Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz molnarpeter #26697 üzenetére
Felesleges, nem verseny autó, ahol fontos pontos üzemanyag nyomás.
Eleve normál autó szivattyú nem olyan erős, hogy folyamatosan tartja a nyomást.
Egy erőteljesebb gyorsításkor amúgy is leesik a nyomás.troll81
Ha tehetném egy RS Cosworth vennék, ez az álom autóm.
lizakattila
Csak nehogy úgy oldják meg,.mint fórumtársnál, hogy kivágták a kasznit, mert nem vették le a tankot.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
lizakattila
senior tag
válasz molnarpeter #26697 üzenetére
Köszi az infót! Már szerelönél van, holnap okosabb leszek. Nézegettem, ha valóban benzin szivattyú, szerencsére nem annyira őrölt nagy összeg, csak kb ugyanannyi a munkadíj is kb hozzá (ennél tanklevétellel lehet csak cserélni).
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
7Sony7
addikt
válasz lizakattila #26695 üzenetére
Átérzem a szitut. Hátha csak ennyi a baja. Mennyi km-es a szivattyú?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz lizakattila #26695 üzenetére
Ko-csi.hu foglalkozik javítással és új szivattyúkkal is, ha szükség lenne rá. Kéne berakni egy nyomás órát, abból látszana, mikor nem nyom a pumpa.
-
darvinya
titán
válasz troll81 #26694 üzenetére
Meg kellene nézni, mert már mosósított RS2000.
De ennyiért megérheti, ha nincs legyilkolva motor/váltó, és kaszni-nyúlványok-küszöb nem rohadt.
XR3-am (nem XR3i) volt '91-es, abba MTX75-ös váltós feszes, pontos, és 1-2 / 3-4 között nem kell kuplungolni, gyors mozdulattal átváltható.lizakattila
Az gáz.
[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz 7Sony7 #26691 üzenetére
& darvinya: valószínűleg az üzemanyag szivattyú halálozott el. De holnap kiderül biztosra. Két napja állt meg párom alatt először. Nem akart beindulni, ment 1-2 mp-et és leesett rögtön indítás után az alapjárat. Aztán oda mentem és nekem ment. Tegnap velem játszotta el és már be sem indult. Gyújtás ráadása után sem hallatszott már a jellegzetes hang, amikor feltölti a rendszert, innen a tipp, hogy az.
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
7Sony7
addikt
-
törölt tag
válasz lizakattila #26689 üzenetére
Jobbulást neki!
-
törölt tag
válasz troll81 #26687 üzenetére
Igen, 10 de van hogy kevesebb...
1.8 Mazda Duratec HE motor van az enyémben.
Mondjuk nem csodálom igazából, ha elkezdi csipegetni, mert első autó, és nem feltétlen úgy vezettem,mint ahogy "illene".
Nagyjából 50k km után kezdtünk megismerkedni rendesen, mikor kell váltani, mikor erőlködik, stb! -
törölt tag
Ma a szokásos folyadékszint ellenőrzéskor úgy tűnik, az enyém is elkezdi csipegetni az olajat sajnos.
Mondjuk lassan várható volt, hiszen 289k van már szegényben, csak eddig olyan büszke voltam rá, hogy az enyém nem csipegeti, másé meg igen!
(2002 Mondeo 1.8) -
gabor9991
őstag
válasz Sub-ZeRo #26680 üzenetére
Itt is 9,5 van megadva városi fogyasztásnak, azért ettől a 11,4 jóval több.De végülis ameddig nem én tankolom nekem mindegy más autója mennyit fogyaszt
Nulla fokban valóban sűrűbb a levegő mint most, viszont a pluszt a hidegindítás miatti és a bemelegedési fázisban jelentkező többlet üzemanyag igény el is viszi szerintem. -
nagyúr
válasz gabor9991 #26677 üzenetére
Hát nem tudom. Szerintem ilyen meleg időben "normálisnak" mondanám.
Én az enyémen érzem, hogy 20 fok körül sokkal jobban fogyaszt, mint 30+pluszban.
A a nulla fokos hideget nem is említem a hideg levegő miatt.Mondjuk ezek az 1-es focus adatai.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
nagyúr
Városban ne várj tőle 6-7 literes fogyit.
Nekem is ott 9-10 környékén áll meg, míg vidéken 6,2-6,5-el eljárok. Futóval picit több.
Szóval teljesen normális a fogyasztásod. Jah és a nagy melegben se várj tőle jobbat. Én észre veszem nagyon melegben, magas páratartalomban, hogy nem megy az autó és csak "eszik"."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
flymi
addikt
válasz gabor9991 #26671 üzenetére
Igazad lehet... Matek sosem volt az erősségem.
Motorikusan pedig jó az autó, tehát akkor vagy az én lábam van ólomból vagy nem tudom mit csinálok rosszul.
Igazából nem zavar a 10 liter feletti fogyasztás. Eszik amennyi beléfér.
Eddigi tapasztalatok alapján városban 10,5, autóúton 6,5-6,7. Pályán nem járt velem.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
gabor9991
őstag
Nem tudom amúgy neked a 8,81 hogy jött ki de 326 kilométerre 37 liter benzin az 11,349l/100km szóval így már nem tippelt olyan rosszul a fedcomp.
Viszont az elképesztően sok ennek a motornak.
Nalam mikor asszony jár vele dolgozni akkor sincs 9 liter pedig 2km oda 2 vissza, gyerekkel iskolába délután érte, igazi gyilkolós üzem.
Megkockáztatom, hogy ennyit még kemény téli időben sem tudnék összehozni vele ,de szerencsére kemény tél már nincs[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz gabor9991 #26669 üzenetére
Átlagsebesség nálam talában 25km/h körül van, de mint mondtam szinte csak városban poroszkálok.
De nem igazán tudok napirendre térni ezen a fogyasztás difin. Ha még csak ~1 liter lenne oda se bagóznék rá, de azért ez a 4+ liter meglepő.
De végül is mindegy, ezután se fogom máshogy nyomni neki./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
gabor9991
őstag
Fedcomp nálam gyakorlatiolag semmit nem ér, van amikor egy bő literrel többet mutat a valós fogyasztásnál, ha kinullázom akkor egy darabig normálisan mutatja a fogyasztást utána beáll egy értékre és ott ragad.
Az átlagsebességet szintén hasonló módon méri, most mentem egy 700 kilométeres távot nagyrészt 100-as tempó körül illetve vot benne 130-as rész is úgy 100-150km az átlagsebesség pedig 39km/h-n áll a fedcompban -
flymi
addikt
Fogyasztással kapcsolatban most kicsit meglepődtem.
Voltam tankolni, 37 liter ment a tankba. 326km-t tettem meg, 100% városban, legtöbbször klímával.
Ha jól osztottam akkor ez 8,81 liter / 100 km. Fedcomp szerint viszont 12,9 liter / 100 km az adat amit el is hinnék. Lehet ekkora difi és ha igen akkor mitől?
Előző tankoláskor nem számoltam (sőt eddig még egyszer sem) de akkor is kábé ilyen eredménynek kellett kijönnie, mert akkor is csak városban mentem, időjárás miatt szintén többnyire klímával./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
darvinya
titán
Ma fék folyadékot cseréltem, mert eddig 3 szerelő sem csinálta meg rendesen.
És igazam lett.
A légtenítőkön keresztül kinyomtam a régit.
Valami barnás zöldes iszap jött ki.(képet elfelejtettem róla, s már MOL kúton leadtam)
Ennyit a szerelőkről.
Az egész rendszerbe cseréltem folyadékot, s 1L kellett hozzá.
Mannol kannás 1L Dot 4 lett, mert az volt készleten, ez átlátszó fehér folyadék.[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Hátsó Ford emblémát honnan lehet olcsón venni?
Tobias: van benne furcsaság, de amúgy nem rossz árak.
Darvinya: hát ja.
[ Szerkesztve ]
-
tobias88888
őstag
Cromax végzett is a kocsival 1 nap alatt, itt a számla része hogy milyen áron dolgoztak. (vezérlés, váltó olajozás, éves szerviz) Szerintem nem vészes: [link]
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Na, megvagyok. Közi a segítséget, közben szétszedtem, ott volt a hiba. Bár az én vàltóm másképp van kicsit, de látszik a lényeg. A bowdentartó valahogy kijött a helyéből. Csak nem tudom, hogy egy régebbi hanyag szerelés miatt, vagy csak úgy. Bár úgy éreztem visszarakáskor, hogy bepattant valamiféle zárszerkezet, és utána már kézzel nem is jött ki.
A bal oldali nútban kéne lennie a másik bowdennek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gabor9991 #26657 üzenetére
Egyszerűen megoldottam házi módszerrel.
Volt itthon egy masszív tömör műanyag távtartó aminek a belső furata pont jó volt,ahogy a vastagsága is.
Egyedül a külsejéből kellett esztergálni kicsit.
Belepréseltem a bowden végi műanyagba,rátoltam a pöcökre jól bezsírozva,a végét meg alátéttel és verébpatkóval (seeger) lezártam.
Tökéletes lett és kb 0 ft-ba került.flymi:
Én ezt a videót nem láttam még,de akkor más is úgy gondolkodott mint én.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
youtube videó szintén mk1 ib5 fóka bowden persely
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
ldn218
tag
Sziasztok!
Havernak van egy 2008-as 1.4 tdci fiesta. Néha nem méltóztatik indulni de nem üzemanyag ellátási problémája van az ellenőrizve. A motorvezérlő környékén van valami bibi mert "masszírozásra" életre kell. Most ott tartunk hogy aksi és tálca ki, alatta a test pontokat ellenőrizzük illetve az ecu kábelezést.
Valaki cumikázott már ilyennel ?[ Szerkesztve ]
-
-
darvinya
titán
válasz 7Sony7 #26647 üzenetére
Ha menet közben, haladás alatt adta meg magát, akkor ez váltó lesz, sajnos.
Váltó kar hibának fokozatai vannak, először nehezen található a fokozat, utána nem veszibe, marad 1 fokozatban, s végén semmibe.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
n1nja
tag
Hali. Digit klíma B2308 hibakódot jelez. Hol található a belsőhőmérséklet érzékelő? Tudja valaki?
Köszi. Focus mk1 2002 -
7Sony7
addikt
válasz darvinya #26645 üzenetére
Holnap nekiállok, csak egy nagyváros közepén, a lámpánál nyiffant ki, akkor írtam, hátha találkozott már valaki ilyen hibával. Viszont meggyőződhettem autóstársaim kedvességéről. Hogy segítsenek elindulni, sokan nyomták a dudát. (Remélem az összes így jár hamarosan).
-
paltom
tag
Elvittem a focusomat csörgő motorhanggal szervizbe, kiderült hogy a màgneskuplung jött szét, rendeltek is bele több helyről viszont egyik se volt jó bele így ami màr benne volt plusz az egyikből rakták össze. Viszont közbe nekik kiírta az EGR hibàt a diag, a sok újrainditàsra hivatkoztak, de péntek révén màr nem volt kedvük szétszedni. Így megcsinàk amiért vittem de csinàltak nekem egy új hibàt. Most mennék nyaralni érdemes aggódnom miatta vagy hàtha az autópàlya kitisztitja?
Ryzen 5 3600, RTX 3070
-
7Sony7
addikt
Srácok, c-max váltó széthullot vagy ni a váltókar nem kattan a fokozatokba, pedig a motortérben mozog a bovden, de nem veszi, csak a kettest. Mi lehet?
-
flymi
addikt
válasz molnarpeter #26636 üzenetére
A gumi burkolat alatt van a kapcsoló.
De hallottam már olyat, h a díszléc mögé nyomtak szigetelő anyagot és akkor nem ázik be. Mondjuk nekem eddig nem volt ilyen bajom ott, csak a tetősínnél jöttek elő repedések amit kikentem, így már nem vizes a csomagtartó./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
ReFleXx
addikt
csak engem basz fel amikor igy latok felnit meghirdetve? link
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
flymi
addikt
válasz molnarpeter #26633 üzenetére
Vagy szigetelni kell és nem jut be víz.
Majd szétcincálom a kiszedett régit és megnézem milyen van benne/kell bele. Ahogy nézem ilyen 800-1000 pénz közt vannak ezek a mikrokapcsolók./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz ZavaBalazs #26629 üzenetére
Darabja 2000 Ft Kínából rendelve, nehogy hazai webáruházból vedd meg tízszeres áron!
Nekem is szar volt a mikrokapcsoló (típushiba, + ott be is tud ázni, minden elrohad a díszléc mögött), de így legalább "biztonságos" volt mert kizárólag a csomagtér nyitó gombbal lehetett a kombi hátulját felnyitni.
Végül aztán rendeltem kettőt , h legyen tartalékba majd kicseréltem és most mindenre is nyílik.[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
válasz ZavaBalazs #26629 üzenetére
Ha a fentebb linkelt újra cseréled, az nem romlik már el Nekem már volt, hogy tényleg nyitva maradt, és kinyílt menet közben - elég kellemetlen dolog Szóval sztem jobb megelőzni a további szívást ezzel, és nem csak "rányomni ott bal oldalt"...
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz tailor #26627 üzenetére
köszi (és DeFrancónak is), megpróbálkozom vele.
a zárszerkezet amúgy amióta enyém a kocsi (2 év), nem százas, de eddig csak annyi volt a baja, hogy a fedélzeti felé folyamatosan küldte a hibaüzenetet, hogy "luggage compartment open". szerelőnek mondtam, hogy ezzel kéne valamit csinálni, azt mondta, hogy kicserélheti 30 ezerért, de -mivel típushiba- úgyis megint elromlik, és igazából csak bal oldalt egy gombnyomás minden indításkor...wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
tailor
őstag
válasz ZavaBalazs #26625 üzenetére
Sajnos a csomagtér zárszerkezet el szokott romlani, típushiba "Szintén zenész", csak nekem még épp sikerült úgy cserélnem, hogy még kinyitott... Cserélni kell egy új verzióra: LINK
Egy megoldás a fordfocus.hu fórumról a kinyitásra:
"bebújsz (a csomagtérbe a hátsó ülést lehajtva)
2 oldalt a lámpa cseréhez is használt műanyagot leveszed(könnyű)
majd a zár alatti 2 műanyag pöcköt kiveszed
2 csavart kiveszed, és az alsó műanyaggal együtt kinyitod a csomitartót
majd(nálam) a csomagtértetőt és a kasznit összekötő kábelt javítod, (forrasztod!) máris nyitható a kulccsal
leesik az alsó műanyag és a zsanér
majd ezek visszaszerelése" -
DeFranco
nagyúr
válasz ZavaBalazs #26625 üzenetére
van pár youtube videó a témában, de most nem tudom megnézni őket, és mk2-es fókát nem is ismerem belülről, de leginkább elrágódott kábelről regélnek illetve találtam egy olyat ahol a biztosítéktáblát macerálják.
amíg jobb ötlet nem jön, addig nézd meg, hogy van-e esetleg külön biztosítéka a csomagtartózárnak, az cseréld ki, ha van.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz tailor #26624 üzenetére
nem kattan, se a mindent nyitó, se a csak csomagtartós gombra. a rendszámtábla fölötti kis lámpa villan, tehát a kocsi érzékeli, hogy nyitni próbálom (a rendszám feletti gombra szintén villan). pár napja már elkezdett hülyéskedni, de másnap kb 10 km kocsikázás után magához tért (én sem értem), ma reggel viszont megint rossz volt, és nem segített rajta 20+ km ingázás sem.
kcsa: igen, ez lenne a normál menet, de most elromlott.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
kcsa
veterán
válasz ZavaBalazs #26621 üzenetére
hát... kinyitod az autót és a csomagtartó gombjával (a rendszám felett) kinyitod?
szerk.: sedanon asszem szokott lenni kulcslyuk is.
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
ZavaBalazs
őstag
sziasztok!
2006-os kettes focus sedanom van, van valami mód a csomagtartó kinyitására, ha kulcsról gombbal nem megy (valami bent eldugott kallantyú, vagy ilyesmi)? beragadt a csomagtartó, 2 nap múlva meg indulnánk nyaralni babakocsival, nem egy túl jó kombó.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
darvinya
titán
válasz cappa72 #26618 üzenetére
Ez csak Smax.
#26619 DeFranciska
Tudod, egyes dolgok érdekelnek, mert valósághoz össze kell hasonlítani.
Ehhez gyári adatok kellenek, és most semmi keret angliai központból lekérni mindent.
Ja…hogy ez pénbe kerül.Tudom Te okoska vagy, és szakszerviz szövegen kívül csak másik ember trollkodása a napi jó cselekedeted.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ismertek olyan honlapot, ahol leírják mennyi folyadékkal kell utána tölteni, mekkora nyomatékkal kell meghúzni, stb.?
A könyvemből pár dolog hiányzik.
-
sparta2
tag
válasz molnarpeter #26614 üzenetére
Mindkettőt kapott már, igaz idén még nem, de általában 2-3 havonta van ápolgatás. Azért is csodálkoztam. Műanyag ápolóból Lotus és AutoGlym volt használva.
-
sparta2
tag
Sziasztok!
Most vettem észre, hogy az ablakmosó fúvókák feketéről galambszürkére váltottak, valószínűleg a nap miatt. Két éves múlt az autó!! Nektek tartja a színét, vagy hasonlóképp gagyi ez a műanyag vacak nektek is? -
-
Bencus88
nagyúr
válasz molnarpeter #26608 üzenetére
Rendben köszönöm utána nézek
-
ReFleXx
addikt
válasz Real_Necro #26606 üzenetére
Miert akarod amugy a regit cserelni?
Nezegettem en is a SUV-okat, mert tetszik par model de azert annyira nem praktikusak ellenben tobbet fogyasztanak. Pl ott az Edge 8.3L vs Mk5 6.7L dizel nagy atlag.
Hat en sem tudom mibe ulnek at egy Mk4 utan, hogy ne legyen nagy visszalepes se meretben se kenyelemben. Lehet inkabb meg kell tartani, max cserelni egy kuplungot DMF-el aztan sok baja nem johet elo egy jo darabig megint.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Real_Necro
veterán
válasz ReFleXx #26601 üzenetére
Gondolkoztam a dízel Focus ST-n, de a sportfutómű nem lesz a barátja a családnak. Nézegettem ST-Line-t is de az meg annyira nem tetszik.
Edge lenne az álom, de az piszok drága.
Így kizárásos alapon választhatom a Mondeot, amiből a hibrid tetszene, hogy kicsit újdonság is legyen, de az is túlmegy a rá szánt keretemen.
Szóval lesz valószínűleg a végén egy MKV 2.0 dízel, lehetőleg hatchback. Titanium felszereltséggel mint a mostani, meg még pár földi jóval, mint ülésfűtés, holttérfigyelő, parkradar, automata csomagtérajtó, esőszenzor stb... természetesen manuál váltós.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnék vásárolni egy új emblémát ford focus daw-hoz(2001) beléptem a fb csoportba, de gondoltam itt is megkérdezem hátha valakinél lapul egy Köszönöm! -
ReFleXx
addikt
válasz Real_Necro #26591 üzenetére
Ha márkán belül maradsz akkor tudod hasznalni a felnit az utoddal is nagy valoszinuseggel
Egyebkent MK5 Mondeo mint kövi autó?(#26592) kcsa Focus Mk2.5 ugye?
(#26593) Miki-B Naja vadaszni kell, vannak jok 2x ennyiert vannak rosszak is dragan, ami jó meg olcsó az hamar elkel, szal résen kell lenni. Amit fenn linkeltem sem hiszem hogy sokaig fenn lesz a jofogason.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest