- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dobi 562
addikt
válasz
Bannani #9674 üzenetére
Pedig hasznos gyakorlat, lehet akar intervallum edzeskent is alkalmazni, mondjuk 10*1 percet csinalsz belole, dinamikus vegrehajtassal. Megdolgoztatja a torzs izmait, a hasizmot, a combot, es a vall is kiveszi a reszet a munkabol.
Kondiparkban dolgozok en is kulon hasra-torzsre (nyujtott labemeles fuggeszkeve, terdemeles fuggeszkedve jobbra-balra-elore, L-ules tolodzkodon, V-labemeles tolodzkodon).
Sajnos regen elhanyagoltam a has-torzs edzeseket, de rajottem MINDEN izomcsoportot edzeni kell, ha el akarok jutni egy jobb szintre a sajat testsulyos edzesek vilagaban.
-
-Solt-
veterán
válasz
Bannani #9644 üzenetére
Jaj, ne kezdjük el a végletek felé torzítást... próbáljunk abból kiindulni amit leírtam. Tehát addig amíg valakinek gondot okoz a saját súlyának a mozgatása ( senki nem várja Lacitól, hogy ugráljon mint egy majom ) addig felesleges a súlyzós edzés. Hulla mindegy, hogy 70 kilós, vagy 100 kilós.
A 70 kilós Pistikének is felesleges súllyal guggolnia addig amíg a saját súlyát nem bírja egy lábon mozgatni, és a 100 kilós Lacinak is felesleges. És ezt nem azért mondom, mert a könyvben is ez van, hanem azért, mert ezt tapasztaltam én is. ( nem mellesleg nyak mögé húzás nincs a könyvben emlékeim szerint )
Én meg azt nem értem, hogy miért magyarázod félre amit leírtam!
-
-Solt-
veterán
válasz
Bannani #9637 üzenetére
Egy bizonyos szintig ( és én főleg erről beszélek, a fölött csak nem értem ) szerintem felesleges a súlyzós edzés. Saját súllyal ugyanúgy megkapod az abszolút erőt... aki teljes testét edzi, kétlem, hogy ne bírna el egy krumplis zsákot!
Viszont amíg a saját súlyának a mozgatásával is gondok vannak, addig nem látom be, hogy mi értelme a súlyzós edzésnek... főleg a súlyzós guggolás, nyakból nyomás, és egyéb gyilkos gyakorlatok.
Bármilyen óvatos voltam, ahányszor súlyzós edzésbe fogtam, mindig sérülés, izületi fájdalom volt a vége pár hónap után... a saját súlyos edzéssel gond nélkül haladok úgy, hogy a vitaminokon és a pihenésen kívül semmire nem figyelek... még a kajára sem.
( egyelőre nem indokolt )
@kolosanyi: Ez már "szabályos" az én értelmezésemben is, elégedett lennék, ha ebből menne 15 oldalanként!
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9624 üzenetére
Kezdőknek tényleg nem rossz, pedig én se vagyok oda a könyvért. Az az igazság, hogy az alapgyakorlatokból felépített, egyszerű programok hatékonyak, ezen nincs mit vitatni. Persze mondhatom én, hogy Christopher Sommer programja sokkal-sokkal profibb megközelítésű és ez igaz is. Azonban annak, aki nem akar különösebben utánajárni a dolgoknak, csak kicsit erősödne, izmosodna, feleslegesen ajánlanék válogatott tornász edzőktől könyvet, edzésprogramot, csak belekavarodna az egészbe és elmenne inkább konditerembe. Amivel egyébként semmi baj, csak ne azért menjen, mert a "saját súlyos edzés nem vált be", hanem tényleg azért, mert neki kényelmesebb/egyszerűbb/oda járnak a haverok stb. De ez csak az én véleményem.
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9609 üzenetére
Én most fogok nekiállni. Támaszmérleg, áthúzás gumiszalaggal (mellső függőmérleg alternatíva), nehezített fekvő, döntött törzsű evezés (invertált evezés alternatíva), illetve két törzs gyakorlat.
Ha nincs semmilyen eszközöd, talajgyakorlatokat akkor is tudsz csinálni. A nyomó mozdulatok egyértelműek, hátra meg tudsz csinálni hidat, mellső fecskét talajon (még így is kurva nehéz) - ez egyébként hasonlít a könyöknyomáshoz -, LaLanne fekvőt meg törzs és láb gyakorlatokat is.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9586 üzenetére
Most épp karközi intézet vagyunk, a kifutó katasztrófavédelmi szakirányon vagyok épp, már csak az új katvédes szakokra lehet jelentkezni. Szerintem ha érdekel, akkor nyomasd neki!
-------------------------------------------
Aki szereti a DT-t, most épp erre megy a "fapfap", ez tényleg eargasm: Illumination Theory Live Live From The Boston Opera House
-
troller
senior tag
válasz
Bannani #9580 üzenetére
Engem jobban zavart, hogy nem tudom 1 percig felhúzva tartani magam, a hajlékonyságomon az aikidó edzések elég sokat dobtak.
Mondjuk filmeken szoktam röhögni, mikor percekig lógnak pl. helikopterről a tök átlagembernek kikiáltott főszereplők, a civilizált népesség kb. 1%-a képes fél percnél tovább megtartani magát. -
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9573 üzenetére
Bemelegedtél rendesen és jobban megindult az oxigénnel telt vér áramlása az izmokhoz. Legalábbis ezt tippelném.
(#9574) Dobi 562
Sommer elmondja, hogy anno a 2000-res évek elején rosszul mérte fel az átlag ember fizikumát, mikor ezt a könyvet kiadta. Ez azért van, mert régóta utánpótlás válogatott tornászokat edz és egyszerűen más volt neki a viszonyítási alap. Amire azt gondolta, hogy könnyed, játékos szint (például a támasz ülőtartás), az valójában egy hobbi sportolónak több hónapnyi munkájába kerül. Azóta már helyretette ezt, jelenleg a Foundation One-Two stb edzésprogramot árulja a neten, azt már teljes mértékben az átlagemberekre szabta. Azóta sok magán ügyfele volt, aki az utcáról jött be és nem válogatott tornász akart lenni, csak erősödni szeretett volna és sok értékes tapasztalatot gyűjtött, amire alapozni tudta az újragondolt edzésprogramját. Hasonló az is, csak egyszerűbb és sokkal sokkal több mobilitási-hajlékonysági gyakorlat szerepel benne. -
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9563 üzenetére
Skin the cat, egy alapvető gyűrű gyakorlat. Ha sima lógásból csinálod, szabályosan, kiakasztott könyékkel, nem is olyan könnyű. Segít, hogy mondjuk egy ilyet felépíts.
(#9564) itouchfan
Azt használsz fel belőle, amit akarsz, azért dobtam be ide.Természetesen nyújtón is meg lehet csinálni a macskanyúzást, csak én nem szeretem, mert nagyon húzza a csuklómat. Neutrális fogással viszont nincs vele bajom, de ahhoz meg olyan rúd kell.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9557 üzenetére
Kb...
(#9558) emiki6
Plusz merevítéssel nem lenne ez rossz, a borulékonyság meg egy dolog, oldalra nem rángatnám, csak lefelé. Viszont megint az a baj, hogy ha magasra csinálom, akkor nagyon instabil lenne, vagy az alapterület nőne mondjuk 3 négyzetméterre. Szóval ugyanott vagyok, ahol eddig, hova teszek egy ekkora állványt? -
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9389 üzenetére
Na nem mintha a konditermekben nem pont ugyanez menne amúgy. A kis egyszálbél gyerekekek feszengenek meg húzkodják fel a hasukról a pólót 2 percenként. Az erőkeret meg konstans üresen porosodik a sarokban, mert ugye az fárasztó, meg különben is halásznadrággal el lehet takarni, ha csirke lábad van. Nem véletlenül szoktam rá az otthoni edzésre. Antiszoc vagyok basszus, nem bírom tolerálni az emberek faszságait...
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #9368 üzenetére
62kg/182cm
55 kg volt a közel izommentes állapotom. (Nem etióp csak például azt se tudtam, hogy van mellizmom, ott egy éve csak bordák voltak) Mit ne mondjak zsír se volt rajtam sok, most sincs.
Gaben: ha fenekstűl felforgatod az életmódod, akkor nem lesz olyan nehéz. Pár hét / hónap és hiányozni se fog. A gépezés ellen nem tudok ellenszert, engem mai napig képes beszippantani...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9359 üzenetére
Ezzel én is egyetértek.
(#9360) emiki6
Nem tudsz minden területen erős lenni. Tök mindegy, mit csinálsz, jobb leszel a nem sportoló átlagembernél mindenben, de ahhoz, hogy egyszerre legyél erős, gyors, kitartó, hajlékony meg mit tudom én még milyen, annyit kéne edzeni, amennyit nagyon kevesen tudnak csak. És akkor is bejön a képbe, hogy az állóképesség üti a max erőt és vissza, statikus meg a robbanékonyságot és vissza. A crossfitesek próbálnak meg valami olyasmit csinálni, hogy minden területen egy elfogadható szinten legyenek, de ezzel csak azt érik el igazából, hogy semmiben se jók. (Ezt csinálom én is, csak én még olyan szinten se vagyok az egyes területeken, mint egy cf versenyző...) Mármint félre ne érts, egy elit crossfites baromi kemény csávó, de hol van a szakítása egy súlyemelőhöz képest, vagy hol van saját súlyos gyakorlatokban egy tornászhoz képest? De ha megnézel egy komoly katonai kiképzésprogramot, abban láthatod, hogy nagyjából azt csinálják, amit a crossfitesek is. Erő-állóképességre mennek rá, mert az hasznosítható a leginkább a mindennapokban. Ezt már fejtegettem a múltkor. Például egy elit bevetési osztag tagjának semmi szüksége arra, hogy fekvenyomjon meg guggoljon bazi nagy súllyal, de mondjuk a felszerelésével a hátán kell tudnia kötelet mászni, futni, közelharcot vívni és lehetőleg ezt az állapotot minél tovább fenn kell tudni tartania. Ezért van a "funkcionális" marketingszöveg is, de ami nekik az, egy testépítőnek mondjuk vagy egy erősember versenyre készülőnek már baromira nem. Más kérdés, hogy sokoldalúbb a bevetési osztag tagjának a fizikuma, mert őt direkt erre képezi ki, ez a munkája, elvégezni a feladatok bármilyen körülmények között.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9343 üzenetére
És hogyan lövöd be másképp pontosan a kajádat? Nem mondom, hogy nem körülményes, mert az, de mérleg meg folyamatos kajanapló vezetés nélkül esélytelen pontosan kajálni. Bármit is jelentsen az. Enélkül esélytelen azt megállapítani, hogy neked a kalkulátorok által kidobott értékek jók-e vagy emelned/csökkentened kell-e valamin. Persze lehet harcos meg spártai meg vega meg ki tudja milyen diétát tartani, kérdés, hogy sikert hoz-e.
-
kolosanyi
veterán
-
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Bannani #9186 üzenetére
Ott a két kezem, azokkal is támaszkodom. Ez nem brékelés, hogy a fejemen pörgök.
Bukfencnél úgy is kell, nem? Nekem semmi baja nem lett tőle a nyakamnak, elvégre szivacson csináltuk.Amúgy a tegnapi után két oldalt kis "izomlázat" érzek most a nyakamban. Valószínűleg azért, mert valóban használtam stabilizáláshoz. De biztosan elmúlik, ha még 2-3 alkalommal csinálom. (...és akkor meg is erősödik valamennyire)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #9064 üzenetére
Csak azt tudom mondani én is, amit a neten olvastam:
"Elsőrendű fehérjék A fehérjék biológiai értékét esszenciális aminosav
tartalmuk határozza meg. Az elsőrendű, (komplett)
fehérjék valamennyi esszenciális aminosavat a
megfelelő mennyiségben, arányban tartalmazzák,
ezért egyedüli fehérjeforrásként is elegendőek. Ebbe a
csoportba az állati eredetű fehérjék tartoznak, mint a tojás, tej, hal, vagy a húsfélék. Másodrendű fehérjék A másodrendű (inkomplett) fehérjék egyes
esszenciális aminosavakban hiányosak, ezért
önmagukban elégtelen fehérjeforrások. Azonban a
komplett, vagy egy másik inkomplett fehérjével
kiegészítve teljes értékűvé tehetők. A másodrendű
fehérjék csoportját zömében a növényi fehérjék alkotják. Fehérjeszükséglet Abszolút fehérjeminimum Az emberi szervezet megfelelő energiabevitel mellett
fehérjementes étrendben is használ fel fehérjét. Ez az
endogén fehérjeveszteség a vizeletben, székletben, a
verejtékben, és más váladékokban (köröm, haj, hámló
bőr) lévő nitrogén meghatározásával ki is mutatható.
Pl: Egy 70 kg-os férfi endogén fehérje-vesztesége 24 g/nap. Ezt abszolút fehérjeminimumnak is nevezik. Élettani fehérjeminimum Az a legkisebb fehérjebevitel, amellyel a szervezet
nitrogénegyensúlya éppen elérhető. Vagyis a bevitt
fehérje nitrogéntartalma egyenlő a vizelettel,
széklettel, verejtékkel, és egyéb módokon ürített
nitrogén mennyiségével. Egy egészséges, 70 kg-os,
fiatal férfi fehérjeminimuma 42 g/nap. Ajánlott fehérjebevitel Gyermekek fehérjeszükséglete A bevitt fehérjének fedeznie kell a növekedéshez szükséges mennyiséget,
a növekedés viszont nem egyenletes, ezért a
fehérjebevitelt úgy kell megállapítani, hogy
mindenkor elegendő fehérje álljon rendelkezésre. Ez a
mennyiség az életkor függvényében 32-75g/nap. Felnőttek fehérjeszükséglete Vegyes táplálkozás mellett figyelembe kell venni a fehérjék
emészthetőségét, valamint az aminosav-összetételt
jelző biológiai értékeket, a hazai táplálkozási
szokásokat, a fehérjék kölcsönös kiegészítő
(komplettáló) hatását. Így a testtömegre számított
fehérjebevitel, 1 g/ttkg javasolt aktívan nem sportoló személyeknek. Sportolóknak ennél többre is
szükségük lehet (1.5-2g/ttkg)." -
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #8996 üzenetére
Én most spártai csirkemellet sütöttem épp holnapra (Paksra megyünk erőművet nézni). Felszeleteltem, megsütöttem és beletettem a spártai zsemlébe, amibe még spártai uborkát is tettem meg csomagoltam hozzá spártai banánt. És az egészhez harcos teát fogok inni. Szinte érzem is, ahogy a harcos spártai szervezetem az egészet izommá fogja alakítani.
-
-
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #8521 üzenetére
az hogy előtte 4 órát fociztam kinnt szakadó esőben, csurom vizesen fél órát utaztam haza... ezekután nem fürödtem le, mert gondoltam hogy ne maradjon ki edzés, szóval fogtam magam átöltöztem, de kimenni már nem volt kedvem, szerintem érthető hogy miért...
így is parázok hogy nem fáztam -e meg -
RBJ
addikt
válasz
Bannani #8521 üzenetére
Pl azért mert van olyan jómunkásember aki egész nap kint dolgozik és tán nem kívánja még az aranyere se az esőt. másodszor mire hazaér a tróger akkor már sötét van és nem 8 órát dolgozott, hogy otthon legyen 4 re.
Sőt szombaton is nyomja amit sokan nem is ismernek.
Bírom mikor valaki nyávogásnak fogja fel ha valaki nem ér ki vagy nincs se ideje, se semmilye már kint edzeni.
Ja és én még itthon is meg vagyok lőve mert a babám itthon dolgozik és akkor érdekes lenne itt csüngenem az ajtóba. Pedig most egész jó ráálltam az itthoni edzésre. -
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #8521 üzenetére
Engem például a szakadó eső kifejezetten zavar, nem tudom te hogy vagy vele.
Egyébként aerob edzést csinálni télen is lehet kint csinálni, ha nem állsz meg, nem lesz bajod, persze jól fel kell öltözni. Ellenben erőgimnasztikát nem nagyon, a viszonylag sok pihenés miatt nagyon hamar megbetegedne az ember. Esetleg sídzsekiben, szél és csapadéktól mentes időben.
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #8211 üzenetére
Hétfőn vedd előre szerintem az abcúgot, az a legnehezebb mind közül. (Most én is előre vettem, csak én gyűrűn csinálom, lendület nélkül, még 1-2 hónap kell, mire meglesz.) Egyébként nem tudom, hogy hogy csinálod, de nekem jó módszernek tűnik a nagykelep (pull over) elsajátítása után a negatívokat gyakorolni. Én a múlt héten próbáltam először a nagykelepet, természetesen nem megy még (félúton megakadok, a csípőm a rúd felett van, de még nem éreztem rá a mozgásra. Ez egyébként jópofa gyakorlat, sokat javít az ügyességen.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #8184 üzenetére
Szerintem rendelj külföldről. Emelj blogon a fórum részen biztos írnak valamit arról, hogy hol kapni rendes súlyövet, én még nem használtam, így nincs tapasztalatom. A cordura anyag egyáltalán nem olyan erős, kb a hátizsákoktól elkezdve minden szart abból csinálnak, tud az szakadni.
Vagyis, most nézem, az eredeti Cordura nem is rossz: link. Akkor csak én találkoztam eddig gagyival, vagy nem tudom.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #8103 üzenetére
Súlyövet kell, nem súlyemelő övet. 10 kilót még az utóbbi is elbír, de nagyobb súlyok esetén már bajok vannak. De láttam olyat, hogy karate övet (nem tudom a nevét) használtak, nekem az se túl bizalomgerjesztő. Súlyövet itthon kevés helyen kapni sajnos. Egyébként én hátizsákba tettem eddig, 20 kilóig még bírta, nem lett baja.
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #8096 üzenetére
olyan a tenyerem mint egy parasztnak aki egész nap kapál a földön
Te pont ezt írtad. A parasztok kapálnak és egész nap dolgoznak. Most mi a bajod ezzel a hasonlattal?
Jó, nyilván nyomába sem érhetünk edzéssel annak a tenyérnek. Néhány tíz perc vascső vs több óra fanyél.
Kíp kolm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest