- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
-
-
Antibazsi
aktív tag
wow,bakker!Ez volt a jó megoldás!Így már nem is kellett módosítanom semmin!Autómatice átváltoztak a vesszők ponttá!
Hálás köszönet!
Igaz,h ez igy csak átmeneti állapot,de nekem így is tökéletesen megfelel...egy tervező programba kellenek az excelben levő koordinátákat átrakni amiben pont a tizedes jel és nem nagyon akartam volna átirogatni egyesével. -
Amazonas
senior tag
Legegyszerűbben a sima keresés funkcióval (CTRL + F) egyből rálelsz arra, ami kell.
De:
Az FKERES (angol nyelvű Excel-ben VLOOKUP) függvénnyel meg lehet csinálni, viszont csak akkor, ha minden szócikk csak egyszer szerepel az adatbázis lapokon.
Gondolom, úgy akarod, hogy van 3 lap: egy keresőlap, egy angol-magyar szótárlap, és egy magyar-angol szótárlap.
Alul, a lapokat megfelelően nevezd el: "Keresés"; "Angol-Magyar"; "Magyar-Angol", vagy hasonló.
A két szótárlap feltételezem 2 oszlopból állna: a szócikk és mellette a másik nyelvű megfelelője. Fontos, hogy adatfelvitel után rendezd ezt a két táblát az első oszlop alapján ABC-sorrendbe.
A keresőlapon pedig lenne két-két (bekeretezett cella): az egyik a magyar-angol, a másik az angol-magyar kereséshez. Ezek lennének a beviteli cellák (B2 és B3), melyeket hagyj üresen. Ezek mellett lenne egy-egy találati cella (C2 és C3).
Az angol-magyar találati cellába (C2) az alábbi függvény kerüljön: =FKERES(B2;'Angol-Magyar'!A;2;0)
A magyar-angol találati cellába (C3) az alábbi függvényt írd:
=FKERES(B3;'Magyar-Angol'!A;2;0)
Ne ijedj meg: alapesetben a HIÁNYZIK hibaüzenet látszik majd a találati mezőben, de amint beírsz a keresésbe valamit, kihozza az eredményt.
Ajánlott az egész file-t írásvédetté tenni, hogy véletlenül se ments el egy aktuális keresést.
Szólj, ha valami nem világos.MOD: A smiley-k helyére kettőspontB-t írj, szóköz nélkül!!! A fórummotor smiley-nak ismerte fel.
-
Gh0sT
addikt
Hopp, ilyent is lehet?!
Nekem most az a kínom, hogy van egy ACCESS adatbázisom, ami egyelőre szép űrlapos és könnyen kezelhető. Ergo a célnak megfelel, viszont nagy okosan kitaláltam, hogy mi lenne, ha az egész ACCESS független lenne.
Csinálnék Visual Basicben ugyanolyan felületeket, mint az ACCESS űrlapok (viszont ezerszer szebb lenne és jobban lehetne konfigurálni) és ezzel a külön kis VB programmal olvasnám ki egy már lecsupaszított adatbázisból (akár ACCESS) az adatokat, majd írnám őket vissza.
A problémát nehezíti, hogy sem a VB-hez, sem az SQL-hez nem értek (MÉG). Egyáltalán abban sem vagyok biztos, hogy jó úton járok. Ez így kivitelezhető?
Tehát lenne egy külön program, ami egy központi adatbázissal SQL lekéréseken keresztül kommunikálna oda-vissza?!
Kezdem úgy érezni, hogy nagy fába vágtam a fejszét. -
-
alyby
csendes tag
Igen sima hivatkozással.
De lehet, hogy csak makróval lehet megoldani?
Az is jó lenne, ha pl egy makró megnézné, hogy a raktár egyenlő-e 1-el, és ha igen akkor az ár mezőt adja valamihez hozzá, majd nézze meg a következő sort, és így tovább.
Remélem érthető voltam
[Szerkesztve] -
-
Gambit
őstag
A legnehezebb része egyébként még majd ezután jön, ugyanis ezt párosával kellett elvileg csinálni, úgyhogy még majd el kell magyaráznom annak a csajszinak, akivel párban vagyok, hogy mi hogy müxik. Mert ha a tanár azt látja, hogy nem érti, akkor 0%-ot fog kapni szegény. Már átküldtem neki ugyanazt az állaptot, amit neked, hogy tanulmányozza. De hát abban még nem voltak benne a makrók az egyéni nyomógombokkal, meg az egyéb haladó technikák.
-
Gambit
őstag
Ezt most irónikusan értetted? Mert minden relatív, és lehet, hogy ez valakinek egy 5 perces ujjgyakorlat, de annak, aki nem foglalkozott soha excellel, esetleg problémás lehet egy-egy része. Egyébként azóta tényleg rendesen felturbóztam már az egészet, most már sokkal profibb.
-
Gambit
őstag
Na jó, de ez így nagyon gagyi lenne. Meg aztán ott van a 7. pont, hogy ''grafikon készítése az ügynökök jutalékáról''. Így csak egymáshoz tudnám őket viszonyítani a grafikonon.
Egyébként igazad van, kicsit tényleg túlbonyolítottam, csinálok majd hozzá sima havi kimutatást is, de szerintem az igazi az lenne, ahogy én szeretném, mert így éves adatokat is tudunk mondani egyszerűen.
A körlevéllel még nem is próbálkoztam igazán, de ma megpróbálom összedobni. -
Gambit
őstag
Na de akkor honnan tudod, hogy az ügynökök alapbére hogy alakul hónapról hónapra? Mert ugyebár az előző hónap eladásaiból derül ki, hogy melyik kategóriába esnek a következő hónapban. Szerintem ehhez minden hónapban tudni kell az eladások összértékét. Így két lehetőség marad, vagy csinálsz minden hónapnak külön egy adatlistát, vagy az én módszeremmel egy helyre írod az adatokat, és a hónapot választod.
Azóta amúgy továbbfejlesztettem az egészet. Van már benne makró is, meg egyéb okosság. A körlevél viszont nem nagyon akar összejönni. -
Gambit
őstag
Nem ennyire egyszerű...
3 kategória van, VLOOKUP-pal kiderítem, hogy melyikbe tartozik. Csak a legfelső kategóriásoknak kell küldeni. (Attól függ, hogy melyik kategóriába esik, hogy az adott hónapban milyen sok terméket adott el.)
De a szűrő az működhet, majd holnap nekiállok szórakozni vele, ma mát tele a tököm az egésszel. Azért persze elküldöm neked, hogy szörnyülködhess. Ajánlom majd figyelmedbe az egymásba ágyazott feltételeket. -
Gambit
őstag
Ok, küldöm még ma.
A körlevéllel az a bajom, hogy ebből az excel fájlból kell kivarázsolni a neveket bizonyos feltételek mellett. Majd meglátod. Azoknak az ügynököknek kell buzdító levelet küldeni az adott hónapban, akik az előzőben kimagaslóan teljesítettek. Én még soha nem írtam körlevelet, pláne nem ilyen feltételekkel. -
Gambit
őstag
Azt tudom, hogy lehet képletet is beírni hamis esetére, de ez nekem most nem megoldás. Mert -mint leírtam korábban- a hónapok kiválasztása a feltétel. Tehát attól még, hogy nem a feltételben szereplő hónap van éppen kiválasztva, attól még nem tudom, hogy a többi 11 hónapban milyen értékek szerepeltek.
Nem biztos, hogy világos a feladat. Az a lényeg, hogy egy beviteli tábla van az egész évre. És onnan tudjuk, hogy éppen melyik hónapot írja be az ember, hogy kiválasztja egy mezőben. Ez addig rendben is van, amíg mondjuk Január van kiválasztva, mert szépen feltölti Januárt. De amint mást választ ki, akkor false értékre áll át az egész sor. Érted? És ilyenkor hiába írok én be oda bármilyen képletet. Valami olyan kéne oda, ami békén hagyja a már beírt értékeket. A legjobb lenne, ha zárolná, hogy ne lehessen megváltoztatni, csak ha az adatokat újra beírják.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest