR-Jack átalalkítót is, hogy a régi erősítőkhöz is tudjam használni őket.
Hazahoztam a munkahelyről a VE Monk Pro Vita-t, az 4.4 balanced csatis. Egy ifi Hip Dac 2-ről használom az irodában. Az ifi-n kell neki az Xbass kapcsoló a rendes mélyekhez. Ellenben a D40 Pro saját erősítőjéről alapból ütős, feszes mélyeket produkál.
-
senior tag
A saját erősítője semmilyen állásban nem torzít magasabb hangerőn. Ezért kezdtem el gyanakodni, hogy a kimenethez kapcsolódó előerősítés körül lehet a kutya elásva. Ha azt lejjebb tekerem, akkor a külső erősítővel is jó, megszűnik a torzítás. Mivel csak egyszer kell beállítani, így igazából nem olyan zavaró a probléma.
Az LCD-X balanced kábellel szuper kellemes a D60-ról.
Épp az XLR csatlakozókat néztem az Elimex oldalán a Gradokhoz, amikor olvastam a válaszod. -
senior tag
Észrevettem pár dolgot. A dac kimenete (SE-t próbáltam, XLR-t nem) nem fix és úgy látom nem is lehet fixre állítani. A Loxjie oldalán nem látok erről semmit, a használatiban sem említik.
A hangerő -99 és 0 között állítható (kimenetnél és fejeserősítőnél is), illetve 0 felett van 0,5, 1, 1,5 és 2,0. Gondoltam beállítom 0-ra. Igen ám, de így az SE kimenetre kötött erősítőn magasabb hangerőn torzítás jelentkezik (Lana Del Rey - Say Yes to Heaven c. számának első percében jól hallható). Állítani kellett a Loxjie-n az előerősítést, -10-nél már nem jelentkezett a torzítás.
Az erősítője alakul. A Hemppel kifejezetten tetszik, az RS1X még mindig jobb a Meier Corda Jazzről. -
senior tag
Azok a digit filterek lesznek.
Látszik, hogy eddig nem sok dolgom volt a filterekkel és egyéb varázstrükkökkel.Közben utánanéztem a Loxjie oldalán. A D40-ben és a D60-ban van Sound Color, a D40 Proban nincs. Vicces, hogy a háromból épp azt hívják "Pro"-nak, ami funkcióban szegényebb.
A D60-nak milyen lett az erősítője? Egyébként Te mivel hallgatod? Fülessel, fejessel?
-
senior tag
Tegnap megérkezett a Loxjie D40 Pro. Kozmetikai sérültet vettem, ami azt jelenti ennél, hogy az alján van 4 db hatszögletű beütésnyom, ami alig látszik. 290 dollár volt Hifi-expressről, 8 nap alatt ért ide, Express One hozta házhoz.
A kijelzője nem egy vizuális orgia, de nem is ezért vettem. Lényegében csak azt jelzi ki, ha váltogatom a ki és bemeneteket, lejátszás közben pedig a bitrátát, illetve hangerőállításnál az aktuális szintet.
Kimeneteknél külön-külön megjegyzi az aktuális hangerőszintet, kikapcsolásnál szerencsére nem felejti el. Fejeserősítőre váltásnál kattan egy relé, gondolom ez azt jelenti, hogy ha csak dac-ként használom, az erősítő része nem fogyaszt áramot.
Tetszik ez a lapos kialakítás, meg a kocka nyomógombok. A Drop THX One erősítőm volt ilyen lapos, csak a Loxjie nem érződik olyan masszívnak.
Usb bemenetet nem próbáltam, rpi3+Allo Digione coaxról hajtotta.
A dac része szerintem ennyiért rendben van. A Meier Daccord-FF-től (WM8741) kicsit részletesebb és neutrálisabb, térben és szeparációban hasonló. Grado RS1X-el a fejes erősítő része gyengébb, mint a Meier Rock, vagy Jazz. Hangerő, szeparáció rendben van, de elég egysíkú a színpadkép, a hangszerek testét sem érezni úgy és akkorának, mint a külső erősítőről.
Távirányítót, BT-t még nem próbáltam.
Ezek csak első benyomások, használom egy ideig, aztán meglátom mi legyen a sorsa. -
osonte
őstag
Ja és a 120 ezres fejhallgató meg tervben sem volt.
Amúgy megjött a DAC: [kép] . Bekapcsolás utáni percekben annyira nyers volt, elvileg kell neki az 50 óra járatás, már 1 óra után eltűnt az érces magas, de szerintem még sokat kell finomodnia. Amúgy jó lesz ez, tetszik a hangja, de majd járatás után jobban merek írni róla. Az biztos, hogy az FT3-at hozzá illesztették eléggé, de ezt mindenki írta is fórumokon. Meglepően nehéz és nagy még a 16"-os Legion 5 mellett is, van benne anyag. -
osonte
őstag
Semmi gond.
Ott még igazi értékesítő van, több emailt váltottam vele és minden visszaküldés hosszabban indokoltam, az értékesítő mindig kedves levelet írt, megértette, megköszönte hogy megírtam a tapasztalataim és jó zenehallgatást kívánt. Amúgy leegyszerűsítve egy termékcsere volt és egy ráfizetés, nem az elállást emelném ki. A 32 ohm-os fejhallgatót kicseréltem a 350ohm-osra, ami ugyanannyiba került és egy órát volt kivéve a dobozából, már első nap visszaküldtem. A KA15 DAC-ot meg azért küldtem vissza, mert kevés volt a teljesítménye az új fejhallgatóhoz, de megígértem, ha FiiO DAC-ot veszek náluk fogom és be is tartottam, vagyis visszaküldtem az 50 ezres terméket és 230 ezrest vettem most helyette, szóval maximálisan jó a viszony.
Hozzáteszem már rég tapasztaltam ennyire rugalmas és kedves hozzáállást, mint a FiiO.hu-nál!
Nem fogok már cserélni, mert ahogy írtam a történet ott kezdődött, hogy 25 ezerért akartad dongle DAC-ot venni, ennyi pénzem (és most ez sem az én pénzem nagy részben) mégegyszer nem lesz ilyenre, szóval bármilyen lesz a K9, ezt kell szeretni (mondjuk nincs bennem félelem a hangját illetően, olyasmi mint a K7 AKM+THX, csak egy kategóriával feljebb, azt amúgy meg összességében szerettem, egy kis életet hiányoltam belőle, de ebben meg pont azt emelik ki, hogy az megvan). -
osonte
őstag
Az a baj K7 már volt és jónak tartom, de attól egy magasabb kategóriát szeretnék. Például hallgattam korábban Topping E5-t és sokkal jobban tele volt élettel. Valami olyat szeretnék, aminél kinézek az ablakon, hogy mi a francot csinálnak és rájövök, hogy ez a fejhallgató csak annyira valóságos a hang, hogy becsap. Jártam már így.
Ami játszik az SMSL DO400 (232 ezer Ft lenne), a két fajta K9 (210-230 ezer), de itt talán leírás alapján az AKM tetszik jobban az állítólag zeneibb, míg az ESS meg részletesebb és akkor most írtad a E70+D70 párost. Amit Te írtál párost az erőben nyerő lenne, de a DO400-nál meg újabb a Sabre chip és Pro verzió, meg eléggé jól néz ki (ami nem lényeg, csak írom). Szóval ezekre szűkítettem le, persze mindegyik biztosan másképp szól és nem ugyanaz tetszik mindenkinek, de gondolom ezek között lehet egy elméleti sorrendet felállítani, hogy melyik elvileg a legjobb. Szerintem amúgy bármelyik tetszene, mert az a lényeg, hogy halljam, hogy drágább hangja van, mint a K7-nek, a milyenségét/hangkarakterét megszokom. Mint pl az E5-nél, de Soekris-t is hallottam, az mondjuk fél millió volt, de az is tetszett. -
senior tag
-
osonte
őstag
Azért veszem Amazon-ról, mert külön van a használt kategória, kifizettem az újat most is és mindig újat kaptam, szóval 99.99%, hogy az lesz, de amúgy 3 perc kattintgatás ha mégsem és már jön is ki a nyomtatóból amit a csomagra kell ragasztanom, 5 perc gyalog a Posta és fizetnem sem kell a visszaküldésért. Szóval nem nagy dolog. Mondjuk nem tudom miért lenne "fair" bontottat kapnom új árban, végülis csak másfél havi jövedelmem amit kiadok rá, bár ez másnak csak a fizetése töredéke (úgy lehet nekem is viccesebb lenne mit kapok).
-
nobela
senior tag
Aha, nem írnád ezt ha tudnád mit össze sz*ptam az Aune S17 Pro firmware frissítésével...
Jobbra balra küldözgetett mindenki (csak szakszervíz tudja flashelni), míg végül a kínaiak (!!!) rászóltak a cseh viszonteladóra, és végül oda kellett visszaküldeni. Az Alza erős ráhatásra aztán végül hajlandó volt garanciális ügyintézés keretében megoldani, mert nincs rá más ügymenetük.
Aztán még állt a cseheknél is vagy egy hónapot...
-
bitrograde
senior tag
-
osonte
őstag
Igen így visszaolvasva hülyeséget írtam.
Megérkezett az SMSL DO400? Amennyiben igen, akkor bevált?
Valaki már megkapta az első példányokat a Topping DX5 II -ből és a hangjára nem panaszkodnak, de megy a hiszti a szoftverére, így páran visszaküldik és majd újrarendelik, ha javítják a szoftveres bajokat (főleg az eq-val van gond, amit szerencsére nem használok). Állítólag olyan komplex a hardver, mint a drágábbaknál, de elsőre viszont nem sikerült tökéletesre a firmware, viszont látom hogy pár naponta jön frissítés, szóval foglalkoznak vele, akkor meg biztos rendbe teszik, szóval nem aggódom ez miatt. Annyi, hogy ne visszaküldött példányt kapjak! -
osonte
őstag
Reggel még csak várták.
Az a baj, hogy Amazonon kifizettem már és ott 27% Áfával volt ennyi, itt meg csak 20% Áfa van benne, szóval kb 8-10 ezerrel több lenne. A szállitás az jó lenne nagyon, Amazonon augusztus 11-re ígérik (viszont általában hamarabb érkezik, mint amit írnak). Illetve a visszaküldés miatt félek, hogy hogyan és mennyiért megy ott, Amazonnál csak bemegyek a Postára és 0 Ft-ért visszaküldöm a kinyomtatott címke alapján. Nálam ami lehet elromlik az új FiiO K7 2-3 hetet bírt (kínából volt rendelve).
Illetve most látom csak ezüst van, a fekete amit én akarok az 15-25 nap a beérkezése.
Amúgy routert is rendeltem úgy, hogy minimum egy hónap, mert előrendelés jó áron. Pedig az egy napot is nehezen várom ki, de én csináltam magamnak...
-
Newbie9
kezdő
Miután elolvastam, azt, hogy igencsak tetszik a Sonata BHD Pro.
Főleg így -állítólag féláron, kuponnal, a tempotec store-ból.
Remélem beválik az FPGA kivitel.
Amúgy a linkelt fórum szálon levőket pedig sztem kb elég jól összefoglaltátok ketten btraven-nel.
De ahogy írja ott jkim is, a hallás "relatív" (Human auditory perception is gullible in isolated situations like hearing distortion in a controlled condition, but at the same time it is subtle and sensitive holistically. For this reason, I am still not comfortable.) -
osonte
őstag
Igen.
Nagy baj nem lehet, találtam pár embert aki valamilyen kiállításon hallotta és azok pozitívan nyilatkoztak a hangjáról, valaki meg a grafikonokról (ahhoz egyáltalán nem értek). Valaki meg az EX5-öt cseréli le a DX5 II-re és ha már csak azt tudja hangban, mint az EX5, akkor boldog leszek vele. Majd úgy is írok, ha megjön. Csomóan megrendelték mindenfele és vannak a fórumokban a hozzászólások, hogy megkaptad már...
-
osonte
őstag
Az nálam a YouTube, illetve filmnézés, meg persze a hangszeres/éneklős zenék. Bár most élvezem az elektronikus zenét a gyors filterrel, mert gyorsabban lecseng a mély, olyan mintha így kevésbé erőlködne a KA15. Tudom írtad, hogy könnyen hajtható fejhallgatót vegyek.
Megpróbáltam, de az nagyon nem szólt jól...
-
osonte
őstag
Szoktál váltogatni a filterek között? Valaki azt írja nem hall különbséget, de iszonyat eltérések vannak. Valamelyik Tidal-on szól kifejezetten jól elektronikus zenén a pontszerű ütéssel rendelkező mélyekkel és ércesebb effektekkel (pl.: FAST-PC), de az meg YouTube-nál egyéb zenéken hallgathathatlan, éneklős számoknál (oda meg a lassabb filterek illenek). A kis fülesem meg a NOS filtertől szárnyal (mondjuk az meg a fülemnek fárasztóbb, másnap érzem). Érdemes kapcsolgatni, mert egész más élményt lehet kihozni, ha váltogatva van. Persze lehet Te már ezen rég túl vagy, csak nekem új.
.. Közben pont Neked írtam. Tetszik a Topping és az ára sincs elszállva, meg erő is van benne.
-
osonte
őstag
Szerintem inkább várok és valami nem olcsó kellene, persze jó lenne hallani, de egyre több helyen nem lehet elállni 14 napon belül fejhallgatóra sem. Most egyszerre 4db 14 napos elállásban vagyok, mert kb mindennél dupláztam az összeget és az lett a megfelelő a számomra... Most egy kicsit sokat költekeztem, az olcsó a 40 ezerig, de vannak igények és amik tetszenek/izgatják a fantáziám, azok 120-180 között vannak inkább...
-
btraven
őstag
Persze, valamivel etetni kell a standby-t. Persze órák alatt, de elég ha úgy felejtem, mindig ki kell húzni a USB kábelt. Ráadásul azt a pici piros LED-et nem is lehet látni. Főleg így az MCTH-n
Na itt lenne jó a Marantz-on levő kék LED ami bevilágítja az egész szobát
(A standby LED ott is halvány piros)
Most tesztelem azt hogy ha az okosteló USB-t dugom be először, úgy kapcsolom be akkor onnan veszi főleg az áramot. Hiába dugom be utána az AUX tápot. Viszont ha az AUX táppal kapcsolom be akkor nem fogyaszt a telóról. Oda kell figyelni nagyon, kényes jószág
Kéne egy USB kábel amin meg van szakítva a táp. Ez az állandó ki-be dugdosás az agyamra megy. Még jó hogy a Hama kábel olyan laza. Audioquest már régen kitörte volna az USB aljzatot. -
-
osonte
őstag
A PC legerősebb portjába dugva 5.0V-ot mér a DAC, de a telefon is állja a sarat asztali módban, csak 4.9V-ig esik le a feszültség, de köszi tippet, majd akarok olyan kábelt amin külön megy az adat és a táp.
Annyira jó a hangja, hogy életemben nem aludtam el az ágyban fülessel és zenével, de ma reggel 5-kor arra ébredtem, hogy valami nyomja a fülem és húzódik a kábel. -
osonte
őstag
Köszönöm, a jókívánságot, illetve a JH5 ajánlását, tetszik ránézésre is.
Amúgy én voltam a hülye az elején, mert most 2 hétig nincs szemüvegem (így közelre nem látok) és a kis JBL fülest a mobiltelefonon az asztali teljesítmény üzemmódba hajtottam, a nagy fejhallgatót laptopon meg a kis teljesítményű módban, nem láttam az kis ikont, szóval fordítva használtam.
A lényeg, hogy amikor kis teljesítményre tettem a DAC-ot, akkor életre kelt a kis JBL füles is, egészen megjött a hangja, sokkal világosabb lett, persze nem lett belőle egy JH5 kategória.
Viszont egész hallgatható, délután órákig szólt a fülembe és úgy pihentem.
A bejáratás (lehet valaki azt mondja, hogy ez hülyeség): azonnal lefrissítettem, de az első két percben konkrétan nem volt mély, utána kb 3 percig kicsit el voltam keseredve olyan hangja volt (rossz értelemben) és úgy 4-5 óra után most már élvezet. Ismert számokon a fejhallgatóval olyan részletek kerülnek elő, amiket soha nem hallottam. Nagyon tetszik ahogy egy olyan zongorán, ahol a zongora gomb leütését fa vezeti végig és lehet hallani a gombok leütésének hangját és végig a fát ahogy végigvezeti a szerkezet oda ahol a hang keletkezik, nagyon szép és izléses részletek (nem erősíti fel ezeket, de ott vannak). Lehet újrahallgatni mindent. Hozzászoktam az Apple Dongle DAC-hoz, pedig régen volt jobb rendszer, meg planárom is, de ha visszaszokik az ember a gyengébb hanghoz, akkor újra élmény tud lenni a feljebb lépés...
-
osonte
őstag
Igazad lett, megjött a KA15 és a fülhallgató elég unalmasan szól rajta, feszes szép mélyekkel, csak megdöglöttek a hangszerek. Szerintem eddig olcsóbb DAC-okkal és telefonnal hallgattam, amik színezték a hangot és az nem volt valósághű, de cserébe jól állt neki és életre keltette (néha félre is ment egy-egy hangszer, ami az életbe nem szólna soha úgy). A KA15 meg igyekszik visszaadni ami a stúdióban történt és rábízza a fej/fülhallgatóra, hogy életre keltse, vagy képes legyen rá. Így a fejhallgatón hallgatom most, az viszont még nem szólt soha ilyen szépen, meg merem kockáztatni, hogy az asztali K7-nél is jobban tetszik, amit most hallok. Szerencsére nem pattog a hang (mint a Fosi Audio-nál) és hibátlan, minőségi a DAC, ez a legfontosabb. Majd valami komolyabb fülesre meg gyűjthetek.
-
osonte
őstag
Már megrendeltem.
Holnap érkezik.
Majd egyszer lehet lesz komolyabb füles is hozzá, de van egy nagyobb nyitott fejhallgatóm, azt is szerintem fogom vele hallgatni, ott lehet jobban kijön a nagyobb teljesítmény előnye (annak kell PEQ és pont 10 sáv). Amúgy az a kis JBL füles becsapós, mert rengeteg részlet van benne és a DAC kábel minősége is eléggé hallható rajta, szóval az olcsósága ellenére szereti a jót, de ha megjön majd írok róla, hogy mennyit nyertem vele, már mint a KA15-el egy telefonhoz vagy 30 ezres DAC-hoz képest. Amúgy már kábelre is elvertem volna 25 ezret, csak működjön egyszer rendesen, pattogás nélkül... -
osonte
őstag
Köszönöm a választ, így már értem.
Beszéltem velük telefonon, mielőtt megrendeltem a kábelt, elvileg új termék, talán februárban jelent meg, eddig jó tapasztalatuk van vele és az olcsó kábelhez képest hallhatóan jobbnak kell lennie. Asszony leokézta a 25 ezres TC09-et, de a DAC is 25 ezer volt, azért azt kicsit túlzásnak találtam, hogy a kettő egy árban legyen... Mindegy majd megírom, a gagyihoz képest milyen.
-
osonte
őstag
Nekem ez a Savitech teljesen új dolod, ez egy most egy gyártó, még soha nem hallottam róla (tudom az én hibám), csak nem értem, hogy milyen részével kötődik a Fosi Audio DS2 DAC-hoz: [kép] .
Amúgy lesz két sztorim, az egyik OFF, hogy hogyan ne barmoljuk szét a filléres DAC kábellel a félmilliós telefon USB-C portját. Ilyen kábelt rendeltem hirtelen, remélem nem rossz választás: [link] !? (héthőn érkezik)
A másik nem OFF, majd írok a DS2 hangjáról (DS1-hez is viszonyítva is), egész sok dolog fogalmazódott meg bennem,
mire írom addigra felét úgy is elfelejtem. -
osonte
őstag
Látom tettél fel egy jó kis FiiO KA11-et, lehet ha én várok vagy hamarabb hirdeted meg, ráugrottam volna.
Végül sok olvasás után és az akciós ár miatt már úton van egy Fosi Audio DS2 (ami végül nem lett kicsi méretre, bár a terv az volt). Ahogy írtam korábban DS1 már volt és az nagyon szépen szólt, de abban ESS chip van. Kicsit félek a dupla CS43131-tól, mert Tempotec Sonata HD Pro-m volt ezzel a chippel és az nekem eléggé elhúzott magasban és egyáltalán nem az a hang volt, amiért külön DAC-ot hallgatnék. Bízok benne, ahány megvalósítás, annyiféle hang és kellemes csalódás lesz a DS2. Ami tetszik benne, hogy balanced kábellel a nagyobb fejesem talán meg tudja hajtani, 32 ohm-nál 510 mWatt. Remélem egy hibátlan példányt kapok és a telefonommal is barátságban lesz. Amennyiben minden rendben, akkor írok róla pár sort. -
Balázs Z.
tag
Gyárt a Fiio igazi narancssárga szivacsos fejhallgatót, Snowsky Wind néven
-
btraven
őstag
El vagyunk kényelmesedve. Ráadásul a kazettázás mechanikus. Nekem minden lejátszóm megpusztult egy idő után. Már a DVD lejátszóm is hangosan kattog lejátszás közben. meg kéne olajozni?
Kár hogy digitálisan nem lehet olyan jó minőséget elérni mint anno egy LP-ről kazettára átvett anyag volt. -
Newbie9
kezdő
Köszi, és a képeket is.
Hajlok rá hogy 4.4-es balanced outputos DAC-ot szerezzek be 'egyszerű' dongle helyett.
Mit szólsz, mit szóltok a TRN Bleack Pearl hoz? (Chatgpt-vel kerestettem és ezt találta)
A head-fi-n is van már róla visszajelzés. 13E forint a linsoul.com-on
Tetszik hogy van benne Walk Play is.
Alternatívák?Köszi!
-
lowzor
veterán
A support is megerősítette, hogy nem lesz rajta semmi extra költség, meglátjuk.
De azért is szar, hogy Kínából adták fel, mert így jóval több idő lesz, mire ideér.
Már csak azért imádkozok, hogy épségben ideérjen, és hibátlanul működjön, mert különben nem tudom hogy intézem el velük a dolgot. Ezt mondjuk vállaltam, mikor 66k-ért rendeltem meg az itthoni 100k-s ára helyett. -
Xelo
addikt
jaja elég gyatra.
volt olyan sabre-alapú dacom ahol segített amikor magasabb értékre állítottam de dl200-nál sajnos pont nem, végül az audiophonics digirescue közbeiktatása oldotta meg a dolgot. vicces hogy azzal meg simán minimumra lehetett állítani a dpll-t és minden stabil volt.. egyébként "csak" a sabre alapú dacokkal volt gond a c2-vel, cirrus (pl dl100) meg akm (fiio k9 akm) dacokkal sose tapasztaltam szakadozást.
-
Xelo
addikt
hirtelen már nem emlékszem biztosra annyit csereberéltem a cuccaimat előző évben de elég sokat emaileztem az SMSL supporttal, előtúrom majd az emaileket. egyébként az angol supportjuk korrekt, nekem készítettek több privát firmwaret amikor jeleztem feléjük a nyűgjeimet a különböző eszközeikkel. szerintem a DL200 az LG C2-m optikai kimenetét nem szerette, akárhova állítgattam a PLL-t szakadozott a hang illetve a sabre alapú dacok hangjával valahogy sose voltam kibékülve. sokat fejlődtek az utóbbi években de még mindíg túl digitális ízű ha lehet ilyet mondani de ez full szubjektív vélemény.
-
Xelo
addikt
és akkor jövök már én is.
volt dl200-am, dl400-am és raw mda-1-em is és mégis az smsl dl100-nál kötöttem ki pedig ez a legolcsóbb. mindegyik másik smsl-nek volt valami nyűgje, ezzel 0 probléma mint dac/preamp szerintem 10/10. mint fejes erősítő nekem vékonyka ezért érdemes lehet rá csatlakoztatni egy dedikált erőlködőt. az én füleimnek nagyon tetszenek ezek a quad cirrus chipes dacok, ibasso dc07 proban is quad cirrus van és azt is imádom.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, lattam az Asus mereseit, reszben emiatt gondolkodtam el. persze jol tartja magat es realisan mai szemmel is elfogadhato a THDje es a funkcionalitasa is. mas kerdes, hogy az emlitett RAW-MDA MSRPt nezve fel aron korbefutja - koszi a valaszt, ez volt foleg a kerdes
illetve van egy olyan opcio is, hogy az Asus valtja az irodaban a Korg DS-DAC100at.
egyelore window shoppingolok, de mindket dac 10 eves, az Asus meg a tetejeben mindig is kezmeleg volt. es folyamatosan megy.
meres nekem valamennyire fontos: main setupnal umik-1 kellett az utolso simitasokra, de az egy 5.2.4 / 5.4.4es setup. plusz sokkal olcsobb volt az umik-1 es a sajat utankalibracio, mint feljebb valtani a Marantz SR6012rol valamelyik Diracos modellre.
-
proci985
MODERÁTOR
a valto Fidelio X3 itt a polcon
, szoval lanc szinten gondolkodom. kenyelmes, neutralis, pontos es strapabiro.
igazabol azt neztem, hogy a xonar one a maga idejeben az araban nagyon jo volt, de eltelt 10 ev.
fulesnel nehezebb a kalibracio is, pedig egy umik-1 van itthon a main setup miatt.
Gzula[HUN]: koszi
X3 marad, meg valamikor black fridaykor lottem egy masodikat 80 eur (!) korul ujonnan (avagy majdnem olcsobb volt, mint uj parnak es kabel). amikor az elsot vettem tudom neztek a fules topikban, hogy kb 5000+ oranal szo szerint szetesett a Beyer DT990 Edition, de nekem ezek munkaeszkozok. akkor is, ha az ar nekem masodlagos es ezek elsodlegesen hifi cuccok. igen, a 400 euro MSRPs kabeles fules is le fog esni. nekem viszont kenyelmesebb, mint a hasonlo kategoriaju AKG, Beyerdynamic vagy Audio Technica.
es persze, probalok rajuk vigyazni, de kabelesek, szoval ilyen felhasznalasmod mellett sajnos neha lerantom a fulest az asztalrol (a DACot persze nem). vagy ha nem en, akkor a robotporszivonak is sikerult mar.
-
Dorien
veterán
Proci985: Olyan DAC/AMP kell, aminek nem gond, ha havi egyszer leesik?
Ez mondjuk fejeseknek sem tesz jót. Ott is van érzékeny membrán, driver, elektronika, forrasztások, stb. Drágát, planárt ne vegyél. Philips Fidelio X2HR pl., az egy masszív cucc. De igazából ilyen felhasználásra (pl. gyerekeknek) Invotone HD2000 - 9k és nem rossz, nekem ez volt az irodai fejesem anno... Mondjuk én nem dobáltam. -
proci985
MODERÁTOR
a Fidelio X3 a masodik, az elso kb 5000+ oraval esett szet. miutan egy Beyer DT990 Edition 250 szetesett elotte. az Asusban valahol 15000+ ora van. munkahelyi setupban egy ATH + Korg DAC100 setup van: nem ugyanaz (zartat akartam), de mukodik.
szoval a kerdes nem annyira mennyibe kerul, hanem hogy kibirja, ha havi egyszer leesik es kibir heti 40+ ora hasznalatot par evig.
a main setup egy 13 hangszoros Klipsch + XTZ + Yamaha + Marantz rendszer, ha ez szamit. termeszetesen kalibralva az ulopoziciokra.
-
-
Varoz
addikt
Na eddig bejön a cucc. Picit talán hideg a hangzása, de eddig tetszik igazából, jól összedolgozik az erősítőmmel és a hangfalaimmal is szerintem.
Beállításokkal még ismerkedek, nem tudom, hogy melyiket mire érdemes, van erre tipp egyébként? Gaint most highra raktam, talán így mintha dinamikusabb lenne. -
stellaz
veterán
Működik faszán
Majd azért így iskap valamikor egy xlr kábelt, ha más nem, a profi érzés miatt
Most jól is jön a K9 minőségi előerősítése, a ZenDac erre nem is lett volna igazán alkalmas, annyival ergyábban szólt a tiszta vonalkimenethez képest.
Most éppen úton vagyok egy hangfal állványért, ami szükséges sajnos, de az első próbák egész biztatóak. És annyival nagyobb lett a hely a falnál, hogy kikerült onnan az a monstrum erősítő, hogy oda valami könyves szekrényt is lehet/kell néznem. -
lithium86
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
És szerinted új SMSL PS200, vagy használt LOXJIE D30 AK4493EQ ?
-
Diniboy
aktív tag
Nincs jelenleg , a család meg a gyerekek miatt csak a fejes jó. Már a nyitott fejest is határesetnek érzem néha . Volt régebben 2 öreg Videoton hangfal felrakva egy pc-s "erősítőre" , nagyon" komoly" kábellekkel meg minden, de szinte sose tudtam használni. Majd egyszer ha lesz új lakás/kirepülnek a gyerekek lesz egy papabarlangom. Csak addigra lehet már a hallókészüléket kell rá kötni a hifire
Köszönöm mindenkinek . Akkor kihagyom a olcsó fejest,ugrunk bele a minőségbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest