Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    válasz Thom! #100769 üzenetére

    "átlesz írva pixel binningnek megfelelően, mert ez még senkinek se sikerült jól"

    Huawei-ek is azt használnak, mégis jobb minőségű képeket csinálnak mindennél. Meg bárki bármit mond, a csúcs Xiaomi-k is.
    De tovább megyek, raw-ban is már összefűzött képet ment a legtöbb telefon és Samsung-tól a OnePlus-ig egyiknek sincs semmi baja a binning-gel. A gagyi utófeldolgozás rontja el mindet.

    Mellesleg csináltam most egy ilyen iso-tesztet raw-ban. Élesítés, zaj-, színzajszűrés 0-ra véve.
    Merthogy kíváncsi voltam mit tud valójában az új telóm szenzora és azt továbbra is ez mutatja meg, nem az agyonmunkált jpg-k (amiket teljesen eltérő metódusokkal csinálnak ráadásul).

    Fentről lefelé iso 800-400-200. Bal oldalt 6 éves őskövület 1/2.6" IMX234, a jobbon istenkirálycsászár IMX555, amit a "Z Fold3-ba is azért raktak, mert idén nincs tőle jobb": [link]

    Na ahhoz képest jó, ha fél fényértéknyi előnye van utóbbinak... Mondom, 1 expós raw-ban, nem többelemes agyonprocesszált jpg-ben, mert ott simán elveszik még ez a különbség is, ha jól van megírva az algoritmus.

    Úgyhogy megnyugtatok mindenkit, a Pixel 6-nál sem a szenzoron fog múlni, hogy lesz-e komoly előrelépés, vagy sem.
    Ha a méret és 5-6 év technikai fejlődés ennyire keveset számít, akkor attól sem kell tartani, hogy Sony helyett most Samsung lesz ráírva. Utóbbival sem lesz rosszabb és előbbivel sem tenne csodát, nem ezen múlik a dolog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák