- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic V2 - origami
Aktív témák
-
-
JJános
addikt
válasz Motion_Blur #47487 üzenetére
Az is lehet, hogy volt másik autó is, ami a kerekével kilőtte?
2007-05-06 óta itt!
-
nagyúr
válasz Nimrod #47486 üzenetére
Én is úgy látom.. nézd meg amit korábban feltettem videót úgy, hogy képkockánként lépteted. És ne a rugót, hanem az aszfalton az árnyékot. Azon egyértelműen látszik, hogy kivülről jön befele.
shteer: értem én, de valóban látszik, hogy miután Massa az egyenesbe ért, akkor megy a következő kanyarban keresztbe Barichello. Mivel a Massa háta mögötti kanyar gyorsabb, mint amiben épp Bari volt, akinek lassulnia kellett emiatt, szerintem 10-15, ha nem több másodpercig kellett annak a rugónak elmásznia 3-400 métert, és akkor még mindig fél méter magasra pattant? Meg egy hengeres tárgyról beszélünk.. ha már menetirányba pattan le, és viszi a lendület, szerintem előbb utóbb csak gurulna..
Everybody lies.
-
Viktor77
titán
válasz 8nemesis8 #47491 üzenetére
Igen, Hunny fentebb idézte a Brawnosokat. Hiányzott Barichello autójáról az alkatrész, és Button is azért jött ki olyan későn, mert ellenőrizték az autóját.
MOD: Meg is van. "Ross Brawn confirms that the part that hit Felipe Massa was the spring from a damper on Barrichello's car - weighing around 800 grammes"
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
shteer
titán
válasz Motion_Blur #47487 üzenetére
optikai csalódásként nekem kicsit úgy tűnik mintha felülről jönne - figyelembe véve massa nagy tempóját
szerintem jónak tűnik..
-
8nemesis8
veterán
Itt a fórumon is elég nagy botrányt kavart egy kis rugó, nemhogy szegény Massában
Egyébként, van már valami hivatalos hír, pontosan honnan jött a rugó?
-
remington2
senior tag
válasz remington2 #47482 üzenetére
Konkrétan arra a mozgó tárgyra gondolok, amely a nyílnál halad. Videón kockázva jobban látszik, hogy van ott valami.
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Viktor77
titán
válasz Nimrod #47486 üzenetére
Szerintem az. És azt sem értem, miért gondoljátok, hogy közeledik Massa felé. Simán csak utoléri.
(Akinek MPC-je van fent, az nézze meg. Pauzálja le a filmet (egyiket a fentebb linkeltek közül), és a jobbra nyíllal frame-enként lehet léptetni a filmet.)
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
nagyúr
válasz Nimrod #47478 üzenetére
De épp ez az, hogy ha nem is mozog gyorsan az a rugó, akkor is ugy tűnik, hogy a pálya külső felétől jön befele, és középtájon találja el Massát. Viszont a lendületből meg pont a másik irányba kellene mennie.
Értem én, hogy az volt, de akkor sem értem, hogy lehet..Everybody lies.
-
remington2
senior tag
válasz Motion_Blur #47479 üzenetére
Az előzőleg feltöltött balesetes videó első két másodpercében látni lehet az egyenes végén lévő kanyarban mozgó másik kocsit (amely kanyart majd átvágja Massa). Az lenne Rubens kocsija?
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
-
titán
-
nagyúr
Most néztem sport klubbon az ismétlést, és még valahogy mindig nem tudom elképzelni, hogy egy közel egy kilós cucc, hogy a fenében tud másodpercekig, 3-400 méterrel arrébb pattogni úgy, hogy még mindig fejmagasságba van, és a pálya széle felől érkezik..
Everybody lies.
-
bnss
veterán
válasz belahege #47455 üzenetére
Ne haragudj, de ezt Te sem gondolhattad komolyan. Amilyen sebességgel repült a rugó, nem lett volna idő zászlójelzésre. Tegyük fel, kapott volna sárga zászlós figyelmeztetést, mit segített volna? Ilyen sebességgel repülő tárgy ellen gyakorlatilag nem lehet semmit sem tenni.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
lenox
veterán
a=v*v/(2*s), a gyorsulas, v sebesseg, s megtett ut, nyilvan ez csak mezei kozelites, mert nyilvan nem allando a gyorsulas, de ez alapjan 30 m/sec es 2 m eseten a gyorsulas 225 m/s*s, vagyis 22.5 g. Mondom, szerintem joval gyorsabb volt, mint 30 m/sec, a 2 meter esetleg nagyjabol jo lehet, de akkor is also becsles.
-
Motion_Blur
félisten
Istenem, komolyan mondom ennyi ökörséget olvasni....
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
titán
válasz breiner #47468 üzenetére
5-nel biztos tobb lehet, de tudni kene a sebesseget es hogy mekkora uton lassult le, addig csak talalgatas.
Gondolkodtam azon is, hogy a sisak nyomdhatott be az utodestol es attol lett koponyatorese? Mert a rugo szerintem nem ert kozvetlen massa fejehez.
lenox: Ennek hogy is van a pontos keplete?
[ Szerkesztve ]
-
breiner
aktív tag
20???????????? vagy több?
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
breiner
aktív tag
Am tényleg ott van h 5G
-
breiner
aktív tag
Szegénykém :S ezt olvastátok ? :S [link]
-
belahege
aktív tag
pont ott volt egy pályabírói felállítási pont, ha látja akkor lehet kellett volna integetnie valami zászlóval
-
breiner
aktív tag
Szerintem is a legjobb el látást kapja én nagyon bírom a kis brazilt
-
belahege
aktív tag
az is durva hogy sérült fejjel még egy 5 G-s ütést kapott
ezen a videón látszik hogy a gumifalba csapódáskor 5Ga féket ő nyomhatta?
[ Szerkesztve ]
-
Ramius
őstag
A találgatóknak: [link]
utolsó bekezdés:
A Ferrarit a 24. Magyar Nagydíjon egyedül Kimi Räikkönen képviseli majd. Massának egyébként nem is lehetne helyettese, mivel a Forma-1 sportszabályzata kimondja, hogy csak az időmérő előtt lehet pilótát cserélni. Ezt a hírügynökségnek Stefano Domenicali csapatfőnök is megerősítette.gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
DaveNo1
veterán
Mivel egy világsztárról van szó és az F1-et több száz millióan követik szemmel + a nagyobb külföldi médiák is beszámolnak az eseményről, bizonyára a legjobb orvosokat rendelték ki mellé + a legjobb ellátásban részesül, mert ha v.mi probléma merülne fel az nem tenne jót az "országimázsnak".
Tuti magyarok műtötték, mivel nyilatkozott a műtétet vezető magyar orvos.
[ Szerkesztve ]
You are not prepared.
-
breiner
aktív tag
Már bocsi szerintem kár ezen vitázni mert a magyar orvosok igen is jók és biztos hogy ne átlagos műtét volt.
-
SG3rg0
őstag
Nem tudom ti miről beszéltek mikor a magyar orvosoknak kiemelkedő szaktudásuk van, ezért mennek külföldre! Bizonyára vezető beosztású dokikat riasztottak!
-
keIdor
titán
Szerintem biztos nem az "átlag" orvosok foglalkoztak vele, és abban is biztos vagyok, hogy nem az "átlag" gyakran elavult műszerekkel műtötték.
Egy biztos, ha valamit az orvosok elrontanak, az ország egy jó időre megint jól lejáratja magát a világ előtt.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
breiner
aktív tag
Schumi Massa helyére szerintem nem mert akkor már inkább új csapattal állna be am meg amennyi pénze van nem igen jönne vissza ha meg igen akkor is már saját csapat
-
hobizoli
nagyúr
válasz Motion_Blur #47437 üzenetére
Pl azert, mert volt sebssege, es rugo, ami tobbnyire fembol van, es nem habszivacsbol, vagy papirbol
hobizoli
több drón kell ;P
-
JJános
addikt
válasz Motion_Blur #47432 üzenetére
Ja. Engem, aki műtött a balesetemnél, hót részeg volt. Azt mondták a család aggódására, hogy még így is ez a legjobb sebész.
Aztán rá egy hétre műtöttek hematómával, ami az orvos hanyagsága volt.
2007-05-06 óta itt!
-
titán
válasz tuskooo #47434 üzenetére
En se tudom pontosan hogy van, de azert ha a helyi orvosok vannak ugyeletben a versenyek alatt, biztos a legprofibbak ulnek ott, nem darabolos gyilkosok.
Jo lenne ezt tudni, meg azt, hogy mekkora stab van ilyenkor keszenletben, lehet barmikor tomegbaleset is, mikor 5-10 embert kell surgosen korhazba juttatni.Keldor papa: Biztos megvannak erre is a szigoru eloirasok, hogy milyen gep, milyen orvosok es mennyi, tuti a legspecibb gepekkel dolgozhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Azt tudja valaki, hogy Barika és Massa milyen távolságban voltak egymástól? Hogy a francba lehetett az a rugó még mindig mozgásban, amikor Birka már sehol sem volt??
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kraptor
őstag
válasz hunnylander #47429 üzenetére
Itt már inkább az lesz a kérdés, hogy vissza tud e majd valaha is ülni egy F1 volánja mögé...
Szerintem itt azért voltak saját orvosaik is, kétlem, hogy csak úgy hagynák a magyar dokikat vagdalni.[ Szerkesztve ]
-
titán
arra nincs infotok, hogy ilyenkor, illetve mas baleseteknel az f1 orvosai operalnak, vagy a honved korhaz orvosai? Csak kivancsisag.
Ebbe lazan belehalhat szegeny Massa. -
hunnylander
őstag
válasz Motion_Blur #47424 üzenetére
James Allen: ignore reports on Sky/AP that Massa is in life threatening condition. He's stable after an op and will be okay. Long recuperation though
Nem kell túlreagálni az életveszélyes besorolást, ez majdnem minden frissműtöttre áll, a lényeg a stabil állapoton van.
www.HunnyF1.com
-
Kraptor
őstag
válasz Kraptor #47426 üzenetére
Ez kimaradt:
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke bejelentette, hogy a brazil versenyző nem lesz ott a rajtrácson vasárnap, de a friss értesülések alapján egyre valószínűbb, hogy az idény hátralevő részét ki kell hagynia
Azért az elég durva, hogy mesterségesen lélegeztetik
[ Szerkesztve ]
-
Kraptor
őstag
Massát a baleset helyszínéről mentővel elszállították, és a Hungaroringen ellátták, majd helikopter vitte el a budapesti Honvéd Kórházba.Az InfoRádió úgy tudja, Massa arc-, illetve homlokcsonttörést szenvedett, valamint pápaszem hematómája, azaz mindkét szem körüli véraláfutása, illetve szubarachnoideális, azaz pókhálóhártya alatti vérzése van, ezért kellett operálni. A Honvéd Kórházban az arc- és homlokcsontját, továbbá az elülső homloklebenyét műtötték meg.A pilóta szombaton kora este sikeresen átesett a beavatkozáson, állapota - mint az orvosi szaknyelv szerint az agyi és az idegpályákat érintő műtéteknél rendre - súlyos, életveszélyes, de ezen belül stabil. Massát mesterséges alvásban tartják és mesterségesen lélegeztetik.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Sky Sports News, Sky News and BBC News are running it as Breaking News.
"life threatening, but stable"
Dr. Bazsó Péter, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) orvos-igazgatója és dr. Zsiros Lajos, a Magyar Honvédség fősebésze közös, szombat esti, az operáció után megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van a brazil versenyző, aki jelenleg altatásban, lélegeztető gépen van az intenzív osztályon. Vasárnap ébresztik az altatásból.
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
hobizoli
több drón kell ;P
-
JJános
addikt
-
Csabee.
nagyúr
válasz Motion_Blur #47417 üzenetére
azok a pletykák látták napvilágot.. nem tudom majd lesz valami! szeintem sem sanszos hogy schumi bejönne..
Üdv: Csabee.
-
Psychonaut
veterán
Ha megüresedik egy hely, akkor az emberek hajlamosak a régi kedvencüket visszavárni.
SZERK: vénember megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
Hogy a fenébe ne kerülne képbe? Sokan várják vissza, még mindig népszerű, nem csoda, hogy ilyen hírek kapnak szárnyra.
-
Nowhereman
őstag
-
breiner
aktív tag
Iceman am tényleg jön vissza schumi?????
-
JJános
addikt
válasz Motion_Blur #47400 üzenetére
Most meglátjuk Iceman mennyire Iceman.
1.Vettel 2.Webber 3.Kimi2007-05-06 óta itt!
-
Csabee.
nagyúr
valaki fórum hozzászólásában biztosra állította a formulán hogy Schumi visszaül..
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
breiner
aktív tag
Szegény massa :S
-
lesaux
veterán
A Honvédkórházban tartott sajtótájékoztató szerint az állapota életveszélyes. Jelenleg lélegeztetőgépen tartják.
-
hossszú
őstag
válasz Motion_Blur #47403 üzenetére
formula.hu
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Plutor
aktív tag
válasz Motion_Blur #47403 üzenetére
nem hivatalos az infó
-
hossszú
őstag
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Diablo IV
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Horgász topik
- BestBuy topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G513RM G513RM Gamer Laptop RTX 3060, Rysen 7 DDR5 16GB
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest