- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
dani8909
csendes tag
válasz
anjani182 #46972 üzenetére
Értem, kösz szépen.
Kösz neked is 04ahgy.Amúgy én úgy értettem a 384MB\s-et, hogy ha a sata II-nél megadott 3Gbit\s-et átváltom MB\s-re akkor ez jön ki és úgy gondoltam ez az elvi csúcs, de akkor ezek szerint nem.
Ha vennék egy SATA III-as külső kártyát (pci, pci-e), gondolom azon akkor hozná az 500 körüli sebességet.
Hirtelen rákerestem ilyen kártyákra, de nem tudom, hogy melyik az az árú amelyik már jónak mondható, tudnátok ajánlani ilyeneket?Én ezt találtam: [link] bár az IDE csatlakozóra semmi szükségem nincs.
9-10e HUF fölé nem mennék az biztos, akkor inkább várok vele míg lesz másik alaplapom/rendszerem. -
-
worxland
addikt
válasz
anjani182 #46515 üzenetére
Mert nem döglik meg, mint az OCZ.
5,5 petabájt írás utáni állapot -
soultrapp
senior tag
válasz
anjani182 #46494 üzenetére
Nem írta ki,
De hülye ez a gép bevan állítva,hogy csak boot option 1:SSD
bott option 2:disabled,
De néha meg nem az van ott hogy disabled,hanem a másik vinyó.
Magától átállítja.Más:
ez mit jelent:ezt akkor lehetet mikor rámentem a ssdre:
External sata port: enabled or disabled sata esp on port 0. -
anjani182
őstag
válasz
anjani182 #46492 üzenetére
Elég modern lapod van, nézd már meg a BIOS-t ha rámész az SSD-re enterrel, akkor azon belül van olyasmi, hogy "type". És ott Solid State Disk. Avagy az alaplaphoz van valami lemezkezelő/managelő szoftver amiben ténylegesen is megkülönbözteti, mint az Intel chipsetnél?
Nekem a 0. lemez, így van.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
anjani182 #46395 üzenetére
Nekem is ADATA S511-en van a fő-fő bench rendszerem, és nekem is kb. abban az állapotban dobja be az asztalt.
(#46396) dethroner: A lila az GSATA. Neked kell tudnod, hogy átrakod-e az Intelre. Fire/SOUL/CD leírása:
"Gigabyte - Lassabb vezérlő, nagy mértékben elmarad a kívánt sebességtől, általában kell a saját AHCI driver számára, úgy valamelyest javulnak a sebességeredmények. Szintén stabil, nincsenek szélsőséges sebességértékei. (Némely esetben a Gigabyte vezérlő Marvell vagy JMicron vezérlőt takar, ez esetben használd a W7 alap AHCI driver-t)"
(#46403) nemeth989: Bármi elromolhat. Csak Samsung esetén erre 1-2% az esély, OCZ-nél meg 10% feletti.
HGyu
-
SOAD19
addikt
válasz
anjani182 #46390 üzenetére
Te erősen a pénztárcám ellen dolgozol!
Sajna most nincs további pénz fejlesztésre. Most ebbe az ssd-be ill. egy videokártyába (már 7 éves a mostani...) ruháztam be. Igazából netezős gép, nem játszok vele, ezért se nagyon foglalkoztat mostanában, hogy fejlesszem.
(#46392) 04ahgy: Ja, így már értem milyen bigyókról volt szó. Rendben, akkor a sebesség ok-s, ha nem tetszik fejlesszek, értettem.
(#46394) dethroner: Igen, nekem is az f4-es van fent.
Amúgy milyen hátránnyal jár, ha nem ACHI-re van állítva?!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
anjani182 #46359 üzenetére
Teljesen más a gépetek. Z77 + 2500K 5,6GHz + Force GT-vel nekem sem. Amit levideózott, az neki tökéletes.
Az alaplapotok is teljesen más, nála az AHCI ROM üzenete az, ami szerepel, nem tudja kikapcsolni, csak az AHCI mód kikapcsolásával, az meg nem ideális az SSD-nek.
Várunk szeretettel egy EP35-DS3 lappal végzett méréssorozattal, és azokat az értékeket közöld. Amíg nem, addig feleslegesen fájdítod szerencsétlen fórumtársad szívét, mert nem lesz neki ettől jobb, és a rendszeréhez képest ez korrekt boot volt!
(#46356) SOAD19: Várjunk csak! Neked a lapodon a lila porton van a DVD író, ugye? Talált süllyedt, mert a sárga portok AHCI ROM-ja csak a Samsung 830-as SSD-t és a WD10EALS HDD-t listázza. Dugd csak át sebtiben a megmaradt sárgákra az ODD-t, és a BIOS-ban a GSATA controllert tilthatod is. Ezzel a zöld feliratot az NEC ODD-vel elimináltad.
HGyu
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest