- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz
s4tch #113521 üzenetére
nekem volt távvezérlős, számkeresős, 1 elemes pana "walkamenem" is, a maga nemében jó cucc volt, de azért pár évvel később a Grundig discman megette reggelire hangminőségben (volt egy Pana dismanem is, az viszont még az akkori fülesem (KOSS The plug) mellett is fosul szólt) , az mp3 lejátszó meg praktikumban, a mostani streaming szolgáltatások meg mind a kettőben
-
alaves
addikt
válasz
s4tch #113521 üzenetére
Nyilván mindenki másképp vélekedik erről is, többnyire részigazságok vannak csak. Streaming egy dolog, számtalan Satriani torrent van [link] . Én is kidobtam nemrég vagy 70-80 kazetátt (már megvan HDD-n). Párat megőriztem emlékbe és még megvan az utolsó deck-em is elcsomagolva (Nakamichi CR-1). De visszatérve, a szóbanforgó cucc-nak részemről 0 értelme van, csak próbálnak ebből is üzletet teremteni.
-
Dorien
veterán
válasz
s4tch #113285 üzenetére
Most egy 160kbps mp3 (Aimee Mann - Magnolia OST) szól a DX170 / HD580 kombóval és a jó felvétel miatt valami rohadt élvezetes így is hallgatni.
Természetesen megszerzem 320kbps-ben is, ez a minimum. A FLAC, MQA, DSD formátumok engem hidegen hagynak, inkább full HD filmeket tárolok a vinyóimon...
-
-NoVa-
veterán
válasz
s4tch #113292 üzenetére
2021 óta szép lassan tizedelte le az Apple music és az Amazon, a felhasználókat, hiszen ott az alapcsomagban járt a lossless streaming, ami a Tidalnál feláras volt. Az árcsökkentés 2023-ban indult lépés volt náluk, a kisebb régiókhoz, mint mi, egy év csúszással jutott el a csomagösszevonás. Azért csökkentettek, mert egy majdnem 1%-os piaci részesedésről 4 év alatt 0.5%-os piaci részesedésre csökkent az előfizetők száma, mindezt egy olyan időszakban, amikor a Spotify 32%-ról 36%-ra nőtt, az Apple duplázta az arányát, az Amazon Music a semmiből 24%-ra jött be, és még a régen Google Play Music néven futó Youtube Music is felmászott 6%-ról majdnem 7%-ra.
Elég nagy befektetői pénzkivonás is megy a háttérben, mert nem néz ki jól a 2-3 millió előfizető egy 268 milliós Spotify előfizetői szám mellett... Pedig kár lenne érte. Mind az ajánló minősége, mind a GUI, működési stabilitás mellette szólna. -
-
thomasrc
tag
válasz
s4tch #111071 üzenetére
Az opampokkal való tapasztalatok után én is ezt gondoltam róluk (V5i korszak óta vagyok a vásárlójuk), de miután elkezdtem kommunikálni velük a Playmate hiányosságai/hibái miatt, ez a kép teljesen megváltozott bennem. Tudnék még mondani kisebb dolgokat, de nem akarom befeketíteni a márkát, lehet, hogy tényleg csak megcsúsztak az új szériával és a háttérben dolgoznak rajta. Az mindenesetre számomra nem vállalható, hogy mindig Csehországba küldözgessem szervizbe és HK-ból kapjam a cserét, ha arról döntenek. A posta és a vámköltség miatt ez igen húzós garanciális javítás így. Ha egyszeri alkalom lett volna, akkor azt mondom egye fene, de másodjára sem lett jó. Tulajdonképpen még az a szerencse, hogy kevéssel 30 napon belül tönkrement a második is, így megkapom a pénzvisszafizetést (erre fél napon belül válaszoltak is).
-
cooi11
senior tag
válasz
s4tch #110972 üzenetére
Azt a FiiO BR13-hoz írta, ha még is megvenném! ( Mert akkor esetleg kipróbálnám a spotify-t.)
De itt írtam hogy van olyan kábelem ami a hangfalpárba 3,5 jack dugóval csatlakozik és
5-5 m múlva a két végét összehozták 1db 3,5jack-be.
De valószínű most sem fogalmaztam jól.
Ezért sűrű elnézést kérek tőletek,
sajnos mást is fel tudok bosszantani, tudom! -
cooi11
senior tag
válasz
s4tch #110967 üzenetére
lezso6 írta:
Elég csak a mostani XLR-TRS kábeleidhez venni balancedTRS female - unbalanced RCA male
átalakítókat. -
bkercso
nagyúr
válasz
s4tch #110966 üzenetére
Fogalmam sincs, milyen minőség.
Nagyban függ a tervező szakértelmétől (NYÁK-tervtől) is, nem csak az alkatrészektől.Az én BT-m sima 5.0 módban is (tehát Apt-X, LDAC és SBC nélkül) olyan, hogy a megszólalások "ütnek", a lecsengések hosszúak, a hangok gyönyörűek, struktúráltak.
Szóval - ahogy a CD 16bit/44.1kHz nem kevés (noha hallani a jobbat), úgy a BT is jól lett kitalálva, csak ki kell aknázni. (Legnagyobb baj sokszor szerintem a BT-vevő chip melletti oszcillátor vacaknak választása.) -
válasz
s4tch #110725 üzenetére
Szövegértés? Itt nem beszéltem le senkit. Amúgy leírhatod akárhányszor, hogy "téves", a két dolog nem zárja ki egymást az, hogy az ASIO használható otthoni meg profi felhasználásra is.
De ugye az ASIO a Steinberg terméke, akik profi szoftvereket és hardvereket is gyártanak. Lásd pl VST. Tehát profi felhasználásra készült.
Úgy látom te sem normálisan beszélgetni szeretnél, hanem hülyének nézni.
-
PuMbA
titán
válasz
s4tch #110725 üzenetére
WASAPI driver külön nem létezik, mert az a Windows alapértelmezett hanglejátszási módszere a Vista óta, így minden hangeszköznek kötelező helyesen támogatnia: (Wikipedia)
"Applications communicate with the audio driver through Sessions, and these Sessions are programmed through the Windows Audio Session API (WASAPI). "
"The Windows Kernel Mixer (KMixer) is completely gone. DirectSound and MME are emulated as Session instances rather than being directly connected to the audio driver."
Ebben az esetben az igaz, amit lezso6 mond. Minden hang WASAPI-n megy keresztül a Vista óta. Ami választható az a WASAPI Exclusive módja, ami kötelező ha Dolby Digital-t vagy DTS-t tömörítve illetve más egzotikus formátumot akarunk átvinni vagy felvenni. ASIO is ezekhez kell.
Én nem használok se ASIO-t, se WASAPI Exclusive-ot, mert minden zeném 44.1-ben van, tehát ha ez van beállítva a Windowsban és a hangerő 100%-on van, akkor bitperfect lesz, mert nem lesz mintavételezési konverzió, se semmi belenyúlás.
-
válasz
s4tch #110710 üzenetére
18 éve nincs már DirectSound, csak az emulációja. Vista óta minden WASAPI, ami ugye a Windows Audio Stack API rövidítése. Csak valamiért sokan a japános hangzás miatt valami különleges dolognak hiszik.
Nem az, sőt. WASAPI driver = szürke mezei Windows driver.
Ha meg akarod kerülni a Windows mixert, ahhoz pl a WASAPI exclusive módot érdemes használni, így bitperfect a kimenet. DSD esetén meg ugye technikai okokból csak bitperfect kimenet lehetséges.
Lehet, mert a WASAPI nem is támogatja natívan DSD-t.
-
Polllen
félisten
válasz
s4tch #109366 üzenetére
Régebben nézegettem az S2-t, de akkor még nem szántam volna erre ennyit, most meg igazából a Cayin RU7 - nálam - kiütötte ebben az ársávban.
stellaz
Tavaly december környékén felszámoltam a fejes láncot, de most a kedvesem felajánlotta, hogy mondjak tippeket karácsonyra, mit szeretnék. Valahogy ez ugrott be.
Na jó az első az SMSL RAW MDA1 volt, úgyis akarok egy zárt mindenes fejest, de mivel a fejessel mozognék a lakásban, kertben, igazából hordozhatónak lenne értelme.
A Grado 325x-t imádtam, de a mobilitáson sokat ront a vastag kábele nekem.
Most a fejes topikban is tárgyalt Sony MDR M1, Fiio FT1, Sennheiser 620s között megy a matek, valószínűleg a dac tonalitása fogja eldönteni, hogy melyik lesz.
Aztán ha már lesz egy ilyen jobb mobil dacom, lehet lesz egy nyitott fejes is az ünnepekre.Xelo
Mindenképpen írj róla, iiWi review-ban láttam először az MDA1-t, elég meggyőzőnek tűnik. Mondjuk ő az SMSL D6S-t is dícsérte, lehet a sztereó láncba bekerülhet egy... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
s4tch #109228 üzenetére
Van már itthon kínai R2R panel dögivel...
A nagyobbik (a 4db sztereó R2R modult tartalmazó) ráadásul tényleg betyár jól szól, ha megfelelően van kiszolgálva. Viszont teljesen meghasonlottam magammal: ha az előbb említett elég drága modul kiegészítőit (a "nagy" Amanero DDC kártyát és a DIY [Studer900] lineáris tápokat) rá akasztom a kis csoffadt Fiio K11 R2R-re a gyári lomjai helyett, akkor az a kis gyösz legalább olyan jól szól mint amaz, ha nem jobban.... Ehhh...
Ezért juszt sem építek semmit mostanában.
-
fericske
addikt
válasz
s4tch #108503 üzenetére
A Final meg Lypertek jó vonal, de a fekvéses kényelem kérdéses marad.
Nekem a Final ze3000 bejött, tetszik amit szól, és olvasatok alapján a felsőbb modellek szintén, a ze2000 viszont nem tetszene, azt olvastam ki
Nagyon érzékeny az érintőgombja. Kapucni aktiválja akár.
A Lyperteknél nem tudom volna-e olyan amelyikkel gondban volnék hangzásban. Olvasatok alapján kijönnék minddel. A Tevi jó hangú füles volt.
Fizikai nyomógombjaik vannak nekik asszem. -
válasz
s4tch #108153 üzenetére
Rendben köszi, melo utan atnyalazom. Az is lehet nekem is ajanlotta, mar nem emlekszem melyiket, de egy audio-gd ért elmentem az ő ajanlasara. Egy lcd2c hez.
Ehhez sajnos nem ertek, hogy milyen a felbontas, jobb, rosszabb. Nem tudom mire kell figyelni. Megprobalok olvasni rola.
-
Polllen
félisten
válasz
s4tch #108039 üzenetére
A keret sokszor belövi azt a néhány eszközt, ami van és oda lehet tenni, hogy melyik milyen az ajánló szerint.
Ennyi posztban mind le tudtuk volna írni, h az általunk hallott r2r eszközök milyenek voltak nagyjából és a kérdező pontosabban tudna kérdezni.
Szerintem így lehet segíteni. Persze itt nálam egyre többször kérdés, hogy segíteni akar a hozzászoló vagy csak unatkozik.
-
Polllen
félisten
-
Polllen
félisten
válasz
s4tch #107803 üzenetére
Igaz, tévedtem, az első levél jött az ügyvédi irodától, a második az egy dcs VP-től, majd 7 hónap után megint az ügyvéd folytatta.
Ezeket Golden saját csatornáján mutatta.
Amúgy elsőre nem figyeltem, hogy egy VP tolta ezt, ez így még rosszabb, szerintem. (egy VP leírta, hogy "nem vagyok az anyád" meg még egy két kemény dolgot...)
-
-
bitrograde
senior tag
-
-
duo
addikt
válasz
s4tch #106961 üzenetére
A VOLT-ok termék portfóliója.csak az i/o -k mennyisegeben különbözik illetve a pult kialakítású cuccoknál x76-ok, a kompresszor meg csöves előfok áramkörökben. Konverterek, erősítők ugyanazok.
A végtelensegig hallgatható jó arányokkal bíró hang. Mindegyik eszközömet úgy meghajtotta mint Zinger a varrógépet.
Monitorokra dugva is jo hangja van. Meg rohadt erős. Persze a Hegel visszafogott, mégis jó nagy terét azért nem hozza. De hát nyilvan az egy 5-6x annyiba kerülő cucc. -
canadaa
tag
válasz
s4tch #106961 üzenetére
Audient iD4 esetében is pl csak a hangszórókat lehet némítani. Monitor mix a bemenetet keveri a kimenetre. Nem megoldható vele az, hogy csak hangszóró működjön.
iD14 Mk2 esetében már megoldható, de oda vissza kell váltogatni a monitor és a füles output között, egyikre ráadni, másikról levenni. Ami elég furcsa.
Topping E2x2 -t nem találtam.Arturia MiniFuse 1 ránézésre jó megoldás.
-
lapalapa
senior tag
válasz
s4tch #106910 üzenetére
Én azért adtam fel a hangfalas hallgatózást mert nem tudtam az akusztikával mit kezdeni. Süketszobára meg nincs lehetőség pedig az lenne a menyország..
Dx170-es dapom meg teljesen jól hajtja a fejesemet is, majdnem ott van ahol az asztali cucc hangban. Mondjuk dinamikus, nem planár ugye.. -
bkercso
nagyúr
válasz
s4tch #106587 üzenetére
De a hangszermegszólalás élethűsége és a lecsengések térábrázolása ("utózengéshűsége") pont a ~40-50kHz-ig terjedő tartomány felelőssége. Már egy 30-35kHz-es planár is sokkal jobb egy 16-20kHz-es dinamikusnál ebben.
Részben ezért is utáljuk a keresztezési torzítást - ami 8ohmos terhelésnél -60dB körüli impulzus (tüske).A slew rate egy másik fontos dolog, ha a gyors felfutású digitális zajt fázistolás és torzítás nélkül akaruk kezelni - ám ezt alaposan lerontják az elterjedten haszál I/V-konverterekben egy nagy Miller-szűrőkondival. Gyenge sejtésem, hogy a digit-szűrők közt jórészt ezért lehet ekkora különbségeket hallani.
-
-
válasz
s4tch #106371 üzenetére
Korrekt, de ebben az esetben nagyrészt irreleváns.
OK, de nem stellaz konkrét esetének témájában, hanem hamárszóbakerült-alapon, a streaming szolgáltatások hangjának általános témájában linkeltem, főleg a cikk megszokottól jóval szélesebb látóköre miatt.#106383lapalapa
"Igazolja azokat amiket hallok."
Olyan írás még nem született az univerzumban, ami igazolná, amiket te "hallasz".
Ez nem is írások dolga, persze önigazolásnak bármi felhasználható. Hallhatóságról, a hallhatóság objektív teszteléséről egy árva szót sem ír a szerző.
#106368 bkercso
"a véleményedet/tapasztalatodat/látásmódodat osztja az író"
Nem. Én ahhoz kevés vagyok. Én osztom az övét.
Egyébként ha kicsit is ismernéd Koscso munkásságát, nem írtad volna ezt. Mindössze erre a mondatra alapozol: "Lehetséges: becsap az érzékelésünk." Leragadtál ennél a mondatnál, úgy gondolod szemfülesen megtaláltad a linkelésem okát, és azt már nem is veszed figyelembe, hogy a cikkben az idézett mondat előtt és után még sok más, az észlelt hangkülönbségek miértjére választ kereső más felvetés is van, összességében nagyobb súllyal.
Igen, osztom a szerző idézett cikkében felsejlő látásmódját abban, hogy egy hallási élményt, egy érzékelt különbséget elemezni* kell, mielőtt szentenciaszerűen bármit kijelentünk róla nagy nyilvánosság előtt. Ezt teszi a szerző. Feltár, megvizsgál, de minimum felsorol lehetséges okokat, nem pedig csak magabiztosan kinyilatkoztat élményvezérelt gigantikus túlzásokat, ostobaságokat a hallott vagy hallani vélt élmények hatására. Pedig ez a napi szintű sztenderd.
* Az "elemzés" szót nem kell túlgondolni, ez alatt nem feltétlen méréseket, meg hetekig tartó teszteléseket, meg műszaki szaktudást kell érteni. Sokszor elég (lenne) a józan paraszti ész is. -
duo
addikt
válasz
s4tch #106042 üzenetére
Köszönöm!
néztem az oldalukat:
[link]
ezeket találtam, mert ha jól értetttem, a gyártót, mikor ő tápot javasol (leginkább mobileszközre csatlakoztatáaskor, hogy ne merüljön a cucc)
standard telefontöltöt javasol. Ad is egy madzagot, usb-dc végűt és bármilyen töltőfejre rá tudod dugni. 5V /2,4 A.
A linket tekintve a fenti kettő közt mi a különbség egyátalán jó lenne-e nekem? -
Mathiask
senior tag
válasz
s4tch #105784 üzenetére
A fórumán sok audio iparban dolgozó jelen van. Dac/amp mérései alapvetően a készülékek paramétereit méri, illetve ellenőrzi. Van amit lehetne részletesebben, vagy más metodika szerint. A hangfal mérései kb olyanok, mint erinaudio-é, mivel ugyanolyan a mérőgépet használnak. A fej/fülhallgató méréseihez nem tudok hozzászólni.
btraven: ne kezd megint...
-
PuMbA
titán
válasz
s4tch #105784 üzenetére
ASR nekem gyanús. Audio Science Review AES Paper Presentation on Audio DACs A képen van egy Perfect CD / 16bit nyíl. Na most nekem az előző DAC-om is a nyíl felett volt mérésileg és mégis a mostani DAC-omon részletesebben szól egy CD anyag és a dinamika is nagyobb, mivel kizárólag ezt a formátumot hallgatom.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
s4tch #105654 üzenetére
Bocs, de nem a Muizker, hanem a Muzix (Az árukereső szerint csak itt kapható).
A weboldalon a "marketig szövegben" látom csak, hogy: "és még jobb hangminőséggel, távirányítóval és Hi-Res Audio minősítéssel." De már rákérdeztem e-mail-ben, hogy biztos legyen.
#105655 Ba cy lus : Másik Topping DAC-ok esetén szokott olyan lenni, hogy eleve nincs is benne a gyári csomagban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
s4tch #105418 üzenetére
Én is epedve várom a választ. Aztán lehet, hogy ő kizárólag élőzenét hallgat. Vagy a sajátját, mert énekes.
Amúgy meg nem tudom elképzelni, hogy hogyan lenne lehetséges erősítő nélkül bármit is hallgatni. Mer' ugye a telefonban is van erősítő, meg úgy mindenben, ami hangot ad ki magából és nem macska.
-
:AMF:
senior tag
válasz
s4tch #105078 üzenetére
Akár hardver is lehet. De megint csak találgatni tudok. A Wiimre a helyi flac és a stream is wifin érkezik. Lehet az limitál/zavar, tekintve, hogy ugyanaz a modul kezeli a wifit és állítja elő a dac chipnek az i2s jelet. A málna+Digione kombónál ez szét van választva.
Rendeltem kábelt a Wiimhez, majd azzal is kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Realme GT 2 - aláírjuk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest