- Kínában Robotaxisodott a Model Y
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz egyedülülő #99096 üzenetére
OnePlus márkában szerintem abszolút a 8 Pro a best buy szerintem. A 9-es széria szerintem nem lépett előre, de legalább sokkal drágább.
[ Szerkesztve ]
-
egyedülülő
őstag
Hűha! Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire megosztó dolog.
Ha már One+ akkor esetleg 9pro, de a kamerája állítólag nem a csúcs. Most olyan telefont szeretnék ami elsősorban fotó/videó gyártásban társam lehet a hétköznapokban és tudom nincs olyan telefon ami abszolút kiraly lenne mindkettő kategóriában, DE mással viszont nem akarok kompromisszomot kötni. Ez már persze erősen nem tartozik a témához, de mivel mindenre hasznalom a telefont, banki dolgok, fizetés, munka, játék, filmezés, fülessel zenehallgatás, tv-re kivetítés stb. Egyfelől kell a támogatott oprendszer legyen az Android vagy ios, másfelöl a nagyon jó panel és hardver. Azt mondom a fotó videó párosból, a fotó dominansabb, 60-40% -ban.[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
novinyul
veterán
Egész jó lett, de nagyon hiányzik az ois belőle, persze akkor meg a felső kategóriát nyírják ki. De az Ultrát nagyon várom
Xhege: nincs semmi baj a miui rendszerrel(semmivel sem jobb vagy rosszabb mint a többi gyártó rendszere. Van itthon Samsung, Apple is) De még a támogatás is minimum 2 év, de volt rá példa hogy tovább is volt. Samsung most hogy meglépte a 4 év támogatást, evvel remélhetőleg a többi gyártó is igazodik a 4 évhez.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
Drakmusz
addikt
válasz #96241664 #99088 üzenetére
Sajnos azt kell mondanom, hogy ennyi energiát nem ér meg ez a dolog.
Nézzünk egy személyes példát.
A Pixelt 300 körül vettem, jelenleg nagy jóindulattal ér vagy 90-100 ezret.
Egy mostani csúcs amely előrelépést jelentene legalább 320-350.
És még mindig csak egy telefonom van, a különbözetből simán kijön egy Sony RX sorozatú gép.
Van egy kedves ismerősöm, fotózással foglalkozik.
Anno mutattam neki eszmecseréket a topikból, a következőket válaszolta:
- Ti egészen jól el tudtok beszélgetni a semmiről.....
Előbb vagy utóbb úgy is odajut az ember mint mondjuk oxide kolléga, hogy vesz a túrázáshoz egy gépet, és kinyílik a világ.
Persze itt vagyunk és mindig megnézzük az új mobilokat, de az ember egyre kevésbé tud lelkesedni.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
válasz El Diabl0 #99086 üzenetére
Istenem, ne kezdjük már megint ezt a márka harcot...
Nem érdekel ő milyen hater vagy milyen fan. Nem az ő véleményére hivatkozok, hanem arra, amit a videón lehet látni.
Tudok linkelni 1000 másikat is, amin ugyanígy ott van ez a villogás, mert jellemző az iphone-okra már generációk óta. Nem azért ilyen, mert az "orosz bácsi" rosszul nyomta meg az exponáló gombot.Szerencsére a kérdezőnek is van szeme. El tudja dönteni, hogy őt is annyira zavarja-e ez, mint engem.
(#99087) natë:
Először is nem 1MP-en, hanem a többivel azonos méreten szoktam én is összehasonlítani.
De amúgy is, nem kell itt semmit átméretezgetni, csak észben kéne tartani, hogy a 27MP nem 12.Az a baj, hogy itt csak a 100%-os nagyítást ismeri mindenki, a felbontás fogalmát meg csak kevesen.
De gondolom akkor egy régi 5MP-es Pureview, meg egy ilyen pármilliós 102MP-es Fuji képét összehasonlítva is a Nokiát hoznád ki győztesnek, mert abból egy 1:1 kivágás élesebb...[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Én sem. Ebben pedig semmi előítélet nincs, kizárólag, hogy egyáltalán nem jön be amit a nagy kamerafejlesztés címén produkálnak. Persze 1 mpxielre konvertálva csodálatos mind (a tököm nem konvertál). Plusz a sw-es támogatás. Tudom nem a főverzió a lényeg
Droidból én Pixelen, Samsungon kívül semmit nem vennék, max 1-2 hónapra.
[ Szerkesztve ]
-
Helltak
őstag
válasz egyedülülő #99073 üzenetére
Ha a legjobb ultra wide kamera ennyire fontos, akkor az iPhone meg az S21 Ultra is szerintem kiesik.
Ahogy többen is ajánlották, a Oneplus 8 Pro remek vétel most és kamerában is elég penge.
Nekem is volt 2 hétig a Mi 10 Pro mellett és videóban jóval jobb volt, főleg mert lehet 4k 60fps-nél is váltani a 3 kamera között! (Egyedül az üzemidő miatt vérzett el nálam, de lehet csak valami Bug volt az Open béta szoftverben..)
Xiaomi-nál ez 1080p 30fps-nél megy csak felvétel közben 😏ZTE ígéretesnek tűnik, de nem lesz csúcshardver azt hiszem benne és a support is kérdéses 1-2 év múlva.
Vivo X100 Pro
-
Quqesz
nagyúr
válasz egyedülülő #99068 üzenetére
Op8pro-ra én is vetnék egy pillantást. Most 650euro az op oldalán és az itteni képek meggyőzőek voltak és aki kényes a videókra az is dícsérte.
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
törölt tag
válasz egyedülülő #99060 üzenetére
Egyértelműen Mi 11 széria a legjobb most, fotóban mindenképp. Videóban (főleg low light) a Samsung jobb, de nem annyival, mint amennyivel rosszabb fotóban.
IPhone-t személy szerint nem ajánlanám videóra se, nekem nagyon zavaró az a villogás, ami itt is látszik az égen.
[ Szerkesztve ]
-
El Diabl0
tag
Akkor S21 Ultra mindenképpen! Már csak a support miatt is (3 év frissítés).
-
Bagoly01
senior tag
Nekem is működik az oldal.
Egy régebbi kép;
[link]Mi 8
-
egyedülülő
őstag
válasz Helltak #99070 üzenetére
Opponál ami szemet szúrt az a mikroszkóp lencse. Ha a többi rendben lenne, akkor ez sokat nyomna a latba.
Sajnos két telefont nem akarok venni, szóval valahol lesz kompromisszum. Csak melyik oldalon mennyi az a kérdés.
Most láttam, hogy jön a ZTE a hónap közepén egy új készülékkel 3 db 64 megapixeles kamerával.
Ami fontos nekem a lehető legjobb widescreen. Illetve a képek kontrasztosak, színekben gazdagak legyenek, részletesek, jó dinamikatartomannyal. Legalább kevesebb az utómunka vele.[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
xhege
veterán
Esetleg még vethetsz egy pillantást a OnePlus 8 Pro-ra vagy a Pixel 5-re is.
-
Helltak
őstag
Fotóban most a Mi 11 Ultra a csúcs, videóban pedig a 12 Pro Max.
Oppo Find X3 Pro is elég jó mindkettőben.
Előbbi két Androidos telefonon tudsz Gcam-et is használni, mert Snapdragon chipset-el rendelkeznek. S21 Ultra is megállja a helyét az élmezőnyben, de az Exynos hardver miatt én nem azt választanám, de ez csak az én véleményemHa a fotó a legfontosabb, akkor az első két Androidos amit írtam, ha pedig a videó, akkor iPhone szerintem.
Igazából bármelyiket választod, a kamerával elégedett leszel!Én pár hónapja egy Mi 10 Pro-t használok, nagy megelégedéssel! Persze ez sem tökéletes, de olyan telefon sosem lesz 😅
[ Szerkesztve ]
Vivo X100 Pro
-
-
trebrona
nagyúr
Nálam működik a lensdump is.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
El Diabl0
tag
Ha az Androidot preferálod S21U, ha az iOS-t, akkor 12PM. Egyikkel sem lősz mellé!
-
Ricardo
titán
Egyöntetű véleményt nem fogsz kapni, mert eltérő kinek melyik jön be. Ezen a szinten már minimális eltérések vannak, inkább egyéni ízlés kérdése melyik képalkotás jön be neked.
-
Quqesz
nagyúr
A tetszési indexen túl sztem:
2,1,4,3 sorrend.Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, habár latom ez tényleg "szakmai" topik és nem nagyon esnek be laikusok kérdésekkel. Vennék telefont mostanság és a szamomra legfontosabb elem a fotó/videó részleg. A lehető legjobb kameraval/ kamerarendszerrel felvértezett telefont szeretném megvenni, ebben kérnék némi infót. Van egyöntetű vélemény a kérdésben? A nagylátószög is sokat nyom a latba minőségre.
Egy dolog fontos vagy legyen google rendszer vagy ios.
Ezért a Huawei sajnos kiesett.
Amiket néztem eddig:
Galaxy S21 Ultra
Iphone 12 Pro Max
Oppo find X3 pro
Xiaomi Mi 11 UltraA valaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
novinyul
veterán
Srácok tud valaki egy jó képfeltöltő helyet? A Lensdump behalt teljesen
Ricardo: Az a makró lencse már szerves része a telefonnak Jó lett.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
Ricardo
titán
Ismét meggyújtottam egy gyufát. Természetesen megint ott volt a mobil és a makró lencse
Xiaomi Mi 9 lite + makró lencse.
-
Ricardo
titán
-
racskobalazs
senior tag
Áh erről nem tudtam, valahogy az összefoglaló olvasásánál átugrottam
A jelzett topicba átköltöztetem, elnézést.[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
natë
nagyúr
válasz racskobalazs #99044 üzenetére
Gcam még mindig nem jöhet ide sajnos.
-
racskobalazs
senior tag
Tőkésrécés képek 1 2 3
Vannak kicsik is már de róluk még nem sikerült értékelhető képet lőni... messze vannak egy mobilhoz...
Plusz egy repülő (simán szabadkézből gyorsan, lehetne jobb )Mi 9, Gcam
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
ShadowLac
addikt
[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
ferrari1
őstag
Még pár Mi 11 kép automata módban.
-
xhege
veterán
Megalapíthatjuk: “Azon apák klubja akik megszívták, de legalább szeretnek fotózni”
-
leslien
nagyúr
Sony Xperia 5 II.. annyira nem rossz.. mai gyors képek...
[link][ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy A54 5g 8/256 duál sim független
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G 512/12 GB. Garanciában teljesen felújított, külső belső kijelző, akkuk...
- Samsung Galaxy A55 2év garival Iceblue 128GB
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 6/128GB
- Eladó/cserélhető új állapotú iPhone 12 Pro, 128 GB, független, 88% gyári akksi, grafit