- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
#53513741 #55868 üzenetére
irónia volt a részéről egyértelműen. az emberek hiszik azt, hogy aki az informatika bármely területével foglalkozik, az mindent meg tud ott csinálni, meg ami azzal távoli értelemben kapcsolatos.
pl kedvenceim: nyomtatószerelés, tévécsatornák beprogramozása, telefonközpont programozása, riasztó bekábelezése, mindenféle hardvervásárlásban segítségkérés mert hogy te úgyis naprakész vagy (nem csak pc hardver, hanem tévé, teló, tablet, hangszóró)
a szimplán csak programozó informatikus meg egy külön állatfaj. ezek egy részének a legfontosabb skillje a ctrlc-ctrlv a stackoverflowról, szóval nemcsak semmi máshoz, de igazából a programozáshoz sem ért. -
ricsip
addikt
válasz
#53513741 #55868 üzenetére
Vagy csak a programozó nem általános értelemben vett informatikus. Főleg ha a munkáján kívül van élete is amúgy.
Az átlag programozós munkahelyen (főleg ha az egy nagy otromba buta multi), ott leosztott lapok vannak. Neked nem kell értened mindenhez, a neked kiosztott munkát csináld meg, ezért kapod a fizetésedet.
Az h. a topkategóriás programozó meg a szkrum mászter nekiálljon a céges laptopban ram-ot upgradelni v. ssd-t cserélni munkaidőben, az nem az ő feladata. Arra ott van a dedikált "informatikus".
Extrém elbaszott munkahelyeken eleve bele se nyúlhatsz, szét sem szedheted saját szakálladra a céges gépdet, mert akkor pl ugrik a gyártói garancia.
Innentől fogva viszont a franc fog a nem-is-az-enyém informatikai eszköz bütykölésével foglalkozni.
Aminek az eredménye, h. informatikus kalap alá vont emberek tényleg nem tudnak a laptopjukban egy ram-ot v. ssd-t kicserélni. Ha otthon nincs sajàt másik gépük, amit munkaidő után saját hobbiból bütykölgetnek, ha már ez a szakmájuk elvileg ugyebár?A főállásban kazánszerelő se állandóan a kazánját bütyköli otthon. A márkaszervízes autószerelő alkalmazott se állandóan a kocsiját babrálja otthon. A nőgyógyászt már nem is említem.
-
azbest
félisten
válasz
#53513741 #55703 üzenetére
aha, olyat is láttam csak most a 3-10 kacat rendelős változatban dobta fel amit nem tudok linkelni.
Sima bordásat én is használok [link]
meg jetiből is látok csavarosat is. Rövid ssd-re vettem múltkor hasonlót [link] .
Láttam, hogy itthoni webshopban is árulják ezeket, csak sokszoros áron. Ja egy tartalék gumi szokott lenni a készletben.Minipcéket [kép] töltöttem meg most ssd-kkel patriot, nv2 volt, utóbbit cseréltem át a sebessége miatt most kc3000-re, arra a felpattintósat [link] tettem, mert két oldalas vastag ssd. Alzában most volt némi akciózás.
-
azbest
félisten
válasz
#53513741 #55699 üzenetére
Fogalmam sincs. Amelyik borda mellé feketét kaptam, az gyengébbnek tűnik. A pirosak jobban tartották a méretüket. Érdemes legalább 2-őt használni, mert elszakadhat és leeshet a borda.
De létezik összepattintós borda is, amit nem gumi tart [link] meg csavarozós változatból is többféle [link] , az ssd hátoldalát is érintik, figyelni kell hogy legyen pad alátéve vagy ne legyen alkatrész az útban.
#55700 Landon
nekem laptopban van, alul felül jó minőségű hővezető paddal kipárnázva, így nem fő meg. A 60 fok terhelés alatt még bőven jó. Azt hiszem 85 foknál kezd lassítani vagy életéért küdzeni.Gen5-ből a gyorsabb még jobban melegszik. A mostani gen4 lapban pedig nem lesz gyorsabb. Ha meg gyengébb képességű gen5-öt veszel, az lehet lassabb lesz, mint a gen4-esből egy jobb.
-
azbest
félisten
válasz
#53513741 #55696 üzenetére
én ilyet rendeltem, de még útion van és lehet teljesen kapufa lesz
Kép alapján ez is olyasminek tűnik méretre [link] pirosban, fehérben és feketében is. (mondjuk choice szállítási módút preferálnék, hogy ne lassú postával vesszen el)
Lehet ez is olyan [link] , amit borda mellé kaptam az is 15mm átmérőjű karika.#55695 Landon
És a verziószám is új? Mert azt hiszem ha vmd vagy raid módban van az ssd kezelés, akkor lehet, nem tudja frissíteni. Ugyanaz a verzó, mint nekem?A samsungot úgy emlékszem nem fém matrica van, szerintem sem kell levenni róluk, mert 5-10W max a hőtermelés, az még egy műanyagfólián át is elvezetődik.
Én csak azért hisztizek, hogy miért ilyen idióták a gyártók, hogy pont a drága ssd-kre áramot vezető hülyeséget ragasztanak, amit ha erősebben rányomok, akkor rövidrezár alkatrészeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külföldi SIM-ek itthon
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest