- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Szia!
Igen, ez egy összesítő tábla, végül is kimutatáshoz hasonló. Negyedévente 9 fájl, külön 9 fájl terv adatokhoz, valamint a bázishoz is negyedévente 9 fájl tartozik.
Tehát 2024Q4-re be lesz linkelve 36 tábla 2024-hez, 36 tábla 2023-hoz (már be van linkelve), valamint 9 tábla a tervhez, ez összesen 81 fájl van "megszólítva". Természetesen fájlonként több adat van átvéve, akár különböző munkalapokról is.
Ezek most direkt linkek, munkatársam az új negyedéves adatok linkjeiben az útvonalat kézzel írja át, és ez elég sokáig tart neki. Ezt gondoltam quick&dirty módon dinamikus linkeléssel megoldani, nem akartam elmenni makró és PQ irányba. Csak hát úgy látom, nem biztos, hogy megúszom, túl egyszerű lett volna. Ugyanakkor nem értem, miért nincs ilyen lehetőség az Excelben, szerintem annyira kézenfekvő lenne.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Fferi50 #53163 üzenetére
Ha így írom, működik (nem a pontos elérési út, csak hasonló):
=INDEX('\\dfsroot\controlling\tagvallalatok\negyedeves\CEG1\[CEG1_2024Q2.XLSX]kimutatas'!$G$13;1)
Ha emígy írom, nem működik:
B4 cella tartalma: CEG1 (ezzel váltom ki a cégneveket)
=INDEX("'\\dfsroot\controlling\tagvallalatok\negyedeves\"&B4&"\["&B4&"_2024Q2.XLSX]kimutatas'!$G$13";1)Tehát ha összefűzött stringet teszek az INDEX paraméterébe, akkor csak az összefűzött stringet jeleníti meg a cégnévvel, és nem a másik munkafüzet G13 cellájában lévő értéket.
#53164 föccer: Hát makrózni nem tudok, sosem csináltam. Az INDEX-nek nagyon örültem, mert az INDIREKT után ez működni látszott, csak hát jelenleg a dinamikussá tétele nem megy.
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok Excel guruk!
Olyan egyszerű problémám van, hogy két Excel fájl között nem találom a dinamikus linkelés megoldását. Az kiderült, hogy az INDIREKT nem jó nekem, mert csak nyitott munkafüzeteknél működik, így eljutottam az INDEX függvényhez, amit soha nem kellett korábban használnom.
Az INDEX függvénnyel át tudok hivatkozni statikusan a másik munkafüzetbe, és meg is jelenik rendben az adat, de én szeretném ezt dinamikussá tenni olyan módon, hogy az elérési út egyes elemeit megadott cellákból szeretném venni (háttér: különböző cégek adatai egy mappastruktúrában vannak elmentve megadott szabály szerint, az elérési útban a mappák és Excel fájlok nevében a cégek nevét és időszakokat kell cserélgetni).
Tehát amikor megcsinálom összefűzéssel az elérési utat és beteszem az INDEX paraméterébe (;1 a végén, mert nem tömb, csak egy cella), akkor nem a hivatkozott cella értékét adja vissza a függvény, hanem a linket mutatja. Túrtam a netet, de nem találtam rá semmiféle megoldást, aztán eszembe jutott, hogy a jó öreg PH-n biztosan van Excel guruk által látogatott topik. És van!
Szóval ha valaki találkozott már ezzel a problémával is van rá megoldása, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem!
(Keresgéltem a topikban, de nem találtam ilyen bejegyzést. Vagy csak rosszul kerestem...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó Karcmentes Xiaomi Mi 14T Pro 12/512GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest