- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
[CS]Blade2
addikt
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN #55717 üzenetére
Ha van 10gigabites portja és a keret tud olyat, akkor azért 1GB /s megy. Én hővezető gap padot tettem a külső keretbe, ez ilyen összecsúsztatható, szóval felül rajtahagytam a fóliát, hogy ne ragadjon össze, de már így is rengeteget segít a hőelvezetésben a fémházra. Aztért kompaktabb egy ilyen keret, mint a 2.5" sata, a sima sata m.2 nem annyira elterjedt, nem olcsóbb általában.
-
válasz
5leteseN #55717 üzenetére
NVMe-SSD most téli szobában(22 fok) is könnyen ugrott 60 fok környékére...
SATA-SSD-im hibátlanul műxenek az üzemóráiktól függetlenül(mind a három), 45 fok fölé sose mentek...
Vártam azért, hogy ezek után még beírod, hogy a floppy lemezeid hány celsiuson üzemelnek!
Ha már NVMe és Sata hőtermelését összehasonlítod!?
-
-
válasz
5leteseN #55290 üzenetére
Itthon egy helyen kapható, ott nem tudni újak-e, de javarészt gépbővítéskor kerülnek ki, 4700 Ft-ért láttam.
Kb a kinti ár akkor jobban megéri.
Majd számolj be, mit is tud a végén, a DRAM hiánya foghatja meg esetleg kicsit jobban.
2100/1200 a szekvenciális értéke.(AM620, ha valaki keresné még)
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #55289 üzenetére
Gugli barátom (aki "szent", ezért maga fele hajlik a fizetett keze) a sok előre sorolt ( fizetett, és elég időigényesen kidobálgatható
) dezinformáció után, a végén csak hozzám vágta a lényeget is: AM620 termék-oldala.
Ez csak azért érdekes számomra, mert itt van az adat, hogy ay AM620-as kb 2.100MBps-t tud.
Az a tervem ugyanis, hogy mivel 12-15 Euro körül van a bontott-"nem használt" belőlük, ez alapnak jó lesz egy PCIe-es "befurkalt" kártyába, 4 darabnak, ami RAID-0-ban majd az 1TB méretben "elméletileg" tudja a kb 9.000- MBps-ot.Most(vagy pontosabban:egy hét szállítás után) jön majd a "gyakorlat".
-
-
-
válasz
5leteseN #55282 üzenetére
Syiastok$ -
Írd le normálisan, hogy Sziasztok, nem fogunk megharagudni érte.Nincs ilyen cég, hogy United az SSD piacon.
Fussunk neki újra.
Nem amúgy, isten ments, hogy tovább húzzam.
Union Memory AM620 , belépő szintű Gen3 SSD, OEM cucc.
Fapad alap.Lenovokban találkozni velük leginkább, de máshol is feltűnhet.
Állítólag Ramaxel és Lenovo közös vállalata.
-
válasz
5leteseN #55189 üzenetére
A megelőzés híve vagyok.
Edukáció. Keresés.
Amíg szar van, sajnos lesz veréb is rá. Erre is igaz.
Pedig hangoztatjuk, hogy nincs évszázad vétele...Mégis reménykednek sokan. Vissza lehet jelezni, keress rá hány ilyen hirdetés van.
Másnap csinál másik Store -t...
És mindig lesz valaki, aki ráugrik... Reméljük kevesebben, egyre kevesebben.De azért kíváncsi vagyok, mi van a dobozban
.
-
-
Fernet
senior tag
válasz
5leteseN #55116 üzenetére
Asszem kihagyom most ezt a Samu 990Pro-t (pedig nagyon fellelkesedtem), hiába van jó árban, most vettem egy teljes konfigot ami eléggé túlment az előre tervezett összegen, ha még ezt is rádobom az már túlzás lenne.
Jó ez a WD, az előző SATA-s Crucial MX500-hoz képest ez is hasít
-
Fernet
senior tag
válasz
5leteseN #55109 üzenetére
Köszi!
Csak Win11 fut rajta meg pár játék. Nem szívesen cserélném ilyen röviddel a vásárlás után (jó mondjuk gépben maradna, mert tárhelyből sosem elég), szóval örülök ennek a válasznak. Csak mikor megláttam az akciót hirtelen elkezdett járni az agyam.
Majd azért lemérem mit tud a WD.
#55110Sanyi.mTs
Igen, sajnos elkövettem azt a hibát, hogy egy helyen vettem az alkatrészeket és elsősorban az árat néztem, a garanciaidőket nem annyira. Egyedül a VGA-t vettem Alzán. -
válasz
5leteseN #55092 üzenetére
Mer' vicc az egész, mióta megvetted szerencsétlen Lexar SSD-t folyton vagy a hőmérsékletét méregeted mindenféle eszközbe dugdosva, hol a sebességét, most meg a kondícióját!
Használd már végre szerencsétlen eszközt, mielőtt kinyírod végleg ezekkel a tesztelésekkel!
Vagy rakd vissza a Linuxodat, ott aztán terminalban tesztelhetsz naphosszat, csak győzd megérteni a kiírt eredményeket.
-
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #55088 üzenetére
Na és az innen a letölthető Lexar SSD Dash mit mutat?
Mert ugye arról volt szó, hogy elsődlegesen a gyártó saját diagnosztikai szoftverével kellene nézni az SSD kondícióját.
+ Ugye a S.M.A.R.T.-ban az ilyen-olyan "SSD Life Left" attribútum értéke is árulkodó szokott lenni, az is mutatja, hogy mennyi a kondíció.Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
Egyébként meg ez SSD, ahol normál esetben nem probléma a 90%-os kondíció sem, amiatt a HDD-knél kell aggódni nem az SSD-knél, ami a linkelt cikkben is le van írva.
Ez a "fél éves csak" nem jelent a kondíciót illetően kb. semmit, mert itt az a lényeg, hogy mennyi az összesen írt adatmennyiség, az milyen arányban van a termék hivatalos weboldalán a 256 GB-os modellnél megadott "TBW: 125 TB" értékkel. -
válasz
5leteseN #55084 üzenetére
Semmi konkrét infót nem adtál meg...
Nem derül ki a programok verziója sem... Így ja, bármi lehet...
(szintén külsőként, de a W ez esetben nem erről fut és nem ugyanaz a példány CDI fut, hanem az aktuális W-alatti)?
Ez mit akar jelenteni amúgy?
Célszerű lenne azonos programverziókkal nézni az SSD-t..
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #55084 üzenetére
Összehasonlítani ilyenkor a kondíciót nyilván úgy érdemes, ha egyezik a programverzió, ellenkező esetben viszont nem sok értelme van...
Nem derült ki, hogy pontosan milyen SSD-ről van szó, de elsődlegesen az SSD gyártójának saját diagnosztikai szoftvere, az által mutatott kondíció a mérvadó. -
válasz
5leteseN #54398 üzenetére
Kedves 5leteseN!
Kérlek ezt fejezd be. Térjünk vissza a normális kerékvágásba. Elmondtuk/leírtuk a tapasztalatainkat, nyilván lehet más véleményünk, csak ennek a szálnak nincs értelme már, ha te semmit nem fogadsz el, és nem hiszel nekünk. Van itt némi tapasztalata a kollégáknak akik válaszoltak neked. Ettől többet nem tudunk tenni. engedd el ezt a témát, és lapozzunk.
Köszönöm szépen -
Raymond
titán
válasz
5leteseN #54389 üzenetére
Lehet itt meg regenyeket irni errol, a helyzet az ami par napja mar le lett irva. Rajta a papir es teljesen mindegy hogy rajta van vagy nincs a hutes szempontjabol a gyakorlatban. Az hogy uresjaratban 40 vagy 42 fok az eszkoz annak nulla gyakorlati hatasa van. Terheles alatt pedig ha mar ott tartasz hogy eleri a 85 fokot amikor a legtobb elkezdi a controllert throttling-olni akkor ott szinten mindegy mert papirral es nelkule is ugyanott vagy.
Egy masik dolog - ha problema lenne es lenne negativ hatasa akkor nem raknak ra oda ahova rakjak.
Meg egy masik dolog - arrol vitazol hogy nem mindegy amikor kint allsz minusz 15 fokban hogy meztelen fesotestel allsz ott vagy van rajtad egy atletatriko (wifebeater). Mert mindegy, az elejen is es par perc utan is amikor mar elerted a "jo lenne visszamenni a melegbe" szintet.
-
válasz
5leteseN #54363 üzenetére
Egyszer leteszteltem papirlappal.
Semmi különbség ...
Próbáld ki. Vasalóra tegyél papírlapot , majd ha bátor vagy akkor a kezed...
Az SSDn lévő címke nem gatol semmit. Konteozz bele bármit, de jelentősege nulla.
-
válasz
5leteseN #54370 üzenetére
Akkor miért nem ragasztják a másik oldalra?
Óhajod Samsung számára parancs!
Hát igen, már ott is van cimke, nem is akármilyen, ha jobban megnézzük!
De egyébként a kereskedelmi forgalomba kerülő SSD-n azért van cimke, mert néhány adatot kötelezően meg kell jeleníteniük. Nyugtass meg, hogy azért ezen nem lepődsz meg.
Kicsit rossz fény van már, de a 980-at lefotóztam neked, hogy értsd az előbbit!
Azonban ennyi nem elég egy cimkére, OEM SSD-nél ráfér egyre, de a consumerre más szabályok vonatkoznak, ezért hátul van a többi infó:
Itt nem látszik a rézlap/keret, azért van az első kép!
Van még kérdésed?
(egyébként ezek nem papírcimkék és nem is akadályozzák a hőelvezetést)
-
pluto1969
aktív tag
válasz
5leteseN #54363 üzenetére
Elvileg a tesztek szerint nem számít túl sokat kb 3-5 fokot ront rajta. Nagyobb probléma szerintem, hogy mindenféle jelzés és azonosító nélkül cserélgetik az összetevőket. Egy QLC minden szempontból rosszabb mint egy TLC, és simán kicserélik, még csak nem is írnak róla semmit a gyártói oldalon sem. 3d nand ennyit írnak, ami lehet bármi. Leírják a TLC-hez tartozó TBW értéket, majd kicserélik, és változatlanul marad az érték az oldalukon, pedig biztos hogy nincs ugyanannyi egy QLC mint egy TLC nand TBW értéke. Ez már inkább megérne egy pert. Változtasson, de akkor adjon neki más típus jelzést, ne sunnyogjanak.
-
pluto1969
aktív tag
válasz
5leteseN #54357 üzenetére
Vagy miért nem teszik az 1 oldalas ssd-nek az aljára, sima egyenes felület, simán ragaszthatnák oda is. Mivel szeretik cserélgetni az alkatrészeket, lehet így akarják letakarni, mert nem mindenki szedi ám le a papírt, hogy megnézze mit csere-berélgettek rajta. Mint pl Kingston NV2 ami az elején TLC volt kiadáskor, majd szépen QLC lett. Sokan nem ismerik a programokat amelyekkel meg lehet nézni, és ha a papírt nem szedik le, titokban is maradhat a vezérlő cserével együtt..
-
válasz
5leteseN #54155 üzenetére
Te csak térj vissza szépen a Linuxos megoldáshoz!
Explicit volatile write back cache control
Amúgy a legalsó sorban írja a CDM...
(#54154) TechN7ne
Holnap hozok egy Platinum P41 oem -et ,meglátjuk mit gurít hozzájuk képest.
Biztosan jó lesz, kíváncsi vagyok, mit tapasztalsz, általában az adott konzumer SSD OEM megfelelője kicsit vissza van fogva, gondolom azért, mert notebookokba szánják. Ha azonos sebességűnek érzed a két különböző SSD-t, az is normális egyébként.
SN850x vs 990 pro
Kicsit érdekes helyzet, de egy Samsung 980 1TB mellé nemrég beraktam a notebookból kiszedett Samsung 860 EVO 1TB-ot és érzetre egyformán pörgősen futott mindkettőn a rendszer*, pedig utóbbin még a notin telepített, régebben frissített rendszer volt. Plusz mivel a 860 EVO a régi notin Legacy-ban volt telepítve, sokkal gyorsabban bootolt, mint az NVMe 980-as.
*access time, ez a lényeg, hiába az 5*-ös szekvenciális sebesség különbség
-
válasz
5leteseN #54110 üzenetére
Pontosan...itt pld félretró S775- ben a hasonlítások - SATA2 Asus P5Q.
4k kis fileok a döntőek, az hogy nagy file copy 5 vagy 10 perc, nem annyira számít.
Mondjuk azt nemtom hogy az SPCC 4k miért lett olyan brutálisan magas, ráadásul itt XP alatt TRIM nélkül. Mérési hiba, vagy ennyit tud. mindenesetre használva is karcol rendesen.
-
-
-
-
válasz
5leteseN #53652 üzenetére
Utóbbi.
És Ali-n nincs PayPal.. Pár témakört rágj már át, mert tudom, hogy nem lehet mindenhez is érteni ,de így sok "hülyeség" is becsúszik
Adtam pár linket. Aliexpressre is kapsz, olvass, mert sok minden le van írva, ha érdekel.
@UserX : Miért szoptad volna be? Nem értem az aggodalmat.
Ha megjön és szar a termék, reklamálsz, és visszakapod a pénzt, legalábbis nálam eddig mindig így volt.
-
-
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
5leteseN #53611 üzenetére
Így van, aktív használatnál nagy rá az esély hogy párszor felül lesz még írva az évek során, így ugyanannyi idő alatt párszor resetelve lesz a töltésszivárgás.
"Ilyen tapasztalat engem is érdekelne. Megoldás-e az például, hogy 2-3 évente újraírom ugyan azzal az archivált adatokkal, "frissítem"?"
Igen! Pontosabban csak ez a megoldás, más hókuszpókusz nem segít.
-
-
-
-
-
-
válasz
5leteseN #53349 üzenetére
Full amatőrnek tűnő eladó, tesztelés nélküli helyzetben a Crucial MX500 1TB, már kiszerelve
Már kiszerelve...és nyilván előtte nem csinált legalább egy HDS screenshotot.
Ilyenkor én elengedném, ismert eladó esetén vettem már apróról így, de tényleg elég jó áron van, inkább közelebb a gyanúsan alacsonyhoz. szerintem
-
válasz
5leteseN #53289 üzenetére
OEM SSD.
Általában gyártók rendelik a Samsungtól.
Hozza a szokásos minőséget, vehető, de az FW frissítés kérdéses, mert sokszor ezt a brand biztosítja ( Dell, HP, Lenovo stbstbstb... )
@Pyttawrx: Nem feltétlenül kell rá hűtés. Ezeket notikba szokták tenni, nem az a melegedős típus.
Ez egy alap gen3-as SSD.[link]
Amire hűtés kell, az a 9A1 Gen4 ( 980 Pro ) inkább.
9A1 Gen3 az a 980-asnak felel meg.Ez a 991a inkább egy 980 alatti SSD.
PM981 = 970-es széria
-
pluto1969
aktív tag
válasz
5leteseN #53261 üzenetére
Nem fog sikerülni semmilyen forrasztásos manőver, ha a vezérlő megdöglött, az ssd-én levő adatok nem nyerhetők vissza. A vezérlő tárolja a nandokon elérhető fájlok címeit, mert ezek nem sorrendben vannak a nand-on, ezért ha ez elpusztul, nem segít a vezérlő csere sem.
-
vmatyko
tag
válasz
5leteseN #53261 üzenetére
Semmi nem látja, egyik BIOS sem egyik gépben sem.
Ezzel az USB-s megoldással érdemes futni egy kört vagy menjek egyből szakemberhez? (ha igen tudtok ajánlani?) -
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #52987 üzenetére
A 10 Gb/s az max. 1 GB/s, ami pl. ennyi a szintetikus tesztnél és ennyi a fájlmásolásnál. De lehet az 20 és 40 Gb/s is USB 3.2 és USB4 alapon, viszont ha csak 10 Gb/s USB 3.2 port van a PC-n, akkor nyilván bőven elég olyan interfészes külső házat venni.
Ha Windows 11 lesz futtatva a külső SSD-ről Windows To Go megoldással, akkor annál meg úgyse a szekvenciális olvasás és írás számít, hanem a random (4K) olvasás és írás, valamint az elérési idők, amihez egy USB 3.0-s külső SSD is bőven megfelelhet.Ha a belső SSD + külső ház = külső SSD megoldást választod, akkor a tanács még annyi, hogy nem feltétlen OEM NVMe SSD-t javasolt rakni a külső házakba, mert azokat nem feltéten támogatja mindegyik külső ház, amiről szintén volt szó a téma topikjában.
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #52983 üzenetére
Pendrive-oknál a DataTraveler Exodia sorozat eleve felejtős ilyen célra, mivel tetű lassú, a DataTraveler Max és egyéb hasonlóan gyors az ami már megfelelő.
Vagy eleve standard külső SSD-t vásárolni és használni ilyen célra, ahol vagy gyárilag készre szereltet mint amilyenek pl. a Samsung T7 és T9 sorozatok, vagy külön vásárolt 2,5" SATA / M.2 SATA / M.2 PCIe NVMe belső SSD + külső ház / külső ház = külső SSD megoldással. -
pluto1969
aktív tag
válasz
5leteseN #52983 üzenetére
Ha a Dram-ra gondolsz, Samsung PM991a ezen a verzión nincs. Nekem is van, igaz a 2242 méretű, de azon sincs.
-
csixy
addikt
válasz
5leteseN #52789 üzenetére
Én még néha-néha (ha felcsillan a szemem), akkor bütykölgetek ezt-azt. Pl. a most kedvenc HP Compaq Pro 6300 SFF tizenegynéhány éves (játszós gépet csináltam belőle processor upgrade és egy GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile D4, 2GB DDR4, 64-bit kisfogyasztású videokártya segítségével) Brand gépemhez csináltam egy második SATA tápkábelt (mert kettő ilyen port van az alaplapján és a negyedik SATA portot ki kellett használnom), ehhez egy ócska tápról levágtam egy négyes csatlakozót a vezetékeivel és összecineztem (csak 4 drót, meg zsugorcső) egy SATA tápkábellel. A féltéglányi nagy fogyasztású 500gigás WD Blue vinyót kidobtam belőle, hogy béke legyen a videokártyával, mert csak 240Wattos a táp. Lett benne egy 2,5"-os 1 terás Seagate HDD egy ócska Dell laposból és kettő SATA SSD és a DVD optikai egysége, megy egy Intel® Core™ i7-3770 Processor. A nagy kártya meghajtja a HDR lapos TV-t a falon, az integrált Intel 4000 GPU pedig a Dysplay Porton meghajt egy kis TV-t a TV alatt az asztalon, azon levelezek böngészek, meg bankolok. Már az XBOX vezérlő is rá van akasztva Bluetooth-on, NFS Underground2 és NFS Most Wanted tesztelés alatt
... Na jó... a W11 nem megy rajta mert csak 1.2-es a TPM, de a W10 jól van és egy Debian is be van röffentve rajta.
-
Caineevo
tag
válasz
5leteseN #52784 üzenetére
Fogalmam nincs van-e vágható borda meg ilyenek, kis ventilátort meg véletlenül sem akarok, a most meglévőek is zavarnak szinte
Az biztos, hogy nekem elég volt ezt felcsavarozni rá, úgy hogy szemre állítsam be a pozícióját mert ha kicsit a csatlakozó felé van akkor bedugni nem lehet, ha meg a másik irányba akkor rögzíteni nem. Szóval én biztos nem állnék neki itthon bordát flexelni meg ventilátort forrasztani, főleg hogy az eszekhez szükséges eszközöket is mire beszerzem, meg a beleölt idő, nem biztos hogy olcsóbbra jön ki. Ezt meg kínából megrendelhettem volna biztos féláron, de épp kellett 1 boltból más valami is így beraktam mellé, pár ezerért hamarabb itt van.
A helyi számtech boltokban meg még 1 túlárazott hűtőpasztán kívül semmit nem tudtam venni soha, fogalmam nincs hogy élnek meg (ja de tudom, lehúzzák a teljesen hozzá nem értőket, és a google-t nem ismerőket, jó sokan lehetnek).
Más: Kingston NV2-re visszatérve valaki?
-
ricsip
addikt
válasz
5leteseN #52784 üzenetére
Csóróság van ma ebben az országban, a szemetet is abnormális áron próbálják az emberek árulni fb marketplace-en, jófogáson.
A kis számtek boltok csődbementek, bezártak, az árukereső-nek és az egymáshoz fillérre igazított ármanipulációknak köszönhetően.
Az otthoni PC építés is visszaesett a 90-es évek előtti szintre.
Talán ennyi indok elég is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Interactive Brokers társalgó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Samsung 960 EVO 250GB 2280 M.2 NVMe SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest