- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
őstag
-
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Na ez így már alakul, de a -1-el a végén pont egyel kevesebb a végeredmény mint ami a helyes. Nélküle pont jó eredmény jön ki (19).
Viszont ha a második oszlop végéről törlöm a 'banán'-t akkor egyel nő az eredmény, holott nem kellene. A harmadik oszlop végéről ha törlöm a 'kivi'-t akkor - helyesen - nem változik az eredmény.
És teljesen darabokra hullik az egész ha bármi új dolgot beírok egy üres cellába.
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Erre meg ez lett az eredmény.

Nem húztam lefelé semmit, beírtam E5 cellába a képletet és enter után berakta végig lefelé azt a sok értéket meg -1-et. Tényleg nem tudom mit csinálok rosszul.

Makró lehet opció, de ahhoz még annyira sem értek mint a függvényekhez, pedig az is édeskevés. Ott teljesen nullán vagyok.
-
Win-T
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Akkor minden alkalommal manuálisan másolgatnom kell az új oszlopba valahányszor új adatok kerülnek a táblába? Pont az ilyesmit lenne jó elkerülni. Olyan csodákat műveltek itt nap mint nap, hogy csak bámulok néha. Azt hittem megoldható ez ilyen macerák nélkül.

Az egyedi függvénnyel meg nem sikerült megbírkóznom, ahogy a feletted lévő hozzászólásban látod. -
Win-T
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Lehet már kicsit túlbonyolítottuk az eredeti poszthoz képest a dolgot.

Semmi extra faxnit nem szeretnék... táblázat, több oszlop, bennük szöveg. A DARAB2 megszámolja nekem, hogy hány cellában szerepel valami (a példaképen 23), de én azt szeretném, hogy az esetleg ismétlődő szöveget csak egyszer számolja (példán pl. az eper, kivi, banán, őszibarack többször szerepel), tehát itt 19-et szeretnék végeredménynek kapni, hiszen ennyi fajta gyümölcs van a táblában.
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Én tök hülye vagyok ezekhez, fogalmam sincs hogy mit kellene beírni argumentumoknak. Próbálkoztam, de ez nemhogy azt nem csinálja amit szeretnék, de még megfejteni sem tudom, hogy egyébként honnan és miért veszi azt a marhaságot amit kiad eredménynek.

Teljesen tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban megmondom őszintén. -
Win-T
őstag
válasz
föccer
üzenetére
Excel 2021... ez pedig még benne volt a fejemben, hogy le kell írni, aztán mégis elmaradt, bocsánat.
Ez a verzió nem írja, hogy nem ismeri, de 1-et hoz eredménynek, holott 39-et kellene.
Ez lenne a helyes formula, jól értelmezem?=DARAB2(EGYEDI(függ.halmozas((Táblázat3[[Oszlop1]:[Oszlop2]])))) -
Win-T
őstag
Üdv!
Van egy táblázat amiből az kell tudnom, hogy hány cellájában van adat (bármi szöveg).
Ez egy egyszerű=DARAB2(Táblázat3[[Oszlop1]:[Oszlop3]])képlettel eddig oké, de azt szeretném, hogy ha ugyanaz a szöveg két vagy több cellában is előfordul, akkor azt csak egynek vegye.
Erre ti biztosan kisujjból vágjátok a megoldást.
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
A nyilak működnek, de a görgő szerintem sosem működött.
Ha lelóg a munkalapról akkor nyilván kell a gördítősáv, de hegyoldalnyi méretű képernyőket használunk manapság, bőven volna hely többet megjeleníteni. Legalább opcióként lehetne rá lehetőség.
De ez van, ezzel dolgozunk.
-
Win-T
őstag
válasz
Fferi50
üzenetére
Ez így jónak tűnik köszi!
Igen, adatérvényesítés. Az rendben, hogy látszik, hogy van ott még más adat is, csak nagyon kényelmetlen állandóan klikkelgetni a gördítősávra. Klasszisokkal hatékonyabb lenne, ha minden adat látszana kinyitva. Legalább a nyomorult egérgörgő működne benne fel-le, de nem.

-
Win-T
őstag
Üdv!
A napok alatti sorok feltételes formázással vannak színezve, tartalmuktól függően. Ha az alattuk lévő cellákra is ezt a formázási szabályt szeretném alkalmazni, hogy ugyanolyan színt vegyenek fel, hogyan kellene megoldani?
Illetve ezt a legördülő listát nem lehet beállítani valahogyan, hogy az összes lehetőség látható legyen a kinyitásakor és ne keljjen fel-le görgetni benne?
Köszi előre is a segítséget!
-
Win-T
őstag
válasz
föccer
üzenetére
Na én itt már teljesen elvesztettem a fonalat.

Szóval lehetne-e olyant, hogy: Egy munkalapon egy oszlopban ott van minden név (egyedül ez változik minden hónapban ha egy ellátott meghal vagy új érkezik). Ezt manuálisan kezeljük, tiszta sor.
Lemásolja minden névhez a munkalapot amiken az X2-be és X28-ba bemásolja a nevet.
Az elkészült munkalapokat kijelöli és megnyitja a a nyomtatási párbeszédablakot nyomtatáshoz (Ezt azért kéne mert több nyomtató is van, ki kell választani melyikre küldje, illetve mivel két oldalas, be kell állítani a duplex nyomtatást. Ezeket nem tudom lehet-e makróból.)Vagy: Megcsinálom a neveket tartalmazó oszlopot és a szükséges számú munkalapot kis ráhagyással (van, hogy kell a 80, van hogy kevesebben vagyunk). A szükséges két cellába egyszerű képlettel átmásolom a neveket. Egy makró megnézi minden munkalapon, hogy X2 tartalmaz-e adatot és csak azokat a munkalapokat nyomtatja amiken igen.
Melyik verzió életképesebb? Vagy kivitelezhető egyáltalán?
-
Win-T
őstag
válasz
föccer
üzenetére
Teljesen frankó, köszönöm... csak két bajom van.

Ezt nem írtam meg pontosan, de mivel két oldalas a kész nyomtatvány (egyik oldalon elsejétől tizenötödikéig, hátoldalán tizenhatodikától harminc/harmincegyedikéig a napok) két helyen kellene a nevet beszúrni X2-őn kívül X28 cellába is.
Ha beszúrok még egy sort az X2 alá azt érteni fogja?Sheets("Tevékenység").Range("X28").CalculateA másik, hogy ez minden névhez külön fájt hoz létre amiket aztán még mindig egyessével kell kinyomtatnom, de én pont ezt nem szeretném. Az lenne a jó, ha egy fájlba rakna mindent amit aztán csak el kell küldeni a nyomtatónak és kalap kabát, mint a Word körlevelesdi. Ez esetleg megoldható?
-
Win-T
őstag
válasz
föccer
üzenetére
Ez akartam is írni, hogy én 8 bites felhasználó vagyok, egyszerűbb képletekkel még elboldogulok, de a makrókhoz kábé annyira értek mint az atomfizikához (semennyire).
Semmi extra nincs a táblában, csak egy egyszerű munkalap, amin X2-be szeretném ha automatikusan nyomtatná a neveket egy listából. De ha ilyen bonyolult akkor megcsinálom Wordben inkább.
-
Win-T
őstag
Üdv!
Excelben tudok olyant csinálni mint Wordben a körlevél készítés? Tehát adott egy nyomtatvány havonta 70-80 példányban amin csak a név változik. Nem szeretném havonta begépelni a neveket vagy 80 példányban elmenteni a munkalapot és egyessével nyomtatni. Tehát létre tudok hozni valahogyan egy forrást amiből ki tudja venni a neveket nyomtatáskor?
-
Win-T
őstag
Üdv!
Szeletelőt lehet rögzíteni valahogyan, hogy látszódjon akkor is ha lejjebb scrollozok egy hosszú táblában?
-
Win-T
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, köszönöm!
-
Win-T
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Teljesen jó, nagyon köszi (Delila-nak is!).
Írod, Excel 2021 esetén... a 2019 ezt akkor nem ismeri? Mert bent a melóban ilyen régi van csak. Bár ha esetleg nem akkor a lenti HAHIBA biztosan jó lesz. -
Win-T
őstag
Üdv!
Láma kérdés, ti biztosan kapásból tudjátok a választ: az utolsó oszlopba szeretném automatikusan hozni az X-hez tartozó értéket a szürke sorból. Ezt melyik függvény tudja? Vagy esetleg valami képlettel egyszerűbb?
-
Win-T
őstag
Ez nekem eszembe nem jutott volna, köszönöm szépen a tippet!

-
Win-T
őstag
Üdv, Sziasztok!
Nekem egy egyszerű (remélem) kérdésem lenne: Adva vagyon egy excel tábla amelyben soksoksok név szerepel abc sorrendben. Hogyan tudnám én ezeket véletlenszerű sorrendbe rendezni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Horgász topik
- Apple asztali gépek
- Yettel topik
- OLED monitor topic
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.