Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
még egy bulvár cikk: gombos csajával kezdett ki virginboy:d
-
wildrain
addikt
válasz
Csabee.
üzenetére
gondolom azokat az elektronikákat, amivel a verseny közbe beletudnak nyúlni a boxból
Ez már valamikor a kilencvenes években be lett tiltva. Pontosan ezért tekergetnek annyit a kormányon, mert már minden ilyen paraméter állítás a versenyző dolga.
És ahogy hunny írja, Vili azokra az elektronikákra gondolt, amiket tavalyra már betiltottak. -
Csabee.
nagyúr
válasz
wildrain
üzenetére
Eben a cikkben olvastam: A visszatérésre készülő Villeneuve csapatot keres magának
gondolom azokat az elektronikákat, amivel a verseny közbe beletudnak nyúlni a boxból.. (legalábbis én erre gondolok)
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Bocsi, de ezt összekevertem az aszállyal. Az is pont ilyen nagy csapás.

-
Csabee.
nagyúr
Most olvastam csak hogy Vilneuve visszajönne az F1-be és hogy jövőre eltörlik a tankolást, és az elektronikákat! tök jóó

de 1 tankkal hogy fogják kibírni a versenyeket az autók?
-
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
köszi az infót!

-
Peat;)
veterán
válasz
JJános
üzenetére
Én csak szimpatizálok vele, hogy a vb az övé (vagy Webber!) legyen inkább mint Buttoné. De lehet hogy a Brawn mint csapat iránt érzett ellenszenvem is benne van.
Én egy pilótáért rajongok csak, elég régóta és ameddig aktív marad én neki szorítok, a többi csak szimpátia...
-
Chip
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Szerintem 4 hét szünet lesz a magyar nagydíj után.

-
hunnylander
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Ha slágeresebb zenékről van szó, akkor azt mind a FOM-os videókhoz, mind reklámokhoz, filmekhez licenszelik a készítők.
De való igaz, hogy mind zenében és hangeffektekben készül temérdek hangkönyvtár, kifejezetten olyan célokra, hogy a médiában felhasználásra kerüljenek. (Ilyenkor is licenszet kapnak a vásárlással, de az adott zenéknek nem biztos, hogy volt előélete illetve szokványos zenei pályája, hanem a szerző elkészítette és egy kis zséért eladta/elküldte egy olyan céghez aki áruba bocsátja.)
De az F1-es videókban én csak slágerzenéket szoktam felfedezni, nevesebb együttesektől, csak néhány számra frissiben csapnak le, közvetlenül miután megjelent. Illetve olyan 'kvázi-rétegzenékről' van szó, amiket nem hallhatsz megjelenése után se a szokványos rádiókban és zenecsatornákon.
-
proof88
addikt
Jajj emberek, sok jó számot a formula1.com-os race videókból ismerek meg, de egy ideje feltűnt, hogy a tv-ben a reklámokban valamiért néhány számot a race videók felrakása után hallok. Anno olvastam, hogy azért lehet bizonyos sorozatokban, filmekben, stb. uazokat a hangokat hallani, mint a Doom1-ben, mert ők mind ilyen hangcsomagokat vásároltak egy cégtől, és ilyen csomagokban van egy csomó hang és azokat felhasználhatják fizetés után bármire, így kerültek a Doom1-be és filmekben is uazon hangok. Valami ilyesmi lehet itt is? Vannak csomagok zenékkel, és a reklám-készítők is olyat vesznek, ahonnan pl a race - videókhoz is veszik a számok licensz jogát?
-
Dízeles
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
A válság rányomta a bélyegét a Nascar versenynaptárra.)
-
hunnylander
őstag
válasz
Dízeles
üzenetére
Szerintem az apjának van igazán nagy arca (de inkább büszkeség és határtalan önbizalom), de nagyon sok érdeme is van fia karrierjében. De enélkül nem is juthattak volna el idáig.
Hát igen, sok ez a 3 hét szünet, de a Magyar Nagydíj után is ennyi lesz. Bezzeg a NASCAR-ban ehhez képest dömping van.
-
Dízeles
aktív tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért írtam ahogy írtam mivel versenyzőként is jónak tartom.
Más :
elnézve a totyik hsz-kat mindenkire ráférne már egy kis verseny.
Már csak ötöt kell ...
-
proof88
addikt
válasz
puttputt
üzenetére
Izgalmas versenyt szeretnék!

Latolgassuk az esélyeket.
Brawnék most felrakják az újításaikat, javulhat az autó. Ki érzi jobban ezt a pályát, Rubens vagy Jenson?
Amúgy rájöttem, hogy miért jobb a Brawn GP, mint a Ferrari: az oldalukon a BrawnGP pilótáihoz ilyen hobbik vannak írva, hogy autók, vízi sportok, kerékpár, stb., míg a Ferrarinál mindkét pilótához ez a 2 hobbi van írva: Mozi, Shopping.
No azért most olvastam Kimi blogján, hogy teniszezett a rövidke szünet alatt.
Visszatérve a témához: Kimi szerint a Nürburgring jobban fekszik az autójuknak, mint Silverstone.
A Renault is hoz kisebb fejlesztést.
Force India is továbbfejlesztett első szárnnyal és padló lemezzel jön. Már nagyon pontot akarnak szerezni!
Amúgy olvastam, hogy Vettel azt mondta, hogy a vezetési stílusuk Mark-kal hasonló, így könnyebb a kocsit fejleszteni, egy irányba.
-
puttputt
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Bizony, ez jó észrevétel ("kritika"). Tény, hogy vagy nagyon sima versenyei voltak (az élre vágott, s végigtolta), vagy szenvedett valahol középtájt...
-
laci666
senior tag
Button: Én vagyok minden idők legjobbja
Kezd nem szimpatikus lenni ezek után meg főleg.

-
attisx
addikt
válasz
üzenetére
Nekem erről egyből egy örökzöld vígjáték klisé jutott eszembe: ahol is adott egy kissé bugyuta szereplő, aki valamilyen kínos szituációba keveredik. De amikor megpróbálja kimagyarázni a helyzetet, csak még kínosabbá teszi azt. Jelenesetben annyi a különbség, hogy ez nem vígjáték, hanem egy szánalmas tragikomédia.
-
munky
őstag
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezek az arcok nem rossz arcok ám
...csak szvsz nálunk, felénk még mindig a szegénylegény karakter a legjobb, lehetőleg a semmiből, pogácsával aki majd elviszi a csajt a furfangos eszével, keveset szól de azt kőbe kellene vésni olyan bölcs. 
Pedig aztán ezek a srácok igen korán meg kell tanulják az önértékelést, és a saját magukba vetett hitet. Ezzel együtt örömet szereznek a szüleiknek, és jótékonykodnak.
Muszáj hinniük hogy ők csinálják a legjobban, és ha nem jön az eredmény akkor minden lehet sz@r, de az ő vezetési tudásuk az nem....ha ebben meginog egy versenyző akkor adnak mellé egy sportpszihológust aki visszarázza ha tudja, mert ha nem akkor sosem hozza ki magából a maximumot.Sok mindent lehet mondani persze, igen vannak még nálam jobbak mert tanulnom kell a pályát, az autót, az új technikát, elvesztettem az öszpontosításomat..stb.
De teszem azt Button már elég régóta nyomja hogy ezeket elhigyje...az adott technikából kell kihozza a maximumot, és végül is kihozza,...a többi legenda sem csinált mást.
Amikor valki valami csodaszagú dolgot vissz véghez ahoz is kell valami, vagy egy remek nap amikor minden bejött, vagy valójában nem volt annyira sz@r helyzet ami kivülről látszik.
szvsz persze. -
hunnylander
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
Azért te is hülyén jössz ki ebből, most őt elítéled, meg idézgetsz, de a másik hasonló aranyköpéseinél 100%-ban álltál mögötte.

Milyen másik aranyköpéseinél?
Ha Lewisra célozgatsz, ő soha nem mondott ilyet.
És különben is hol kezdtem én olyan minősíthetetlen gyalázásokba, amit az antik (akinek nem inge) engedtek meg maguknak Hamiltonnal szemben?
Én nem voltam Button antiszurkolója és nem is leszek. Mindegy mekkora vigyorral mondta a dolgokat, akkor is beképzeltséget mutat, de nem fogom őt ezért gyalázni, sem utálni.
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért te is hülyén jössz ki ebből, most őt elítéled, meg idézgetsz, de a másik hasonló aranyköpéseinél 100%-ban álltál mögötte.
Amúgy Button valszeg fogpasztareklám arccal nyilatkozott, de így is nagyképű. Legalább Vettelnek tudok most már szorítani.A Bernie papához meg annyit, hogy bármekkora gyökér is, most szétcincálták az amúgy igen fura mondanivalóját. Nem csak a kis bajszosról dumált ha jól tudom, hanem más vezetőkről is és a vezetői képességet "elemezte". Ilyen alapon a történelemkönyveket is be lehetne tiltani, és az amerikai nép azon hányadát akik pl Bushra szavaztak ha a közelmúltból keresünk személyt akinek döntése elég komoly következményeket vont maga után. Persze én nem néztem végig az interjút. Csak egy bővebb cikket olvastam, nekem az jött le hogy agyilag hülyült meg a bagoly bácsink.
-
madstunt
addikt
-
proof88
addikt
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
...hát ha itthoni arányokból indulok ki akkor olyan sokan nem lehetünk
(ami egyébként nekem tökéletesen megfelel).
Nekem Button szimpatikus...mármint ha elvonatkoztatok attól hogy engem elsődlegesen a pályán mutatott teljesítmény befolyásol..szal én bírom a vigyorgását, nekem sallangmentes laza srácnak tünik.
De ezek a benyomások soha nem fognak a pályán mutatott teljesítmény fölé nőni...és itt nem az eredményességet értem, hanem az autókezelést, ahogy 'rakja az autót'.
-
hunnylander
őstag
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nézd általában az önbizalom csak a csajoknak szimpi..pláne ha nem kell szemben állni az illetővel.
De ez egy ilyen bicikli, MS mikor fogalmazhatott meg magában egy hasonló gondolatot?...mert sztem ha valaha is megfogalmazott akkor már az elején.
Rossi-t sem lehet másként megverni. Persze ezt lenyilatkozni nem túl szerencsés, de valszeg nem ő tette fel a kérdést...és persze a tálalás sem egyszerű...elég Bernie példáját nézni
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az kimegy a fejedből, hogy Hamilton nem mondott még ilyet, vagy csak szelektív a memóriád.

A német bulvárból átmagyarított sennás kamunak (ami egyébként is vagyok olyan jó volt) meg még hivatalos cáfolata is lett.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
..még jó hogy lefrissítettem

Mert Persze hogy ezt kell hinnie..tisztelhet és becsülhet bárki mást, nem zárja ki.
De azzal a felfogással versenybe menni hogy valakinél (valakiknél) sosem leszek jobb, az nem túl eredményes. -
Motion_Blur
félisten
-
MPowerPH
félisten
Bocs srácok, biztos volt már.
Erre Ti hogy reagáltatok? Én úgy, hogy hajrá Vettel és Rubens. 
-
törölt tag
Bernie-nek érdemes volt kényes szélsőségel példálóznia..

Nem hinném hogy lángja is lenne a dolognak, de mindenesetre elég nagy hülyeség volt szvsz, pöppet felesleges.
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére

Gyönyörű versenyautó, eredményeitől függetlenül is, de eredménylistája és pilótái ismeretében meg végképp.
-
hossszú
őstag
Buttonnak elkészült az új arca F1hirek.hu

-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
-
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
De nem ismerem őket, írtam is, hogy nem ők gondolják ezt alapnak, hanem az emberek. Nézd meg, itt is a fórumon ez megy: ha Hamilton arcoskodik, akkor lehúzzák, ha Button, az poén.
Én tudom, hogy szokott poénkodni, nem is szoktam belekötni már.
-
JJános
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy idén nagy fölénnyel vezet, de az eddigi években nem volt nagyon eredményes. Ez összefügghet azzal is, hogy milyen autó volt alatta.
Nem akartam részletekbe bele menni. 2004-ben volt a legjobb éve a Bar-Hondával. 10x volt dobogón, és VB 3. volt. Ezt idén hamarosan megdönti. Már 7x állt fel, abból 6x a tetejére.
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Button-t még nem menő b@szogatni, de Hamilon-t már igen. Ne legyél már ilyen értetlen...na.

-
puttputt
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Buttont mondjuk inkább ismerik "poéngyárosként", mint Hamiltont... Ez simán lehet mentség a számára - a sajtótól főleg...
-
AMD Power
titán
Mit mondott ez az állat Bernie E.?

-
hunnylander
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Button mondhat ilyeneket, mert alap, hogy nem gondolja komolyan...
Viszont Hamiltonba azért kötnek az emberek, mert nála az az alap, hogy komolyan gondolja.
De jól ismered őket. Alap, hogy tudd, Hamilton nem mondott soha olyat, mint Button.
Linkeltem már be ide videointerjúkat Hamiltonnal, olyanokat, amelyekből a cikkeket írják. Ő is szokott poénkodni és könnyeden nyilatkozni, szóval alap, hogy ne kössetek bele.
Hamiltont már szétcincálták volna olyanért, amiért Buttont megdicséritek, hogy micsoda poéngyáros.

-
JJános
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Unaloműzőnek, épp a napokban nézegettem a pilóták teljesítményét. Jóllehet Button nagy fölénnyel vezet, de eddíg túl sok eredményt nem tud felmutatni.
Ez pedig azt jelenti, hogy jó autó van a segge alatt. -
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Button mondhat ilyeneket, mert alap, hogy nem gondolja komolyan... csak poénból mondja, tudja ő azt jól, hogy milyen autóban ül, és gondolom azt is, hogy ha mondjuk Alonso mellette lenne, ő mit tudna csinálni az autóval... vagy pont Hamilton... Mert én biztos vagyok benne, hogy ha Hamilton lenne a csapattársa és nem Rubens, akkor szorosabb lenne kettejük között a helyzet, mint most Rubens-szel.
Viszont Hamiltonba azért kötnek az emberek, mert nála az az alap, hogy komolyan gondolja. Nem ő érzi ezt alapnak, hanem az emberek, mert a média rengeteget ferdített annak idején, láttuk hogy mennyi magyar cikk mennyire máshogy jött le, mint amilyen az eredeti volt... Meg lehet, hogy Lewis néha félreérthetően adta elő magát, és újoncként így ismerték meg az emberek az F1-ben.
Legalábbis szerintem ez a helyzet... nekem szimpatikus mindkettő. -
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Mint mondottam minden leírt szó teljesen kárba menne, így én ezzel nem fárasztom magam

Annak a hozszólásnak volt egy oka,..majd még a végén reggelek az A5-re is, a fenét.
Egyébként sem ez a dolog veleje...nem a véleménykülönbség, én azt szeretem....csak a 'nagy az arca' ...de ebbe sincs értelme belemenni annyiszor leírtam már. Nem az én keresztem nézni sem szeretem.
-
hunnylander
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
A kettő között komoly összefüggés van.
Pl. Vettelnek ezidáig jobban kellett nyomnia, jobban meg kellett közelítenie a határokat, többet is hibázott.
Mikor dominál az autó és lazábban lehet vele hajtani és mégis jön a győzelem, csökkennek is a hibák.
Gombos meg már Silverstoneban is hibázott, a harmatos teljesítményével, amit a csapattársa is csúnyán lepipált, jön még kutyára dér. Egyelőre még őrizgetheti, de a pontjai zömét kényelmes dominanciában szerezte. Amikor már nem az övé a leggyorsabb autó, már gondok lesznek.
Érdekes, hogy Button "én vagyok a legjobb" aranyköpését nem cincáljátok, csak Lewisba próbáltok belekötni.
-
Nowhereman
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Nos, igaz, hogy lajoska nem domináns autóval lett világbajnok, de az is gaz, hogy míg gombos idén alig hibázik, addig ő annyi hülyeséget csinált, hogy lényegében csak amiatt lett világbajnok, mert az ellenlábasai mégtöbbet balfékeskedtek...
-
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Azért elég jó volt tavaly a McLaren autója... egyébként igazad van a többiben...
Buttonnak mostanság kéne izzadnia, feltéve ha nem lépnek megint előre az új fejlesztéseikkel a Nürburgringen. Viszont ha azok nem sokat hoznak az RBR-rel szemben, akkor hozzá kell szoknia, hogy pengeélen kell tolnia a kocsit... Eddig mindig durva előnye volt a Brawnnak, ennyire látványos azért nem volt tavaly a McLaren előnye a Ferrarival szemben. És azért nem is voltak olyan éles helyzetek idáig, mint tavaly. Pl. Spaban, mikor Lewis megforgott asszem a 2. körben... aztán Kimi megelőzte és mi történt a végén? Nagyon durva utolsó néhány körös csata, ott aztán tapadás határon játszottak mindketten. Az tetszett, amikor mindketten kimentek ugyanott a pályáról, hát elég sokat kellett gépészkedni azokkal a száraz pályás gumikkal... mondjuk most csak ezt a példát mondtam, mert ez maradt meg... de az év első felében volt Ferrari fölény, leszámítva a füstöket.
De ott van az esős Monza is, ahol a VB-esélyesek rossz helyeket szereztek időmérőn, mert mindig az hozta a legjobb időt, aki később ment ki a száradó pályára... aztán futamon is meg kellett dolgozniuk, hogy előrébb kerüljenek...
Ja és ne feledkezzünk meg az Alonso-faktorról sem, ami befigyelt Szingapúrban meg egy másik futamon is.
Beleszólt az is a VB-pont vezetők levesébe.
Jelenleg Buttonnak csak be kellett hoznia a kocsit, leszámítva az utóbbi futamot, de ott szerintem még nem igazán tudta az igazi határait az autójának, lehet ha többet ülne benne, akkor gyorsabb köröket is tudott volna futni a fejlesztések hiánya ellenére. -
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Ne fárasszál már németből vett Bildes cikkel. Különben is igaza lenne.
Button még nem izzadt meg igazán a jó eredményekért és nem is kellett határon autóznia. Már a monacoi esetnél ecseteltem, amikor néhány kör erejéig odalépett +5 tizeddel jobb körökért.
Vagy ott van az isztambuli Turn 8, Lewis még világbajnoki évében se tudta fullgázzal venni, nem úgy mint a Ferrari vagy idén az Brawn, RBR, Ferrari...
Lewis nem egy domináns autóval lett világbajnok, ezt mindenki tudja.
-
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
"Jelenleg Jenson rendelkezik a legjobb autóval. Az én esetemben az elmúlt években azonban nem erről volt szó. Nekem mindig a határon kellett és kell is autóznom." azé mert ez így nem igaz
aztán mit fordítottak megint félre és hogy az már más kérdés. De abban biztos vagyok hogy vagy a legjobb vagy a 2. legjobb autóval rendelkezett Hamilton tavaly és tavaly előtt, felváltva a vetélytársakkal a szerepeket. Egy olyan srác meg ne szóljon be egy olyan férfinak aki x éve nyomja az ipart és még mindig ott a motiváció most hogy olyan helyzetbe (oké kicsit jobba, de ha megnézzük a ferka tavalyi Massával kibaszós bakijait akkor én ezt nem mondanám) kerül amiből Hamiltonnak kettő volt a három évéből. Küzdjön Hamilton is meg Alonso is ésszel, ne úgy mint a múlt futamon. Égtek mindketten mint a rongy, így vb úgy vb címek. Button és Hamilton között az a különbség, hogy Button nem hibázott sem az élen sem most hogy visszaesett, onnan sem. Inkább tanuljon tőle, hogy jobbá váljon, ne a szőnyeg alá söpörje hogy csak az autója a jobb, mert így megreked egy szinten. De ő tudja.Meg azt is hogyan lett újra haja/állította meg a férfiak nagy ellenségét: [link]
el kell ismerni tud valami titkot amit senki más. 
-
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
De egyébként ez miért arc?...hiszen igaz nem?
Bármennyire is gondolkozom a dolgon 8 versenyből 6 futamgyőzelem, 4 pole, 23 pont előny a csapattársával szemben.
...amennyiben a Red Bull tartja a jó tempót és Vettel hozza a győzelmeket és Webber mindig a második akkor erőből meg tudják verni Button-t, mert egyébként a hátralévő összes futamon 1. Vettel 2. Button-nal is Button a világbajnok..
Hamilton-nak egyszer nem volt ekkora pont előnye sőt.De gondolom ez amugy sem számít,
Tudom hogy tök mindegy mennyit és mit írok semmi nem fog változni, csak most bosszus vagyok mert nem láthattam a BSBK-t 
-
PazsitZ
addikt
Mosley botránya után pont egy Hitleres hasonlatot kell felhoznia

-
Sanya595
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Érdekes,mert Én úgy olvastam,hogy Hartley-t váltja és nem Bourdais-t.
Tartalék pilotátt váltana és nem pilotátt.MOD:A link lemaradt:[link]
-
stvnppp
senior tag
válasz
JJános
üzenetére
A KERSnek korlátok nélkül semmi értelme nem lenne. Az előzés megkönnyítésére vezették be, ha mindenki akkor és annyit használhatná, amikor és amennyit akarja, az szerintem olyan lenne, mintha nem is lenne kers, csak erősebb motor mindkét autóban.
A lényeg az, hogy a hátrébb lévő megnyomja a kerset, erősebb autója lesz, könnyebben tud előzni. Korlátok nélkül mindenki ott nyomná, ahol tudná, a kigyorsításoknál, magyarul semmit sem érne. Mondjuk most sem, mert legtöbb pályán kevés az előzési pont, így mindenki jól be tudja osztani, hogy hol kell nyomni, és pont nem jön ki az előnye... Szerintem verseny sem használják nagyon máshol, mint az időmérőn, előzés előtt spórolnak max egy kicsit.
(meg mondjuk szerintem eléggé gyengus is)Handicap rendszert kellene bevezetni jövőre, a hátrébb lévők tovább használhassák, mint az elöl lévők.
(Eltörölni meg igazán nem kell, mert az lenne a költségcsökkentés)
-
Gyusz
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez valamilyen szinten várható volt. Egyébként nem inkább Brendon Hartley lett volna esélyes a pozícióra?
-
hunnylander
őstag
Breaking news
Toro Rosso: Jaime Alguersuari jön, Bourdais megy. (Magyar Nagydíj vagy Valencia)
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ezt egész egyszerűen nem tudom elhinni..életszerűtlen hogy ha egy csapatnak sansza van megnyerni a VB-t akkor ne hajtson érte...bárki is ül a kormány mögött. Egy csapatnak mindenképpen presztizs egy VB cím.
Az term. lehet hgoy már elkezdték fejleszteni a jövő évi autót, ez nem szokatlan..pláne a Ferrari-nál, de hogy slussz-passz sutba dobták volna az évet azt nekem nehezen megy elfogadni. -
proof88
addikt
-
JJános
addikt
válasz
wildrain
üzenetére
Akkor bocsi, én úgy tudtam hogy abból lett a Jaguár.
Várjunk. Olvassuk csak ezt el. [link]
"A Ford cég a '90-es évek vége felé döntött úgy, hogy nem csak
motorszállítóként, de versenyistállóként is jelen kíván lenni a forma 1-
ben. Ezért amikor partner csapatuk igazgatója, Jackie Stewart úgy
döntött, eladja csapatát, a Ford azon nyomban megvásárolta, és úgy
döntött, Jaguar márkanevével lépteti be a sportba 2000-ben. Látszólag
tehát minden adott volt a szerepléshez, azonban a Stewart csapat
ekkor már kezdett leszállóágba kerülni, amin az új vezetõség
átszervezési sem segítettek sokat." -
JJános
addikt
Utána olvastam kicsit Irvine-nak. Az utolsó futam előtt 4 ponttal vezette a VB-t Hakkinen előtt úgy, hogy az előző futamon Sumi maga elé engedte őt.
Aztán Sumi pole-t szerzett, Eddie meg az 5. kockáról indult. Hakkinen nyert, Sumi második lett, és Eddie meg harmadik, így lecsúszott a VB-ről.
Hogy mi igaz mi nem, de akkor az terjedt el, hogy Sumi azért nem előzte meg Hakkinent, hogy ne tudjon Eddie VB lenni. Vagy legalább is Eddie ezt várta volna el Sumitól, miközben magáért nem tudott elég gyors lenni.
Ha ekkor Sumi előreengedi, az kevés lett volna.
Hakkinen VB lett. A következő évben pedig Barika, és Irvine helyet cseréltek. -
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Tudom, csak hozzáfűztem, nem ellenvélemény volt.
Mindenesetre jó lenne már végre, ha lefixálnák és publikálnák a jövőévi technikai szabálykönyvet. A legtöbb csapat már hónapok óta tervezi/tervezné a jövőévi autóját és röhejes, hogy sok mindent dobhatnak később a kukába a bizonytalan szabályok miatt.
Az elvetéséről egy nem hivatalos FOTA megállapodás volt csak, nem zavarna, ha ebben Mosley hajthatatlan lenne, hogy maradnia kell a KERS-nek.
-
JJános
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Én egyáltalán nem korlátoznám a KERS-et. Ha jön a kanyar, a fék, és feltölt, akkor a kigyorson már nyomathatnák. Ha korlátlan lenne, akkor talán jelentene valamit, bár a másik autóban is lenne. Így meg aki eleve nem tervezte az autót KERS-re annak lett előnye.
Motion_Blur: A dolgok mögé nem láttam, de úgy emlékszem, hogy amikor felgyógyult Sumi, akkor Eddie várta volna a segítségét, és még méltatlankodott is, hogy nem kapta meg.
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Én sem azt mondom, hogy tiltsák be. Csak annyit írtam, hogy a mostani szabályok mellett nincs haszna/értelme.
Ezt én is tudom, hogy sokkal többet ki lehet hozni belőlük, ha nincs korlátozás vagy nagyobb lenne a használati ideje/ leadható energiája.
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Nem lenne szabad betiltani jövőre a KERS-t, hogy legyen értelme az eddigi befektetett energiának és horribilis pénzeknek. Lejáratja magát vele az F1, jövőre már a Le Mans 24-en is engedélyezve lesz. Már idén is az volt a szabályok szerint, de a hibridek eredménye nem számított volna.
A teljesítményleadás van korlátozva, ha jövőre duplaerősen lehet használni, az már nem tétel fejlesztési szempontból. A McLaren KERS-e pl. néhány másodpercnyi fékezéssel megszerzi azt a töltöttségi állapotot, ami kell az idei megengedett energiamennyiséghez. Akkor el lehet képzelni, hogy már a mostani KERS-ek is milyen brutális teljesítménynövelők lennének, ha egyáltalán nem lenne körlátozva körönkénti hülyeséggel. Ergo, már a jelenlegi KERS-ek is röhögve megfelelnének a duplaerős specifikációnak, fejlesztés nélkül.
Ferrarié, McLarené okés, BMW-é, Renaulté szintén működőképes, Williams még most is fejleszti (2010-re, a bizonytalanság miatt). Nos aki nem fejleszti ki a sajátját, az vásárol ezektől, probléma megoldva. Azért a KERS nem egy rossz taktikai elem, lehet a szokványostól eltérő helyen is használni, a védekező autó pilótája nem mindig találná ki, hogy a támadó hol fogja használni stb.
A szurkolók, laikusok nagyrésze is úgy véli, hogy most már butaság és pazarlás lenne elvetni.
Technikai megfontolásból is ideális lenne 2010-re a KERS. Az első abroncsok keskenyítésével és a tervezett súlyhatárnöveléssel megszűnik az idei nagy dilemma, a súlyelosztás első tengely felé eltolása. Tehát sokkal kisebb fejtörést okozna a KERS integrálása, ami úgyis egyre kompaktabb lenne. Ha most 25 kg-nál tart már a Mc és a Ferrari, jövőre meglenne a 15-20 kg.
-
PazsitZ
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Részben a BMW is ebben a cipőben jár.
Ők gőzerővel koncentráltak a KERS-re aztán kiderült, hogy lényegében semmit nem ér a jelenlegi formában/szabályok mellett.
Ilyen szempontból, pont a Brawn és RB, akik nem igazán foglalkoztak a KERS-el jöttek fel.
S egyértelműen látható, hogy nem véletlenül nem rakta be az RB sem a KERS-t, pedig elvileg megkapnák a Renault-tól ha jól tudom.Tehát az idei szabályokkal ez a KERS szinte semmit nem ér. Egyes csapatok pedig rengeteg energiát és pénzt öltek bele a siker reményében. Éljen a költségcsökkentés elve!

Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Metal Gear Solid
- OLED TV topic
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Crimson Desert
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Horgász topik
- További aktív témák...
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Micsoda kínzás! 

mint Sumi