- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
-
m.zmrzlina
senior tag
Itt egy lehetséges megoldás makróval:
Sub legnagyobb_hol()
For Each cella In Selection.Cells
datum = cella.Value
For Each cella_1 In Selection.Cells
If cella_1.Value = datum And cella_1.Offset(0, -1).Value > temp Then
legnagyobb_sor = cella_1.Row
temp = cella_1.Offset(0, -1).Value
End If
Next
For Each cella_2 In Selection.Cells
If cella_2.Value = datum Then
cella_2.Offset(0, 1).Value = temp
End If
Next
temp = 0
Next
End Sub"A" oszlopban vannak az értékek, "B" oszlopban a hozzájuk tartozó dátumok, "C"-ben pedig, hogy az adott dátumnál mi a legnagyobb érték.
Úgy indulsz, hogy kijelölöd a dátumokat tartalmazó cellákat az elsőtől az utolsóig. Ha a te munkalapod szerkezete nem ilyen (amire jó esély van
) akkor tegyél be egy képet és hozzáfaragjuk a makrót.
-
whatnot
őstag
Nem próbáltam ki, de gyanúm szerint a következő miatt nem fog menni.
Van nekem ugye egy Ttime nevű, Date típusú változóm.
A 04/06/2013 09:00:00 stringet beledobom ebbe a változóba, szépen meg is eszi. Amikor lépésről lépésre nézem a kódot, a Locals Window-ban lehet nézni a változók aktuális értékeit. A fenti string pedig 2013.04.06 09:00:00 formátumban kerül be egyből a Ttime változóba, tehát a hiba már meg is történt. Azaz eleve rosszul értelmezi a napot, hónapot.Persze elvileg meg lehet csinálni regular expression-nel, de valami elegánsabb, kevésbé bonyolult megoldást keresek. No meg nem is csináltam még regex-et excelben.
-
lapa
veterán
ja, megtaláltam. CDO bigyóval outlook nélkül lehet spammelni.
ehhez annyit, hogy ezzel amúgy teljesen automatizált szerveroldali riportolást lehet csinálni, pölö:
-van egy szervered (mondjuk terminálszerver) excellel
-csinálsz egy excelt auto_open makróval
-tötöjkéz a makró, elmenti magát a kész fájl valami néven
-cdo makró elküldi a tündéreknek a riportot
-file bezárja excelt application.quit-tel
-beállítod a szerveren ütemezett feladatnak, hogy egy (megfelelő jogokkal rendelkező) júzer nevével minden nap elindítsa a fájlttada. csak gondoltam hasznos lehet.
-
Kobe
veterán
na, 1 kicsit hegesztettem a kódon 1-2 apróságot, így ebben a formában már sikerült elérnem hogy az Excel VBA-jába a Sheet 1 -re Private Sub / End Sub közé teszi be a Code3 tartalmát.
Az egyetlen gondom az, hogy a sub nem fut le automatikusan, pedig jó lenne ha azt beinsertálás után automatikusan futtatná is.
Van tippetek mit kellene hozzáadni, változtatni hogy az is menjen ?
Function OpenformatSWP()
Dim objexcel As Object
Dim objworkbook As Object
Dim CodeMod As Object
Dim LineNum As Long
Dim Code3 As String
Dim destination2 As String
destination2 = "C:\Access programmer\test.xls"
Set objexcel = CreateObject("Excel.Application")
objexcel.Visible = True
objexcel.DisplayAlerts = False
Set objworkbook = objexcel.Workbooks.Open(destination2)
'Set CodeMod = objworkbook.VBProject.VBComponents("Sheet1").CodeModule
Set CodeMod = objworkbook.VBProject.VBComponents("Ark1").CodeModule
Code3 = ""
Code3 = Code3 & " Dim lngLastRow" & vbNewLine
Code3 = Code3 & " lngLastRow = Cells(Rows.Count, ""A"").End(xlUp).Row" & vbNewLine
Code3 = Code3 & " Columns(""X:X"").Select" & vbNewLine
Code3 = Code3 & " Selection.Insert Shift:=xlToRight" & vbNewLine & vbNewLine
Code3 = Code3 & " Range(""X1"").Select" & vbNewLine
Code3 = Code3 & " ActiveCell.FormulaR1C1 = ""common_id""" & vbNewLine & vbNewLine
Code3 = Code3 & " Range(""X2"").Select" & vbNewLine
With CodeMod
LineNum = .CreateEventProc("Change", "Worksheet")
' .VBE.MainWindow.Visible = False
LineNum = LineNum + 1
.InsertLines LineNum, Code3
End With
objworkbook.Save
objworkbook.Close
'reopen Excel to run autostart
objexcel.Workbooks.Open (destination2)
End Function -
Kobe
veterán
A code3 nevu beillesztett kod tartalmatol fuggetlenul mindig ugyanazzal a hibaval fut le, es Sub / End sub okat mindig kulon rakja be, eloszor a kod majd utana a sub/ end sub, es accessben elakad a korabban irt sornal
amit baromira nem ertek hogy van egy ugyanilyen makrom, az egy excelbe importalt adatlistan hajt vegre muveletet ott tokeletesen mukodik, itt meg hogy egy elore letrehozott filbe akarom, nem megy
-
Delila_1
veterán
Legyen nyitva a makró(ka)t tartalmazó füzeted.
A "Gyorselérési eszköztár" jobb oldalán van egy lefelé mutató nyíl. Erre kattintva a megjelenő menüből hívd elő a "További parancsok" nevűt. A "Választható parancsok helye" legördülőben kiválasztod a "Makrók" nevűt, a többi már látszik.
Mikor átteszel egy makrót a jobb oldali listába, érvényes lesz a "Módosítás" gomb, amivel az alkotók ízlése szerinti gombképet rendelhetsz az ikonodhoz. -
Kobe
veterán
mivel ugyanaddig a sorig jut el a makró, ezért ugyanúgy néz ki:
ezt rakja be visual basicbe:
Dim lngLastRow
lngLastRow = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Columns("X:X").Select
Selection.Insert Shift:=xlToRight
Range("X1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "common_id"
Range("X2").SelectEzt meg hozzácsapja alulra:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
End SubAz access meg runtime error 40063 at dob
-
-
poffsoft
veterán
talán:
az adataid 1 -100 tartományból vannak.
Valamilyen módon képezel ezekből 4-5 számot tartalmazó csomagokat.
Az egyes csomagokban azt kell vizsgálni, milyen számpárok- számhármasok képezhetőek. Itt szvsz nincsen értelme módust keresni, plusz ugye tudnunk kell, hogy kombináció,variáció vagy permutáció-e ....Aztán meg kell számolni minden csomagból az adott számpár-hármas előfordulását.
Ez lenne a "számpár 1. , 2., 3., módusa"szerintem pl olyasmiről van szó, hogy ha az x bajnokságban a meccsek általában 3:2-re végződnek( vagyis egy csapatnak a módusa 3:2 (vagy 2:3)), érdemes neked is 3:2-t tippelned rá....
-
asuspc96
senior tag
Külön cellákban vannak...
Figyelj, ha bejön akkor utalok Neked és poffsoft kollégának is 1-1M-át....de ehez létfeltétel a segítségetek!
(Ha nem akkor term. tárgytalan)
Fel kellene venni a kapcsolatot valami zárkózottabb helyen...sőt még a program írás is esélyes lesz rá ha excel nem működik....mert tényleg nagy pénzről van szó...
Ha benne vagy akkor írj(atok).
Bármilyen további kérdésedre válaszolok készséggel...poffsoft:
"nekem sem tiszta még mindig a párosok, hármasok kérdése. ez nem egyszerű feladatnak látszik."
Nem egyszerű, (de ha bejön bár kétlem) akkor nagyon sokat fog érni
pl nagyon jó lenne ha a párosokat csak 1-100-ig nézné mondjuk 4-5db szám lenne egy csokorban amiben a "párokat" kellene néznie majd ezeket a csokrokat összegeznie és ebből levonnia azt a következtetését, hogy melyek a leggyakoribb számpárosoküdv, asuspc96
-
poffsoft
veterán
nekem sem tiszta még mindig a párosok, hármasok kérdése. ez nem egyszerű feladatnak látszik.
Plusz én is tanultam újakat a móduszról ( bár excel 2007 van itthon)a pivotot meg ahogy van , passzolom.
Szóval, gyanús, hogy csak makróval tudnám megoldani- bár az algoritmusról még elképzelésem sincsen...
(#13154) asuspc96: Hogy működik-e azt lapa-tól kérdezd, én csak lefordítottam, hátha neked sem angol a locale..
-
asuspc96
senior tag
cousin333:
Office 2007
Várj akkor nyomok egy instant példát
Pistike kitalálja, hogy elkezdi írogatni a számokat 1-100-ig 10-esével sorban
majd mivel teljesen véletlenül hasból írja előfordulnak párok
pl. 1 5 3 8 1 3 5 6 9 2 <-- ebben a gyakori az 5-3;3-5 számpár volt (akár több sorban is lehetséges)
a több tízezret itt úgy kell érteni, hogy max 100e (nekem ez már számjegyekből sok)
poffsoft:
B1-be:
=MÓDUSZ(B1:B100)
B2-be:
=MÓDUSZ(HA(NINCS(HOL.VAN(A$1:A$100;B$1:B1;0));A$1:A$100))akkor ez működik és sorba is rakja az előfordulási valószínűségük alapján ?
lapa:
"volt anno ezekre a tömbképletekre egy leírásom, de nagyon alaposan archiváltam."
Ha nagyon szépen megkérlek utána jársz a dolognak ?"amennyire én értem ennek a működését arról van szó, hogy a tömbképlet már csak azokat a cellákat nézi, amik nem egyeznek meg a B1 (illetve lejjebb B$1: Bx) értékével"
Igen valahogyan úgy kellene, hogy ami már valószínűsítve volt azt már kihagyja és jöhet a következő majd a következő (és ezeket mindig kihagyja a rákövetkező elemzésben)
jobb képet nem találtam
De ez remekül takarja mi kellene...a legvégén csak a legvalószínűbb eset maradna abból a sokezer számból...előre is köszi, asuspc96
-
asuspc96
senior tag
Nem nem házi feladat....az egyszerűbb lenne...
Ez egy több tízezer számból álló tömb... a mosolygós fej az ott kettőspont B akar lenni szünetekkel együtt ? (fontos a szünet?)szerk.: poffsoft:
Igen pl, hogy a 823 a 912 nagyon gyakori egy sorban.... (mivel sok szám van itt előfordul..)
És ezt kellene meghatározni ezeket a párokat pl ha van már 2-3 minimum az már gyakori a többihez képest...Remélem kezded kapiskálni...köszönöm, asuspc96
-
poffsoft
veterán
B1-be:
=MÓDUSZ(B1:B100)B2-be:
=MÓDUSZ(HA(NINCS(HOL.VAN(A$1:A$100;B$1:B1;0));A$1:A$100))kérdéseim: egy adattömbben a módusz a leggyakoribb értéket adja meg (vagyis a második, harmadik, x-edik leggyakoribbat ezzel nem találod meg...)?
nem a gyakoriságot kellene valahogy használni?
szvsz ez csak makróval menne...Az eredeti kérdés második felét meg már nem is értem... leggyakoribb kombinációk???
-
tevfik
tag
Szóval..
Termékeket szeretnék felvinni vaterára!
Van egy feltöltő program, vaterapst.
Azonos termékeket szeretnék felvinni amiknek pl a darabszáma a termékleírás és sok dolog megegyezik kivétel a termék név.
Struktúrájában így képzeld el...
BOX1
BOX2
BOX3A programban elkészítettem megfelelően a BOX1 majd ezt fogtam és exportáltam CSV-be. Excelben kaptam egy sort. Azt megfogtam és szépen lehúztam addig amennyi van belőle. Tegyük fel 10 db. Majd a terméknévnél beírtam szépen BOX1-től BOX10-ig.
Mentettem. Vissza importáltam a programba. Ezután minden adat stimmelt kivétel a termékleírás. A termékleírás HTML módban is szerkeszthető a programban.
Visszaimportálásnál következő problémák adottak. Az előre megszerkesztett szövegben különböző fura karakterek jelentek meg. """" ---- ___ és hasonlók.
Remélem ez így érthetőbb...
-
-
Delila_1
veterán
A C1:C15 terület képleteinek értékét illeszti be a cellákhoz rendelt megjegyzésekbe.
Sub IrBeillMegjegyzbe()
Dim CV, Comment As Object
Dim Cellák As Range
Set Cellák = Range("C1:C15")
For Each CV In Cellák
If CV.Value > "" Then
CV.AddComment
CV.Comment.Text Text:=CV.Value & ""
'CV.Value = "" 'Cella képletének törlése
End If
Next
End Sub -
Cuci3
tag
-
nesh20
aktív tag
Ne haragudj nem tudom egyszerűbben leírni
A első képen egy angol excellel készült gomb, itthoni gépen ( magyar excel ) jobb gomb ott a menü.
Második kép magyar excellel készült gomb nincs ott a menü.Ha így kérdezném ? Magyar excellel miért nem tudok a gombokhoz makrót rendelni jobb gomb segítségével ?
Ne haragudjatok, tényleg nem tudom jobban megfogalmazni.
Makró biztonsági szint alacsony.
Bent nem tudom mik vannak telepítve. Nekem itthon az excell-ből fent van minden !
Nem tudom még mit kellene feltenni!? Neked működik ez a funkció ? -
Delila_1
veterán
Úgy vettem észre, hogy csak a billentyűzetről bevitt adatot veszi target értéknek, amit makróval íratsz be egy cellába, azt nem. Ezért, ha range("i" & target.column).select kifejezéssel hivatkozom egy cellára, a target.row értéke nem változik. Erről nem láttam sehol leírást.
Azt mondod, "ha az & tényleg műx". Próbáld ki! -
FehérHolló
veterán
Nem fogok egy 400x9-es táblát minden új sor beillesztésénél átmásolni valahova, rendezni, majd visszamásolni. Főleg úgy, hogy egymás után 4-5 sort szoktam általában hozzáadni.
Egyébként erősen kétlem, hogy nincs rá egyetlen függvény (makróknál), amikor egy kijelöléssel és egy kattintással meg lehet csinálni, ha manuálisan akarja az ember.
-
Delila_1
veterán
Örülök, hogy felvetetted a kérdést.
Én is rossz névem veszem, hogy ha kell, ha nem, majmoljuk az angolokat. Mielőtt teljesen elfelejtenénk magyarul, jó lenne itt is a sheet helyett a lapot, a worksheet helyett a füzetet használni. Ezek a szavak még rövidebbek is az angol megfelelőjüknél, így lenne idő kiírni h helyett a hogy-ot, és társaikat.
Némelyik kérdésnél előbb a szavak, rövidítések jelentésén töprengek, csak a megfejtésük után jöhet szóba a probléma lényegének az értelmezése.
A szavazáshoz: szerintem jó az Excel kérdések és válaszok.
-
doc
nagyúr
az érdekes az, hogy eddig ment (most volt gépcsere, a régi gépén ugyanennek a usernek rendesen működött)
mondjuk ott meg az volt a baja, hogy .xls-t duplaklikkre nem nyitotta meg az excel (elindult az excel, aztán közölte hogy nem találja a file-t...), de az megint más téma -
doc
nagyúr
köszi a tippet, de sajna ezeken már túl vagyok
amúgy igen, domain
Korlátozott fiókban használod a gépet?
rendszergazdai jogai vannak a usernek
Léteznek a hivatkozások, amikre kattintasz? Van a szerverhez jogosultságod?
igen, explorerből meg tudom nyitni bemásolva a linket
Esetleg egy Office újratelepítés?
zsír új telepítés
Esetleg féreg/vírus írtás.
zsír új telepítés+vírusirtó, a gép tiszta
Esetleg próbáld meg átállítani az alapértelmezett böngészőt.
nem netes hivatkozás, hanemhelyi hálózaton levő file -
koob
senior tag
1. multilanguage, de semmi változás nem történik, mégha eltávolítom a Magyar-t az engedélyezett nyelvekből akkor sem.
Alapértelmezett-be, Engedélyezett-be angol-t állítok de nem változik meg a program újraindítására sem!
3. ha belekattintasz egy cellába duplán akkor egy másik sheet-re ugrik (az adatokkal teli *.XLS-ben)... szerintem ismered. (adatbányászatot nem én találtam ki...)
#2468 igazad van (de te is megkeverted az útmutatást rendesen ;)), majd lefordítom magamat, ha addig nem jön válasz a gyorsbillentyű-kombinációkra, műveletek leírására (a lényeg az Excelben való mozgás-cella-kijelölés-kalkuláció esszenciájának az megismerése lenne, mert pl. egy 3200 soros adatokkal teli fájlban már nem lehet egyesével keresgélni, húzogatni egérrel, hanem keményen menne a billentyűzet CTRL, SHIFT, Function billentyűk használata...).
[Szerkesztve] -
Kvázi
csendes tag
Hoppá!
Köszönöm nagyszerűen működik, de gyenlőre ott tartok, hogy próbálom megfejteni a logikát ami alapján ez készűlt.
Nem egyszerű, de elengedhetetlen, ha alkalmazni szeretném egy bizonyos környezetben. Pontosan melyik rész vonatkozik a vizsgált tartományra? És hol lehet megadni ezt a tartományt?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
hoppá most jöttem rá, hogy bugos volt mert elbénázta, ha több 0 volt a listában...
meg akkor is, ha a 0 volt az első és az a legnagyobb.
szervízpakk:
=IF(COLUMN()=1;IF(LARGE(1:1;1)=0;LARGE(1:1;2);LARGE(1:1;1));IF(OR(ISERROR(LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1));OFFSET(A2;0;-1)='''';OFFSET(A2;0;-1)=0);'''';IF(LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1)=0;LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+COUNTIF(1:1;0)+1);LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1))))
persze lehet, hogy más extrém esetekben még hullik, de most hirtelen nem tudok más konstellációt elképzelni. -
Kvázi
csendes tag
Köszi!
Igazából engem olyan megoldás érdekelne, ami autómatikusan vizsgálja a vizsgált sort és aszerint változtatja a ''szűrt'' sort, mivel a vizsgált sor folyamatosan más értékeket hoz. Annyit még elfelejtettem az előbb, hogy ha nulla szerepel a vizsgálandó számok között, akkor az ne szerepeljen az elkészített sorban.
Kv -
dokar
addikt
na ez a makrós megoldás tetszik, kérlek segíts még:
itten van az origi fájl: [link]
a táblázatban nincsenek külön beállított betűtípusok, cellaméretek, csak a nyers adatok az egyes rublikákban. xls->xml átalakítás miatt van ez.
az A-tól S oszlopig az alap adatbázis található a 2-es sortól lefelé, ugyanis az 1 az a rovatfejlécnek van.
a T-től az AL oszlopig pedig az ún. kategóriás adatbázis, melyet úgy szeretnék megszűrni, hogy az Y oszlopban szereplő azonos szövegeket veszem alapul és a hozzátartozó érték az U oszlopból legyen. az AM oszlop megfelelő celláiba kerüljön bele a ''TÖRÖLHETŐ'' szöveg, hogy tudjam, hogy ezeket ki lehet törölni. az se lenne rossz, ha automatikusan törlődnének az azonos névvel szereplő eredmények az Y oszlop alapján az U értékeket figyelembe véve, de figyelve arra, hogy A-tól S-ig ne legyen változás.
továbbá a T1-es mezőbe kerüljön bele a T oszlopban nem üres cellák száma T2-től lefelé. -
matekmatika
tag
Először készíteni kell egy kis táblázatot a másik mellé, amiben a kritériumok lesznek.
(Név->Pisti; Név->Géza és Név->Elek)
Majd a következő képletet másold be D3-ba:
=HA(B3=(AB.MAX($B$2:$D$11;1;(HA(C3=''Pisti'';$G$2:$G$3;HA(C3=''Géza'';$H$2:$H$3;$I$2:$I$3)))));''Thrue'';''False'')
vagy ha így jobban látszik:
=HA(B3=(AB.MAX($B$2:$D$11;1;(HA(C3=''Pisti'';$G$2:$G$3;HA(C3=''Géza'';$H$2:$H$3;$I$2:$I$3)))));''Thrue'';''False'')
Majd a cella jobb sarkánál lévő négyzetet megfogva húzd le és másold be az alatta lévő cellákba is.
Ha nem menne: itt a kész táblázat:
[link]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
na műx. de hogy mi baja volt a max() fv-nyel, azt nemtom. kicsit parasztos, de a célnak megfelel (alt+f11 --> baloldalt beszúrás --> új modul --> kód beilleszt --> két aposztróf = macskaköröm --> képletet táblába beír (első két paramétert dollárosan ofkorz) --> örül.:
Function pistievagy(ByRef mimaksz As Range, ByRef tevagye As Range, ByVal hanyasvagy As String, ByVal paszuly As Long) As Boolean
mimakszarraj = mimaksz
tevagyearraj = tevagye
maksz = 0
For megyek = 1 To mimaksz.Cells.Count
If tevagyearraj(megyek, 1) = hanyasvagy And maksz < mimakszarraj(megyek, 1) Then
maksz = mimakszarraj(megyek, 1)
End If
Next megyek
If paszuly = maksz Then
pistievagy = True
Else
pistevagy = False
End If
End Function
[link]
[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
Ezt itt láttam de nem működik:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal ActiveSheet As Object, ByVal Source As Range)
If ActiveSheet.Cells(1, 1).Text = '''' Then
ActiveSheet.Name = ''béla''
Else
If ActiveSheet.Cells(1, 1).Text <> ActiveSheet.Name Then
ActiveSheet.Name = ActiveSheet.Cells(1, 1).Text
End If
End If
End Sub
Mi a gond?
képként is itt van, sortörés miatt:
[link] -
Terapeuta
őstag
Exchange vonalon még nem gondolkodtam...mivel ilyen irányú tudásom nincs....pedig lehet ott lesz a megoldás.
Én úgy szeretném megoldani , hogy az excel érje el a beérkezett e-maileket, mint outlook/office objektumokat, ezeket gyüjtse ''maga alá'' , és elvileg onnantól már nem ügy. Sajna outlookkal kapcsolatban semmi anyagot nem találtam, ami ezt leírná, pedig biztos megoldható... -
ssrobi
csendes tag
Látom megzavartalak Titeket a pontjaimmal
azok csak azért voltak ott, hogy van folytatása, ami egy érték beillesztés, illetve 3 oszlop esetében szövegből oszlopok készítés
Csak azok működnek azért nem másoaltam be!
A hibaüzi a következő:
Runtime error 1004
Range osztály Select metódusa hibás
és sajna nem csinálja meg
Persze nem én irtam a makrót, hanem makrorögzitővel készült -
-
Pá
addikt
Hehe, gondoltam, hogy ez lesz.
Egyébként kifelejtettem, hogy vannak még alvállalkozók, két fajta szállítási mód, raktárköltség, karbantartás, visszahozott áruk stb stb.
Nem sok értelme lenne átküldeni, mert a 122 oldalas szabálykönyv nélkül nem sokat értenél belőle.Ráadásul még lesz pár nap meló amire végzek, mert ez a gyártásos rész az egésznek kb csak 15%-a, ezen kívül lesz még egy marketinges(árak, reklámok, ügynökök, minőségellenőrzés, kutatás-fejlesztés), egy pénzügyi(részvények, árfolyamok, hitelek, befektetések), egy cash-flow, meg egy egyéb minden apróságnak. Ráadásul mindezt 3 éven keresztül minden negyedévre. Aztán összelinkelgetni őket, hogy alkossanak szép nagy egészet...
Na, panaszkodásnak vége, megyek vissza dolgozni.
Egyébként rájöttem, hogy ez nem fog menni egy nagy táblázatban, most sok kicsit csinálok és azokat próbálom összehangolni.
Kösz egyébként a másikra a választ, majd még jövök ha lesz valami egyszerű kérdésem. -
ssrobi
csendes tag
Köszi! viszont hmm
))
érdekes nekem nem pont ezt menti elIletve az a baj, hogy nem irtam le rendesenmit is szeretnék
Tehát még azt szeretném, hogy az egyik cellában lesz egy ''egyedi'' azonosító, ami aztán a pdf file neve kéne hogy legyen..de ezt nem csinálja meg. Próbáltam, hogy másolás, aztán beillesztés..de ezt a makró rögzitő már nem veszi be
Odáig megcsinálja, hogy megnyitja a pdf nyomtatóba, de a file nevét már nekem kell bemásolja (persze nem esik legy az aranygyűrű az ujjamról, de nem így lenne az igazi..no meg a file nevét sem kézzel szeretném bepötyögni....
Nem tudom mennyire sikerült érthetően irjam a gondom
Köszi! -
-
gyulailipi
csendes tag
Szia !
Köszönöm a gyors választ!
Kicsit félre értetük egymást,ez csak egyrészlet ígyhát nem a p oszloppal záródik.
Illetve a két komplett sor adatait kellene összehasonlítani és nem egymás alatti értékeket.
De amúgy mégegyszer nagyon köszönöm a gyors választ, a próbát.
Ha van így is ötleted szivesen megnézném.
Imi -
Pipa75
csendes tag
Az első két link a mintapélda, amilyenné varázsolni kellene tulajdonképpen az én (3. link ) táblácskámat. Amennyire értek hozzá, tulajdonképpen a mintafeladatokon a fülek egy logikai sorrendet is jelentenek a feladatmegoldásban. Annyi, hogy ott kettő file-ban oldották meg, ami nekem feltétlen egyben kellene.
Nem tudom, hogy így érthetőbb lett-e a dolog..
Sajnos, ennél jobban nem tom elmondani, mert nagggyon nem értem. -
Pipa75
csendes tag
Naggyon durva, de félek, hogy még kérdezni sem tudok..
Van egy csodálatos mintapéldám, amihez hasonlót kell összehozni. Alapadatokat gyűjtögettem, és szinte meg is állt a tudományom. Mintapéldát nem tudok küldeni itt, ugye?A lényeg a pivot, hozzá a diagram és egy Fkeres minimum, ami a pivot ellenőrzésére szolgálna, ha igaz..
-
matekmatika
tag
Hú, azért nem semmi volt ezt felfogni ilyen későn, vagyis amit írtál azt értettem, de hogy ha mondjuk a cellába beírtam, hogy 12345 és ráengedtem ezt:
ActiveCell = Application.round(ActiveCell, -3)
nah, hogy ebből hogy lett 12000 ez még elég megerőltető volt kitalálni
Ki volt az az agyament akinek a -3 az 10 a harmadikon
Köszi mégegyszer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest