Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
Overlocker #798 üzenetére
Ez nem semmi
The drive is insanely fast as this internal quad raid drive...
Négyet kötöttek raid-be, ezért ekkora a sebesség? -
Overlocker
veterán
-
P00By
nagyúr
-
rii
nagyúr
hello
Az SSD rövidebb ideig él ha Photoshop Scratch disk-jeként kell funkcionálnia, mint más felhasználási terület mellett ....?
-
RiddleR
aktív tag
válasz
Overlocker #790 üzenetére
Már csak progi kéne és az RBX-es firmware-t átraknám a két másikra.
-
RiddleR
aktív tag
válasz
Overlocker #783 üzenetére
Ez hol látszik? Meg milyen progival? Meg honnan lehetne firmware-t szedni?
-
Ottoka
őstag
válasz
Overlocker #783 üzenetére
Lehet frissíteni a samsung ssd-k firmware-t?
-
RiddleR
aktív tag
HD Tach ennek az RBX-es Samsung SSD-nek.
Most bánom, hogy RAID-ben van a másik kettő, mert szívesen összehasonlítanám.
Amúgy a RAID meg ennyit vitt (amit keveslek kicsit): HD Tach RAID0 -
RiddleR
aktív tag
válasz
Overlocker #776 üzenetére
Megpróbálok valamit nézni, de az a baj, hogy már benn van laptopban és ebben lényegesen kevesebbet muzsikál, mint a desktopban, de meglátjuk.
-
RiddleR
aktív tag
Viszont ezen más a firmware mint a másik kettőnek ami otthon van nekem. Most azokra nem emléxem hirtelen, hogy mi van rajtuk, de ezen PS105D14 verzió.
-
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #777 üzenetére
Forrás: Link
Unlike Vista, Windows 7 will turn off disk defragmentation when it detects an SSD instead of a spinning disk drive. Windows 7 will also delete "garbage" data in advance. That would head off garbage collection, which can add latency -- a major factor in the slower write speeds often seen in SSDs.
Igen, WIN 7 beta alatt is már ki volt kapcsolva alapból a disk defrag!
-
Overlocker
veterán
"Troy Winslow, marketing manager for the NAND Products Group at Intel Corp., said, "We've even done studies showing 80 percent of all OS requests are in the 4K-to-16K range, yet many SSDs were designed on older controller technology that was requesting large file-size transactions of 128K in size. All SSDs perform best at the smaller file size."
-
RiddleR
aktív tag
Ja és ez az SSD szépen gravírozott "Samsung FlashSSD" felirattal van.
-
RiddleR
aktív tag
Na tök érdekes.
Rendeltem külföldről még 1 ilyen Samsung SLC SSD-t és ma jött meg.
A product code-ja kicsi más: MCBQE32G5MPP-0VAD1 a sima MCBQE32G5MPP-0VA helyett.
Illetve simán MCBQ.... helyett a windows is ennek ismeri fel: Samsung SSD RBX series.És íme az eredmények:
Atto - érdekes, hogy 10MB/s-el nagyobb az írása, mint a simának ami van.
HDTune - most nem tudom, hogy azért ennyi, mert új és az lesz amit Ti is mondtok, vagy ez kicsit más. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Overlocker #767 üzenetére
Mekkora most a szabad hely az SSD-n?
Nálam 94% volt magas értékkel, most meg 45% -
Gorneck
legenda
válasz
Nyugdíjas #753 üzenetére
Pedig ez semmi misztikus dolgot nem kíván...vannak szokott beállításaim amiket megcsinálok a teljes rendszer telepítés után...és kb ennyi. [link]
Rendszeres lemezkarbantartás azért nem árt havonta a VistaManágerrel és persze vele szedek le minden olyan programot ami nem köll...
XP-t, Linux-ot és egyéb OS-eket meg nem ismerem annyira...meg már nem is akarom...hacsak a melómhoz nem kell...
De egy biztos...a hajam tépném, ha lassulna az OS-em vmitől...mióta Vista+SSD/Raptor user vagyok azóta max gyorsítottam a booton, de lassítani sose sikerült. -
fsb1000
nagyúr
Semmi sem lényeges. Csak az érzés és a tudat.
Igy van ez nőkkel is, mind megöregszik, de jó tudni hogy mikor elvetted a legjobb volt a placcon. Érdemes volt vele foglalkozni.
De már nem napi kétszer... néha még a heti kétszer is sok.
Inkább fözzön jól, ne veszekedjen és csak ritkán horkoljon.
Igy megy ez SSD-éknél is. -
Ijk
nagyúr
Hát te tudod érdemes-e vele foglalkozni. Most az a néhány másodperc plussz bootolásnál... Nekem friss windows telepítésnél gyors a boot amíg rá nem rakom a drivereket, progikat. Hányszor indítod a gépet naponta? Kétszer? Inkább az alkalmazások sebessége legyen mérvadó, na meg persze a seekzaj mentes működés.
-
Ijk
nagyúr
Én leginkább az első eredményeken csodálkozom, magasnak tűnik. Egyébként azon kívül, hogy az os lassabban tölt be tapasztaltál máshol lassulást? Ugyanis normál vinyón is egy idő után lassul a boot, az nem a lemez hibája.
Mellesleg nem annyira megbízhatók ezek a szintetikus tesztek. Amikor keresgéltem OCZ mlc-ről teszteket legtöbb tesztben berakják egy x-edik drive-nak, lefuttatnak néhány teljesítménymérőt aztán csókolom, kihozzák, hogy jobban megéri, mint az slc. Ahol pedig felnyomtak rá rendesen egy oprendszert, és nézték a mindennapos használatot, ott jól lehúzták a teljesítményt a rossz vezérlő okozta szünetek miatt. -
fsb1000
nagyúr
KB. ennyit tud a Transcend SDHC kártyája is.
A CF kicsit gyorsabb... 20/25.Gondoltam összerakok CF/SATA adapterrel 2x8GB-ot raid0-ban, de már 1 db-ról sem bootol be az XP SP3.
Illetve elindult a boot, alul fut a csik, de még a "kék" bejelentkező ablak elött kifagyott az XP. Hagytam a fenébe... inkább várok olcsó 2,5" MLC SSD-re. -
Chaser
legenda
Ilyen 32 gigás Transcend sata MLC SSD-je van vkinek? Tényleg ennyire kevés írási/olvasási értékeket tud?
-
fsb1000
nagyúr
Előkerestem a régit és csináltam egy újjat HD Tune-val.
Ez volt az eredeti álpot XP SP3 (2008.10.13), amiért valamelyik jófej csalást emlegetett.
Az eredményt tudtam reprodukálni, söt más progival is hasonló volt:Ez meg a mostani állapot (2009.01.05)
Ugyanaz a rendszer, de alaplap csere volt P45-re.
2 hónap alatt kb 5-6 videoszerkesztő programot isntalálltam semmi mást.
És a C-re ment CIV4+BTS, igy 16GB foglalt. (és egy törölt GTA4)Fori23: Akkor lehet nem teszem meg, bár terveztem egy OS újrarakást is, mert GTA4 akad, míg a HDD-s bootról nem (nyilván nem az SSD az ok, hanem más)
-
Gorneck
legenda
Rég jártam erre, de nekem semmit se lassult a boot...nem értem miért lassult nálatok. 13 sec az uccsó post képernyőtől számolva és használható a gép...ez Vista-nak 2-2,5 csíkot jelent...ez az OS pedig már egy ideje fent van...még az SSD-m előtti telepítés...azóta sok frissítés érkezett és sok mindent telepítettem...de semmit se lassult...
A volt raptorom uezzel az OS-sel, majd kétszer ennyi időt szórakozott... -
RiddleR
aktív tag
válasz
Overlocker #746 üzenetére
Különböző verziójú HD Tune?
Viszont G.I.JOE-nak meg ugyanaz a verzióval van mérése így meg hülyeség.
Viszont nekem meg soha nem volt 150-170MB/sec-es sebesség, új korában sem. -
-
deicide
veterán
-
G.I.JOE
senior tag
válasz
Overlocker #746 üzenetére
Nálam nem volt semmi alaplap csere és hasonlóak az eredményeim.
A programindítás viszont még mindig marha gyors.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Némileg megnyugtató, mert én is ezt érzékeltem, már kezdtem is kicsit aggódni,de tezstprogramok szerint minden rendben van az SSD-immel. Nálam is alaposen belassult a boot, de a programok továbbra is gyorsan indulnak.
Mondjuk ez más op.rendszer is, de ezek szerint ez független ettől.
-
Rosep
senior tag
Na végigolvastam...
És felvettem a kapcsolatot Nyugdíjassal egy Samsung SLC beszerzésével kapcsolatban. Jó lesz az nekem. Ideje is lenne újrarakni a rendszert, csak gondoltam megvárom az SSD-t. Meg még azon agyalok, hogy lecseréljem-e a P35-DDR2-800-at egy P45-DDR3-1333-as rendszerre...
-
fsb1000
nagyúr
Speed, a boot érezhetően és mérhetően is felgyorsul SSD-vel.
De ez a nagy elöny csak addig tart, amig "szüz" telepítésről van szó, nincs hálózat és az eszközök többsége (pl. audio) le van tiltva.
Nálam kb. 2-3 hónapja van SSD-n az SP3 rendszer és mostanra úgy belassult, hogy egy friss telepítésű HDD particióról (Sam750) gyorsabb a boot.
Viszont a programok betöltése továbbra is gyorsabb, mint HDD-ről
-
RiddleR
aktív tag
Ott fog rendesen pörgetni.
Én már leteszteltem a notimban és a köv eredmény volt:
5400-as winyó boot: 2m12s
7200-as winyó boot: 1m48s
SSD boot: 48sPlusz az előnyök: nincs vibrálás (ez mondjuk csak a 7200-as notiwinyónál éreztem), nincs melegedés, nincs súly.
Akku idő pedig ++++. -
Speed
addikt
válasz
Overlocker #728 üzenetére
Mm akkor nem értem a sok netes videót meg a sok téves hirt hogy menyire felgyorsul a boot meg hasonlók
A 300-as olvasást 3db MLC vel érttem
-
Overlocker
veterán
Nekem is P45 van, sőt az előtte lévő is az volt csak DDR3-as..Most arra nem emlékszem hogy amikor megvettem akkor még a Rampage Extreme volt-e vagy sem, mert akkor lehet ez P45 hiba lesz..vagy valamit rosszul állítunk..Achi amikor anno tesztelt MLC-s SSD-ket, azok nem produkáltak ekkora eséseket, mint nekem most az SLC..
-
RiddleR
aktív tag
Valami rohadtul nem stimmel nálam.
HDTach
Érdekes, hogy azóta van millió problémám (ezzel együtt), mióta P35-ről P45-re átmentem. -
Ijk
nagyúr
válasz
Overlocker #716 üzenetére
Specifikációk alapján jók az MLC-sek, viszont:
"As I've mentioned before, the random write issues with JMicron JMF602 based MLC SSDs are simply unacceptable and in my opinion they make the drives unusable for use in any desktop or notebook that you actually care about. Next year we may see a JMicron controller that fixes the problem but until then, I'd consider those drives off limits." bővebben
És ahogy nézem az intelt kivéve mindegyik ezzel a JMicron-nal szerelik.
Viszont akinek van itt ilyen MLC SSD-je, jó lenne tudni, hogy tapasztal-e ilyen időleges szüneteket. -
néztem a total commanderes kompatibilitási módot, s ajánlott bekapcsolni
.
egy ssd két partíció közötti másolás (Patriot ssd) laptopn Vistával
nélküle egy cd (700 MB) másolásánál átlagos sebesség 85 MB-s
vele egy másik cd (700 MB) másolásánál átlagos sebesség 120 MB-sami vicces, ha egyik fájlt átmásolom, majd törlöm, és újra átmásolom akkor az átlagsebesség 250 MB
. de hogy ezt hogy hozza össze, mert oké, hogy nem kell olvasni mert még a memóriában van a cucc (4 giga ramom van), de írni nem tud ennyivel o.O
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Noffene, odáig fajul a helyzet, hogy kénytelen leszek MLC-re cserélni ?
Na nem mintha számitana, mert a programok indulásánál ez már szerintem sehova nem érzékelhető.
Max. egy OS bootnál,de nekem az is olyan rövid, hogy ennyit már én is ki tudok várni, pedig én aztán türelmetlen egy fajta vagyok -
Speed
addikt
válasz
Hűha 250-280 az nem is rosz, ha egyszer én is megpénzesedek veszek még egyet a jelenlegi patriot ssd-m mellé, amúgy adatok szerint most ez az egyik legjobb kapható ssd ha nem nézzük az új szériás még nem kapható cuccokat meg az Intel ssd-ket
-
Overlocker
veterán
Itt a korábbi eredményem: 170Mb/s átlag
A HD Tach is ennyit mért még akkor, aztán miután elkezdtem használni, ez lett..mondjuk azóta volt alaplapcsere és ugye most win 7-en vagyok, de már XP-n is kezdte ezeket az eséseket.
Speed: Igen, néztem deicide eredményeit, az olvasás kevésnek tűnik..Viszont a fentebb említett OCZ-s teszt igen bíztató..Ma utánanéztem és a jobb MLC-k RAID-be tudják a 250-280MB/s-t.
-
Speed
addikt
válasz
Overlocker #713 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
válasz
Overlocker #713 üzenetére
Nem tudok objektíve hozzászólni, de samsung SLC-nél normálisnak tűnik a 95 MB/s. Nem lehet, hogy a régi mérésed volt rossz?
-
Overlocker
veterán
Hello!
Én is gondolkozóba estem, hogy fejlesszek, és látom neked is 32GB-s SLC-s Samsung-od van.
Az értékeim: 1db 32GB Samsung SLC
Most erről fut a rendszer,de a legelején amikor megvettem, majdnem lineárisan ment 170Mb/s körül az olvasás -valahol itt meg is van a topicban -..minek tudhatóak be ezek az esések,olyan 95Mb/s-re? (Most az 50-es leesésről ne beszéljünk az valamelyik rendszerfolyamat okozza..)
Azt nézegettem hogy ezek az újabb MLC-sek, már kicsit gyorsabbak..Lehet hogy jobban járnék 2 x 32 GB MLC-sel mint egy 64GB-s SLC-vel?
-
RiddleR
aktív tag
-
Tomate
veterán
36-os raptor vagy 32-es SSD lenne jobb rendszerlemeznek?
-
deicide
veterán
Az összeomlást én még szerencsére nem tapasztaltam meg, pedig 8x525-ön megy az e8400. Viszont felkészültem rá, hetente ghostolom a rendszerparticiót (~5gb) és a kezem ügyében van egy Hiren's bootCD ha a tömböt újra kellene particionálni...ma is azzal szórakoztam, hogy kipróbáltam 64K/32/K/16K/8K stripe méreteket és ezért 4x épitettem újra a tömböt és ugyanennyiszer ghostoltam rá vissza az XP-t...
ráértem. A leggyorsabb egyébként a 8K stripe-al volt, azaz maradt is az, az jó a kics fileoknak is, a nagyokat meg nem lassitja, legalábbis a másolás total commanderben nem lett lassabb.
-
deicide
veterán
Ez a Stripe méret miatt van, az ICH10R alapból 128K-s méretet állit be, azaz amelyik file kisebb ennél, azt nem darabolja, csak az egyik drive-ra kerül, azaz olyan, mintha csak 1db ssd-d lenne. Viszont hiába kicsi az érték, az elérési idő kevesebb mint tizede a hdd-hez viszonyitva, az adja a sebességérzet javát...
-
deicide
veterán
Az olvasás érték miért olyan kevés? Mekkora Stripe méretet használsz? Bár nagy fileoknál nem számit már...összehasonlitásként a Buffalo MLC raid tömböm ennyit megy...
esetleg egy HDTach long bench tesztet is csinálhatnál, ott mit mutat...HDTach_SSD_Raid0
-
beteg
őstag
válasz
Nyugdíjas #700 üzenetére
én megerősíthetem, nem a sebességével van a baj! többször próbálkoztam már alaplapi raid-el, de mindig az lett a vége, hogy összeomlott a tömb. Azon kívűl a raid nagyon bekorlátozza a tuningolási lehetőségeket is. legalábbis eddig nálam rettentően vissza fogta.
viszont most megint belevágok 3 db 32 gigás patriottal!majd valahogy máskép oldom meg, nem azzal, hogy kihajitom a vinyókat!
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest