- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Akkor nem lenne felkiáltójeles az eszközkezelőben! De zárjuk a témát mert ez nem ide való. Ha gondolod és tudok segítek másik topikban (Azonnali notebookos kérdések órája). Vagy valami nem jó hardveresen nálad, vagy nem jó a driver. Hidd el nekem napi szinten telepítek/driverezek nem a levegőbe beszélek. HA egy driver fel van telepítve megfelleően, akkor nincs felkiáltójel.
-
-
-
-
-
-
molnarpeter
nagyúr
Jövök is vissza
hdsentinel figyel.
-szigorú analízis mellett 91% kondíció 37 TB után
-wear level 180
-kb minden maradt nulla, ahogy látom
-utóbbi pár napban viszont változott egy érték, mégpedig Ultra ATA CRC error 0-ról 2-re ugrott (legutóbbi teszt 09.18. volt, ma futtattam egy rövidet hogy legyen friss érték)
-PQR recovery count is nőtt 1-2-vel mostanra.Bedögleni készül, egyszeri adatátviteli/kontakt hiba lehetett, vagy üljek le és figyeljem?
Esetleg milyen stress testet lenne érdemes kipróbálni, hogy kiszűrhető legyen az SSD vagy alaplap hibája?
-
molnarpeter
nagyúr
Dell E5430 noti, szóval passz. Amíg csak ennyi baja van, marad
Szerencsére nálam volt a kis csavarhúzó készletem, 5p és ment megint. Elsőre kellemetlen volt, mert korábban így halt be az Intel SSD-m, ott egy összeomlás után a 320 series 8 MB-ra váltott 300 GB-ról. Legalább rugalmas volt az ügyintézés, S/N alapján újat kaptam gariban. A Samsung viszont pcszerviz.com vásárlás, nem tudom, van-e rajta 5 év ténylegesen.
-
-
Essejó
veterán
Változott az elképzelés.
Tiszta telepítés lesz, mégpedig azért mert most egy 32 bites W7 van, de a gép elbírja a 64 bitest, csak eddig helyhiány miatt volt 32 bites W7 telepítve. Remélem a Sewen meg csinálja particionáláskor az eltolást. Illetve arra gondolom nekem kell figyelnem, hogy a particionáláskor maradjon ki terület üresen. Bár nem tudom erre miért van szükség, de gondolom a 120-as ssd-n elég ha 20 GB-ot üresen hagyok. Tényleg particionálatlanul vagy formázatlanul kell hagynom? -
GEPESZ66
veterán
Telepítéskor az 1-es SATA portra volt dugva az SSD, majd telepítést követően a 2-es portra a HDD.
Mást nem próbáltam.
De ahogy írjátok, a külföldi fórumokon is szó volt róla, s nincs megoldás.
Úgy néz ki ezzel kell beérni.
Ahogy írtam, azért gyorsabb, mint a HDD.
Majd ha esetleg jövőre megöröklöm a fiam Intel processzoros gépét (az is régebbi, 8 éves gép), átkerül abba, s talán jobb lesz az eredmény.
Pár hónapja gondolkoztam, hogy összeállíttatok egy új gépet, de hetente max, 2-3 órát gépezek otthon, s így elvetettem ezt. -
batman.
senior tag
-
Viktor81
senior tag
Nem tudom, nincsen más konfig az ismeretségemben, amiben lenne mSATA hely. Viszont amennyiben lenne, az sem igazolná teljes bizonyossággal a hibátlanságot, mert az elméletem szerint itt alapvetően a kettő SSD RAID0 módban üzemelése gerjeszti a problémát. Mindkettő melegebb a normálisnál akkor is, ha a gép nem csinál semmit és minden más komponens nyugalmi állapotban ketyeg. Talán a RAID-ben való üzem extra megterhelést jelent a vezérlők számára és nem tudnak alapjáraton működni... Sajnos túl sok szélsőséges helyzet áll fenn egyszerre, amire a jelek szerint Samu bácsi nem volt felkészülve. Nagy kérdés, hogy mekkora hőfokot mennyi ideig képes tartósan tolerálni.
V.
(#23677) sutszi
Nekem van egy 2009-es Intel X25M SSD-m, ami azóta megy és csak arra figyeltem, ne írjon sokat. Az is ~4TB körül jár 98%-os kondicióval. Szerintem, amennyiben jók a körülmények és jó vezérlő, mindegy mennyi idős.Ui.: micsoda véletlen... Éppen egy Intelről van szó. Szerintem a "világból kimegy" !
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Igen lehetne, de azért építettem ilyen rendszert és vettem zajtalan meghajtót, mert erre van igényem. Bizonyára hűtött környezetben jól működne, csak arról sehol nem volt szó, hogy egy SSD 80 fok is lehet. Abból kell építkeznem, ami van, szóval meg kell oldanom a passziv hőelvezetést a vezérlőről, vagy eladnom és másik 2,5"-os SSD-t szerelnem a házba. A korábban javasolt ház kifúrkálása, ventillátor beépítése, szoba huzatosítása és esetleg a gép hűtőben való elhelyezése nem kivitelezhető, elvárható. Nem hagyom ennyiben, mert ez a konfig nem kevés pénz volt olyasvalamiért, ami nem kellene, hogy ilyen problémás legyen. Ez egy szerencsétlen együttállás, amit a magas elvárások is okozhattak, de szerintem nem megoldhatatlan.
V.
-
Viktor81
senior tag
Köszönöm !
Jó érzés látni, hogy valaki nem csak olvas, ért is.
Jelen pillanatban is van egy 46 fokos CPU (nyilván a ház bordája ennél hidegebb, mert az adja át a környezetnek) és közben egy 68-70 fokos SSD. Ez engem is arra enged következtetni, hogy az SSD-nél nem stimmel valami mert indokolatlanul meleg. A PRO rá van fogatva a ház belső felületére, így annál normális az 50 fok körüli hőfok. Ja, még valami: a kettő SSD egyforma a vezérlőt használ !V.
-
sz.j
nagyúr
Próbáltam a legújabb (v1.5.5.14) SSDOK-ot is letölteni de több gépen is ezt a hibaüzenetet kapom ....
-
sz.j
nagyúr
Igazad van, de az asztali i5-ös (V+200 SSD) gépen is ezt futtattam és nem volt gond, közelítően jó értékeket mutatott és gyors is a gép ....
-
-
Radeon_5
aktív tag
Sikerult azota frissiteni a PM851-osod firmwaret?
Kint van a Dell oldalon egy frissites (EXT49D0Q), de az enyemen jelenleg EXT4AD0Q van, ami mintha ujabbnak tunne...de nem tudom. Egyebkent sebesseggel hogy allsz? Nekem seq iras es a 4k minden eleg lassunak tunik..lassabbnak mint az 840 evo-nak kellene lennie.
Amugy par napja lett formazva es rendszerek felhuzva csak.
(ha esetleg a Magiciant is sikerult ravenned hogy full tudja kezelni, plane erdekelne)
-
-
Akkor a Dell gép gyári oldalán keressél, ha van FW(nem tudok róla jelenleg), akkor ott lesz(egyben a frissítővel is). AZ OEM-en teljesen más verziójú FW van, nem lehet a sima FW-ket feltenni rá.
Kernel
Az Intel "jó szokása", hogy egyes SSD-in korrekcióra szorul a működési idő kijelzése. Ha a legújabb HDS-ről készült a kép, akkor jelezd a fejlesztőjének itt: [link]
(Az SSDOK helyesen jeleníti meg az üzemidőt) -
Mert OEM meghajtó, és mint olyan, nem a Samsung adja a támogatást hozzá, így a FW-t sem, valamint a Magician is ezért nem kezeli.
Ha ez a meghajtó pl Dell gépekben van, akkor a Dell adja a támogatást, a Dell-nél kell keresni FW-t hozzá, nem a Samsung-nál.(Nem véletlen, hogy számtalanszor leírtam, hogy senki ne vegyen OEM meghajtót (nem csak Samsung-t, hanem semmilyet)
-
Glaz-dozfhut
őstag
Azt láttam, ezért nem is említettem. Ezek szerint van azon kívül más eltérés. Ugye meg van formázva?
Van olyan kitétel is, hogy ha más oprendszer van a frissítendő meghajtón, mint amiről a program fut, akkor nem támogatott a frissítés. (17 If user tries to do firmware update on the different system as a secondary drive
using Performance Restoration, Installed OS such as Windows 7, Vista, 2008 R2 won’t
boot due to Windows policy. Performance Restoration doesn’t support this case) Legalább is ezt vettem le. -
Glaz-dozfhut
őstag
Most nem találtam konkrét leírást ahhoz a verzióhoz, (lehet, hogy te igen) de fel vannak sorolva kritériumok amin belül a program képes futni. Hardver és szoftver követelmények. Ha valamelyik hibádzik, akkor nem működik a frissítés.
pl.: csak Sata csatlakozással, USB nem; NTFS filerendszer; nem lehet jelszóval védett, ilyenek stb -
Glaz-dozfhut
őstag
Mert alapvetően nem frissítésre való program, hanem a hibás Samsung 840 Evo szériájának a javítására adták ki (aminek része volt egy firmware frissítés is).
A te szériádat nem támogatja a program, de azt írja is a Manual-ja.
A fényképen, az alsó piros szöveg írja is, hogy inkompatibilis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Építő/felújító topik
- Cyberpunk 2077
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Trollok komolyan
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest