- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Silent77 #56555 üzenetére
Szerintem teljesen rendben van!
Nálam egy hasonló, egy "mezei", 5€-s USB-3-as csatolóval:A két alsó sor eltérései nálam meglepőek, de nem tragikus. Az én értékeim a rosszabbak, de nem veszek észre a használat közben lassú műveleteket.
Megnézem majd kíváncsiságból, hogy ugyanezzel az SSD-vel az alaplapi SATA-ra csatlakozva milyenek lesznek a sebességeim! -
válasz
Silent77 #56573 üzenetére
Örülünk, ha most már Te is így vagy ezzel!
Én folyamatosan így vagyok ezzel, jelenlegi SK Hynix PC801 1TB SSD-met is itt ismertem meg gyakorlatilag, nem is bírtam sokáig ellenállni neki, pár hónapja vettem is egyet a Latitude 5520-ba, bár a gépet már odaadtam, az SSD-t azt átmentettem a jelenlegi notimba!
-
válasz
Silent77 #56560 üzenetére
Igazán nincs mit!
Most már tudod, hogy érdemes ezekre vadászni, legközelebb ilyet veszel rendszer alá is, nekem már minden családi használatú notiban is OEM NVMe SSD-k vannak, de Sata-k közül is olyanokat lehet kifogni az aprón, hogy csak pislog az ember, ugyanez NVMe téren is.
Az összes jel szerint tényleg hibás lehet az a BX500, sajna belépő szintűeknél előfordul ilyen. Laikusabb koromban én is belefutottam egy ilyenbe, no azóta nem is azt néztem, hogy jó áron legyen, de nem is volt rossz döntés, például az 1TB Samsung 860 EVO-t 4 évesen jobb áron tudtam eladni, mint a még felbontatlan NVMe 1TB Samsung 980-at.
-
válasz
Silent77 #56555 üzenetére
Super! Nincs jelentősége ennek a screenshoton látható mérésnek, teljesen jó ez, amúgy is rengeteg tényezőtől függhet egy ilyen tesztelés. Amit linkeltem neked, az a mérés jóval hasznosabb, mivel ott látható egy folyamatosan végighaladó változatlan sebességérték, ami nálam eddig csak a Samsung SSD-inél volt meg. Ott is jóval alacsonyabb volt a write érték a gyári megadotthoz képest, de a terminalos parancssoros mérésnél teljesen rendben volt minden sebessége a PM883-nak.
Érdekességképpen nézd meg az ebben lévő képeket egy WD Blue 3D-ről...
Jó lesz ez, használd egészséggel jó sokáig.
-
-
válasz
Silent77 #56492 üzenetére
Esetleg?
Ha ilyen most van, akkor az jelenleg is tuti vétel! Ilyenem volt pontosan, majd két évig, a Samsung 860 EVO szerveres nagytesója! A 860 EVO volt talán a legjobb Sata consumer SSD eddig a PM883 még ezen is túltesz, mivel server kiadás. Azért adtam el az enyémet, mert notebookot cseréltem és abba már nem volt berakható. Szerintem vedd meg ezt a PM883 1,92TB-ot!
Van benne DRAM cache és power lost protection is, itt van a stabil futásáról teszt is.
-
válasz
Silent77 #56488 üzenetére
Szerintem itt az aprón érdemes nézned OEM/server Sata SSD-ket! Egyre többen veszik ezeket, Samsung, Micron, Intel/Solidigm, Kioxia, SK Hynix... mind jók és megbízhatóak. Plusz olcsóbbak is annyival a nem belépő szintű consumerektől, ami kompenzálja a garancia hiányát. Viszont ezek szinte soha nem mennek tönkre.
-
válasz
Silent77 #56485 üzenetére
Sajnos ha sokkal több időt szánsz rá, akkor is zsákbamacska marad a belépő szintű consumer SSD ma már. Lassan nem csak a belépő szintre igaz ez, ami azért már tényleg gáz!
MX500 van itthon 1TB, azzal nincs is gond.
Főleg ha régebbi gyártás, a maiaknál már szintén lehet zsákbamacska effektus!
Pár órát ment a gép, persze közben használtam, de nem azt a meghajtót. Ez is elég, nem?
Ezt nem lehet tudni sajna, mivel semmi infó nincs a TLC cache méretéről sem, azt is csak kitapasztalni lehet, mennyi idő múlva tér magához x méretű eszköz y méretű írás után DRAMless QLC NAND esetén. Plusz bejön még az xy ismeretlen tényező, ami az egyéb hardverek összetételéből ered... Ilyen belépő szintű QLC-t max olyan eszközbe tennék, mint a NAS, ami folyamatosan megy. (igaz NAS-ba is apróról vennék server SSD-t, ami kb nyugger koromig elketyegne, Samsung PM883, SM883 például)
Csak érdekességképpen a SM883 1,92TB értéke, ami server SSD-nél jóval megalapozottab érték, mint a consumereknél:
10.51PB (conforms TBW of 5475TB per TB capacity)
3D-NAND MLC, Samsung, 64 Layer (V-NAND v4)Consumer Sata SSD-k legnagyobb baja mostanában annyi, hogy nem frizbi alakúak!
-
válasz
Silent77 #56479 üzenetére
Dehogy értem félre, azért is raktam smilét a sor végére és láttam az általad biggyesztett smilét is! Tudom, hogy azt hitted, TLC-s, mivel régebben a kisebb kapacitásúak azok voltak.
Szóval mindenki tisztában van vele, hogy ebbe belecsúsztál sajna.
Nem akarok vele kínlódni = nem szeretném visszaküldeni, ha nem muszáj.
Ezt is értettem pontosan, de mégis azt írtam, ha nem akarsz az SSD-vel kinlódni, akkor elállsz. No offense vagyok, nem bactatni akarlak, vagy meg is hagyhatod, ha nem túl sok és nagy állományokat töltesz le és hagyod szépen nyugodtan dolgozni. Sajnos ilyenek a QLC-k DRAM cache nélkül. Náluk ez a normális működés.
Konkrétan szinte mindenhol TLC-t írnak a boltok.
Sajnos ők sem követik túlzottan a változásokat, de elég sokat látogattad már a vásárlás témájú topikokat ahhoz, hogy tudd, technikai eszköz, IT holmi vásárlásánál sosem hagyatkozunk a webshop leírására.
-
válasz
Silent77 #56476 üzenetére
Crucial BX500 2TB
3D-NAND QLC, Micron, 96 Layer (Generation 3)
Silicon Motion SM2259XT, 4 channelsNem vásárlás előtt kérdezel, ha itt írnak valamit, azt nem hiszed el...
Kegyetlen egy SSD user vagy!
Ezt írtad: Nem akarok vele kínlódni.
Akkor egyet tehetsz, határozottan döntést hozol az elállás mellett.
Ez sajna benne van a pakliban, ha nem vásárlás előtt kérdezünk.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Silent77 #5450 üzenetére
"Szerintem sem lehet észrevenni,"
Nem hát. Napi átlag használat közben azt sem vennéd észre az SSD teljesítményében, ha hátulról odalopodznék, és átdugnám neked a SATA3 csatlakozóból egy SATA2-esbe. Én használtam egy ideig egy Samu 830-as egy Core2Duo gépben, amiben csak SATA2 volt, majd gépet cseréltem és i5-ös config lett belőle. A windows bútnak a számok alapján gyorsabbnak kellene lennie, de annál, hogy csak felvillan 1mp-re a 4 kis színes windows ablak, de megmozdulni már nem tud,mert benn wan a windows, annál nincs gyorsabbCrystalDiskkmark mutatná, hogy a seq. olvasási sebesség az 500-600 helyett csak 250-260, de pl. a 4K véletlen elérés az nem csökkenne ilyen mértékben, márpedig az átlag felhasználásban a sok apró file olvasgatása közben az jobban számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- One mobilszolgáltatások
- Akciós ingyen digitális tartalmak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Crucial P1 1TB 2280 M.2 NVMe SSD / Beszámítás OK!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest