- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
válasz
orbano #21604 üzenetére
én nem vagánykodni jöttem hanem megkellett rendelnem akkort az ssd éd és nem volt idöm kérdezgetni,igy utolag probáltam megtudni jot vettem e?De még tudom modositani,szóval még irhattok ez ügyben egyébként hifi terén tényleg tudnék vagánykodni ha már itt tartunk
jah és nem is gondoltam hogy az ocz sata 3as ssd kommersz szar
-
válasz
orbano #21602 üzenetére
igazad van,elöbb is feltehettem volna a kérdést,de nekem memoria terén a kingstonnal nem jók a tapasztalatim ezért döntöttem e melett,van a gépen sata3 gondoltam roszabb nem lehet mint a sata2 és szinte egy az áruk,de még tudom modositani ha jobbat ajánlotok,ezért is irtam de sata3 közül ilyen árba nem találtam jobban...
egyébként mi a baj ezzel az ssd-vel?
-
kertsa
senior tag
válasz
orbano #21469 üzenetére
az ssd élettartamának meghosszabbítása érdekében javasolták a lapozófájlt áthelyezni a hdd-re... de van aki mindig jobban tudja mit hogyan kell beállítani
de mint látom valakinél stabil a ha a lapozófájl off, másnál instabil... mindenki tesztelheti magának...
nagy valószínűséggel attól is függhet ez a beállítás, hogy ki mire használja a PC-t
-
válasz
orbano #16844 üzenetére
A 4giga meoriabol 1gigat hasznal . Ez egy kurva regi jatek . Abszolute nincs optimalizalva.
Hidd el vinyo kell neki semmi mas . Erezhetoen simabban futott mikor meg 7200 rpm -es vinyom volt ,de az sem volt azert tokeletes . Na a mostani 5400 rpmes hdd-vel elvezhetetlen.ja es miert vacak amugy ez a 30as kingston ? mert olcso ?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
orbano #16436 üzenetére
Lehet nekem is azzal kellett volna kezdenem és megspóroltam volna vele jó néhány órát és idegességet
Viszont ghost-ot rég nem használtam és nem is követem a fejlesztését ráadásul az SSD mizéria is jól megzavart, miszerint SSD-re felkészített programmal kellene próbálkozni.
Valahogy úgy voltam ezzel a témával, mint a vadászpilóta apja, mikor a fia elviszi egy kanyarra a repülővel
Most már kényelmesen dőlhetek hátra, mert megúsztam újratelepítés nélkül bár lehet időben jobban jöttem volna ki, ha telepítek inkább
Ist
Guru3D-n láttam róla tesztet
Na meg is van:
- OCZ Vertex 3 PRO 200GB
- OCZ Vertex 3 240GB -
McLaca
őstag
válasz
orbano #16349 üzenetére
Ha kikapcsolod a page file-t, azt csak a vinyón teszed, ugyanúgy lesz page file-od, csak a RAM-ban. Namost a vinyó és a RAM közti sebességkülönbség némileg eltérő...
A Microsoft cikke biztos igaz, de egyrészt ugyanúgy lesz page file a memóriában, másrészt ha én visszakapcsolom a vinyóra, akkor érezhetően lelassul a programbetöltés, sőt, a programból kilépés is, ha sok progi fut egyszerre (a klasszikus, lemezdarálós, a háttérből előtérbe kerülő programok grafikai elemeinek lassú, egyenkénti betöltődése...).Jelenleg 2GB RAM mellett, kikapcsolt pagefile-lal, 32 bites Win7-tel van úgy 30% szabad RAM-om, hogy fut egy memóriazabáló FF, 15 tabbal, egy Outlook, egy foxit reader 2 PDF-fel, Live Messenger, Torrent 2MB/s feltöltéssel, 69 futó torrenttel (ez elég memóriaigényes kombó tud lenni torrentben), és néhány asztali minialkalmazás, és már volt hibernálva ma a masina. Na most ugyanez 4GB-tal... Itt amúgy hazardírozok, mert kevés a 2GB, de akkorát lassul a gép a 3 éves, kéttányéros, 160GB-os 2,5"-os vinyó miatt, ha bekapcsolom a pagefile-t, hogy inkább elviselem, hogy 400MB szabad RAM alatt nyekereg a Win, hogy az kevés neki. Soha nem dőlt még emiatt a saját kardjába, de 3-4 héten belül jön az új masinám, abban már 4GB RAM lesz, ha meg az is kevés, akkor bővül 8-ra. Nem 1-2 másodpercet, több 10 másodpercet jelent.
Összeomlás ellen meg védi magát a Win7, mielőtt megtörténne, kilövi a legtöbb memóriát zabáló alkalmazást. Már összehoztam, persze hozzáteszem, szándékosan feszegettem a határokat. Tapasztalat útján szeretek megtudni dolgokat, és bizony a tapasztalat mást mutat, mint amit a Microsoft egyébként leír, de mint már írtam 2× is, a page file "kikapcsolásával" az valójában csak a HDD-ról a RAM-ba költözik.Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz
orbano #16333 üzenetére
Az miért is kicseszés önmagával? Én HDD-vel is kikapcsolom, mert akkor is használja a win a swapfájlt, ha amúgy van bőven RAM. Sokkal gyorsabb így a leállás, indulás, hibernálás, és úgy általában minden program használata. XP-nél 2GB mellett, win7-nél 4GB mellett már nyugodtan ki lehet kapcsolni, nem nagyon fog elfogyni a RAM... Persze ha valaki Gigabájtos memóriaigényű progikat használ, akkor nem biztos, hogy jó ötlet, de akkor meg vegyen 8GB RAM-ot, sokkal többet ér el vele...
Amúgy ha már ideírtam, akkor kérdés is lenne...
Olyan SSD kellene nekem, ami 100GB fölötti, és az op. rendszerrel kapcsolatos dolgokban, és programindulásban, és általános, nem júzer által kezdeményezett lemezműveletek a legtutibb. A szekvenciális olvasás annyira nem izgat, mert nem kívánok naponta 50GB-os fájlokat másolni...
A Crucial igen fürgének látszik, de kérdés, mennyire megbízható. Az Intel megbízható, de az írási sebessége annyira nem nagy. OCZ, Kingston, amit még olvasgatok itt, a kérdés, hogy megbízhatóságban melyiket érdemes, persze nincs hosszútávú tapasztalat, de mégis... Olvasgatom már pár napja a topicot, de nem vagyok előrébb. A javasolt cikkeken is túl vagyok már, az egyikben azt olvasni, hogy igazából mindegy, hogy általános felhasználásnál milyen SSD-t, mert lényegi különbség gyakorlati használat mellett nem igen tapasztalható, csak a tesztekben bukik ki a sebességkülönbség.
Ja, és még valami: ha kettéparticionálok egy SSD-t, akkor a "terület elosztás" csak adott partíción belül fog működni? Értem ez alatt, hogy ha felülírok egy területet, akkor az SSD ugyebár nem felülírja, hanem a legrégebben használt területet veszi használatba, tehát írja szépen végig a partíciót, és csak akkor kezd ténylegesen felülírni, ha a használatlan, vagy régen használt területek elfogytak. Namost ha ketté van particionálva, akkor csak a partíció végéig ír, és utána kezdi elölről, tehát fizikailag kezeli-e a partíciókat, vagy csak logikai a dolog, és mindig a teljes területet veszi-e igénybe? Nem tudom, értitek-e, mit akarok kérdezni...
Bár ha nem egyértelmű a kérdés, akkor nem lesz ketté particionálás, fogok egy mappát, és bemountolom második meghajtónak, így logikailag kettő lesz, fizikailag meg egy.Üdv!
-
Szabesz
őstag
válasz
orbano #16303 üzenetére
G2
"Hogyan lehet leellenőrizni, hogy hol kezdődik az első partíció?
Windows alatt indítsuk el az msinfo32 nevezetű programot (parancssorba: msinfo32), majd az Összetevők/Tárolás/Lemezek almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik, azaz az SSD-n található 4 kB-os lapok írásával nem lesz probléma. Az emberek többsége (Windows XP alatt biztosan) itt 7,875-ös értéket fog kapni, mert a 63 szektorral eltolt partíció nem megfelelő egy SSD szempontjából."
[Forrás]A pihenés egyenlő azzal, hogy be van kapcsolva, fut az OS, és nem csinál "semmit"?
-
Ottoka
őstag
Nahát erre kiváncsi vagyok.
Szóval akkor a windows 7 el tudja dönteni hogy az adaptec kártyán levő 4db raid0-ás tömbből melyik a hdd-s tömb és melyik az ssd-s tömb?
Az írás / olvasás, a cache kezelés annyira a kártya dolga, hogy a windowsnak semmi köze hozzá..... ki van zárva hogy bármilyen következtetést le tudjon vonni.....
Ez idiótaság.
-
DV
senior tag
Probaltad mar teljesen leformazni, lehet, hogy az segitene rajta?
Az az eszrevetelem, hogy az OCZ kezdte az egesz marhasagot (meg az elso generacios jMicron-os SSD korban, mivel nem ment jol a szeker es valahogy gyorsabba akartak tenni es azota is folytatjak a win7-tel bezarolag), tobben is belinkeltek mar.
-
ixtom
tag
Az én 32GB-os Samsungom (Ottokáé volt
) is "belassul" ha meg van pakolva.
Rendszernek használom, de ezt a lassulást nem érzem, csak az atto mutat kevesebbet. Pár hét után sincs lag, minden pikk pakk indul, települ.Ez a mérés az XP és az alap programok telepítése után készült, szabad hely 20 giga felett volt.
Most alig 3GB szabad hely van rajta, helyszűke miatt ide raktam pár giga adatot. A pagefile az vinyón van. -
Overlocker
veterán
Sztem nem a legjobb a stripe és cluster beállítás, bár ilyen felállást még nem teszteltem..
Ajánlom a következő defrag programot mindenkinek: Diskeeper 2009.
1 hete teszteljük Bodor kollégával, tökéletesen működik, teljesítménynövekedést is okozott, SSD támogatással rendelkezik!
-
deicide
veterán
Ha a másik SSD-nek, amire ghostoltál volt betűjele az első boot idején, akkor ha arra ghostolod vissza, csak az üdvözlésig jut el, mert onnan a C:-t keresi, de mivel az amire ghostoltál, előzőleg nem C: volt hanem valami más, ezért olyan unintelligens az xp, hogy hiába aktiv, van rajta rendszer, nem kapja meg automatikusan a C:-t. Az egyetlen megoldás, ha az a partició, amire a ghost megy majd vissza, az ne lásson bebootolt xp-t, vagy legalábbis betűjelet ne kapjon és akkor ghost után az első bootnál az xp automatikusan C:-t oszt neki.
-
deicide
veterán
Hát, ha bootolásra is képes a kártya, akkor ennél egyszerűbb lesz a dolog, mentsd le a rendszert ghosttal, meg ha van adatpartició a tömbön, akkor azt is és a raid kártya biosában építsd fel a tömböt, majd particionáld meg és már mehet is vissza a ghostmentés.
A legfontosabb, hogy aktív legyen a partíció, amit bootolásra létrehozol, lehet hogy triviális, de én felejtettem már el...
-
fsb1000
nagyúr
orbano:
Igen, ma vettem meg a másodikat, pedig egy darabig gyorsabb MLC-t akartam venni.
Ha esetleg lesz időd akkor az alaplapi RAID vezérlőt összehasonlíthatnád a kártyáddal.
Nekem csak egy gondom van az alaplapival: várakozik 6-8 sec-et induláskor.
Emlékeim szerint SCSI raid kártya ilyet nem csinált.freeapro:
3 hónapig nekem is ki volt kapcsolva a pagefile, mert SSD használatakor nem volt ajánlott.
Aztán jöttek ezek a furcsa hibák.
Lapot cseréltem, memot cseréltem, gyakorlatilag mindent kicseréltem a házon meg az SSD-n kivül, az XP-t újratelepítettem. És még mindig jött a hiba. Nem mindig.. talán naponta 1x vagy 2x.Autóra raktam a pagefilet egy külön vinyóra és azóta ez a rejtélyes hiba megszünt.
Lehet hogy nem közvetlenül a pagefile az okozója, de annak ki/be kapcsolása hatással van erre a hibajelenségre.Legalábbis én ezt tapasztaltam.
GTA4 legális, a videjószerkesztők már nem annyira... -
deicide
veterán
-
Márton
nagyúr
Na én is beléptem a klubba, egy Buffalo 32-es MLC-vel.
Még csak simán ráadugtam a sata portra, rendszer a napokban megy rá.
De addig is:vélemények, javaslatok, ötletek jöhetnek, milyenre formázzam majd telepítés előtt, stb.
értelemszerüen rendszer lesz rajta, és progik (főképp videós és fotós), amiknek villámgyorsan kell indulni! -
Bodor
veterán
(#1193) (ex)Cat : Acronis True Image Home 11 és a 12 sem....
(#1194) orbano : Nem szeretnék ezért két oprendszert a gépemen, onnan biztos menne , bár a közös boot.ini lehet bezavarna a dologba...
Azért szerettem az acronist, mert ha bármi történt a rendszerrel( vírus vagy rossz telepítés) akkor bootcd-ről vissza tudtam állítani simán az egész partíciót.
Az ssd raid tömbnél lehet szórakozni a stripe és cluster méret, és egyéb dolgok állítgatásával, a jobb teljesítmény érdekében, de nem szeretnék mindig újrapakolni egy oprendszert.... -
-
Overlocker
veterán
Akkor vegyen olyat!
Itt egy jó
-
.mf
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen mobilnetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged