Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Guitar14
senior tag
föccer, gycs2, Mutt:
Köszi mindenkinek!
Mutt megoldása lett a nyerő az egyszerűségével, könnyedén beírtam a tartományomra és az oszlopok számát.föccer: Tudom, hogy VBA-ban meg lehetne de kb. 0 VBA ismeretem van. Előbb-utóbb szeretnék ezen változtatni. Eddig két más által írt makróban sikerült 1-2 módosítást megcsinálnom de itt ki is fullad a tudásom.
-
Guitar14
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
+Emod:
Sajnos (vagy nem sajnos) Office 2016-om van. Cseréltem volna újra de egy két módosítástól megőrültem az újjabb Office-ban, így maradtam.Egyébként ennek az egésznek megoldását annyira egyszerűnek hittem, mondom én vagyok ilyen gyökér, hogy egy full egyszerű feladatot nem tudok megírni képlettel pedig nehezebbeket is megoldottam már.
Igazából batch programot írok ami könyvtárszerkezetet hoz létre és azokba fájlokat másol. Minden oszlop egy programművelet
"cd Mucsaröcsöge | mkdir Mappa | move xy Mappa | .....stb" A szám ami meg mellette van balra az a sorrendje, régen mindig összemásoltam őket egymás alá és a számok alapján sorrendbe raktam őket majd futtatható is volt. Gondoltam már erre a képletre régebben is csak nem vettem rá magam, most viszont akkora a tábla, hogy nem akarom gyalog összerakni futtatható sorrendbe + későbbiekben is erre a célra jó lenne. -
Guitar14
senior tag
válasz
föccer
üzenetére
Köszi, majdnem jó lett.
Be is írtam a nagy táblámba, belepörgettem és láttam, hogy csak az első sor értékeit veszi mindig.
Már értem miért írtad az "annyira szimpatikus, hogy minden oszlopban ugyan azok a gyümölcsök szerepelnek" szöveget, a valós nagy táblámba változóak soronként a szövegek csak azért írtam így oszloponként ugyanazt a példatáblába mert nem jutott ennyi gyümölcs az eszembe

Kicsit átírtam és a pirossal jelölteknél látszik a hiba.
Valami ötlet? -
Guitar14
senior tag
Sziasztok, beletört a bicskám ebbe a műveletbe így tőletek kérnék segítséget:
Adott a táblázat, a sárga J oszlopba szeretném képlettel belerendezni, hogy megkeresse az I oszlopban lévő értéket az A1:H7 tartományba és a mellette jobbra lévő cellát kapjuk értékül. (pl.: J28 cellába legyen írva, hogy eper)
Próbálkoztam HOL.VAN, INDEX stb függvényekkel, neten is csomót olvastam de mindig két oszlopos táblát adnak például abba meg én is megcsinálom. Gondom az, hogy a HOL.VAN erre a tartományra #HIÁNYZIK-ot ír. A tábla meg amibe ezt véghez kéne vinnem kb. tízezer soros és kétszáz oszlopos.
-
Guitar14
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
(bocsi a késői választ, nem voltam elérhető hétvégén)
Próbáltam a reg file-okat, sikeresen hozzá is adta a bellításjegyzékhez de még mindig ugyanaz a probléma van, shift nyomása közben is mikor nyitom a másik xls-t. Lehet valai gáz van a programmal :/ -
Guitar14
senior tag
Kipróbáltam a /x kapcsolót és semmi változás nincs, altal pedig csak megnyílik a tulajdonságok panel az exe-ről. Ugyanúgy egy ablakosban fut és ha bekapcsolom a DDE-t akkor magában megnyílik az excel de ha PL total commanderből nyitnék meg egy fájlt akkir a fentebb írt hibaüzenet jelenik meg.
-
Guitar14
senior tag
Sziasztok, egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a gépen Office 2010 Pro van és minden részét tudom egymás mellé tenni az asztalon ha egyszerre két doc-ot szeretnék nézni két különböző ablakban. Az Excel viszont nem hajlandó ezt engedni. Hiába van megnyitva két ablakban két különböző tábla, csak a programon belül vált, tehát a főablak marad csak a belső vált át és úgy körülményesebb kettőt összehasonlítani és szerkeszteni. Próbáltam már az "Egyéb DDE-alapú alkalmazások mellőzése" a Speciálisnál akkor megnyílik kettő egyszerre de mindkét példány bezárása után meg már nem nyit meg XLS-fájlt és hibát ír ki.
Tehát így kéne megnyílnia mint a word-nek egyszerre kettő: [kép]
Excelnél csak így tudom: [kép]
DDE alkalmazás bepipálásakor pedig ha új xls-t nyitok meg bezárás után: [kép]
Köszönöm a tippeket/ötleteke előre
-
Guitar14
senior tag
válasz
Doki16
üzenetére
Helló!
Nézet fülben kattints a makrókra, csinálj újat és szerkeszd aztán töröld ki üresre és illeszd be ezt:Function SumByColor(CellColor As Range, rRange As Range)
'Dim cSum As Long
Dim ColIndex As Integer
ColIndex = CellColor.Interior.ColorIndex
For Each cl In rRange
If cl.Interior.ColorIndex = ColIndex Then
cSum = WorksheetFunction.Sum(cl, cSum)
End If
Next cl
SumByColor = cSum
End Function
Mentsed le makróbarát munkafüzetként valahová, azt nyisd meg és írd be így a képletet:
(megpróbáltam replikálni a táblád
)
Lényeg, hogy ami nekem kék színnel van arra egy olyat rögzíts $ jelekkel előtte ami olyan színü amilyen adat kell tehát egy sárga cellát jelölj meg vele, aztán húzd le a képletet és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SkyShowtime
- OpenMediaVault
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Mini PC
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Adott a táblázat, a sárga J oszlopba szeretném képlettel belerendezni, hogy megkeresse az I oszlopban lévő értéket az A1:H7 tartományba és a mellette jobbra lévő cellát kapjuk értékül. (pl.: J28 cellába legyen írva, hogy eper)

Fferi50