Aktív témák
-
gprspeter
senior tag
-
DV
senior tag
válasz
gprspeter #6216 üzenetére
A help-ben ezt talaltam:
SSD
Intel, MTRON, SAMSUNG, Indilinx and SandForce controller SSD.Health Status /Color Description
Good - Blue
Bad - Red (Total Erase Count is equal to the maximum value.)Reference S.M.A.R.T. Attribute ID
Intel : 0xE8, Available Reserved Space
MTRON : 0xBB, Total Erase Count
SAMSUNG : 0xB4, Unused Reserved Block Count (Total)
Indilinx : 0xD1, Remaining Drive Life
SandForce : 0x05, Retired Block CountNekem Intel SSD-m van es ha megnezed a fentebb belinkelt kepet (#6199), akkor az "E8" sorban nalam 99-es szam van, marmint a kondiciom 99%.
Nalad a D1-es sort nezi (Indilinx). -
whitehand
senior tag
válasz
gprspeter #1996 üzenetére
a Falcon olvasása kb ugyanolyan mint az intelnek nagyon kevéssel marad el... viszont az a +48 GB már jelentős plusz és irásban is jobb a falcon
itt van teszt mindkettö szereplésével
és ezek még az elsö firmwarek... ahogy jönnek ki ujabbak ugy fognak javulni az értékek -
fsb1000
nagyúr
-
xtech2
tag
válasz
gprspeter #1309 üzenetére
egyenlőre nem tudom... tegnap írtam hogy nekem minden rendbejött, de hamar változnak a dolgok, szóval tévedtem. Laggol továbbra is. Elsőre jónak tűnt, de ahogy felkerült minden, ismét "beállt".
És ma akkor lettem ideges mikor nézem, hogy a buzi vista csak visszaállította a telepítésnél a 4k-s clusterméretet. Szóval egyenlőre nem tudok rá megoldást, hogy a fenébe lehetne beállítani.Ha pedig előre elkészítem az ssd-t 32k-s clusterral, akkor a vista egyszerűen nem települ rá, azt mondja hogy a lemez nem felel meg a kritériumoknak...
kezd elmenni a kedvem tőle...
-
-
RiddleR
aktív tag
válasz
gprspeter #1230 üzenetére
OCZ-től majd a Vertex.
Apex szerintem felejtős.
2db 120-es APEX RAID0-ban
Ez nekem elég karcsúnak tűnik. Mind írásban minde kis file kezelésben rövid.
Mondjuk ez csak 1 féle kiépítést mutat (128k stripe és 256 offset), de azért irányadó. -
Ijk
nagyúr
válasz
gprspeter #1230 üzenetére
Nézd meg a random write értékeket. Itt elvérzik a jmicron.
-
zetecR
addikt
válasz
gprspeter #1114 üzenetére
Én is hasonlón filózok. Notebookba kellene valami fürge (nagyobb?) háttértár a mostani 80GB 5400rpm HDD helyett.
20k-ért lenne Seagate Momentus 7200.3 250GB, vagy mondjuk ez a bizonyos Transcend 64GB (S/)MLC.
THG tesztje szerint IO/fogyasztásban árnyalattal még mindig jobbak a HDD, főleg a fent említett Seagate.
Notiba meg nem lehet Raidet besuvasztani...
Ráadásul a notiban van 3D Drive Guard, így a "rázkódásvédelem" sem komoly érv az SSD mellett.Kérdés, hogy a kiszemelt - mondjuk a fent említett Transcend - mennyire fogyaszt jól és mennyire gyors önmagában. Merthogy 2x annyiba kerül és negyed akkora, mint a jó öreg HDD.
-
Overlocker
veterán
-
Overlocker
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest