-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
uh, hát lehet, hogy ezt benézem, de lényeg, hogy van egy hosszú listám, és szeretnék részmaximumokat kivenni. azaz, hogy minden cellába írja ki, hogy "ahol ugyanaz a dátum, mint ebben a sorban, abból melyik a legnagyobb".
van mindenféle halovány emlékem, én valahogy abban voltam, hogy a dmax-ra rá lehet erőltetni, hogy ne fix A1 : A2 tartományt nézzen, hanem valahogy így: =DMAX(A : R;Flaeche;Datum=A2)
ahol A2, A3.... az adott sor.
node ez így nem működik... bogarásztam tömbképletet, egyelőre az se akar. más kérdés, hogy eltekintenék tőle, ha lehet.
az is lehet, hogy lemakrózom, már negyedik napja ezzel a táblával küzdök. elég uncsi. ha valakinek jobban sejlik a dmax vagy más szintakszis, ne kíméljen.
-
lapa
veterán
ja, megtaláltam. CDO bigyóval outlook nélkül lehet spammelni.
ehhez annyit, hogy ezzel amúgy teljesen automatizált szerveroldali riportolást lehet csinálni, pölö:
-van egy szervered (mondjuk terminálszerver) excellel
-csinálsz egy excelt auto_open makróval
-tötöjkéz a makró, elmenti magát a kész fájl valami néven
-cdo makró elküldi a tündéreknek a riportot
-file bezárja excelt application.quit-tel
-beállítod a szerveren ütemezett feladatnak, hogy egy (megfelelő jogokkal rendelkező) júzer nevével minden nap elindítsa a fájlttada. csak gondoltam hasznos lehet.
-
lapa
veterán
válasz
whatnot #17843 üzenetére
én inkább biztosra szoktam menni és összetákolom dateparttal. mittomén ilyesmi:
datenow = DatePart("yyyy", Date) & Right("0" & DatePart("m", Date), 2) & Right("0" & DatePart("d", Date), 2) & Right("0" & DatePart("h", Time), 2) & Right("0" & DatePart("n", Time), 2)
elég favágás, de ha meló van inkább befavágom ezt 5 mp alatt.
más: volt régen egy olyan makró, amivel úgy tudtam emailezni a táblát, hogy nem jött a görcsi outlook figyelmeztető üzenet. megvan ez valakinek, vagy kezdjek turkálni? köszi.
(ja, amúgy a gombicsek-csinálást nem felejti el a Citrix, szóval minden szuper.)
-
lapa
veterán
-
lapa
veterán
ez micsoda?
LineNum2 = LineNum2 + 1
amúgy ettől függetlenül elég csúnya a sok select meg activecell meg ilyenek. valami ilyesmi is működne szerintem:
Dim lngLastRow
lngLastRow = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Columns("X").Insert Shift:=xlToRight
range("X1").value = "common_id"Range("X2").Select
End Sub -
lapa
veterán
hahó. régen (excel 2003 alatt) lehetett csinálni kusztom gombokat az eszköztárra, amik xyz munkafüzet makrójára mutattak. van valami hasonló módszer 2007 alatt? köszi.
röviden: az aktuálisan megnyitott munkafüzetektől függetlenül szeretnék képesnek lenni makrót indítani.
-
lapa
veterán
üdv. valamikor régen egyszer tudtam olyat, hogy excelben beállított adatbázis-lekérdezés (external data) tudott használni cellaadatot paraméterként.
az a bajom, hogy ms queryben szürke az "add parameters", csakúgy, mint a "connection properties"-ben a "parameters" gomb.
ez excel 2007. van valakinek ötlete hogyan lehet? ez odbc driver függő tán? köszi.
-
lapa
veterán
láttam ma egy 130mb-s excel fájlt. egy xlsx-et. elég karcos volt, a dual xeon 4gb rammal meg 10gb pagefile-lal úgy lefeküdt neki hogy öröm volt nézni.
csak gondoltam megosztom, mint kis színest.
-
lapa
veterán
válasz
kajti86 #13185 üzenetére
itt két lehetőséged van:
1. kiegészítesz mindent 0 prefixxel (6 --> 006). ez lenne a jobb, mert utána magától működne. ha ez opció, akkor írok egy képletet rá, ami átalakítja a mostaniakat.
gondolom ez egyébként is jó lenne, ugyanígy bajos lesz 2006.10. is (gondolom a 8 itt hónapot jelöl).
2. ha így kell maradnia a szövegnek, akkor szét kell szedni a pöttyök között lévő számokat segédoszlopokba, és akkor számként értelmezve a 100 nagyobb lesz, mint a 6. ha ezt szeretnéd erre is lehet képletet csinálni.
-
lapa
veterán
válasz
poffsoft #13156 üzenetére
pedig a pivot a legegyszerűbb és valszeg legzseniálisabb cucc excelben. szerintem érdemes rászánni 10 percet egy ilyenre:
A B
mi mennyi
alma 2
alma 3
béla 4
cecil 1
béla 4
alma 3
cecil 8ezután ráálsz A1-re, majd data / adatok --> pivot / kimutatás.
kis ablak előjön, egyből finish / kész.
kijön egy új fülön pár kék keret, meg egy segédablak. segédablakban "mi" megfog és belehúz az A oszlop nagy téglalapjába. itt már lenyűgöződhetsz hogy milyen hasznos.
most jön a java: a "mennyi" -t behúzod a jobb nagy kockába. kijön az egyes tételek összege.
most találj valami ennél ezerszer bonyolultabb adatsort, és húzgálj belőle statisztikát fél perc alatt.
persze ez csak ízelítő, vannak kisebb-nagyobb aknák az úton. például hajlamos néha nem a szummáját kiírni a tételeknek, hanem a számosságát (azaz 7 alma helyett 3-at). ezt a pivotban a "mi" oszlopfejléc felett a "Sum of mennyi"-re jobb gombbal kattintva tudod moddolni (field settings vagy mező tulajdonságok).
-
lapa
veterán
válasz
asuspc96 #13154 üzenetére
párokat nem fog tudni.
ha a példasor egyes számai (azaz a példádban számjegyei) külön cellákban vannak, akkor arra működik, és kihozza a 3-at és külön az 5-öt holtversenyben.
persze ha sok cellában pölö 173 van, akkor azt is megérti.
ezekkel a számpárokkal megzavartál ám rendesen. ha a fentiek nem válaszolják meg a kérdésed, akkor írd le újra mit szeretnél, és hogy hogy vannak az adatok. most akkor számpárokat keresel (mint "3 és 5 vagy 5 és 3 egymás után"), vagy külön a 3-at és külön az 5-öt? ez utóbbira jó a képlet (függvény, mittomén).
nem nézek utána, mert már beírták. ez a "módusz.több" tömbképlet volt az, ami rémlett nekem. de ez a megoldás azért jóval többet tud. mondom, nem én találtam ki, kopipészt volt.
-
lapa
veterán
válasz
asuspc96 #13151 üzenetére
bevallom őszintén én ezt a kombót a netről néztem, de elvileg az előfordulást mutatja. nekem legalábbis műxött a tesztadatokon.
volt anno ezekre a tömbképletekre egy leírásom, de nagyon alaposan archiváltam.
amennyire én értem ennek a működését arról van szó, hogy a tömbképlet már csak azokat a cellákat nézi, amik nem egyeznek meg a B1 (illetve lejjebb B$1: Bx) értékével.
persze lehet akármilyen alakú a tartomány, nem csak egy oszlop. azért pártízezer sornál már gondolom elmolyol vele majd. aztán az is lehet, hogy ilyenkor pont a tömbképlet miatt marha gyors.
a fordítást is köszi.
ja, kettőspont B, nincs szünet.
persze ha eseti jellegű a feladat, akkor sorba rakod meg két klikkel pivotálod és voilá. ha több oszlop van, akkor ehhez azokat viszont egymás alá kell pakolnod, ami necces lehet egy < 2007 verziónál.
-
lapa
veterán
válasz
asuspc96 #13144 üzenetére
ennek így elsőre eléggé házi feladat szaga van. na mindegy, tömbfüggvénnyel. legyen A1:A100 a tartományod.
B1-be:
=MODE(A1:A100)
B2-be:
=MODE(IF(ISNA(MATCH(A$1:A$100;B$1
1;0));A$1:A$100))
ez utóbbinál fontos, hogy ctrl + shift + enterrel fogadd el. utána simán lejjebb húzhatod a 3., 4. ésatöbbire.
mondjuk nekem régről rémlik egy másik (hatékonyabb) út is, de nem eléggé.
-
lapa
veterán
válasz
tevfik #13100 üzenetére
konkrét megoldás így elsőre még messze van. először is azt kell látnod, hogy a csv igazából egy egyszerű szöveges fájl. az excel megnyitja, de nem mindig úgy viselkedik ahogy kéne. különösen hülye szegény, ha úgy érzi dátumot talált pl.
először is az kéne lokalizálni tényleg az excel-e a ludas, vagy az elképzelhetetlenül fantasztikus pst2.
szóval exportálj ki egy tételt, csv-n jobb gomb --> megnyitás... --> jegyzettömb.
itt látod mit exportáltál. próbaképp importáld vissza, simán kinézem hogy már itt is gond lesz. az excel nemigen pakol bele ilyeneket.
fontos, hogy lásd mi a mezőket elválasztó jel.
ha ezt szépen megette a pst és nincs krikszkraksz, akkor lehet tovább lépni. a korábban beimportált excelest ugyanígy jobb gombbal megnyitod jegyzettömbbel, és megnézed miben különbözik. ha itt van a gubanc, akkor legalábbis jó lenne látnunk egy-két sort (akár xxxxxx-re átírva minen szöveget), hogy minek kéne kijönnie és ehelyett mi van.
-
lapa
veterán
válasz
Vizes Tomi #13135 üzenetére
kimásoltad a szóköznek látszó dolgot, vagy beírtál szóközt?
ha f2-vel belemész a cellába is ott van a szóköznek látszó dolog?
-
lapa
veterán
válasz
Vizes Tomi #13127 üzenetére
f2 --> szóköznek látszó izé kijelöl --> ctrl + c --> oszlop kijelöl --> ctrl + h --> "mit cseréljen" --> ctrl + v --> alt + a --> bódog.
-
-
lapa
veterán
válasz
Delila_1 #13005 üzenetére
csak egy megjegyzés, mert láttam az oldal tetején és nemrég volt hasonlóm: én óvakodnék az ékezetektől meg spec magyar karakterektől minden szinten. jelenleg csak sejtésünk van róla, hogy nálunk egy egész komoly access program pölö ilyenek miatt nem működik bizonyos accessekben, más accessekben meg igen (az access verziók és nyelvek kb random működnek vagy nem - van hogy tökugyanaz az access verzió másik gépen elhal meg ilyenek, és nem szeku vagy trust beállítás).
persze lehet, hogy soha semmi baj nincs belőle, de ténykérdés, hogy ezek angolra vannak hitelesítve, jobb szárazon tartani a puskaport.
-
lapa
veterán
üdv. van egy meglévő táblám egy ODBC queryvel, meg pár paraméterrel, amik korábban meg lettek adva.
én sose használtam a megoldást, de egyszer megmutatták hogy lehet hozzáadni paramétert, de valami kisebb jedi trükk kell hozzá.
a query toolbarban csak moddolni tudom a meglévő paramétereket, hozzáadni nem.
tekintve, hogy ez jópár éve volt, nem tudom már mit kell pontosan csinálni, megköszönnék egy lényegretörő eligazítást. köszönöm.
-
lapa
veterán
üdv. tud valaki olyanról, hogy másolás --> irányított beillesztés megjegyzésként? (comment)
értem, hogy így direkt nincs, de hátha van furmány shortcut. köszi.
-
lapa
veterán
válasz
FehérHolló #3626 üzenetére
próbáld meg kétdimenziós tömbbe (array) rakni, korábban volt róla szó. utána azon futhat le a két for-next. nagyjából két nagyságrenddel meggyorsítja.
-
lapa
veterán
válasz
Delila_1 #3622 üzenetére
ne érts félre, nem kritikának szántam. élvezettel olvasom a megoldásaidat, tegnap is jót tanultam a dir() function részirűl, az application.filesearch-ben nem tudsz attribútumokra filterezni pl.
az meg pláne tisztelendő, hogy ilyen aktívan hosztolod a kedvenc programom totyikját
-
lapa
veterán
üdv. tudja valaki hogyan lehet rábírni az excel 2007-et arra, hogy a pivot varázsló végén a szokott módon is megjelenjen a leendő pivot tábla? úgyértem baloldalt meglegyenek a kék kockák és bele lehessen huzigálni a mezőket? nálam van amikor megjelenik, van amikor nem... köszi.
upd: bazz, erre megtalálom. pivot options --> display --> classic layout. ez miért fájt nekik, hogy kivették?
-
lapa
veterán
tudja valaki miért kapott igénytelen-magyartalan "-topic" végződést a kedvenc fórumtémám?
-
lapa
veterán
válasz
mahatma #2538 üzenetére
ezzel tudod megjeleníteni, ill. eltüntetni (persze a shape nevét neked kell tudni, pl makrorögzítés közben rájelölsz egérrel...).
ActiveSheet.Shapes(''WindowsMediaPlayer1'').visible = true
ezzel [link] meg megfuttatod, pl
Target.Interior.ColorIndex = 3 helyére
if target.address = ''$A$1''
...visible = true
end if -
lapa
veterán
esetleg a win területi beállításainál jártál már? más ötletem nem nagyon van.
3. én ilyet a pivotálásnál ismerek csak, ott van olyan, hogy belekattolsz egy adatba és kilistázza melyik forrás sorokból állt össze. pivotáláshoz keress rá a ''pivot'' szóra itt a fórumban, sokszor voltak már egyszerű példák.
[link]
csak angol van... -
lapa
veterán
van még a CTRL ALT DEL KIKAPCS BEKAPCS meg vannak olyanok amivel kártyfüggetleníteni tudod.
van még ALANY ÁLLÍTMÁNY TÁRGY is. ezekre mindig figyelj mikor nyilvánosan kérdést teszel fel. a gondolatolvasni nem, vagy csak korlátozottan tudó fórumtársak nevében előre is köszönjük törekvéseid. -
lapa
veterán
1. ha nem multilanguage az ofisz, akkor sehol. ha az, akkor setlang.exe vagy a start menüben megbújó ofisz nyelvi beállító bigyóval.
2. előnézet (print preview), majd fent page setup. onnan gondolom megy.
3. péntek. miazaz adatlefúrás? bányászni szeretnél? űrkutatásol?
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
Fehér Mancs #2434 üzenetére
noigen, kb ez került konszolidálásra egy képletbe, kiegészítve azzal a résszel, ami megengedi egyazon képlet használatát az első cellában is. az már csak hab volt a tortán
-
lapa
veterán
az 1:1-et kicseréleted pl. A1:A30-ra. esetleg A1
30-ra is, de azt nem próbáltam.
a büdös picsába előbb leírtam vagy fél oldalon hogyan műx, erre egy véletlen ESC miatt elment a kukába. hogy lehet már ilyen elb@szott hülye egy böngésző? mindegy, eszerint maradjon ez az én titkom. -
lapa
veterán
hoppá most jöttem rá, hogy bugos volt mert elbénázta, ha több 0 volt a listában...
meg akkor is, ha a 0 volt az első és az a legnagyobb.
szervízpakk:
=IF(COLUMN()=1;IF(LARGE(1:1;1)=0;LARGE(1:1;2);LARGE(1:1;1));IF(OR(ISERROR(LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1));OFFSET(A2;0;-1)='''';OFFSET(A2;0;-1)=0);'''';IF(LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1)=0;LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+COUNTIF(1:1;0)+1);LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1))))
persze lehet, hogy más extrém esetekben még hullik, de most hirtelen nem tudok más konstellációt elképzelni. -
lapa
veterán
huh, ezzel kardoztam egy kört, de sok jót tanultam közben.
ha a listád az 1. sorban van és A oszloptól kezdődik, akkor A2-be ezt kéne beillesztened:
=IF(COLUMN()=1;LARGE(1:1;1);IF(OR(ISERROR(LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1));OFFSET(A2;0;-1)='''';OFFSET(A2;0;-1)=0);'''';IF(LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1)=0;LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+2);LARGE(1:1;COUNTIF(1:1;''>=''&OFFSET(A2;0;-1))+1))))
két aposztróf = macskaköröm.
ha pedig magyar exceled van, akkor az imént kiloptam a magyar-angol függvényszótárat innen:
c:\program files\microsoft office\officexx\1038\funcs.xls
[link] -
lapa
veterán
nem ismerem pontosan a célt, ha egyszeri akcióról van szó, akkor:
1. sor másolása
2. új fül A2 cellájában jobb gomb --> irányított beill --> értéket + transzponálás pipa
3. A1 cellába tetszőleges oszlopnév
4. A1 kijelölve --> adatok --> kimutatás v diagramm --> befejezés
5. a jobb oldali kis ablakból áthúzod az imént elnevezett oszlop szövegét a bal oldali kék téglalapba
6. az eredményt kimásol (elvileg itt már egyszer szerepel csak minden)
7. eredeti tábla eredeti sor alatti cella kijelöl (mondjuk A2)
8. jobb gomb --> irányított beill --> értéket
9. adatok --> sorba rendezés --> csökkenő
10. kimásol, majd A2-t kijelölve jobb gomb --> irányított beill --> értéket + transzponálás -
lapa
veterán
válasz
Fehér Mancs #2359 üzenetére
érthetőnek még érthető, meg régen minta alapján csináltam is ilyesmi, csak egyszerűbb fv-eket. ez viszont nem megy, valszeg elrontom valahol:
-
lapa
veterán
válasz
Fehér Mancs #2355 üzenetére
azért ezt kicsit részletezhetnéd, hogy egyszerű halandók is értsék. vedd pl az eredeti mintafájlt. hova írok be mit? ha jólemlékszem tömbképletnél tartományt jelölve kellett gombot nyomni. vagy nem?
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #2347 üzenetére
üdv,
a ''képlettel nem jött össze'' azt jelenti, hogy nem tudtam felülkerekedni a #2348-ban is leírt apróságokon. egyébként az ab.max majdem működött pl. a te táblád E oszlopában is, csak a második sorban már minden olyat maxolt, ami vagy Pisti vagy Géza... -
lapa
veterán
válasz
SPDeluxe1.0 #2317 üzenetére
nem multilanguage a cucc? elméletileg csak úgy csimálhatna ilyet és akkor a win területi és nyelvi beállításai --> menük meg miegyéb nyelve.
pontosabban ha jól rémlik akkor van valami külön kis program csak az office nyelvének váltogatásához is. keress rá esetleg az office mappában a lang*.exe-re. most nemtom megnézni, nálam nincs telepgetve. -
lapa
veterán
válasz
Toneska #2338 üzenetére
1. [link]
2. szerintem a pár hsz-szel feljebb kerekítős fv másik típusa a megoldás. =kerek.le(szám, tizedes). pl. =kerek.le(3325;-3) 3000-et ad eredményül. kis játékkal lehet ilyet pl:
=IF(ROUNDDOWN(A1;-3)=0;''='';''=''&ROUNDDOWN(A1;-3)&''+'')&MOD(A1;1000)-MOD(MOD(A1;1000);100)&''+''&MOD(MOD(A1;1000);100)
a ROUNDDOWN = KEREK.LE, a MOD pedig = MARADÉK
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
na műx. de hogy mi baja volt a max() fv-nyel, azt nemtom. kicsit parasztos, de a célnak megfelel (alt+f11 --> baloldalt beszúrás --> új modul --> kód beilleszt --> két aposztróf = macskaköröm --> képletet táblába beír (első két paramétert dollárosan ofkorz) --> örül.:
Function pistievagy(ByRef mimaksz As Range, ByRef tevagye As Range, ByVal hanyasvagy As String, ByVal paszuly As Long) As Boolean
mimakszarraj = mimaksz
tevagyearraj = tevagye
maksz = 0
For megyek = 1 To mimaksz.Cells.Count
If tevagyearraj(megyek, 1) = hanyasvagy And maksz < mimakszarraj(megyek, 1) Then
maksz = mimakszarraj(megyek, 1)
End If
Next megyek
If paszuly = maksz Then
pistievagy = True
Else
pistevagy = False
End If
End Function
[link]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
hát ez ilyen ''hoztam is meg nem is'' jellegű lesz, de nemtok rájönni mi a hányás baja van.
talán valaki más...
röviden: képlettel nekem nem jött össze, gondoltam írok egy fv-t rá.
először meg kell adni az értékek tartományát, utána a nevek tartományát, utána a kritériumot (ez az aktuális sorban lévő név), legvégül meg az aktuális sorban lévő magasságot (bár ezt valami ofszet fv-nyel kimazsizhattam volna).
működése (pontosabban nem-működése):
berakja a két tartományt tömbbe, majd végigmegy a tömb sorain. eközben nézi, hogy egyezik-e az éppen látott név az aktuális sorban lévővel. ha igen, akkor egy átmeneti változóba elmenti az addigi maximumot. legvégül pedig megnézi, egyezik-e az aktuális sorban lévő magasság a maximummal. ha igen, akkor TRUE, egyébként FALSE.
szóval ez szép és jó, de a rohadésk nem akar elindulni. biztos csak bénázok, mert kisebb részei működtek a teszt során (példál a bla nevű csoda)...
kicsit kuszák a változók, bocs.
Option Base 1
Dim mimakszarraj, tevagyearraj As Variant
Dim megyek As Long
Dim maksz As Long
Function pistievagy(ByRef mimaksz As Range, ByRef tevagye As Range, ByVal hanyasvagy As String, ByVal paszuly As Long) As Boolean
mimakszarraj = mimaksz
tevagyearraj = tevagye
For megyek = 1 To 9 'UBound(mimaxarraj)
If tevagyearraj(megyek, 1) = hanyasvagy Then
maksz = Max(mimakszarraj(megyek, 1), maksz)
End If
Next megyek
If paszuly = maksz Then
pistievagy = True
Else
pistevagy = False
End If
End Function
'---------------------------------------------------------
Option Base 1
Dim bluraj As Variant
Function bla(ByVal ble As Long, ByRef blu As Range) As Long
bluraj = blu
For i = 1 To blu.Cells.Count
bla = bla + bluraj(i, 1)
Next i
End Function -
lapa
veterán
válasz
[HUN]Zolee #2330 üzenetére
ez most hogyé? szerintem vagy application.worksheetfunction.vlookup vagy find.
gondolom inkább az eredmény kéne csak, nem pedig, hogy benne legyen a képlet a cellában.
ha meg mégis, akkor blablaformular1c1 = ''=ISERR(VLOOKUP('' & s & '',R2C1.....''
legalábbis gondolomén. -
lapa
veterán
teljes elérési utat adsz meg? esetleg munkafuzet2.xls?
különbenis, ha ''windows''-ként hivatkozol, nem biztos az a ''.xls''. úgyértem ha windowsban el vannak rejtve a fájlkiterjesztések, akkor nem is biztos, hogy kell. szerintem csináld így (egyikből másikba másolunk egy tartományt, a céltábla van nyitva és persze ebben van a kód):
Sub masolosdi()
hovafile = ActiveWindow.Caption
Workbooks.Open (''C:\valahol\honnan.xls'')
honnanfile = ActiveWindow.Caption
ize = Workbooks(honnanfile).Sheets(1).Range(Cells(1, 1), Cells(50, 1))
Workbooks(hovafile).Activate
ActiveSheet.Range(Cells(1, 1), Cells(50, 1)) = ize
End Sub
mint mindig ' ' helyett '' használandó. -
lapa
veterán
válasz
Terapeuta #2101 üzenetére
az első probléma az emailek mellékleteinek összegyűjtése. nekem voltak próbálkozásaim az outlookban egy hasonlóra, de nagyon elbénázhattam valamit, mert csak 4-5 futtatásra sikerült például minden elemet áthelyezni más mappába. úgyértem minden futtatásnál átpakolt pár darabot, a többire szart rá.
innen nem kívántam tovább foglalkozni a dologgal. beláttam, hogy ez túl nagy falat az outlooknak, más módot pedig nem tudtam nagyhirtelen. nemtom vannak-e parancssoros email-kliensek, esetleg meg lehetne bütykölni az exchange-et és akkor az pop3-mal lerántaná a maileket és pl. elmentené egy könyvtárba. onnan már szinte gyermekjáték elindítani egy autorun excel makrót, ami összeszedi a táblák adatait.
ezzel előbbre vagy? -
lapa
veterán
válasz
BobChemistry #2111 üzenetére
integrálni akarsz? van vmi fv. vagy csak kész adatsor?
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #2094 üzenetére
látom én már nem is kellek, elmentem sörikézni
valami hibaüzi van, vagy csak nem csinálja meg? -
lapa
veterán
válasz
stargazer #2022 üzenetére
a kimutatás (pivot) valamivel kultúráltabb, de nem sokkal. alapértelmezetten ott is nyomogatni kell a felkiáltójelet. esetleg a pár posttal feljebbi 'sheetchange' makróval lehet ügyködni, de nemtom mennyire célszerű minden bevitelt követően ki+be kapcsolgatni a szűrőt. persze ugyanez áll a pivotra is.
-
lapa
veterán
válasz
Empityu #1999 üzenetére
Sub LastCellInColumn()
Range(''A65536'').End(xlup).Select
End Sub
([link])
előtte szükség lehet az uccsó használt cella resetelésére. nem kell külön sub hozzá, elég a másik elé írni.
Sub Reset_lastcell()
'David McRitchie, http://www.mvps.org/dmcritchie/excel/lastcell.htm
Dim x As Long 'Attempt to fix the lastcell on the current worksheet
x = ActiveWorksheet.UsedRange.Rows.Count 'see J-Walkenbach tip 73
End Sub
([link]) -
lapa
veterán
válasz
Viktor0610 #2012 üzenetére
igazad lehet, nemtom honnan szedtem. pedig még teszteltem is mit csinál a képlet irányított beillesztése... köszi a javítást
jaigen, engem a $K zavart meg, azt hittem oda is ugyanezt a képletet szeretné.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
szvsz ilyen formában kéne:
workbooks(''C:\my excel files\masik.xls'').sheets(''fülneve'').cells(2,2) = ...
mindkét táblában annak a sheetnek a kódja legyen, amelyiken az érintett cella van, tehát ''fülneve''.
mindenesetre elég meleg szerintem, mozgatni nem lehet, meg gondolom elszáll ha mindkét tábla más júzernél nyitva van. nemtom lehet-e ilyen.
most belegondolva lehet, hogy ilyen is kell nyitáshoz-csukáshoz:
workbooks(''C:\my excel files\masik.xls'').open
workbooks(''C:\my excel files\masik.xls'').close savechanges:=true
vagy vmi ilyesmi, lehet, hogy rossz a szintakszis
két aposztróf = macskaköröm, a szokásos.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
itt egy mintakód, elég kezdetleges. ez a B2 és C2 cellákat fogja kapcsolni.
alt + F11 --> azon belül duplakatt munka1-re vagy sheet1-re. oda másold be.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = ''$B$3'' Then
Cells(2, 3).Value = Cells(2, 2).Value
End If
If Target.Address = ''$C$3'' Then
Cells(2, 2).Value = Cells(2, 3).Value
End If
End Sub
persze még ki kell egészíteni, hogy mivan ha jobbra vagy más irányba lép el a celláról a júzer. nemtom így használható-e. -
lapa
veterán
mondjuk az tény, hogy az =123 mellett ugyanilyen módon megehetné a +123-at is ilyen esetben...
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1969 üzenetére
miért kell a segéd? a keres & színez elv az oké, én lusta voltam hozzá...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest