- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
föccer #53411 üzenetére
Köszi a részletes leírást ! Sikerült megcsinálnom.
Tehát ha jól értem, akkor a 100 lépés utáni végeredményt kapom meg.
Az A oszlopot veszem lépcsőfoknak akkor Pl. : 3. lépcsőfokon a fibonacci szám az 1, vagy 6. lépcsőfokon a fibonacci szám 5. Bár volt, hogy 1 és nullára jött ki, amit szerettem volna elkerülni, de mindegy.
Már ebből is tanultam. -
törölt tag
Szevasztok!
Szükségem van a tudásotokra.Van a Fibonacci számsorozat, amelynél a nulladik száma 0, az első száma 1, a további számokat az előző kettő összegeként kapjuk.
0,1,1,2,3,5,8,13,21,34...stb.Bonyolult lesz amit kérek.
Excelben kellene azt megoldanom, hogy a VÉL() függvénynél 50%-os esélynél, vagy egyet feljebb lépjek, vagy kettőt visszalépek a számsorozatban.
pl. ha kisebb 0,5-nél a véletlen szám, akkor egyet feljebb, mig ha nagyobb 0,5-nél a véletlen szám, akkor kettőt visszalépek a számsorozatban és legalább 100 véletlen számon keresztül kell szimulálnom ezt a lépcsőzést.
A kitéltel még, hogy az első számmal kell kezdenem, ami ugye 1 és a következő szám soha nem lehet kisebb 1-nél, tehát nem lehet 0, ha bármikor a számsorozatban odáig visszalépdesnék
Valakinek van valami ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani? -
törölt tag
Sziasztok!
Szükségem van az excel profik segítségére.
A megoldandó feladat, hogy véletlenszámot kell generálni, de pontosan megvan adva hogy melyik szám hány százalékban legyen előfordulva.
pl:
0 12,5%
1 37,5%
2 37,5%
3 12,5%Addig jutottam (de lehet tévedek), hogy össze kell adjam az összes valószínüséget és abból kell valahogy kiszámolni és generálni, de konkrét függvények és megoldás nem jut eszembe.
-
törölt tag
Szia! Köszi, hogy időd szántál rá.
Az 1-es képlet működik!
Viszont kitudnád még egészíteni a függvényt vagy valami más ötleted van arra, hogy a "csapat legkorábbi mérkőzése az utolsó ötből dátum" az a hazai gól és vendég gól oszlopoktól is függjön?
Meg lehet oldani, hogy a kiszámolt dátum az legyen ahová már megtörtént a gólos oszlopokba az adatbevitel, az ottani üres cellákat viszont még ne vegye figyelembe?
Azért lenne szuper valami megoldás, mivel a menetrend végig előre van beírva táblázatba. Egy-két táblázatnál még megoldanám, hogy kitöltöm mindig az új adatokkal (a dátumot és mérkőzés párosítást), de valójában 100-nál is több hasonló táblázatnál kellene ezt megoldanom.Bocsi, tényleg kezdő szinten vagyok, és nem könnyű amit kérek.
-
törölt tag
válasz
Fferi50 #51392 üzenetére
Szia! Köszi, hogy időt szántál rá.
A segédoszlopokat sikerült a mintád alapján a saját táblázatomba megcsinálnom.
Viszont továbbra sem teljes a kép, hogy azokat miként kell a Szumhatöbb és Darabhatöbb függvényekbe használni. Hogyan kapom meg automatikusan, hogy x csapat utolsó öt meccsén pl. hány gólt lőtt vagy mennyi győzelmet szerzett. -
törölt tag
Sziasztok.
Alapszinten vagyok az excelben. Az excel szakértőket szeretném kérdezni egy feladat megoldásához.
Adott egy bajnoki eredményeket tartalmazó táblázat. Az első munkafűzeten a dátum és a mérkőzesek előre vannak beírva. Az első csatolt képen ez látható.
A lényeg, hogy csak a gólokat kell beírnom és automatikusan számol az excel és megkapom a bajnoki tabellát.
Az megoldottam, hogy az összes mérkőzést beleszámitva, hogyan változik aktuálisan a tabella. A második munkafűzeten illetve a második csatolt képen példaként a hazai meccseket számoltam ki függvényekkel.
Viszont szükségem lenne olyan tabellákra is, ahol csak pl. az utolsó öt mérkőzést számolja az excel minden csapatra külön hazai és vendég meccsekre , hogy látni lehessen a csapatok aktuális formáját. Itt megállt a tudományom. Valakinek van ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Synology NAS
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- gerner1
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged