Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Újabb átverés? - Viber, Whatsapp
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok,
Ugyanilyen/hasonló hibával találkozott már esetleg valaki?
Az alany egy 2009-es, 2.2 TDCI S-Max
A tünet az, hogy "elmegy az erő, olyan mintha nem menne a turob". Egy leállítás és újraindítás meg is oldja. Ritkán jön elő, az elmúl kb. 1200km alatt 2x fordult elő. Műszeralon semmi hibajelzés, visszajelzés nincs róla.
Egyelőre még nem tudtuk kideríteni az okát, hogy mi lehet.. de ez a hibakód jött fel az eset után.
(A másik két hibakód nem lényeges ebből a szempontból, az egyik a tpms szenzor miatt reklamál, ami nincs. A másik pedig a vezető oldali tükrömnek meghalt a motorja és nem tudja behajtani.)"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
Örülhetett a 3 szélső parkoló autó tulajdonosa.
De meglepő módon elég határozott fellépés volt a rendőröktől elég gyorsan.
Bár az kicsit vicces volt, amikor féluton eszükbe jutott benézni az üldözött autóba... hátha van még benne valaki.
Jah, nekem ez helyi sztori[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
válasz IreN!CuS #40131 üzenetére
Szia,
LINK esetleg ilyen lehetett? Ebben 2l-es TDCI van, ez megmagyarázhatná a "gyengét lépett" hatást.
Egy másik LINK, az előzőt innen linkelve nem akarja betölteni....[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
válasz milkabrams #30897 üzenetére
A hópihe 0-4C között narancs, 0 vagy alatta piros lesz -ez nem hiba.
A ledek: a jobb oldali piros valószínüleg a nyitott ajtó miatt világíthat, a baloldali narancs az jelezheti a szélvédő mosó folyadék alacsony szintjét. De ezeken kívül még sok más egyéb is lehet."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
válasz oliwire #29411 üzenetére
A kérdés már csak az, hogy összesen vagy fejenként 1 rekesz.
Adatbekérő kitöltve.
A fotó pedig itten található: [kép]
Előre is köszönöm Mindenki fáradozását.Hogy szakmai téma is legyen. A jobb oldali féklámpám vacakol, valszeg letestel egy vezeték, mert ha felkapcsolom a helyzetjelzőt/tompitottat, akkor nem működik a jobb oldali féklámpám. Ha jól sejtem egy zöld/fekete (legalábbis nálam) vezeték felelős ezért. Na az első ülésig sikerült visszakövetnem a kábelköteget, ott nem találtam hibát.
A kérdés az lenne, hogy onnantól (a B oszlop aljától a küszöbnél) hol fut tovább ez a kábelköteg, mennyire kell szétbontani miatta mindent?[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz oliwire #29318 üzenetére
Óóóó... az utóbbi pár napban nem volt időm olvasgatni, jól le is maradtam erről az "akcióról". Van még lehetőség valahogy csatlakozni? Vagy ez egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt?
-
lizakattila
senior tag
Nem, nem az enyém.
+Mindenki: ez nem volt gányolva, gyári állapotú minden az ülés alatt, megnéztem. Még óracsoport hibája sem volt. Egyedül elől kellett szilenteket cserélhetnem, valamint egy kuplung csere volt az össz javítási igénye a kötelező szervizeken kívül, 3 éve, mióta nálam van.
De közben hívott a szerelő, valóban a szivattyú halálozott el. Ha minden jól megy holnapra kész (intéz ő hozzá minden alkatrészt).
Nem gányol, azzal kezdte, hogy ehhez le kell venni a tankot."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
válasz molnarpeter #26697 üzenetére
Köszi az infót! Már szerelönél van, holnap okosabb leszek. Nézegettem, ha valóban benzin szivattyú, szerencsére nem annyira őrölt nagy összeg, csak kb ugyanannyi a munkadíj is kb hozzá (ennél tanklevétellel lehet csak cserélni).
-
lizakattila
senior tag
válasz 7Sony7 #26691 üzenetére
& darvinya: valószínűleg az üzemanyag szivattyú halálozott el. De holnap kiderül biztosra. Két napja állt meg párom alatt először. Nem akart beindulni, ment 1-2 mp-et és leesett rögtön indítás után az alapjárat. Aztán oda mentem és nekem ment. Tegnap velem játszotta el és már be sem indult. Gyújtás ráadása után sem hallatszott már a jellegzetes hang, amikor feltölti a rendszert, innen a tipp, hogy az.
-
lizakattila
senior tag
válasz radi8tor #24370 üzenetére
Nem olcsó mulatság. Nekem is most volt kuplung felújítás (tárcsa, kinyomószerkezet, féltengely szimeringek, kinyomócsapágy), plusz fékbetétek, olajcsere, pollenszűrő csere. Nekem is 190-be állt meg a "móka". Nekem LUK szett ment bele, elvileg az a gyárija is. Ez legalább biztosan új, mert olyan vajpuha volt a kuplung, hogy első indulásnál úgy lefulladtam, mint a szél (20 éves jogsival).
-
lizakattila
senior tag
Ez már jobban hangzik. Én is úgy számolgatok, hogy 50-60k az alkatrész+munkadíj. Meg akkor már úgyis aktuális az olaj+szűrők cseréje, az is megcsináltatom.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
(Amúgy egy 2007-es, 1.6 benzines, 100 lovas gépről van szó.)
Hívtam a szerelőm, jövő héten sajna nem dolgozik elvileg, de megpróbál segíteni."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
válasz darvinya #23655 üzenetére
Ezeket nézegettem én is, bár a szerelőm be szokott szerezni minden kedvezményes áron (nem tesz rá pluszban).
Inkább az a kérdés, hogy kb. hány munkaórát szoktak felszámolni egy cserére? Mert ahogy nézem az alkatrészek meglehetnek 60 körül+a munkadíj."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
MK2-ben cseréltetett mostanában valaki kinyomó csapágyat? Valószínüleg elfost@ magát, mert folyik alul és a fékfolyadék szint is fogy. Gondolom érdemes akkor már kuplungszerkezetet is cserélni vele együtt (tárcsa+kinyomó szerkezet)?
Mire lehet árban számítani (Debrecen, de viszonyítási alapnak más is jó)."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
Én pont a múlt héten jártam hasonlóan, az egész csomagtartó kárpit csupa víz volt.
Nekem (igaz Focus MK2) a hátsó lámpák felfogató csavarja (pontosabban ami a kasztniban van műanyag "pöcök) mellett folyt be a víz. Szépen végigfutott oldalt/belül a kasztnin és lefolyt a csomagtér aljába.
Két pötty tömítőanyag a felfogatás köré megoldotta a problémát. Inkább a műanyag burkolatokat le/fel szerelni, a kárpitot kiszárítani, szagtalanítani volt időigényes."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
válasz Pikkolo^^ #17838 üzenetére
Kicsit "megnyugodtam", mert nekem is az volt az első észrevételem, hogy nagyon kell taposni, hogy fogjon. Meg is nézettem, mikor szervízben voltam, mondom biztos cserés lesz a fékbetét, de mondta a szerelőm, hogy abszolút nem kopott.
Kb egy negyed lenyomásig nagyon finoman fog, onnan elkezd "harapni", de akkor is sokkal erősebben kell nyomni, mint amihez szoktam."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
Szia!
Nekem is 1,6 van (igaz nem kombi, hanem 5 ajtós).
Szerintem teljesen rendben van a fogyasztásod. Országúton/pályán nálam is 7-7,5 között fogyaszt (egyszer nekem is sikerült egy 6,3-as átlagot kihozni pár száz km-en, de az egyedi eset volt ).
Azonban én főként városban használom, ott én a 9l-nek már néha örülni tudok. Bár nem nagyon szoktam figyelni rá, a szabályok adta keretek között szeretem dinamikusan hajtani."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
válasz radi8tor #15165 üzenetére
2-es Focus, ebbe befér. Inkább még kitölteni kell majd a nyílást.
(#15164) bajnokpityu: nem vagyok egy nagyon "wide fülű", ha tudja hozni kb. azt a szintet, mint a 6000CD, az nekem már bőven jó. Inkább a gyerekek miatt kell, hogy folyton szóljon valami, ill. akkor már nem jönne rosszul, ha tudna kihangosítóként is funkcionálni. GPS, navi nem érint, arra ott a telefonom.
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésem, ilyen vagy ehhez hasonló (7018B, 7021B...) fejegységet használ valaki az autójában?
Véleményekre lennék kíváncsi, hogy az árához képest mennyire jó/nem jó; hangminőség, rádió, az érintője, bluetooth kapcsolat, stb... Köszönöm!Illetve a beszerelése mennyire macerás? Kell plusz keret, stb. hozzá? Gyári 6000CD van a Focusban, ami kezdi a végét járni, ezért gondolkodtam, hogy egy ehhez hasonlóra cserélném (tudom, vannak kozel 100k-s gyári megoldások, de azt nem engedi meg most a budget )
-
lizakattila
senior tag
Jelenleg nincs hátul semmi, ezért kérdezem.
Úgy akartam, hogy megveszem előre, és akkor bontom le a burkolatot, ha megvannak.
Csak nem tudom pontosan mekkora méretet kell vennem, mert találtam már infót 16 és 16,5 centi átmérőjűről is."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani pontosan, hogy MK2-es focus (2007) hátsó ajtóban hány cm átmérőjű hangszórók valók?
Találtam erről eltérő információkat is a neten, ezért inkább biztosra mennék. Talán az még jobb lenne, ha a rögzítési pontok távolságát tudná valaki.
Előre is köszi a segítséget!"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
MK2-2.5 Focus vásárlás előtt állok. Eredetileg 1.6-os benzinest terveztem venni, de jó pár megnézett autó után nem nagyon találok olyat, ami elfogadható lenne (pedig nincsenek nagy elvárásaim, tisztában vagyok, hogy mennyiért mi kapható; helyben keresgélnek egyelőre-Hajdú megye-, mert nem nagyon van időm, lehetőségem messzebb menni túl gyakran emiatt).
Véleményeteket, segítségeteket kérném, hogy szerintetek mennyire lehet alternatíva, a 90le-, 1.6 TDCi? Ez ha jól tudom, még nem dpf, részecskeszűrős változat.
Kb. 70/30% arányban lenne használva város,rövidtáv(gyerek suliba, meló, gyerek edzésre, bevásárolni...)/országút,pálya, hosszabb utak (szülők-tesók 30-120kmre laknak) arányban."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
MK2 Focusban, amelyikben van ESP, abban mindegyikben van ki-be kapcsoló gomb hozzá, vagy van olyan is ami "csak" menüből kapcsolható?
Elég sok hírdetésben írják, hogy espvel szerelt, de nem látom a gombot?"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Egy kis helpre lenne szükségem.
Lehet hogy lehetőségem lesz venni egy Focus 1.0 EcoBoost kombit, a 125 lovas változatot.
Valamivel több, mint 100ekm van benne, 4. éves lesz (végig márkaszervízben volt karbantartva).
Ha minden összejön (főleg az anyagi oldala is) kell valamitől félnem ezzel a típussal kapcsolatban?
Lenne 1.6 diesel is, de mivel én főleg városban járkálok (munkába, gyerekeket suliba minden nap), néha egy-egy hosszabb vidéki út főúton, évi párszor pályán, így inkább a benzinesre kacsingatok.
Reális piaci ára mennyi lehet (használtautót én is néztem, elég nagy a szórás), hogy viszonyítani tudjak, mennyire lenne jó vétel?[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
válasz radi8tor #7961 üzenetére
Szét szerettem volna nézni csak gyorsban interneten, hogy valami irányárat lássak, de akkor lehet az lesz, hogy bemegyek a legközelebbibe, és legalább tudni fogom milyen kell.
Per pill most nem tudom elérni a kezelési útmutatóját (kerestem online is, de nem találtam).Csak reggel 7-fél8-tól szétdobálom a gyerekeket(1 suliba, 1 oviba és még otthon is marad 1) aztán fé5-5ig meló, utána még edzés a lurkóknak, megy miegymás. Nem olyan egyszerű még egy autósboltba sem eljutnom mostanság. Mostanában ha tehetném még kenyeret is házhoz hozatnék.
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy egy 2006-os Ford Fiesta (1.3 benzin) gyári akkumulátornak mik a gyári paraméterei?
Anyumék autójában kezdi feladni a harcot és nézni kellene valamit helyette.
Én ezt találtam, de látatlanban nem mernék megesküdni rá:
Esetleg ha valakinek van tapasztalata, ajánlhat is helyette más megbízható típust.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest