-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #57968 üzenetére
Szerintem kb minden pci-e 4 SSD-re már kell borda, mert amúgy rohadtul melegszik.
Most vettem SN580-at és szép lassan felkúszik 60 fok közelébe a vezérlő ha nem csinál semmit akkor is. De valszeg minden kicsit is gyorsabbra kell.
Sajnos régi SSD-k csak 1 hőmérsékletet írnak ki, de az nem a vezérlő. És úgy nagyon langyosnak írják magukat. Eközben lángol a vezérlő. -
Shrimp
újonc
válasz
MasterDeeJay #57968 üzenetére
Értem melyik program írja ki lehetőleg minél pontosabban hogy hány fokos az SSD ? Hwinfo?
-
Raymond
titán
válasz
MasterDeeJay #57931 üzenetére
Ez egy klasszikus, volt mar parszor ezekrol szo. Van ez es van a piros. A WD dizajnt koppintottak. Ha jol elmekszek utoljara az volt hogy 15-25EUR-ert rendelt "4TB" SSD-t vagy hasonlo Ali-rol vagy Temu-rol, hiaba volt magyarazva itt a forumon hogy atveres akkor is megrendelte.
-
válasz
MasterDeeJay #57939 üzenetére
Ennyit tud, valójában akkor a 120GBnyi a nand rajta.
Realtek vezérlős lesz talan -
válasz
MasterDeeJay #57936 üzenetére
Sajnos IT cuccokat az vegyen, aki ért hozzá.
Én ezt saját családban tapasztaltam, és elmondtam akkor is, hogy ha nincs képben ezekkel nem vegyen...
Így vett fater végül román utcai árustól 14 évevNokia e51-est .. semmi köze nem volt hozzá...
A tudást és a szakértelmet nem lehet két kattintással megszerezni.
Mi is évekig küzdöttünk. Az SSD témában én már sokszor jelentettem és vitatkoztam a PH-val/HAval nem tudom ki ül a másik oldalon, egyszer ki is tiltottak emiatt, így már annak is örülök hogy az a bejegyzés fennmaradt.
Jelentettem sok hamis terméket, de állítólag jogilag a csaló a védett...
-
válasz
Emag azért ellenőrizhetett volna legalább 1 példányt belőle, mielőtt fake terméket felvesz a palettájára.
-
válasz
128GB van benne és jó eséllyel. De úgy 90GB körul látja.
Sok ilyen szemét bukkant fel máskor hardverapron is.
Valami Bochil GMBH az eladó.
Írtam egy szosszenetet pár hónapja ezekről. [link]
-
Pityu.
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #55542 üzenetére
Még találtam egy ilyet csak azon agyalok,hogy jó e ha a rendszer is ugyan azon az ssd-n lenne
-
ricsip
addikt
válasz
MasterDeeJay #55481 üzenetére
én is úgy tudtam h. kell az AHCI a trim-hez, legacy IDE-n nem kellene lennie. Lehet aztán az is h. érzékeli h. képes az ssd a trim-re, az oprendszer is tud trim-et, de mégsem fogja tudni EZEN az eszközön lefuttatni.
A számítástechnika az utóbbi 15 évben már követhetetlen és sokszor érthetetlen a számomra
Pedig majd' 30 éve ezt tutujgatom. -
ricsip
addikt
válasz
MasterDeeJay #55440 üzenetére
hdsentinel megmondja h. trim ok vagy nemOK
-
ricsip
addikt
válasz
MasterDeeJay #55218 üzenetére
Szoktak itt kopizni valami commandline tool kimenetét, ami meg tudja mondani a felhasznált controller és a NAND chip-ek típusát szétszedés nélkül.
Az meg h. a gyári firmware update tool hogy oldja meg, nem kell aggódni rajta enduserként. A gyártó oldaláról leszeded a modelltípushoz valót, aztán az magában megoldja h. a megfelelő kombinációs binárist tolja fel az eszközre. -
válasz
MasterDeeJay #55207 üzenetére
Amúgy ezt a kódot hol találod meg az SSD-n, mert nézek épp egy NV2-est de nem találopm.
-
ricsip
addikt
válasz
ez a poszt kb most azonnal mehetne bookmark gyanánt a topiknyitó hozzászólásba, amikor arról van szó h. ugyanazon modellnév alatt a világ összes kombinációjú gagyi alkatrészét összeturmixolja a kingston nevű bűnszervezet és árulja a fogalmatlan vevőknek
-
válasz
Nem semmi lista.
a Kingston féle hardver lottó.
Erről a TenaFe vezérlőről még csak nem is hallottam.
-
válasz
Szia. De mire használod?
Ezek nem melegedősek, hiszen a “legalja”. -
válasz
MasterDeeJay #54690 üzenetére
szupi...
-
válasz
MasterDeeJay #54686 üzenetére
És ha SATA portra teszed, akko rmit mutat?
-
válasz
MasterDeeJay #48196 üzenetére
Uhh, hát ilyet még nem láttam. Hol sikerült ilyet szerezned és mire használják? Gondolom ez valami erősen ipari felhasználású cucc.
-
válasz
MasterDeeJay #48193 üzenetére
Ezekre 4300 tbw-t lehet írni???
-
válasz
MasterDeeJay #48189 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #48177 üzenetére
Uhh, most nézem, hogy ez 600 TBW-s...
-
válasz
MasterDeeJay #48168 üzenetére
Alapvetően nem egy régi csatlakozó, 2016 körül kezdett el megjelenni, leginkább az Intel erőltette, igazából a csatlakozó formátuma az ami más, amúgy NVME persze.
Teljesen jók az értékek.
-
válasz
MasterDeeJay #48164 üzenetére
Tempóra ez mit tud? Nvme protokollon megy akkor.
-
válasz
MasterDeeJay #48164 üzenetére
áhh én másra gondoltam, de ez szupi.
-
válasz
MasterDeeJay #48161 üzenetére
Gerjedek ezekre.
Jó cucc.
Adapterrel menni fog. Azért ez egy 800GB-os SSD.
-
válasz
MasterDeeJay #48161 üzenetére
az adapter érdekelhet engem is, tudod esetleg linkelni?
Köszi -
baro32
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #47543 üzenetére
Szerintem evvel nem kell foglalkoznod berakod és használod.
Mivel az ilyen OEM SSD-re nem nagyon van Firmware támogatás de majd jönnek a szakik és igazolják az írásomat. -
Márton
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #33117 üzenetére
"Adott egy fél éves Kingston A400 240Gb-os ssd.
Egyik napon összefosta magát a filerendszer és nem formázottnak írogatta."Volt már másnak is itt a topikban 240GB A400-zal gondja vagy alapvetően egy megbízható darab, ha nincs túl sok írás ráerőltetve?
-
Raymond
titán
válasz
MasterDeeJay #33256 üzenetére
Nekem van egy F120-as (ugyanaz csak 120GB), azt hiszem most mar 7+ eves. Volt desktop gepben 2 evig, egy laptop-ban 3 evig, egy Zotac Zbox kisgepben 1 evig, kulso vinyokent talan fel ev (csak kabel SATA2USB3 kabel, semmi doboz) es most megint tobb mint fel eve egy laptopban van. Eddig meg birja
-
Emperor_
addikt
válasz
MasterDeeJay #33126 üzenetére
Log bejegyzéssel és a hds képpel küld vissza gariba!
Ez vezérlő hiba 100%. -
Emperor_
addikt
válasz
MasterDeeJay #33117 üzenetére
Másik gépben, SATA portra kötve kéne vizsgálódni.
CHKDSK, HDS olvasási felület teszt, System LOG tanulmányozás, gyártói progival való ránézés.
-
válasz
MasterDeeJay #29936 üzenetére
"...biztos volt Trim.."
A HDS képen sem volt TRIM...UI: Elnézést minden érdeklődőtől, de olyan dolgok foglaltak le, az elmúlt "fél" évben, amit nem lehet(ett) upgrade-ni.... Igyekszem visszatérni, mert szeretem a PH-t...
-
Frawly
veterán
válasz
MasterDeeJay #29936 üzenetére
Ja, az más, ha USB-s rackben van. Akkor csoda, ha egyáltalán a SMART adatokat ki tudja olvasni. Egyébként a SMART szerint rendben van, raw error rate, retired block count, reallocation event mind maximálisan jó értéken van, akárcsak a kondíció. Ez így patyolat, új állapotban lévő SSD. Nem is értem, hogy a HD Sentinel miért 72-es kondíciót ad meg rá, mikor a SMART Life left még mindig 100-as.
Nagyon gyanús, hogy az olvasás, írás is nagyon kevés rajta. Ezek alapján alig volt még használva ez az SSD. Ha szarakodik a Windows, főleg ilyen nagy évfordulós update-nél, akkor telepítsétek újra egy olyan telepítővel, ami alapból tartalmazza már az update-et. Sanszos, hogy akkor probléma nélkül fog menni.
-
Frawly
veterán
válasz
MasterDeeJay #29932 üzenetére
Először is be kéne kapcsolni a TRIM-et, milyen driver van fent? Szabványos AHCI vezérlőnek kéne lennie. A másik, hogy a SMART-ról is tegyél be képet, hogy az error-okról az értéket lehessen látni.
Harmadrészt, ha az SSD-n egy szektor hibás, te azt már nem regenerálod sehová sem. Vagy visszadobod gariba, vagy mehet a kukába. Egyelőre ezen a drive-on elvileg nincs hibás szektor, azt írja, de azért nézzük meg a SMART-tot. Ez a regenerációs csoda az esetek 99,9%-ban már a HDD-ken sem segített, pedig azokra lett kitalálva, az SSD-nek más a működési elve. Elméletben az SSD-n tud segíteni, ha security wipe-olod (ez egyben TRIM-eli is), vagy Linuxon a sudo blkdiscard /dev/sda parancsot végigküldöd rajta. Ezek mindent törölnek, TRIM-eléssel alapállapotba is hozzák a cellákat, elvileg segíthetnek, nagy csodát persze ettől sem lehet várni, szarból elég ritkán lehet várat építeni.
-
Doky586
félisten
válasz
MasterDeeJay #29932 üzenetére
"Kuka?"
Neeee! Biztos van itt olyan aki ingyen elfogadja tőled..
-
Bodor
veterán
válasz
MasterDeeJay #20306 üzenetére
Hát ezzel nincs mit tenni, TRIM megy, nagy baj nem lehet. Használd amíg megy.
(#20324) Piftuka:
3. Ez a "SSD beüzemelése a gyakorlatban! című Logout-os cikk még mindig aktuális? Ez alapján kell beállítani az SSD-t most is?
Nem, van annál újabb.
4. A BIOS-ban AHCI beállítással használom a háttértárat. A HDD-m esetében szükséges volt az alaplap AHCI driver-ét telepítenem. Az SSD esetében is szükséges lesz?
Nem. Windows 7/8/10-nél nem kell AHCI driver telepíteni, mert van sajátja, az a legtöbb esetben mindenre jó.
Chipset drivert se tegyél fel. -
Bodor
veterán
válasz
MasterDeeJay #20294 üzenetére
Ez egy Samsung 470-es típusnak a megfelelője, ami egy SATA2-es SSD , nálad a gyári értékektől egy kicsit elmarad, főleg az írás, de szerintem ez nem gond.
Kértem, hogy az egyes pont szerint járj el, ahol az is le van írva, hogy az SSDOK-ról is illessz ide be képet. Jó lenne látni, hogy mit mutat, miért 78%-os a kondíció.(#20295) kemcso: Szia!
Másik oprendszer, másik driver, ezen nem kell csodálkozni.
Kipróbálhatod, hogy felteszed az alaplapodhoz megfelelő RAID drivert, és akkor lehet, hogy nagyobb 4K értékeket kapsz, de gyorsabbnak nem fogod érezni. -
Bodor
veterán
válasz
MasterDeeJay #20287 üzenetére
Először nézzük meg, hogy mit mondanak a diagnosztikai programok.
1. pont -
asdf_
veterán
válasz
MasterDeeJay #7793 üzenetére
Ok, igy mar ertem a motivaciot.
-
asdf_
veterán
válasz
MasterDeeJay #7791 üzenetére
Tehat te elore akarod tomoriteni azt, amit a vezerlo amugy is tomoritene. Hardveresen. Miert gondolod ezt logikus lepesnek?
(anelkul, hogy egy centit is tudnek a sandforce vezerlo compression ratio-jarol, plane ennek a win sajat ntfs tomoritojehez valo viszonyarol)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Formula-1
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem nyílnak a Foldok?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A6 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest