- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
ricsip #57564 üzenetére
Miért, végig kell olvasni amikor már a cím alapján kb. egyértelmű hogy más a tera és a terra, már ez elején le vannak írva a definíciók?
Ha már SSD topik, akkor egyébként ott nem feltétlen SI szerint van az 1 TB, a NAND-ok tárolókapacitása IEC szerint van ha jól tudom, azért is lehet olyan, hogy a névlegesen 1 TB-os SSD 931 helyett 953 GB illetve GiB.
-
Emunem
őstag
válasz
ricsip #57432 üzenetére
Végül sikerült... eltávolítottam a maradékot is a tárolóhelyek-röl is, újraindítás után benne volt a lemezkezelőben. Utána ezt követve megvolt a nagy dolog. Sztem valamit be bug-olt a rendszer, aztán nem adta ki a dolog (nem láttam lemezkezelöben, Bios-ban se mindenhol) most restart után ment, ahogy mennie kellett volna, köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
-
válasz
ricsip #56477 üzenetére
Ment a gép, ezt írtam, de most nem állítom le, tesztel majd.
ubyegon2: Te nagyon félreértetted. Elhiszem, nem vontam kétségbe.
Azt írtam amit olvastam: [link] Igazad van, mert nem néztem rendesebben.
Nem akarok vele kínlódni = nem szeretném visszaküldeni, ha nem muszáj.Szerk: Konkrétan szinte mindenhol TLC-t írnak a boltok. Ha tudom, hogy nem az, nem is veszem meg.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
ricsip #56450 üzenetére
Nem még. Kellene 1-2 napot rászánnom, előbb átnézni az adatokat és menteni.
Egy kis családi hétvége, ideje volt már, hogy az asszony meg a gyerekek kirángassanak itthonról. A másik meg, hogy dec 29-30 óta nem érem el a prohardver oldalait. Semmin sem változtattam itthon. PH admint is megkerestem, nincs ip tiltásom. Amint mobilnetre megyek vagy vpn máris elérem. De wifin/lan-on egy telóm, gépem, semmi nem hozza be. Próbáltam sok böngészőt. Router, tűzfal átnézve. Most írtam a netszolgáltatómnak. Szóval körülményes ide járnom, kommentelnem. Elment egy kicsit az egésztől a kedvem. De jövőhéten nekiesek. -
válasz
ricsip #56434 üzenetére
Erre nem tudok mit reagálni, mert abszolute semmi köze a témához
Biztosan igazad lehet, csak idióta laikusok gondolják, hogy egy nyílt forráskódú rendszerre írt terminalos monitorozó programot célszerűbb egy nyílt OS-en futtatni live-ból. No de mindenki azzal szívatja magát, amivel szereti.
-
válasz
ricsip #56424 üzenetére
smartctl-t nyilván nem futó Win alatt célszerű használni, hanem Linuxon, ott is egy live iso-t futtatva pendrive-ról.
Nyílt forráskódú megoldások nem Windowsra lettek kitalálva elsősorban.
Amúgy 3 év alatt 22TB írás ráment a kolléga SSD-jére és olyan retteneteset most se látni a smart-ban, CRC hibák oka nem csak az SSD lehet. Kéne annak egy teljes törlés és egy teljes tiszta smart ellenőrzés.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
ricsip #56424 üzenetére
Rendben, köszönöm, nekiesek.
Én is azt hittem, hogy megszakadt, de hagytam a gépet úgy ahogy van. Semmi más nem fut és most bő 1 órával később tolt egy 40%-os sort is a logba. Lásd az előző kommentemben a képet (szerintem pont szerkesztetted a mostanit). Szóval várok még egy órát, addig had menjen.
-
-
Zsola1111
újonc
-
-
-
-
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
ricsip #56076 üzenetére
Hát, lehetséges. Azt én is gonoltam, hogy nem tapasztalati érték. Bár az is lehet, hogy a francia forradalom után beüzemelt ssd-k, mostanra purcantak ki.
Viccet félretéve nem csodálkozom rajta, hisz a TBW is csak egy trükkös marketing adat, számjáték, amit alapvetően nem is a hardver minősége, hanem a garanciaidő határoz meg. -
válasz
ricsip #55907 üzenetére
Biztos valami ilyesmi van a hátterében, de igazad lehet, a F/C keveredés van itt is...nálam eleve kevesebb sor van felül, simán lehet fordítási anomália, mivel ez a Disks program is átvett program a Linux Mint-nél, amit kolléga használ. NVMe-nél legalább nem akarja kiírni a hőfokokat...
De ezeknél a régebbi Sata modelleknél tényleg felesleges hőfokot nézni, anno az Intel 520-nak nem is volt hődiódája, pedig első SSD-m volt, nagyon meg akartam nézni, mennyire melegszik.
-
törölt tag
válasz
ricsip #55869 üzenetére
Itt nem a cégnél történő munkáról van szó, hogy ott mit kell csinálni. Nem is lehet céges tulajdonhoz nyúlkálni..
Hanem a való életről. Egyszerűen semmi affinitása nincs egy rétegnek ahhoz, hogy jobban megértse ezt az egészet vagy hogy jobban elmerüljön benne. Kényszerből csinálja az egészet, mert jól fizet..
Nekem még nem volt olyan BME VIK-t vagy ELTE IK-t végzett kollégám, akivel ne tudtam volna órákat beszélni valami munkától független, it-s témáról. Egyik ledeket programozott, a másik a gyereknék rpiból konzolt varázsolt, a harmadik okos otthont épített etc.Szerintem hosszabb távon bele lehet abba dögleni, hogy nem szereted azt, amit csinálsz, teljesen mindegy, mennyit fizet..
A főállásban kazánszerelő se állandóan a kazánját bütyköli otthon. A márkaszervízes autószerelő alkalmazott se állandóan a kocsiját babrálja otthon. A nőgyógyászt már nem is említem.
Én sem püfölöm egész nap a gépet, de bármilyen it-s vagy elektronikai témáról órákon át tudok beszélni másokkal, főleg, ha új információval szolgálnak..
-
Bikkrom
senior tag
válasz
ricsip #55865 üzenetére
Az FW-t. Csak elvittem egy szomszédhoz. Ha már ingyen rakosgatom össze mindenki gépét. Mert ha programozó vagy akkor te értesz a telókhoz, gépekhez, tv-hez, külföldi rendeléshez, kamera rendszerhez, meg mindenhez is nem? Szóval minden ilyennel betalálnak, akkor már viszonozni is ideje volt.
Amúgy mennyire cseszhetett ki az FW a vinyóval? 179 nap működési idő körüli SSD-n a (mostmár) 9 badsector, 95% kondíció normális vagy nagyon gáz?
Szerk: De legalább a 75% teljesítmény visszaugrott 100-ra. FW update után 75/96-ból -> 100/95 lett.
-
Bikkrom
senior tag
válasz
ricsip #55861 üzenetére
Köszönöm szépen! Megoldódott.
Lett is hirtelen még pár bad sector. De legalább megint megy a rendszer.
Hogy egy fw ennyire nullára leakasztja a rendszert meg kinyírja a hardvert. Túl erős volt a tervezett avulás algoritmus a v1-ben, vissza kellett fogni egy frissebb fw-vel...
-
-
Bikkrom
senior tag
válasz
ricsip #55856 üzenetére
Plusz egy kérdés. Fél óra alatt jött le a program meg az FW. Nem települ már fel. Totál halott a win. Csak teker minden intézős dolog, meg minden más is. Van más módja az FW frissítésnek? Szerencsére más gép sincs itthon, sem a közelben, hogy szétszedjem a laptopot és áttegyem. Abba a vinyót.
-
-
válasz
ricsip #55789 üzenetére
Mennyit ér? 30eft kb, ha az Aprón található OEM SSD-khez viszonyítom. A gyártói garancia az 5 év, de a bolti garancia tök mindegy mennyi. Ha gond van, nekik adod le, ők elszuttyognak vele és vagy visszaadják vagy továbbküldik szakszervizbe/gyártóhoz.
Ja és a nagyon gagyi webshopok tovább se küldik, mivel szürkeimportot a Samsung nem garizik. Se nekik se neked!
-
-
válasz
ricsip #55686 üzenetére
Nem is gondoltam arra, hogy a HDS utasítgat bármire is, TRIM meg a garbage collector együttműködése meg nem annyira egyszerű kérdés, nem is akarnék belemenni, főleg mivel kiderült az írogatás oka.
Amúgy hiába az OS vezérli a TRIM-et, a GC-t meg az SSD controller, mégis egész jól kiegészítik egymást. Quasi nem egymástól függetlenül dolgoznak.
-
válasz
ricsip #55683 üzenetére
HDS nem irogat valóban, főleg nem a minimál funkciós Linuxos verzió, másik smartchecker járt a fejemben, amit be lehet állítani, hogy még emailt is küldjön az eredményről, de ez sem ír, inkább arra gondoltam, hogy a garbage collectort futkároztatja gyakorta. Más nem nagyon jutott eszembe, de már szerencsére kiderült, mi a bűnös.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
ricsip #55629 üzenetére
Mivel több órát írt a tesztre, így 250GB írás után leállítottam. Így majd valós életben tesztelem, teleírom filmekkel és játékokkal, és majd akkor kiderül.
Graphics Igen, én is így gondolom. Azóta már 15 000 ft a temu-n ismét, ez a 9600 ft csak egy szerencsés akciós pillanat volt. Közben rendeltem egy https://www.kodakflash.com/en/ssd/external/kodak-portable-ssd-x200 na ettől jobban tartok. Ezt tényleg letesztelem majd. Ebben nagyobb a rizikó. 8 300 ft volt, de azóta már ez is 20 000 ft. -
-
-
pluto1969
aktív tag
válasz
ricsip #55595 üzenetére
A program nem csak pendrive-ra jó?, mert ssd-vel nem indul el. A gyors írástesztet mivel gondolod, mert a HDS tudná, de nem regisztrált, így nem működik az sem. Pedig már én is kíváncsi lettem. Valakinek ötlete esetleg, mivel lehet ssd valós kapacitását megnézni, lehetőleg ingyenes programmal. Kínából rendelt ssd-nél lehet nem ártana, mert lehet hogy csak egy 128 gb az a 512 gb-t.
-
válasz
ricsip #55563 üzenetére
Nincs vele amúgy semmi baj.
A vezérlő oké, a Nand dolgozik. Amennyibe került bőven megerte
Ezzel a vezérlővel sosem döglött meg SSD nálam még. Nem véletlen gyártják ilyen nagy mennyiségben.
Az olcsóbb SSDk nagyon nagy százalékban ilyesmire épülnek, szerintem ez még mindig jobb mint a Yeestor-os cuccok, de abból sem jött meg vissza hibás. Igaz ott kisebb a merítés.
-
-
-
-
válasz
ricsip #55211 üzenetére
Kingston NV1 lista
EDFK0N0x: Phison E13T + TOSHIBA BiCS4 96L 256Gb TLC (500GB) 512Gb TLC (1TB)
EDFK5N0x: Phison E13T + Intel N18A 64L 1Tb QLC (1TB/2TB)
EDFK7N0x: Phison E13T + Micron N28A 96L 1Tb QLC (1TB/2TB)
EDFK9NOx/0x: Phison E13T + Micron B47R 176L 512Gb TLC (250GB/500GB/1TB)
EDFKCN0x: Phison E13T + Intel N38A 144L 1Tb QLC (1TB)
EDFKGN0x: Phison E13T + KIOXIA BiCS5 112L 512Gb TLC 2P (500GB/1TB) 1Tb TLC 2P (2TB)
EDFKKN0x: Phison E13T + SanDisk BiCS5 112L 512Gb TLC 2P (500GB/1TB) 1Tb TLC 2P (2TB)S844210x: SMI SM2263XT + Intel N18A 64L 1Tb QLC (1TB/2TB)
S854210x: SMI SM2263XT + Micron B27A 96L 512Gb TLC (500GB)
S8B4010x: SMI SM2263XT + Micron N28A 96L 1Tb QLC (1TB/2TB)
S8H4010x: SMI SM2263XT + Micron B47R 176L 512Gb TLC (250GB/500GB/1TB)
S8I4010x: SMI SM2263XT + KIOXIA BiCS5 112L 512Gb TLC 2P (250GB/500GB/1TB) 1Tb TLC 2P (2TB)
S8J4110x: SMI SM2263XT + SanDisk BiCS5 112L 512Gb TLC 2P (250GB/500GB/1TB) 1Tb TLC 2P (2TB)Szerintem más gyártó is csinál ilyesmiket, csak össze kell gyűjteni.
-
válasz
ricsip #55203 üzenetére
A termék működik?
Ezt könnyen ki lehet deríteni, egy körüzenet, ha annyira érdekes lenne a történet, most megtehetem én is, ezen ne múljon...
Senki nem azt mondta, hogy ugorjon bárki bele, de miről megy a vita amúgy?
Én ezt a szálat is folytatnám, mert akkor megkérdeztem, hogy mi a gondolatod ezzel kapcsolatosan, de nem derült ki.
Vagy akkor írd meg privátban, hogy kitől vették ősz körül.
30-ért igen, volt 1,92-es fent, én is láttam, talán vettem is Micron-ból, de volt Samsung is másnál. De mi a gondolatod az őszi pakk kapcsán? Mi volt velük a gond??( és válasszuk is le a 7,68TB-os történetről, mert nincs köztük kapcsolat szerintem)
Mert így érdemi infó nem derül ki sajnos :/
-
válasz
ricsip #55201 üzenetére
Egyszerű, vettek tőle 18-an, megkérdezheted őket, hogy valós-e a cucc
A válasz igen amúgy. Ez amúgy sem hit kérdése. Működik cucc, valós mérete van.
Olyan ez, mint hogy én is vettem 1TB-os SSD-t 8 ezer forintért... Hitetlenkedhetek, de lassan eléri az egy évet és működik, teleírtam már nem tudom én hányszor...Oké, itthon kevésbé ismert EAGET, de nincs semmi baja, szétborítottam.
Az, hogy a Samsung milyen forrásból honnan került oda, ezt meg már nem fogjuk sosem megtudni.
Akik megvették használják feltehetőleg azóta is.
Az itt felmerült 1,92TB-os pedig nem ettől az eladótól került megvásárlásra, így az elmélet ezen a ponton meg nem is lényeges.
Simán megdöglött, a két eset és eladó között nincs szerintem összefüggés.
-
5leteseN
senior tag
válasz
ricsip #55186 üzenetére
Már
nyelvem hegyéna billentyűzeten volt a kezem a válasszal, mire beelőztél az aduásszal(amit asszem' pont te írtál nekem is)!
Mikor nekem volt hasonló esetben a hálátlan igazmondó-szerepem a szomszéd best-buy-os "vásárlásakor", akkor azért elhintettük közös erővel az eladó "jóhírét" az eBay-en: ki is rakták a szűrét napok alatt. Ami jár, az jár!
Pár ilyen "kör" szerintem itt is járna akár az eladónak!
-
-
-
válasz
ricsip #54936 üzenetére
Mert 2 fajta vezérlő van, az egyik nem tömöríti az adatokat, a másik meg igen. Előbbinél mindegy, hogy random adatokkal mérsz vagy sem, de utóbbinál már nem, mert azok el fognak maradni a gyártó által megadott adatoktól (mert általában a gyártók is a nem random adatok mérési eredményeit adják meg a legnagyobb sebességnél)
Azt, hogy a KC3000-n lévő Phison vezérlő tömörít avagy sem, nem néztem utána, de ha úgy mérsz, ahogy a korábbi képen van, akkor mindegy.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
ricsip #54842 üzenetére
Csak bele kell tekerni, és kiderül hogy nagyon nem urban legend az.
-
Lokii
aktív tag
válasz
ricsip #54708 üzenetére
Efekannn haveromnak 128 GBja van már fél, másfél éve szóval, neki ez nem gond de román haverom mondta hogy teljesen feleslegesn annyi neki és hát kiderült mégse
, nekem csak 2x16 GB 2021 elejétol de az akkoriban sok volt , előtte 1x8 GB volt és ugye Ryzen+ nem bírja single channelt
Gondolom direct storage akkor lesz érdekes megint ha megint nőnek a játék méretek és a 128,256 GB kevés lesz de akkor.mar kellenének a köztes 1,5 TB , 3 TB és 5 TB méretű SSDk is amik HDDknel is jelen voltak
-
válasz
ricsip #54676 üzenetére
Így van. A 160GB IDE Maxtor az egyik retró gépemben 9%- os volt kb 10éve, lusta voltam kiszerelni, ma is 9%- ot mutat a HDS, semmi gond nincs vele, megy mint a golyó.
Ellenpont - volt annó egy 100%- os 200GB SATA Samu, ami hirtelen megpusztult, mindössze 1 olyan progit vitt magával, ami éppen nem volt lementve máshova, és azóta sem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- 3D nyomtatás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fűnyíró topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P1 1TB 2280 M.2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest