- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Piacon a Galaxy S25 család
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hobbbyt
őstag
válasz
enginev3.0 #30 üzenetére
Xiaomi 14 Ultra tulajként (ráadásul egy garanciális hiba és a szerviz balfszsága miatt, ez már a 2., szóval ~3 hónap használat után volt lehetőségem mást venni a visszakapott pénz miatt) és a fotózás iránt érdeklődőként (van DSLR-em is) azt kell, hogy mondjam, bármit olvasol a 14 ultra képeiről, az mind igaz. Az is, hogy nem olyan, jó mint lehetne és az is, hogy a piac legjobbja. Egyszerűen azért mert ténylegesen ilyen is meg olyan is. Ideális körülmények között drasztikusan jobb képekre képes mint pl. egy iPhone 15 pro (van ilyen is a családban) ugyan ott, ugyan abban a helyzetben. Viszont arra is képes, hogy rosszabb legyen és sokszor nem is nagyon tudni, hogy miért rosszabb. A pro módja pedig tényleg olyan mint egy igazi fényképezőgépé és ha van időd szórakozni vele, akkor olyat tud amit a piacon egyik sem. Szóval a technika benne van, tudja. Videózni nagyon ritkán videózok, de sztem ott is hasonló a helyzet, hogy ha jó akkor jobb mint bármi, de biztos van olyan kürülmény amiben elvéznik.
Amúgy a Gsmarena régen csinált ilyen teszteket, ugyan az a tesztkép, ugyan az a megvilágítás, ugyan onnan. Azok egymással össze is ahsonlíthatóak voltak. Nem tudom, hogy az utóbbi időben miért nem csináljákmár..10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
janeszgol
félisten
válasz
enginev3.0 #27 üzenetére
Arra ott a gsmarena es a notebookcheck. Én azt szeretem az MA-ban, hogy kimennek és lőnek pár képet. Mint az emberek 95%-a.
Nincs előre beállított setup, csak a természetesség, a hétköznapiság.
Vagy kombinálják a kettőt. De én pl már régen nem nézem meg a képeket az említett két portálon. Max a NC-en akkor, ha van csak úgy kézből lőtt kép is. -
-
hajbel
addikt
válasz
enginev3.0 #25 üzenetére
Fényképészek és külföldi youtuberek alapján mondom, de elég ha beírod a googlebe:
Cnet: "The Best Camera Phone I've Ever Used"
Techradar: "the king of the camera phones"
Gsmarena: "Thoroughly great camera system, nearly flawless.Particularly great video recording." stb.
Nagyon szeretem a mobilarénás srácokat, de én a kamera részt már el sem olvasom, inkább megnézem a gsmarenan a saját szememmel. Az sem ok, hogy nincs egy univerzális téma, amit mindenki fotóz, így már eleve szubjektív a dolog (talán attól is függ, hogy milyen hatások érik bizonyos napokon), de tesztelőnként is eltér, hogy mit tart jónak, ahogy emberek közt is eltér, hogy mit preferrálnak. Régebben ugyanazok a témák voltak, de legalább néhány olyan kép volt, ami konstans + volt minden évben kameraössezhasonlító teszt. Kínai szarok, kocsik stb. tesztelése helyett igazán megcsinálhatnák. Tudom, hogy óriási munka, de nekem pl. sokat jelentett. Többször is elolvastam, megnéztem."I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
ROBOTER
addikt
válasz
enginev3.0 #27 üzenetére
Én ezt már beírtam vagy 10x az utóbbi 5 évben a tesztek alá, szerintem még privátot is írtam cikkírónak. Teljesen következetlen az értékelés.
-
válasz
7Heads Drago #26 üzenetére
Én meg a saját szemem világának
Mobilarenanak már rég kellett volna csinálnia szobában egy fix helyet ahol minden telefonnal készítenek egy képet ugyanolyan körülmények között, megvilágítással , világítás nélkül, stb... és ezt mindig össze lehetne hasonlítani a többi telefonnal
Kültér csak az évszakok miatt nem jó, de távolság miatt ugye az lenne a jobb megoldás
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
7Heads Drago
veterán
válasz
enginev3.0 #25 üzenetére
Mondjuk sztem támpontnak jó a dxo, de én pl jobban adok a userek véleményére.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
-
hajbel
addikt
válasz
enginev3.0 #16 üzenetére
A dxomarkot ilyen fos PC Worldszerű helyeken kívül, hol veszik komolyan? Sehol.
#19Juhaszatti: Pedig de. Most tudta megelőzni a Vivo X200 pro, a jobb processing miatt, de még így sem mindig lő jobb képeket, mint az 14 Ultra.
#22enginev3.0: De, mindkettő felett áll. Régóta, magasan.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
válasz
7Heads Drago #21 üzenetére
Ettől még a xiaomi nem áll egyik felett sem kamerában
Szóval alapvetően megállja a helyét a mondandóm? Szerintem igen
Idén nem igazán van kiemelkedő telefon
Egy pocsolya lett az álló vízbőlVivo jó belépő lehetett volna, csak ott is megszivtuk a kisebb akksival (tudom, alzanal kapható a nagyobb akksis)
-
7Heads Drago
veterán
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
Vagy nem. A Samsung nagyon régóta semmit se csinált a kamerákkal. Csak a szoftveres körítés lett nagyobb. Az Apple meg videóban verhetetlen. Kamerában már nem ilyen egyértelmű.
-
Smiro
senior tag
Csak egy szösszenet: mi a francért kell mindig hergelnie magát néhány embernek azon, mi a jó, vagy mi nem. Kijött egy új telefon. Tud ezt, vagy azt. Kell, vagy nem. Mi a francot kell licitálni azon, mikor lenne jó? Mindenki tudna olyan telefont papíron kérni a Jézuskától, ami neki pont jó lenne, de olyat véletlenül sem fognak gyártani. Aksi 6000, vagy felett? Ja, akkor fog annyit is fogyasztani, hogy egy, vagy másfél napra legyen elegendő, mint a 4600-as. Van mindenhol áram? Akkor viszem a kanócot és töltöm. Étteremben, sörözőben, erdei faházban. Ja, ha meg arra megyek, bedobom az 50 ezres powerbankot, oszt jól van. Kamera: pár éve kis kamera tudott annyit, mint most a telók. Mi a francra nem elég, ami a közép kategóriától feljebb van? Mert akkor veszek egy profi fényképezőgépet és azzal csinálok képeket. Gondolom az elégedetlenkedők maximalisták mindenben. Otthon 12K-s televízió figyel, erőmű laptop vs számítógép, milliós mosógép, porszívó na és több 100 milliós kocsi. Mert ha elvárás, akkor ott se adjuk már lejjebb... Szóval oké, hogy tetszik a naprendszer hátul, a lyuk vagy sziget elöl, vagy nem, a sarkak kereksége, vagy szögletessége, de hogy egyéni elvárások miatt másikat b@sztatni, fikázni
Ebből kiöregedtem (65+) , de mindent is igyexem elolvasni. Az árára kíváncsi leszek, a többi meg nem érdekel, mert mind közel van egymáshoz minden téren.
-
Már a 14 ultra is 1" szenzor volt, mégsincs és tudtommal nem is volt első helyen a dxomarkon, és attól hogy rohadt jó képeket készít, a többi drága telefon is, szóval semmi kiemelkedő.
Videoban pedig ha jól rémlik még mindig iphone az etalon például
Egyébként csak arra akartam kilukadni, hogy ha pl a Xiaomi beletenne egy 6000res vagy 6500as akksit, az elég nagy húzóerő lenne, és arra azt lehetne mondani hogy "hű"
-
hajbel
addikt
válasz
enginev3.0 #11 üzenetére
Az 1"-es szenzor teljesen más kategória, de nem csak a főkamera fejlettebb fényévekkel. A hátulja valóban csúnya, nyilván célszerű fekete tokot tenni rá, ami pont olyan vastag, mint a kamerakontinens.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
ROBOTER
addikt
válasz
enginev3.0 #11 üzenetére
Hát nem sok 4 kamerás szett van, amiben a főkamera 1''-os. Ez persze nem jelent automatikusan kiválóságot, mert a 14 ultrában sem jött össze nekik. Sajnos a "kistele" szenzora itt is viszonylag pici, de azért jóval nagyobb, mint az S24/25 ultrában. Ahhoz, hogy a kisebbik tele is nagy szenzoros legyen, mindkét telének hajtogatottnak ("periszkóposnak") kellene lennie, az meg már talán jobban meglátszana a költségen is.
-
Garada
őstag
-
janeszgol
félisten
válasz
enginev3.0 #11 üzenetére
Ő erre értette:
"Valószínűleg egy iPhone vagy s25 ultra ugyanilyen vagy jobb képeket fog készíteni sokkal visszafogottabb dizájnnal"
-
-
janeszgol
félisten
Gusztustalan az a kameragyűrű, ahogy elhelyezték benne a kamerákat.
-
hajbel
addikt
válasz
enginev3.0 #6 üzenetére
Nálam eddig ez az év poénja
-
klaya86
senior tag
Gyönyörű...
-
válasz
7Heads Drago #2 üzenetére
Pont mint az összes többi gyártónak
Egy kettő kivételével
És szerintem még csúnya is + felesleges
Valószínűleg egy iPhone vagy s25 ultra ugyanilyen vagy jobb képeket fog készíteni sokkal visszafogottabb dizájnnalA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
hdavid1
tag
Leica felirat köré mindenképpen szükséges volt kört rajzolni, mintha az is lencse lenne.
-
sfefe
addikt
Nekem bejön....
Én meg a széleken elhelyezett kamerákat nem bírom....Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Insanati
csendes újonc
Ennél véletlenszerűbben még akarattal se tudták volna elhelyezni a kamerákat. A Sharp Aquosok közt van néhány nagyon brutális kameraelrendezés, de ott ehhez szabálytalan formavilág és élénk színek társulnak, tehát látszik, hogy van valami művészi elképzelés a dolog mögött, itt meg inkább azt látom, hogy megtervezték a telefont, majd jött az infó, hogy a Vivo, a Honor és az Oppo milyen kamerákkal készül és az utolsó pillanatban kellett rájuk licitálni szenzorméret és optikai zoom terén, és már nem volt idő variálni a dizájnon.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Ez nem tűnik ki? Hátul már egy kész kontinens van rajta. Ez már baromság.
-
Hát ha ide nem 6000res akksival jön ez sem, akkor igazából kb semmivel nem tud kitűnni a többi közül
Mondjuk, az idei mobil piacot elnézve, valószínűleg nem is akar kitűnni
Új hozzászólás Aktív témák
ma Február 26-ra ütemezte a márka a kínai premiert, március első pár napjában az MWC-n lehet a globális.
- iPhone 13 128Gb
- iPhone SE 2020 Product Red, Független, 64 GB, 100%-os Akku!
- Samsung Galaxy A41 4G 4GB RAM kártyafüggetlen + dual sim okos készülék, AKCIÓS ÁRON!
- Motorola Moto G14 VADIÚJ 128GB 4GB RAM kártyafüggetlen + dual, 2-év gyári garanciával-
- Samsung Galaxy A12 4GB RAM kártyafüggetlen + dual sim okos készülék, újszerű állapotban, AKCIÓS ÁRON
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest