Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
A topic megtelt, erre tessék fáradni: [link]
-
Orgi
addikt
Másnál nem olvastam ilyet, de nekem volt olyanom 785G chipsetes alaplappal és Crucial M4-el, hogy percenként leállt kb dolgozni a rendszer, folyamatosan égő led-del, semmit se lehetett csinálni 15 mp-ig. Aztán majd egy percig jó, mindent felgyorsulva végrehajtott majd újra, folyamatosan, használhatatlan volt a gép. Mindez MS Ahci driverrel, az AMD drivert felrakva megjavult.
-
kerekfej
őstag
válasz
gyuribácsi88 #49179 üzenetére
Gondolom nem a legújabb FW (DXT07B0Q) van az SSD-n és a Hard Disk Sentinel (4.10.10) se a legújabb.
-
maláj
addikt
lenne 1 problémám
Asus M2N, 4800+ CPU, 4x2GB ram, HD 5670 vga, 64GB-os Patriot Warp V2 SSD, stb. konfig és leginkább Firefoxban szokott butáskodni a technika ...
elkezd a háttérben "dolgozni" a rendszer és 5-10 mp-ekre teljes agyhalál ...
HDS ezt mondja ...
utána helyreáll a dolog de random időközönként (<5 perc) megint megáll az egész hóbelebanc ...
az SSD-m ezt tudja ...jól gondolom, hogy a lassú írási "teljesítmény" miatt van a gubanc
-
ledgeri
nagyúr
válasz
KaiotEch #49222 üzenetére
Mentél már át a 2 terráson hdsentinellel? ha igen tudod, hogy milyen az olvasási-sebesség garafikonja a vinyódnak?
Én most mértem le azokat amik nálam vannak (publikáltam a hd sentinel topikba, hogyha érdekel), mert rendszerátszervezésen vagyok ssd-t várva, és láttam, hogy a kis fájlok másolása (elérése) tényleg nem fekszik a HDD-knek, szóval ezen múlhatott... -
ledgeri
nagyúr
Mennyire fura, hogy a két utolsó publikált kép legutolsó sora szinte pont fordítottja egymásnak...
Az is sorolhato az MLC vs TLC "csatába"?
-
Sziasztok. Na eljutottam én is odáig(nagy áldozatok árán), hogy összerakhattam a gépemet, és a Kingston V+200 120GB-s kicsikét kipróbáljam mire képes:
-
Bodor
veterán
válasz
rooland #49213 üzenetére
Igen, az Inteles SATA3-as portoknak bőven elég a Windows-os driver is, sőt. Ezért nem természetes, hogy feltetted a chipset drivert, nem is értettem, hogy miért mikor kifejezetten írtam is, hogy "nem kell telepíteni semmit, jó a W7 alap AHCI drivere". Szerencsére az Inteles portot nem zavarja ASMedia-s SATA3 driver, de a chipset driver lehet probléma. Lássuk majd a teszteket....
-
-
vazzz
őstag
válasz
gyuribácsi88 #49212 üzenetére
Ki mondta neked, hogy többnek kell lennie? Ez a gyári érték.
[link] -
rooland
senior tag
Megnéztem. Az Inteles SATA3 portra van dugva. Inteles drivert szerencsére nem is lehetett telepíteni, csak ASMedia-s SATA3 drivert. Úgyhogy az intelest gondolom a win driver hajtja igaz? Természetesen a Z77-es chipset drivert feltelepítettem. Illetve az ASMedia-s SATA3 drivert is feltelepítettem. Az nem zavar be? (habár nem azon használom ugye)
Tesztet csinálok majd.
(Egyébként USB-ből volt Inteles meg ASMedia-s driverek is, mindkettőt feltettem. Gondolom azok végképp nem zavarnak be. De hogy minek kétfélét belerakni!?...) -
Sziasztok, most raktam össze egy új gépet, egy 120gb-os samsung 840-es SSD-vel, és átnyálaztam a forumot, kipróbáltam mindent amiket itt írtatok.
3DB sata3-as csataló van az alaplapomon, nem voltam lusta rádugtam mindegyikre hogy megnézzem melyiknél éri el a legjobb eredmény a teszt lefuttatása után.
Ez lett a legjobb eredmény, de valami nekem nem stimmel mert az írásnak sokkal többnek kéne lennie, valakinek valami ötlete hogy mivel tudnám gyorsítani?
-
Anfänger
őstag
válasz
Matyó83 #49209 üzenetére
Lépjünk ki minden programból.
Start menü keresőjével futtassuk: regedit
Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot. -
Matyó83
tag
Szasztok!
Kérdésem van Felétek: Bénáztam a win7 telepítésnél és IDE modban hagytam a biost és feltotltam a win7-et. Majd át állítottam AHCI-re, de kékhalál és restart a díj érte. Valaki szólt, hogy van erre valami gyógymód, hogy ne keljen újratennem az egész rendszert. Tudnátok segíteni, hogy mit kell állítgatni, hogy jó legyen? vagy mindenképpen reinstall?
Köszi előre is.
-
Bodor
veterán
válasz
rooland #49204 üzenetére
Hát pont nem az Asmedia vezérlős SATA3-ra kell tenni az SSD-t, hanem az Intelesre, és nem kell telepíteni semmit, jó a W7 alap AHCI drivere. Ezt olvasd el szerintem, és ha átdugtad az Inteles SATA3-as portra az SSD-t, akkor ezzel készült képet dobj ide, illetve egy új mérést is CDM-el, ahogy a (#49192)-esben is látható.
(#49205) Spiler125: magától eltűnik illetve kisebb lesz nem kell takarítani.
(#49201)-ben kérdeztem, hogy a lapozófájl le van-e tiltva, ha akkor megnézed ahogy kértem, akkor spóroltál volna magunknak pár kört...
-
Spiler125
tag
hát windows 7 Ultimate x64 et raktam úgyan ezt használtam régen is HDD-n szűz verzió és HDD-n 16gb körül foglal most ssd-n 28 körül, ja meg még a maya-t 2013 32 bitet raktam fel az SSD re... igen ki kapcsoltam mindent a leírtak alapján nincs hibernálás, se indexelés, se töredezetség mentesítés szal nem értem....!
-
-
Spiler125
tag
Üdv az mért van, hogy ami Windows 7 et HDD re rakok 16 gb és ugyan azt ssd re rekok ott meg 28 gb ot foglal meg akár milyen programot rakok az ssd re dupla akkor a mérete?!
-
Bodor
veterán
válasz
St3venson #49195 üzenetére
Nem kell ! Ezt olvasd el.
-
St3venson
tag
Egy Samsung 840-es mellé kapott lemezről mennyire fontos feltelepíteni a dolgokat, mert nincs bekötve dvd meghajtó, és nem igazán akarok vele foglalkozni. Egyáltalán kell a samsung software-e valamihez?
-
Bodor
veterán
válasz
Pingvin1985 #49192 üzenetére
SATA2-vel azon a lapon teljesen jók az eredmények, és megy a TRIM is, szóval még véletlenül se tegyél fel a lap oldalán lévőkből semmilyen ACHI drivert, chipset -et meg főleg ne, teljesen jó az amit a W7 feltett, ahogy az SSDOK program mutatja is.
-
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Beépítettem egy Corsair Force GT SSD-t, és az alábbi eredményeket kaptam (a lapon csak sata2 van):
Ezek megfelelőek?
Illetve ezeket a drivereket érdemes feltenni: AMD SATA AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy), AMD Chipset Driver (include chipset \ sata raid driver)? [link]
Vajon az oldalon lévő chipset driverek között mi lehet a különbség (egyforma verzió, dátum, csak a méret különbözik)?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Bodor
veterán
válasz
iceshark18 #49187 üzenetére
Hát igen, abban igazad van, hogy "marvellék " megtanulhatnának drivert készíteni, viszont Te is érdeklődhettél volna az SSD vásárlás előtt a kompatibilitásról mondjuk itt is, évek óta mondjuk, hogy SF vezérlős SSD nem fér össze a Marvell SATA3-al, de vigasztaljon a tudat, hogy valódi hátrányod nem származik belőle.
Ezt az USB3-as meg SATA3-as bővítőkártyás megoldást meg szerintem felejtsd el sürgősen, mert csak rontanál a helyzeten. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Laprasi991 #49183 üzenetére
Én is ilyen laphoz nézek ssd-t, és érdeklődnék, hogy valaki akinek olyan lapja (PL: b75 pro3-m) van lemérte-e már, vagy hogyha megkérem, akkor le tudná-e mérni azt egy arra alkalmas alaplapon hogy mennyit megy ugyanazon programmal, mefelelő beállítások mellett egy ssd az intel sata2-őn,sata3-on és az asmedia sata3-on?
Akár mehetne egy logout írás is, amit linkelni lehetne elsőhszekbe, küldenék neki egy csokit, és kapna egy pirospontot nálam, mint szekszibojVehető felkérésnek!!
-
iceshark18
csendes tag
Félreértés ne essék! Nem arra gondoltam, hogy sírok 150mb miatt, hanem arra, hogy közép és felső kategóriás lapokra pakolták nagy reklámmal a Sata III-mas csatikat, hogy 6gb/s vegyétek drágábban jó lesz nektek, ez milyen f*sza. Aztán tessék ugyan azt tudja vagy még annyit sem, mint a másik 6db sata II-es csatoló a deszkán, ha így nézem nem kaptam semmit a +pénzemért és mondjuk ez nem csinál belőlem "elégedett vásárlót"
De igen gyorsult a gép, örülök a ssd-nek ennek a körítésnek kevésbé, annak meg még kevésbé hogy a giga official fórumán annyi volt a reakció a hasonló panaszokra, hogy sorry de ez ilyen... -
Bodor
veterán
válasz
iceshark18 #49185 üzenetére
"...de ez így szomorú...."
konkrétan mit értesz ez alatt, mi a baj? Nem gyors a rendszered az SSD-vel a HDD-hez képest?
Elárulom, hogy nem marvelles-en sem éreznéd gyorsabbnak az SSD-t...
-
iceshark18
csendes tag
Sziasztok!
Váltottam én is SSD-re de úgy látom ezt az ősi 9128-as marvell vezérlőt én is benyaltam.
Sajna a 770TA UD3-mon csak két Sata3 csati van és mind a kettőt marvell barátunk hajtja
Intel 330as 120gb-os ssd került a gépbe, de ez így szomorú.egy Marvell "Firmware pour MV-91xx Version 2.2.0.1125b" bios frissítés ill. driver frissítés sem keltené életre?
Ill. azon gondolkodtam, hogy mi lenne ha egy usb 3.0 -Sata3 átalakítóval raknám össze, usb-n keresztül tud bootolni a gép a 3.0-nak pedig 5gb/s-t át kellene vinnie vagy ezt butaság lenne kipróbálni?
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok
Ez az eredmény mennyire mondható jónak egy vadiúj Vertex 4-től? Friss Windows 7 van rajta, egy Asrock U3S3 lap Asmedia vezérlőjére van kötve AHCI módban.
-
-
zsírsámán
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #49179 üzenetére
Keress vissza topikban, naponta kb 3-szor kérdezik ezt meg.
-
-
vlevi
nagyúr
Ezert "szoktuk" mondani, hogy a 64-es ssd-re fel lehet rakni a rendszert, es hasznalni is lehet, de csak kompromisszumokkal, es karbantatrtassal. Swap, hibernalas, temp, bongeszo cache, satobbi, es mar rogton elfogyott 20-25 giga hely. Persze, hogy ki lehet ezeket kapcsolni, meg atrakni hdd-re, de azert egy hdd-re atpakolt bongeszo cache eseten pont az ssd ertelmet veszti el a gep. Perzse, akinek van jo sok memoriaja, az bekoltoztethi ezeket a dolgokat ramdiskre. En is szivesen kiprobalnam, de lehet, hogy 4g memoria ehhez meg keves.
-
Bobyjack
senior tag
120 gigás OCZ Agility 3 van a haverom gépében. 2 napja telepített Windows 7 van felrakva meg 2-3 játék. Már csak 17 giga üres hely maradt. A meghajtó minden mappát kijelölve összesen 65 giga a tartalom, de a sajátgépben mégis azt írja, hogy 100 giga foglalt. 35 giga egyszerűen eltűnt az SSD-ről. Nem foglalt, de mégis annak veszi a Windows. Hallottatok már ilyenről? Valami programot tudtok ajánlani, amivel érdemes átvizsgáltatni az SSD-t?
-
ledgeri
nagyúr
Mekkora IO/s eltérés okoz tapasztalható sebességváltozást?
-
teniszlabda
csendes tag
Sziasztok ! Én nemrég vettem egy 120GB-s SSD-t Kingstone és win7 64 lett rá telepítve.
A kérdésem az, hogy nem tudom alvó állapotba állítani a gépet - ill. elalszik ,de utána
nem az eredeti állapotra áll vissza , hanem újra indul a rendszer.
A hibernálás működik rendben. -
rooland
senior tag
Sziasztok!
Teljesen új OCZ Vertex 3 120GB SSD-mre most telepítettem a win7-et. Nem vagyok egy nagy teszt guru, de lefuttattam 1-2 alap tesztet, ilyen eredmények lettek. Másik topicban azt írják nem túl jók az írási eredmények. Mi lehet a gond? Már ha van gond.A gép teljesen új, most szereltem össze. i5 3570k CPU + 8gb corsair vengeance 1600Mhz + ASRock Z77 Extreme 4 lap.
-
PWF
csendes tag
Hali.
Beszereltem egy samsung 840-est egy netbookba, a gond az hogy nem találja a win 7 teleptő. A gép új (ao756-987) és az ssd is most jött ki nem rég. Nem gondolom, hogy bios vagy firmware frissítésre szorulnának. Vagy mégis? Mi a gond?
-
Anfänger
őstag
Korábban a Crucial M4-em nem ment max sebességen,igaz érzetre gyors volt akkor is.Rájöttem a balfas.ságomra,nem a helyes Sata portra volt dugva. Most csatiztam az intel portra és változott elég sokat a sebesség. Ìme:
A korábbi eredményt pedig itt láthatjátok![link]
Nem gondoltam,hogy ennyit jelent egy apró figyelmetlenség. -
Matyó83
tag
Sziasztok.
Van egy nagy problémám az ssd-mel. Remélem jó helyre irok.
Firmware-t updat-eltem ma. Mindent úgy csináltam ahogy kell. Rendben le is ment az update, de a kövi indulásnál a win telepitője nem látja az ssd-t. A bios-ban látszik szépen, de a win telepítő nem látja. Hogy tudnám rávenni, hogy felismerje?? kössz előre is a segítséget.Az ssd egy kingston V100S2D/128G tipusú jószág. Emlékszem az első beüzemelés is hasonló nehézségekkel ment, de már ne emlékszem rá, hogy hogy oldottam meg.
Szerk: Ahm... nekem adatvesztéssel járt a dolog...
-
Spiler125
tag
válasz
CsonkaImo #49159 üzenetére
ÜDV lenne egy kérdésem, vettem egy ssd-t beálitottam rajta minden leírtat, és elég idő igényes volt mire mindent megtaláltam ezért segítségeteket szeretném kérni milyen programmal tudnák bisztonsági másolatot készíteni a windowsról, hogy ne kelledjen mindig minden drivert újra rakni hanem most a kész O.P-mat vissza rakjam?!
-
geckowize
őstag
Hello!
Miben különbözik ez az 1900 Ft-os beépítő keret
ettől a Kolink HDT3 beépítő kerettől, ami egy itteni boltban 680 Ft? -
ST05
őstag
válasz
barcalaci84 #49154 üzenetére
Windows Live ??
sokáig nem fogjuk élvezni, napokban leváltja a skype
egyébként nekem tegnap már csak telepiteni sem engedte.
( ellenben a skype-on belül belép a msn-be már ha erröl a LIVe " rol van szó ! )
fb+msn+skype egyben !? egyenlőre fura nekem is, de majd csak megszokjukValdez : 19 nm csíkszélesség? jó drága lesz, és annál kevesebb irást bír majd?! ( gyanítom)
-
barcalaci84
őstag
"És ahogy már valaki más is említette, nem sok bizbaszt ér, hogy gyorsabban bootol (azaz jön meg a login képernyő), mert a Windows Live-os bejelentkezés, és a csempék eltüntetése sokkal több időt vesz igénybe, mint a Win7-en a bejelentkezés."
nekem automatán bejelentkezik a live profilomba, egy kattintás vagy gombnyomás és az asztalon vagyok.
pár napja vettem samsung 830 64 gb-t , SATA 2 -n használom és a boot elképesztő, azóta nem láttam a windows logót indításkorés a bejelentkezést se
59 gigát lát win és a magican -nel leszedtem még 5,9 gb-ot . a maradékot akkor csurig tölthetem?
okoz- bármi lassulást , vagy rakjam vissza az 5,9-t csak azt már ne használjam? -
Valdez
őstag
-
gregus021
tag
Féltem, hogg el fogja rontani a gépet a chipset driver és..... ilyen gyors bootot még nem láttam! Az alaplap AHCI-s képernyőjével együtt nem volt több 20 mp-nél! A bios frissítésre nem volt szükség, és így is tökéletesen működik. Még 1x köszi a tippért!
gregus021 -
gregus021
tag
Oké, most rakom fel a chipset drivert, és majd írok az eredményről.
-
gregus021
tag
F4-es biosom van, F12 a legújabb, de egyik changelogjában sem volt semmi az AHCI-ről szóval nem frissítettem. Szerinted érdemes lenne?
-
gregus021
tag
válasz
Valdez #49141 üzenetére
Mikor régebben átklónoztam a Win 7-emet ez a driver volt fenn, és az írási sebességek és lassúak voltak, ezért telepítettem újra a Win7-et. Szerinted ez scak a klónozás, és korábban IDE-ben haszbálat miatt volt, vagy a driverrel lehet valami probléma? Mert nem szeretném azt, hogy mengint leszedem a drivert és midnen belassul. Szóval nyugodtan felrakhatom és rosszabb biztos, hogy nem lesz?
-
beszizoli2
tag
Sziasztok!
Nekem egy kérésem lenne!Vásároltam egy ssd-t és szeretném ha valaki segítene nekem!Győri vagyok.Természetesen nem ingyen kérem!
Aki tud segíteni,kérem írjon privit!
Zoli
-
gregus021
tag
Sziasztok! Újabb problémám akadt a Samsung 840 SSD-vel. Minden tökéletesen működik, teljesen jó a sebessége, de a boot a pulzáló windows logónál 1 EGÉSZ PERCIG áll... Gigabyte GA-MA770T-UD3P alaplapot használok, alap microsoft ahci driverek vannak fenn (friss telepítés). A biosban a floppy le van tiltva és az ssd az első boot drive. Más fórumokon olvastam, hogy nem csak nekem áll fenn ez a probléma, de ott még nem találtam megoldást. Nektek van valami ötletetek miért lehet ilyen hosszú a Win7 logónál a boot idő?
A válaszokért előre is köszi!
gregus021 -
geckowize
őstag
Hello! Lehet offtopic, de aki ezt a topicot nézi, az erre is tud válaszolni!
Jelenleg van egy 1TB-os vinyóm, ami 3 felé van particionálva
C: System, 85GB
D: régen XP, 15GB
E: Data, 832GBTervezek belé SSD-t venni, amire ugye új rendszer lesz rakva, tehát feleslegessé válnak a rendszereknek fenntartott partíciók, így szeretném "egybenyitni" az egész 1TB-os vinyót.
A kérdésem, hogy fennáll-e a kockázat arra, hogy sérülnek az adatok a 832GB-os Data partíción, ha hozzáveszem még a C-t és a D-t? Vagy csak rendszerpartíció esetén lenne para az ilyen művelet?
-
vlevi
nagyúr
válasz
scope2007 #49114 üzenetére
"aztán ahogy kezdi belakni az ember kicsit lassul a boot, "
És ahogy már valaki más is említette, nem sok bizbaszt ér, hogy gyorsabban bootol (azaz jön meg a login képernyő), mert a Windows Live-os bejelentkezés, és a csempék eltüntetése sokkal több időt vesz igénybe, mint a Win7-en a bejelentkezés. -
Köszönöm a küldeményeket, ennyi elég lesz arra, ami miatt kértem, többet már ne küldjetek.
-
Daffni2
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49131 üzenetére
Elküldtem.
-
zsírsámán
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49128 üzenetére
-
-
HZoli87
veterán
válasz
Ment levél.
-
Daffni2
addikt
válasz
-
Egy kis segítségre lenne szükségem. Aki SATA3-as SSD-t használ SATA2-es porton, az legyen szíves küldeni egy riport-ot. Thx!
-
Balage76
senior tag
válasz
dobobazsy #49122 üzenetére
Nem jár adatvesztéssel. Egyébként meg eléggé bolondbiztos a fw frissítés, mármint abból a szempontból hogy igazából nem lehet elrontani. Ezért is lehet windowsból, saját magát frissíteni.
Két bank van, hívjuk első és második tárolónak. Ebből mondjuk az elsőben van az aktuális, használt szoftver, a frissítéskor pedig a másodikat írjuk. Az újraindításkor, amennyiben minden rendben van, csak akkor vált át az elsőről a másodikra és bootol be a gép az új biossal. Ha valami nem sikerült, akkor marad az első változaton. -
-
-
-
-
Üdv mindenkinek.
Samsung 840 Basic, 120GB, 1 hét és 100GB adat után 99%-ra esett a kondíció, van ennek valami megmagyarázható oka?
4.10-es HDS /v4.10.9béta/
-
deicide
veterán
Jó ég, most nézem, hogy több, mint 4 éve már, hogy SSD-t használok, repül az idő az első Buffalo SSDim óta
-
Lapajbacsi
aktív tag
Felmerült itt egy kis kérdés, utolsó hsz-ben.. Plz hlp
-
scope2007
addikt
válasz
dobobazsy #49113 üzenetére
ja első pár rendszetinditas valóban villám tempóban zajlik, aztán ahogy kezdi belakni az ember kicsit lassul a boot, legalábbis nálam így volt. (mondjuk 3-4masodpercrol beszélek bootnal csak) máshol semmit se lassult.
meg alaplap függő is lehet.
az én vertex4em x58a ud7 lappal máris lassabban bootol be, mint haver új x79 lapjánál -
vlevi
nagyúr
válasz
dobobazsy #49111 üzenetére
"általános jelenség? ez azt jelenti, hogy amúgy nincs semmi baja?"
Igen. Ez csak annyit jelent, hogy a Samu lefelé kerekíti ezt az értéket. A valóságban az a szám 99.9999999%, de már csak 99-nek mutatja. Valószínűleg 1 éven belül nem fog csökkenni.
Ha a Crystaldiskinfo-val nézed, az 100-at fog mutatni. -
dobobazsy
őstag
válasz
storm4 #49109 üzenetére
ja igen elfelejtettem, egy Samsung 830-asról van szó, abból a 64 GB-os.
hát már az előbb mintha lassabbnak éreztem volna, de lehet csak úgy megijedtem, hogy beképzeltem. kikapcsoltam a gépet pár percre, most úgy tűnik minden rendben.általános jelenség? ez azt jelenti, hogy amúgy nincs semmi baja?
(#49110) radi8tor1: rendben, elnézést. csak még rátett egy lapáttal, hogy lassabbnak éreztem a rendszert, ezért nagyon berezeltem
köszönöm a segítségeteket!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
ma jött meg az SSD-m, át is költöztem rá, minden rendben volt mindaddig amíg:
az imént lecsekkoltam Hard Disk Sentinellel, hogy minden oké-e, és elszörnyedve pillantottam meg a kondícióját az ssd-nek.. 99%-ot jelez
mi a frász történhetett? jól gondolom, hogy nem kéne máris fél nap alatt esnie 1%-ot?maximum annyit tudok hozzáfűzni, hogy módosítottam a betűjelét az SSD-n lévő "rendszer számára fenntartott" meghajtónak Z-re (mert eltűntetni nem mertem egyelőre)
vajon én csináltam kárt benne?
mi a szöszt tegyek?
-
Hooper
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49067 üzenetére
Köszönöm a korábbi tanácsolat. Elolvastam Bodor blogját is, mégegyszer a teszteket és valóban nem sok valós különbség van.
Ehez az ajánláshoz még visszakanyarodva: Erre a felhasználásra M4 128? csak azért kérdezem h okkal maradt-e ki.
Árban ez most a legkedvezőbb. Vertex4 30 fölé kúszott, 830 meg kifutott. -
vazzz
őstag
válasz
rgeorge #49104 üzenetére
W8 anno engem is megszívatott már a RAW-al, odalett egy 8gb microsd kártya minden adata. Leformáztam a microsd-t fat32-re w8 alatt, áthelyeztem rá gépen tárolt adatokat. Visszatettem a kártyát a telóba, az üresnek látta, majd vissza w8 alá, és az sem látott rajta semmit, és akkor láttam meg, hogy nem is fat32 volt, hanem raw... okos.
(főleg az, hogy kivágás-beillesztéssel csináltam, így a gépen sem volt már meg)
-
válasz
Hooper #49102 üzenetére
Bizonyos szempontból nem a legjobb embert kérdezed, mivel én 2. évtizede vagyok a szakmában és nálam nem olyan arányok mutatkoznak az OCZ meghibásodásával kapcsolatban, mint ami fórumokon "felhalmozódik".
Itt pl kiszedték az ajánlásból az Agility 3-t, mert többen jelezték, hogy gondjuk volt vele, de ettől függetlenül én idén is (akárcsak a korábbi évben) biztosan sokat fogok beszerelni.
Agility3/4 és Vertex3/4 is azonnali FW frissítéssel kezdem(mert olyan javítások vannak, amelyek fontosak), ha nem a legfrissebbel szállították volna, természetesen OS telepítés előtt és nem utólag.A régi FW-ekkel voltak gondok, de azok FW hibák voltak, ami nem keverendő a megbízhatósággal.
Ettől függetlenül Bodor cikkében szereplő ajánlásból kell válogatni
(bár én magam eltérek tőle, mert olyan modelleket is beszereltem és be is fogok szerelni, ami ott nem szerepel, de aki először vesz SSD-t, annak érdemes abból a listából választania.)rgeorge
Első kézből tapasztalok ilyen hibákat vagy saját vagy ügyfelek révén, nem olvasgatom különösebben a netet ez ügyben, lévén user error kizárva. Pár hsz-om a W8 topikban:
[link] | [link] | [link] | [link] | [link]
Ha valaki W8-t telepít, az első dolga legyen lefrissíteni a rendszert Windows Update-ről teljesen(több lépcsőben zajlik, azaz első frissítés után ismét kerestetni frissítést és telepíteni egészen addig, amíg nem talál) -
rgeorge
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #49092 üzenetére
Erről a W8 bugról hol lehet bővebben olvasni? Nálam is volt hasonló.
-
Hooper
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49067 üzenetére
OCZk megbízhatósága h áll mostanában? Anno nem sok jót hallottam róla..
Aktív témák
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Google Pixel topik
- Formula-1
- SONY LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ASUS notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest