-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
matekmatika #3257 üzenetére
Akkor áruld el, hogy más is tudja ezután!
-
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #3256 üzenetére
Megtaláltam
-
Delila_1
veterán
válasz
matekmatika #2347 üzenetére
Szia Matematika!
Hogy sikerült beillesztened a #2346-os mondandódba a táblázatot?
Próbáltam én is a kép beillesztésével, de csak az ikonja jelent meg, mint a #2342-ben.
Saját gépről nem lehet, csak hálózatról? -
dokar
addikt
válasz
matekmatika #2352 üzenetére
hát az excel saját függvényeivel szeretném, ha megvalósítható. bár ha nem lesz más, akkor marad a VB script, vagy pedig az utólagos feldolgozás. hamarosan megmutatom az eredti excel fájlt.
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #2347 üzenetére
üdv,
a ''képlettel nem jött össze'' azt jelenti, hogy nem tudtam felülkerekedni a #2348-ban is leírt apróságokon. egyébként az ab.max majdem működött pl. a te táblád E oszlopában is, csak a második sorban már minden olyat maxolt, ami vagy Pisti vagy Géza... -
dokar
addikt
válasz
matekmatika #2348 üzenetére
kösz a fáradozást.
elsőnek is azzal köszönt engem az excel, hogy a beírt képlet hibás.
másodszor pedig az a baj, hogy be vannak írva a nevek a képletbe (pl ''Pisti''), ezeket az oszlopból kéne kigyűjteni. továbbá a $B$2:$D$11 sem a legjobb, mert azt szeretném, hogy addig vizsgálja, ameddig van bejegyzés. valójában ez nem ilyen pistikés hülyeségre kell, hanem az aláírásomban szereplő oldal adatbázisához, amit excelből fordítok xml-re, de előtte a sorbarendezést az excel megcsinálja. na most ezen felül kéne ez szűrési opció is. -
Mikice
csendes tag
válasz
matekmatika #2184 üzenetére
Utánna olvasok, még1* köszönöm!
-
Mikice
csendes tag
válasz
matekmatika #2180 üzenetére
Nagyon köszönöm! Pont ilyenre gondoltam.
Már csak annyit, hogy ezt hogy viszem át az én táblázatomba, mert csak rákattintani tudok. -
törölt tag
válasz
matekmatika #2181 üzenetére
OK! És ha lehetek pofátlan, és persze nem túl bonyolult, nem lenne baj, ha a beírt értékhez legközelebbi +, és - értéket is kijelölné. Mondok egy pl.: 23578, ha van ilyen már a táblázatban akkor ugye jelzi, mondjuk pirossal, 23600 a legközelebbi felfelé, ez lehetne zöld, 20006 lefelé, ez lehetne kék. De ha ez bonyolult, vagy sok munka van vele, akkor tényleg nem fontos. THX!
-
törölt tag
válasz
matekmatika #2173 üzenetére
Jóvammá na! Hát tudom én asszed?
Hát kérdezném én, h. h. kell összeadni két cellát ha értenék hozzá?
A makróról én annyit tudok, amit legutóbb az X-52 beállításánál csináltam
És esetleg ha nagyon szépen megkérnélek, szerkesztenél nekem egy ilyen makró izét?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
matekmatika #2164 üzenetére
''A képlet olyan egyenlet, amely műveleteket végez a munkalap adataival. A képletek matematikai műveleteket, például összeadást vagy szorzást hajtanak végre, munkalapértékeket hasonlítanak össze, és szövegeket fűzhetnek össze. A képlet hivatkozhat az azonos munkalapon, más munkalapon, vagy akár másik munkafüzet valamely munkalapján lévő cellákra.''
Ez az exel súgója...
Ezek szerint képlettel is meg lehet csinálni? -
törölt tag
válasz
matekmatika #2164 üzenetére
közben továbbolvastam, és rájöttem a SZUM parancs értelmére
De így is vagy 12 óra munkával készült el a táblázat
Na jó egy másik m.lapra át vannak irányítva az értékek, ráadásul az keresztben van, szal egyesével csináltam azt is. Ha makrózni kell, akkor általam biztos nem lesz, ha csak valaki meg nem írja, ki van zárva h. vagy 200 órát üljek a gép előtt, és utánna jöjjek rá h. hülye vagyok hozzá
-
törölt tag
válasz
matekmatika #2162 üzenetére
mivel senki nem írt, ezért googliztam. találtam is egy oldalt, de mivel ABS parancsról nem írtak, szépen beírogattam egyesével vagy 350 cellába
a végefelé kezdtem unni
21:10-re végeztem is vele
=H12:H75+K12:K75 parancs nem müxik, ( #ÉRTÉK ) (Office 2000?) de összeadtam öket a H, és K 76-okba és a kettőt újra G5-be. Mindenesetre a rákattintás gyorsabbnak tűnik, mint a beírogatás
THX a segítséget!
Még annyit megkérdeznék, ha ráklikkelek valamelyik cellára, és az abban lévő érték már létezik egy másik cellában, hogyan lehetne beállítani, h. valamiképp jelezze, akár pl. kijelőléssel, vagy elszíneződéssel?
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
válasz
matekmatika #2116 üzenetére
Első ránézésre:
Köszönöm szépen, belevetem magam!
[Szerkesztve] -
bismarck
csendes tag
válasz
matekmatika #2109 üzenetére
THX azt hiszem ez jó lesz!!!!
-
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #2106 üzenetére
én meg pláne nem
))
Köszi, leellenörzöm, hogy mit hogyan csináltam, írtam el -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #2103 üzenetére
aham, hát izé egy könyvtárban van de nem nyitja meg.. mondjuk ez a legkisebb baj
de nekem csak hibaüzit ír ki:
''munkafüzet2.xls nem található. Ellenőrizze hogy helyesen írta be a file nevet, illetve,hogy az elérési út megfelelő.''
Tehát pedig megcsinálná de valamiért mégsemna majd még próbálkozok biztos elítam valahol valamit
mégegyszer köszi! -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #2099 üzenetére
Köszönöm, szuper!!!
Ezt a hibakeresős részt nemértem (nem müxik)Itt az a lényeg, hogy le is íja hogy mi lehet a hiba? Mert akkor az is müxik rendesen!
Mégegyszer köszi nektek a segítséget..még ugyis jövök :p -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #2099 üzenetére
Köszi!
Megnézem és jelentkezek
)
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #2094 üzenetére
látom én már nem is kellek, elmentem sörikézni
valami hibaüzi van, vagy csak nem csinálja meg? -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #2092 üzenetére
Sajna nem müxik..pedig mindkettő nyitva van..
lapa!
Hog érted, hogy a pöttyöknél? nem igazán értem -
Xtoph
csendes tag
válasz
matekmatika #2069 üzenetére
Köszi!
-
BoGyo[ME]
tag
válasz
matekmatika #2086 üzenetére
Hááát, lehet, hogy elméletileg hiányzik, de a gyakorlatban tökéletesen működik...
Bár ahogy így kezdenek felelevenedni - rég elfeledett - ''programozói'' emlékeim (semmi komoly, csak Basic, TP), mondasz valamit... -
BoGyo[ME]
tag
válasz
matekmatika #2084 üzenetére
Azért köszönöm szépen! Eredetileg én is valami ilyesmit akartam - lehet, hogy át is alakítom ilyenre
-, de egyelőre csak ''favágó'' módszerel sikerült megoldani (mindegy így is roppant büszke vagyok rá, ez az első makróm...
):
Sub Hiperhivatkozás()
Set leir = Worksheets(''leírás'')
a = 9
b = 31
c = 5
i = 1
j = 1
For k = a To b
Range(Cells(k, c), Cells(k, c)).Select
If Cells(k, c) = '''' Then Else ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:='''', SubAddress:= _
'''leírás'!A'' & i, TextToDisplay:=Selection.Value
Range(Cells(k, c + 1), Cells(k, c + 1)).Select
If Cells(k, c + 1) = '''' Then Else ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:='''', SubAddress:= _
'''leírás'!A'' & i, TextToDisplay:=Selection.Value
i = i + 1
Next k
End Sub -
BoGyo[ME]
tag
válasz
matekmatika #2074 üzenetére
Szuperül működik, köszi szépen...
Egy dologgal azonban jó volna kiegészíteni (bonyolódott az alap-tábla
):
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha az ''E'' oszlopban nincs semmi, akkor az ''F'' oszlopra hajtsa végre a hiperhivatkozás beszúrását, vagy ami mégjobb lenne:
Minden egyes sorban nézze meg mindkét oszlopot, és amelyik nem üres, ahhoz rendelje hozzá az adott sort a ''leírás'' munkalapon (ha mindkét oszlopban van valami, akkor mindkettőhöz ugyanazt a cellát kellene hozzárendelni).
A gyakolatban:
alap munkalap
E F
9 alma
10 körte
11 narancs
12 szilva dinnye
leírás munkalap
A
1 piros
2 sárga
3 narancssárga
4 lila;zöld
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Djatus
csendes tag
válasz
matekmatika #2079 üzenetére
Köszönöm szépen, pont ez kellett!
-
BoGyo[ME]
tag
válasz
matekmatika #2074 üzenetére
Köszi szépen, holnap kipróbálom...
(így, mások által kidolgozva nem is tűnik olyan bonyolultnak...)
-
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #2072 üzenetére
Sajnos az előző kóddal csak addig működött amíg fel nem töltöttem, mert letöltve már nem volt jó. A link-ben levő munkafüzetben már javítottam a kódot, helyesen:
Set leir = Worksheets(''leírás'')
a = 9 'az ''alap'' munkalapodon az első cellád sora (E9 vagyis 9)
b = 11 'az ''alap'' munkalapodon az utolsó cellád sora (E11 vagyis 11)
c = 5 'az ''alap'' munkalapodon a szöveget tartalmazó oszlopod száma (E vagyis 5)
i = 1 'a ''leírás'' m.lapon az első leírást tartalmazó cellád sora (A1 vagyis 1)
j = 1 'a ''leírás'' m.lapon a leírásokat tartalmazó celláid oszlopa (A vagyis 1)
For k = a To b
Range(Cells(k, c), Cells(k, c)).Select
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:='''', SubAddress:= _
''leírás!A'' & i, TextToDisplay:=Selection.Value
i = i + 1
Next k -
BoGyo[ME]
tag
válasz
matekmatika #2068 üzenetére
Köszi!
Sajna felsőbb utasításra kell így csinálni (a másik munkalapon szereplő adatok külön is kellenek), úgyhogy ha valaki tudna segíteni makróval...
(roppant hálás lennék) -
Donar
csendes tag
válasz
matekmatika #2050 üzenetére
Varázslatos, muxik
Thx -
Donar
csendes tag
válasz
matekmatika #2048 üzenetére
Az nem jó, mert a szöveg amugy is tartalmaz pontos veszőt, ez egy php file volt ami áthuztam $tagolva az adatok, az volna a cél hogy az oszlop tördelés helyére visszakerüljön a $jel.
-
Salex1
őstag
válasz
matekmatika #2040 üzenetére
Köszi
-
Donar
csendes tag
válasz
matekmatika #2045 üzenetére
Az oszlopokat kell eggyesiteni a, b, c, d,e oszlop van, annak idelyén sikerült valahogy ugy hogy elmentettem, szöveg tabulátorral tagolt formába, majd megnyitottam wordbe és a keres / csere parancs segítségével lecseréltem a tabok helyét $ ra. de most ha beirom a keres mezőbe ^T akkor azt írja érvénytelen parancs, lehet nem ez wordben a tab jele?
-
Donar
csendes tag
válasz
matekmatika #2043 üzenetére
Azért alakitottam át mert szerkesztenem kell benne adatok és ilyen formában tudok, viszont utána vissza kéne alakitani az eredti $ jeles elválasztásra.
-
Donar
csendes tag
válasz
matekmatika #2036 üzenetére
Majdnem jó, a hiba is az én fogalmazás zavaromból eredt. javítva igy néz ki és perfect.
=HA(C1-B1>B1/10;(C1-10)*1,2;(B1+B1/10)*1,2)
Köszönöm -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #2039 üzenetére
A szemtelen
Nem tudom vigyorgás nélkül.
Hacsak...
[Szerkesztve] -
Aljas
csendes tag
válasz
matekmatika #2019 üzenetére
Kár, hogy ez ([link]) nem válasz a kérdésre...
-
Jeti1
tag
válasz
matekmatika #2019 üzenetére
Kösz.
Bocs, lusta voltam visszaolvasni. -
Dictator^
veterán
válasz
matekmatika #2016 üzenetére
hát ezért mondom hogy a kereséses megoldás sem jó
csak nálam állandóan egy hibaüzenet jön ki, hajnali nemtudom hánykor csináltam, ugyhogy most neki esek (amit csináltál jóóó, csak mivel bénáztam probálgattam hátha összejön mással)
-
Dictator^
veterán
válasz
matekmatika #1969 üzenetére
valami nem jott ossze ebbe a makros dologba, probalkozom meg, talaltam jo dolog de ez se tokeletes, egy keresessel (szavakra kereses), ki lehet cserelni az osszes mezo szinet, amiben all pl a cola, de ez nem tokeletes
mind1 nincs csak 100sor lehet sajat kezuleg csinalom a szinezest, de meg proba a makroval
koszi, hogy megcsinaltad,remelem osszejon
respekt -
p4t4
csendes tag
válasz
matekmatika #1993 üzenetére
Akkor nem értem....
Akkor azon a gépen volt valami mahinálva... mert most megnéztem...
Ha beirsz egy számot, mondjuk 11... ugyanabba a cellába beirsz egy másikat... mondjuk 14... akkor nem a 14-et fogja kiirni, hanem 25-t ír... érted???
EZ KELL NEKEM!!! -
p4t4
csendes tag
válasz
matekmatika #1990 üzenetére
jah... ezaz.. hogy office xp-t raktam fel a usernek, a másiknak meg 2000-je van...
Megpróbáltam azt, hogy az eszköztárat átrakom a 2000-es gépről...
De nem csinált ez a hulladék semmit...
''Csak akkor nem fogunk Microsoft termékkel szívni, ha ráállnak a proszívógyártásra!!!'' -
p4t4
csendes tag
válasz
matekmatika #1988 üzenetére
Más megoldás???
Nem hiszem el, hogy nem létezik más.... -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #1983 üzenetére
Hát akkor nem értem, na majd megpróbálom újra feltepeíteni a progit amit adtál, hátha ott csesztem el valamit, mert az nekem egy PDF szerkesztőt akar megnyitni valamiért, ahelyet, hogy csak simán megcsinálná a PDF-et.
Ez a link nekem kicsit nagyon bonyolult amit adtálMajd nézegetem még egy kicsikét
köszi mindenesetre! -
Dictator^
veterán
válasz
köszi remélem összejön elsőre kicsit bonyolultnak tünik.
még1x köszönöm. holnap valószinüleg átnyálazom. -
Lacir
csendes tag
válasz
matekmatika #1980 üzenetére
fero02-nek is köszönöm.
Valóban a feltett kérdésemre az általatok megadott fv a megoldás, de közben mégis az üres cellák számolása mellett döntöttem, így a darabüres fv lett a megoldás, amit így már könnyű volt megtalálnom
Köszönöm az útbaigazítást és a segítségeteket -
lapa
veterán
válasz
miért kell a segéd? a keres & színez elv az oké, én lusta voltam hozzá...
-
Dictator^
veterán
válasz
matekmatika #1959 üzenetére
nemtudom hogy lesz e még amit ki akarok emelni, nem tudod levezetni a folymatatot? plnak csináld mondjuk 4-el
aztán jó lenne ha átadnád a tudást plsköcc
-
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #1953 üzenetére
Ja bocsicsak a lényeget hagytam ki
hibaüzi:
ActiveX component can't create object
jelölt sor:
Set PDF = CreateObject(''PDFCreatorPilot2.piPDFDocument'')
Köszi -
febi
tag
válasz
matekmatika #1945 üzenetére
Köszi szépen. megcsinálta a több, mint 5000 soromat is rendben
Jól müködik a makró -
Dictator^
veterán
válasz
matekmatika #1955 üzenetére
vesszővel vannak elválasztva.
és általába kettesével találhatók egymás mellett igen, de tényleg sokszor ismétlödik, de mindig ugyanaz.
előre is köszi. -
Dictator^
veterán
válasz
matekmatika #1952 üzenetére
á várj hülyén irtam le:
1Pepsi Cola 3dl, Coca-Cola 3dl >ez egy cella
2Pepsi Cola 4dl, Coca-Cola 4dl >ez egy cella
3Pepsi Cola 5dl, Coca-Cola 5dl >ez egy cella
4Pepsi Cola 3dl, Coca-Cola 4dl >ez egy cella
tehát látod 2x szerepel a Pepsi Cola 3dl, ez mondjuk legyen kék, a többi Colákra is más szint szeretnék.
hü de hülyén lehet ezt leirni -
Dictator^
veterán
válasz
matekmatika #1948 üzenetére
én nem keresni akarok csak átállitani az egyes szavak szinét, ezt 1x kell megcsinálni a proginak és nem hiszem, hogy nehéz lenne, mert amikor 1 név szerepelt a cellába akkor megcsinálta a feltételes formázással.
a szavak amik sokszor elfordulnak pl: Coca-Cola 3dl és ezt vedd hogy elég sok helyre van másolva (cellába), de néha van Coca-Cola 4dl, ezt is más szinnel kéne (és ez is több helyen szerepel). ez csak egy pl volt -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #1947 üzenetére
Kösziii megkaptam!
de persze mivel igen béna vagyok... továbbra is problémám van.. beírom amit a linket adtál, átjavítgatom, és megáll hibával. Ezt hoztam össze:
Private Sub CommandButton5_Click()
Set PDF = CreateObject(''PDFCreatorPilot2.piPDFDocument'')
PDF.StartEngine ''demo@demo'', ''demo''
PDF.Filename = Cells(2, 2)
PDF.AutoLaunch = True
PDF.BeginDoc
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = ''$B$4:$J$49''
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut
PDF.EndDoc
Set PDF = Nothing
End Sub
Mi lehet a gond?Azon kívül, hogy béna vagyok!
-
Djatus
csendes tag
válasz
matekmatika #1946 üzenetére
Köszi
-
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #1928 üzenetére
SZia Sajna nem lelem a progit sehol sehogy
Valami ötlet?
Köszi!!! -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #1924 üzenetére
Ez a Pdf készítő fizetős...így ráirkálja, hogy TRIAL versióval készült..
Illetve még egy gond lenne... aszem fáradt vagyok..mit kell átírni, hogy az excelemet (nyomtatandó területet) küldje PDF re?
[Szerkesztve] -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #1924 üzenetére
oksi értem, viszont akkor ehhez mindenkképpen ez a PDF Creator Pilot kell uugye? Mert én most nyomtatóként feltelepített CUTE Pdf -et használok.
Na de megnézem aztán jelentkezek! -
ssrobi
csendes tag
válasz
matekmatika #1922 üzenetére
Köszi! De sajna nem oldja meg ez sem maradéktalanul a problémám, ami az lenne, hogy pl a B2-es cella tartalmát használja mint név amikor elmenit a pdf-t. A B2 mindig változik, tehát nem ugyanaz a név kellene.. Meglehet ezt egyáltlaán csinálni?
Kösz -
gonosz yoda
csendes tag
válasz
matekmatika #1855 üzenetére
Váó!
Köszi matek! -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1821 üzenetére
én nem bonyolítottam túl, végülis a tizedesjegy helyéről van szó. 3-nál 3 tizedesjegyig kerekít, -3-nál meg balra ugyanennyi helyiértékre. elsőre azt hittem, hogy a második és harmadik sor is round, írtam is hogy ott valami bibi van aztán megnéztem jobban...
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1817 üzenetére
hát a bal oldal nemtom jó-e, a jobb oldal kerekítés funkció.
többit még emésztem.
ceiling: ''rounds a number up, to the nearest integer or to the nearest multiple of significance.''
floor: --II-- csak lefelé.
gondolom a kerekítés 3 alfaja, mert vb-ben nincs roundUP meg roundDOWN, mint fv-ként. ezek feltételezem a megfelelő párjai a roundnak fel / le kerekítés részirűl.
[Szerkesztve] -
mahatma
aktív tag
válasz
matekmatika #1810 üzenetére
sorry, én voltam férfi nemiszerv, nem raktam pipát az első kettőbe a lapvédelemnél...így már jó!!!! köszönöm!!!
-
mahatma
aktív tag
válasz
matekmatika #1810 üzenetére
de, így csináltam, már többször is megpróbáltam, plusz másik munkafüzeten
-
mahatma
aktív tag
válasz
matekmatika #1808 üzenetére
hát így nekem lezárta az egész lapot
-
mahatma
aktív tag
válasz
matekmatika #1805 üzenetére
na közben megoldottam, köszi
mégegy viszont akkor: hogy tudom írásvédetté tenni egy oszlop 10 sorát mondjuk? tartományt akarok levédeni, hogy a képletet ne tudják szétbarmolni.... -
katavagyok
tag
válasz
matekmatika #1794 üzenetére
csak megnézném. ki van írva cd-re, de nem képes megnyitni..
-
mikoljan
tag
válasz
matekmatika #1788 üzenetére
Tehát pl. az a1-es cellát összeadom a b1-es cellával a c1-ben. A képlet: =a1+b1
A B C
1 1 2
Ha az a2-es cellát összadom a b2-es cellával a c2-ben, a program nem adja meg az összeget, csak a beírt képletet látom.
A B C
1 1 =a2+b2 -
gepesz13
tag
válasz
matekmatika #1784 üzenetére
Kösz a segítséget, de nekem ez nagyon magas. Ha nem zavarlak, elküldöm emailban, hogy miről van szó. Ha igen, akkor leteszek róla. Üdv: gepesz13
-
gepesz13
tag
válasz
matekmatika #1778 üzenetére
Szia! Még volna egy olyan bajom: hogy tudok hivatkozni egy oszlopban, a legutolsó nem üres cellára, valamint a mellette levőre? Vettem már mindenféle könyvet, de mindegyik olyan, mintha az excel súgója lenne kimásolva
-
gepesz13
tag
válasz
matekmatika #1776 üzenetére
Köszi a gyors választ, ''most már egy darabig elleszek'' de sajnos elég kezdő vagyok, lehet, hogy nem fog menni. Azért próbálkozom
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
matekmatika #1772 üzenetére
Kösz működik.
-
frankie!
őstag
válasz
matekmatika #1769 üzenetére
Aha, megvan, sikerült. Elforgattam a táblázatot, az oldalbeállításoknál a kijelölt szakaszokat kellett csak beállítani. Így csak a táblázatot tartalmazó oldalak lettek fekvők. Köszi!
-
krokk
senior tag
válasz
matekmatika #1739 üzenetére
inkább beírom kézzel
nemérdekel már
az illetékest is hiába keresem telón is mailban is nem válaszol... szóval inenntől....
-
falvaas
csendes tag
válasz
matekmatika #1700 üzenetére
Áhh... Szívesen álltam volna elő ezzel a munkahelyemen, hogy megcsináltam, amit más nem tudott, de így csak annyit mondhatok, hogy megcsinálta nekem valaki
Azért köszi szépen, remélem, átültetve is használható, ezt csak este tudom megnézni, mert itt nem tudom megnyitni a linket. -
falvaas
csendes tag
válasz
matekmatika #1697 üzenetére
igen, épp ilyenre
leírnád nekem, hogy hogy csináltad?
esetleg itt egy mail cím is, ha nem akarod a fórumon...
falvaas@yahoo.co.uk -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1697 üzenetére
nemtom, lehet csak ie7 hányik be...
mindenesetre szép lett -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1695 üzenetére
404, meg különbenis ő betű...
-
milow
csendes tag
válasz
matekmatika #1647 üzenetére
Az egyik táblázatban szerepelnek az értékek megnevezés, amik egyre többen lesznek. A másik táblába szedtem össze az összes statisztikai adatot, tehát ehhez a statos táblához nem szeretnék nyúlni, csak mindig az aktuális dolgokat megnézni belőle és azt szeretném ha mindent csinálna magától. Ha mondjuk az utolsó helyre többen is pályáznak, akkor lenne még egy oszlop amiben szintén értékek szerepelnek ami lehetne a döntő az 5. hely kiválasztásában.
-
Depner
csendes tag
válasz
matekmatika #1635 üzenetére
Köszönöm szépen matekmatika!! Pontosan ez kell nekem. Rendkívül sokat segítettél!! Örök hála!!!!
Depner -
yoogie
aktív tag
válasz
matekmatika #1597 üzenetére
Egy cégnél melózok, és kaptunk egy mail-t amiben egy excel fájlba nem tudnak bele írni, mert lapvédelem alatt van a fájl. Közben felhívtuk aki küldte a mailt, és megvan a jelszó!
De azért kiváncsi lennék hogy lehetne feloldani ha nem lenne hozzá jelszó. -
Sztyipan
csendes tag
válasz
matekmatika #1559 üzenetére
Visual Basic kóddal sem lehetne megoldani?(én e tudtam)
Hogy miért is lenne jó azt nem tudom, mert tőlem is úgy kérték és nem tudtam lebeszélni róla az illetőt.
Az általad leírt megoldást javasoltam én is, de ő ezt szeretné -
L3zl13
nagyúr
válasz
matekmatika #1538 üzenetére
Ezt csináltuk végül. Csak gondoltam, hátha tud valaki egyszerűbb megoldást.
-
loszerafin
senior tag
válasz
matekmatika #1491 üzenetére
0. Miből, hogyan és milyen oprendszerrel, verzióval futtatod
1. Mi a pontos hibaüzenet
2. Melyik sorra
3. Gondolom, google-val már rákerestél a hibaüzenetre és megnézted az első 50 találatot -
Vitek Eszter
csendes tag
válasz
matekmatika #1408 üzenetére
Oldalt stimmel, alul-felül nem.
Próbáltam úgy, hogy 0 margót állítok be, alul 0,3 cm felül 1 cm amit csak úgy öntszántából elhagy... Ezzel kombinálva ha beállítom a margót, jó lesz. De csak holnap! Leamortizálódtam, ugyanis, reggel 6 óta. -
Vitek Eszter
csendes tag
válasz
matekmatika #1406 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés. Próbáltam a margót beállítani, de amit mérek (cm) az sose egyezik azzal ami végül a nyomtatásnál lesz. A cellákkal lassan megleszek, már ''csak'' ez nem stimmel... -
Vitek Eszter
csendes tag
válasz
matekmatika #1404 üzenetére
1. verzió: szkenner van, de a lap A3-as, a szkenner meg nem...
2. verzió Nem lenne baj, ha lassú, de nem tudom formázni! Béna vagyok, na. Nem ott vannak a vonalak, akárhogy méricskélem-saccolom, nem megy. Amúgy a tábla üres, utólag kellene kitölteni, ezért kellene hajszálra ugyanolyan, hogy amit beleírok az bele is essen a cellába.
[Szerkesztve] -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1372 üzenetére
Bocs, hogy csak most írok de megkezdődött az elkészült műremek tesztelése... Jól sikerült, jól használható, nagyon hálás(ak) vagyok/ vagyunk érte
Pár észrevétel: Elő-elő fordul hogy az összesen gomb elnyomása véletlenül elmarad.
Ezt elkerülendő volna egy kérdésem.. Megoldható e az, hogy amikor betöltök egy helyiségcsoportot akkor azzal a gombnyomással tegye ki az összesent az előző helyiségcsoport végére, majd a végén mikor a mindösszesent nyomom, akkor az tegye ki az összesent az utolsó helyiségcsoport végére... Nem tudom hogy ez kivetelezhető e, de ha igen akkor megszüntetné ezt a hibalehetőséget.
És még vmi: elég sokszor adódnak olyan helységek amelyek megegyeznek meglévő helyiségcsoportokkal, és ilyenkor -mint már említetted- megkavarodik az excel. Ezt elkerülendő szeretnélek megkérni hogy a Garázs és a Tároló a helységcsoportoknál szerepeljen ilyen: à -val. így ha normál á-val beírjuk ugyenezeket a neveket az nem okoz kavarodást. Ami gyakran szerepel még az a terasz. Ezt pedig a végén lehetne ilyen: ż -vel szerepeltetni a helyiségcsoportok között.
És esetleg azt lehetne e még ha menet közben módosítunk egy adaton és újra rányomunk a mindösszesenre, akkor ne tegye ki újra a mindösszesen sort, hanem a régi sor értékét számolja át?
Amúgy tényleg minden elismerésem, tökéletesen használható már így is a ''program''...
Ha esetleg még szánnál rá egy kis időt és megnéznéd ezeket azt nagyon megköszönném
Üdv: Rayman -
sonar
addikt
válasz
matekmatika #1376 üzenetére
Kösz mindekettőtöknek. Müxik
-
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1370 üzenetére
Köszönöm szépen ez már tényleg majdnem teljesen tökéletes.. Huhh mikor először beírtam a fórumba nem gondoltam volna hogy eljutunk ideáig.. Nagyon hálás vagyok hogy így felkaroltad az ügyet, jó látni hogy vannak ilyen önzetlenül segítő emberek.
Tehát az volna még hogy ha jól látom a kerekítés az alapterületnél úgy van megoldva hogy az egész oszlopban nincsenek tizedesjegyek... Na ez így nem tökéletes, mert az alapterületek két tizedesjegyig vannak megadva és azokat úgyis kell bevinnem, csak az összesen sorban kéne hogy kerekítve legyen, vmint a mindösszesennél (de ott már a redukált is)
Remélem érthető.
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1355 üzenetére
Hello!
Akkor megoldható, amit az 1355-ös hozzászólásomban írtam? Tehát még az fontos lenne hogy ezekre tudjak hivatkozni, meg a kerekítések, az hogy félkövér legyen az meg gondolom már nem gond...
Ha ezeket még megoldanánk akkor tényleg egy tökéletes verzió jönne létre..
Segítségedet előre is köszönöm
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1355 üzenetére
Én is feltételeztem, hogy csak vhogy így lehet majd megoldani. De egyébként ez így jó, ahogy elmesélted.
De akkor már azt kéne hogy az éppen használatban lévő helység csoport neveket is mentse ki és mellé a két összesen (azért mert a helységcsoport nevekre is kell majd még hivatkoznom)
És akkor kéne még a mindösszesenből a kiszámított alapteület és a redukált alapterület.
Jah és még vmi a helyiségcsoportonkénti összesen alapterületet, és a mindösszesent kerekíteni kéne egyesekre... és az összes számított értéknek (összesen alapter, red. alapter; mindösszesen alapter, red. alapter) félkövérnek kellene lennie.
Uhh nem tudom hogy hogy fogy tudni ezt meghálálni -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1352 üzenetére
Köszönöm szépen.. Ez fantasztikus, pontosan erre gondoltam!
Édesapám is nagyon hálás!
Még egy vmi, ami elég fontos lenne: hogyan tudok az összesenre és a mindösszesenre kijövő eredményre hivatkozni egy másik munkalapon? Mert ugye így ezek a számok mindig máshova kerülnek.. Vmi olyasmi kéne hogy az összesen sorában lévő B cellába lévő érték, vagy a mindösszesen sorában lévő B cella értéke.. Legalábbis én így képzelem el. Remélem érthető. Köszönöm
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1349 üzenetére
Az oszlopok azokat amik a linkelt képen vannak, annyi eltéréssel hogy a végén nincs a megjegyzés oszlop. Tehát: Alapterület/m2, Redukált fok, Redukált alapterület/m2, Belmagasság/m, Aljzatburkolat, Falburkolat. Szükség szerint rövidítve hogy egy oldara ráférjen.
Nem biztos hogy minden cellába lesz írva.
Hát akkor majd meg mondom hogy a beírt helységnevekkel egy időben töltsék ki az adatokat! -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1347 üzenetére
Ohh nagyon köszönöm pontosan erre gondoltam... De tényleg. Nagyon jó lett!
Már csak azon kell gondolkodnom hogy hogyan adom össze ezeket. Mert ugye össze kell adnom külön külön minden helyiség csoport elemeinek területét, és a legvégére kéne egy mindösszesen, ami pedig az összes helységcsoport területét adja össze. És utánna erre a mindösszesenre még hivatkoznom is kell majd egy másik munkalapon és ugye így a mindösszesen mindig máshova kerül. Ezt hogy tudnám megcsinálni? Vmi dinamikus hivatkozás kell? Köszönök mindent:
Rayman -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1344 üzenetére
Nah meg is történt: Alagsor, Földszint, Emelet , Tetőtér, Erkély, Terasz, Pince, Garázs, Tároló, Melléképület, Egyéb épület
Akkor ezek lennének. Ez kifér a montitorra egy sorban? Vagy megoldható több sorban is? De azért meghallgatnám, hogyan bővíthető, hátha
Örök hálám: Rayman -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1344 üzenetére
Ha a listák munkalapon átírom attól még a sárga választórészben az eredeti marad...
De akkor sztem az lesz, hogy egyeztetem apummal, hogy pontosan mik a helységcsoportok és akkor azon már nem kell többet variálni.
Akkor a félkövért köszönöm.
Aha akkor az úgy lenne a legjobb. A helységnevek azok jól mennek a helyükre, és akkor a helyiségcsoportoknál meg úgy kéne hogy az előző csoport utolsó eleme után legyen egy üres sor és utánna. Akkor megoldható ez így?
Az összesent meg még végig gondolom hogy legyen a legjobb...
Addig is ezeket köszönöm.
ÜDv: Rayman -
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1341 üzenetére
Megnéztem, köszönöm. Ez már használhatónak tűnik. Bár lenne még pár dolog. Hogyan tudom változtatni esetleg a helyiségek nevét, vagy hogyan tudok betenni több helységcsoportot? Esetleg lehetne, hogy a helyiségcsoport nevek félkövérrel legyenek írva?
Ezzel a megoldással ugye az összesen sor a számításokkal nem idomul a helységekhez.. Ami probléma mert nekem egy félig-meddig automatikus dolgot kéne létrehoznom, ők az irodában már nem akarják ezt szerkesztgetni... A helyiségcsoport kiválasztása az tetszik, és hogy utánna a megfelelő lista jelelnik meg, nem lehetne azt megoldani hogy automatikusan a következő cellába tegye? Tehát ezek mindig az A oszlopban vannak és egymást követő cellák. Úgyhogy sztem az nem kéne hogy kattintással lehessen szabályozni hogy hova kerüljön a lista eleme: úgy lenne az igazi hogy rákattintasz és egyből az A cella következő üres sorába teszi. De ez csak a lista elemeire vonatkozik, a helyiség neveknél jó a kattintós, mert ott úgyis kell üres helyet kihagyni, az előző helyiségnév összesen sora után. Csak ugye még akkor is ott van az az összesen...Van ötleted?
De sztem jó nyomon járunk és köszönöm a fáradozásodat!
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1326 üzenetére
Az értékeket a Listbox.List tulajdonságával tudod kiszedni. A LinkedCell helyett inkább ezt használnám VBA-ból.
Me.ListBox1.List(Me.ListBox1.ListIndex)
Ezt meg ugye ahhoz a cellához kapcsolod, ahova akarod, de mivel Multiselect-ről van szó, ezért ugye több elemet is ki lehet választani, tehát érdemesebb egy for next ciklussal megadni a célterületet. -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1321 üzenetére
A listbox objektumnak van egy multiselect tulajdonsága. Ha azt átalítod 1-re, vagy 2-re, akkor ki tudsz egyszerre több elemet is jelölni benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged