- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #40268 üzenetére
Pedig úgy megpróbáltam beilleszteni...
Szóval ez egy tableten futkározó "leltár" excel. Amennyire lehetett, automatizáltam a bevitelt. Így néz ki a teljes kód;Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim Ide As Long
If Target.Value = "" Then Exit Sub
If Sheets.Count = 1 Then
MsgBox "KEZDJ ÚJ ÍVET"
ElseIf Sheets(Sheets.Count).ProtectContents = True Then
MsgBox "OLDD FEL A LEZÁRT ÍV LAPVÉDELMÉT, HA HOZZÁ AKARSZ ÍRNI, VAGY KEZDJ ÚJ ÍVET"
Else
If Not Intersect(Target, Range("A:B")) Is Nothing Then
Ide = Sheets(Sheets.Count).Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Target.EntireRow.Copy
Sheets(Sheets.Count).Range("A" & Ide).PasteSpecial xlPasteValues
Sheets(Sheets.Count).Select
ActiveCell.Offset(0, 2).Select
Selection.Value = InputBox("DARABSZÁM")
Selection.NumberFormat = "0.00"
ActiveSheet.Range("B:B,C:C").EntireColumn.AutoFit
Sheets(1).Select
With TextBox1
.Activate
.SelStart = 0
.SelLength = Len(.Text)
End With
End If
End If
Cancel = True
End SubNézd el kérlek fércmunka jellegét. Ebben kéne elérnem, hogy a tizedes jel bevitelt vesszővel lehessen megoldani. Nem tudom hogy illesszem be az általad leírtakat.
Köszönöm! -
Dolphine
addikt
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #40153 üzenetére
Szia!
Szerintem ez még nem oldja meg így a problémát, mert nem figyel a többi üzlet áraira.
Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a Pennyben legolcsóbb összetételt, szükség van arra, hogy meghatározzuk a többi üzletben is az árakat ugyanarra a termékösszetételre.
Így a Solver feltételeit bővíteni kell.A B9 képlete:=SZORZATÖSSZEG(B2:B7;$G$2:$G$7)
Ezt lehet végighúzni a soron.Azt feltételeztem, hogy mindenből szeretne legalább 1 db/kg-ot venni. Ez természetesen módosítható.
Üdv.
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1 #40144 üzenetére
Hát igen csak ezzel az a baj, hogy a C oszlop látszódni fog, de nem szeretném. Lehet az némely esetben megoldás lesz számomra ha úgy csoportosítok, hogy A-C illetve A-F így több tagolás lesz igaz nincs arra mód, hogy az A-C-t megjelenítsem. Vagy A-F vagy D-F. Majd meglátom mi lesz a legjobb változat. Aért köszönöm a javaslatod.
-
BullZeye
veterán
válasz
Delila_1 #40145 üzenetére
Bocs, igen, 4 másik.
Az megvan, hogy melyik a legolcsóbb és hol, de a feladatom, hogy mindenképpen a Pennyben vásároljak 1000 Forint értékben, és előfordul, hogy a Pennyben semmi sem a legolcsóbb, viszont ki kell választanom pár gyümölcsöt, amit ha megfelelő arányba vásárolok, akkor az Pennyben lesz a legjobb áron.
1000 Forint helyett pedig legyen mondjuk 10.000 Ft a vásárlás, hogy legyen mozgástér a gyümölcsök darabszámához, eloszlásához.
Ezt jelenleg szemmel keresem ki, de néha belebotlok olyanba, hogy nem csak 20-50 tétel van, hanem annál jóval több, és egyszerűen nem megy kézzel/szemmel, mert nem fér ki monitorra a táblázat.
Adott táblában pl ha veszek 4 dinnyét és 1 citromot meg 1 narancsot, akkor azok összege Pennyben a legolcsóbb, ez van alul mint hatékony penny vásárlás, ez lenne a cél, a fél-1 órás kutatás szemmel keresés helyett.
-
sztanozs
veterán
válasz
Delila_1 #40117 üzenetére
Igazából fogalmam sincs mi volt a kérdés, mert az I:J oszlopok nem látszanak a képen - így nem tudom hogy 0-t hoz át, vagy üres cella helyett jelenít meg nullát
Amúgy ha nulla a forrásérték is, akkor én cellaformázással tüntetném el, mert az gyorsabb (és szerintem tisztább), mint kétszer fkeresezni.
-
Dinter
addikt
válasz
Delila_1 #40031 üzenetére
Igen, ez a része megvolt. Ez után az kellett, hogy egy eredmény maradjon egy ID-hoz, ha volt jó. akkor a jó, egyébként egy rossz.
Ezt a következőképp oldottam meg: mivel az Excel duplikáció esetén az első előfordulást tartja meg, és a többit törli, ezért ID majd jó/nem jó alapján rendeztem. Így a jók kerültek előre, és azok maradtak meg, ha volt.
-
total90
veterán
válasz
Delila_1 #40013 üzenetére
Ránézek, köszi
(#40014) Mutt
Itt bonyolódik a helyzet, mert a címek a világ minden tájáról jönnek. Épp ez a bajom, hogy teljesen flexibilis szövegből kellene kinyerni az adatokat.
Jelenleg copy+paste megoldás van, de kissé időigényes és ezért akarok valamit összedobni, de ez elég komplex cucc és lehet meghaladja a tudásom.
-
konyi79
addikt
válasz
Delila_1 #39968 üzenetére
Köszi, úgy tűnik így tényleg működik.
A következő probléma itt, a nyomtatási méretezés, cellakijelölésnek ilyenkor a munkalapokon azonosnak kell lennie? Mert mindig átméretezi azóta.
Illetve -nem tudom ezzel összefüggésben van-e? - most nem tudok a munkalapon sort törölni, azt írja ki túl sok cella van kijelölve, aztán ha leokézom kevés memóriára panaszkodik. 16GB mellett, rendes o365 előfizetéssel, szóval nem virágbolti verzió.Ettől független kérdés, egy másik dokumentumomat át szeretném konvertálni Excelbe. Az abaj bármi konverterbe dobom be, amit neten találok, egyik sem veszi figyelembe a betűméretet, típust, meg az eredetileg Word-ben táblázatosan formázott dokumenetum formázását bármilyen szinten.
Ismertek rá bármilyen megoldást, ne kelljen teljesen újracsinálni, legalább félig használható megoldást adjon?Köszi
-
GreenIT
tag
válasz
Delila_1 #39843 üzenetére
Ilyen nincs.
Muszaj neki lennie, hogy echte magyaros legyek, csak agyilag most zokni vagyok kiszamolni.
pl. 1 MBPS eseten 1 MB fajlnak nyilvan 1sec alatt kell lejonnie,
ha 1 Mbps a sebesseg, akkor 8sec-re tippelek, mert 1byte=8bit, ha jol tudom, de remlik, hogy van egy 1024-es szorzo a hdd tarolas masfele szamolasa miatt.Ezert kerdeztem, aki otthon van a negy alapmuveletben tud-e segiteni ilyen tablazatot osszerakni.
Siman szorozni meg osztani kene, csak mit mivel?
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #39818 üzenetére
Delila, köszi.
Elsősorban ez nekem Angol Excel 2007-hez kellene.
A Workbook neve pl. 2018
E19 cellába ezt szeretném, szöveg+Workbook name - Leltár erre az évre 2018
E20 cellában viszont ezt szöveg+Workbook name+1 - Leltár a következő évre 2019De ha már az E19-es cella megoldódik akkor azzal is meg leszek elégedve
-
PerezT
újonc
válasz
Delila_1 #39808 üzenetére
Szia,
Köszönöm a táblázatot, hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen értem a "J" oszlopban lévő szép képletet, (utánaolvasok ennek az "index" dolognak
).
Valószínűleg nem jól fogalmaztam meg a problémát, de nehéz úgy megfogalmazni, ha már kissé belekavarodtam
Tehát a lépések amiken végigmegyek:
1- Beírom a dátumot ("M1" cella) ameddig szeretném tudni az Összes Eddig Fizetett Bérleti Díjat.
(Ez általában a hónap utolsó napja, vagy a következő hónap első)
2- A "Munka2" lapon, ahogy írtad fel vannak töltve az időintervallumok, amikhez az alapértelmezett Bérleti díj % (Munka1 "F" oszlop) -tól eltérő Bérleti díj %-ok tartoznak.3- Ekkor látható lesz az " Eddig fizetett bérleti díj összesen"..: "J" oszlopban.
A 12-17.sorban levezettem, az első soron kiadott termékre eddig mennyi bérleti díj lett fizetve, ha 2019-07-01 lenne a záró időszak dátuma, így kaptam a "K17" cellában lévő összeget, tehát szerintem ennek az összegnek kéne lennie a "J2" cellában a probléma megoldásának eredményeképpen.
Nem zárkózom el attól a lehetőségtől, hogy én számoltam valamit rosszul
Előre is köszi, ha még van szabad kapacitásod ezzel foglalkozni. -
wednesday
őstag
válasz
Delila_1 #39692 üzenetére
Biztos egyszerűbbé is lehetne tenni, összevonni műveleteket (pl kiválasztás+rögzítés stb). Nem tudom.
Urlap1 -> beviszi a táblába az adatokat
Urlap-> kiveszi, amire rákeresünk (és módosítjuk ha szükséges) Ezt a módosítást színezhetné ki a táblázatban, és írná át a nevet.
Az se lenne egy hátrány, ha több sorom lehetne. Csak a táblán kívüli részek fixek, meg van fejléc, lábléc is. Az aláírás meg mindig a lap alján lenne. Nekem nem lenne probléma, mindig kijelölni a nyomtatási területet minden egyes aktuális lapnál, de nem én fogom használni.
Köszönöm.
-
wednesday
őstag
válasz
Delila_1 #39685 üzenetére
Pontosítok.
Kezdem az elejéről, nehogy kihagyjak valamit.
Az Urlap kinézete
A kép annyiban hibás, hogy nem a B8-nál van a név, hanem a D8 egyesített cellába, legördülő menüben.
Ami eddig működik és frankó. Kiválasztom a nevet majd beírom a rublikákba az adatokat. Majd ezek az adatok a következő fülre mentésre kerülnek egy makróval egy táblázatba, olyan elrendezésbe, amit a fenti képen linkeltem.
Igen ám, de kitalálták, hogy szükség lenne módosításra könnyen és gyorsan, ha nem éppen az az illető jön a dolgokért, aki előzőleg rögzítésre került. Erre írt nekem Mutt egy makrót, amit (#39630)-as hsz-ban linket.
Ez csinálja azt, hogy az adatbázisból kikeresi a név és dátum egyezésnél az alatta lévő adatokat, amit egy generált adatlapra ment el. A keresés nem az Urlapon történik, hanem az Urlap1-en. A generált adatlapot meg elnevezi a keresés alapján. Itt már elég lesz csak a nevet átírni, majd nyomtatni, menteni stb. Ezzel volt az a problémám, hogy a generált adatlap nem veszi át a formátumot, fej láblécet, oldalbeállítást stb.
És itt jön a kérésem. Az új Urlapon (a generálton) már kitöltve szerepnek az adatok (ahol módosítják a nevet) Ez alapján megkeresné a Mentes lapon lévőket és a változást (ami csak név változás) át kéne vezetnem az az összesítő táblázatba. Egyrészt beszínezheti azt a név, dátum és a hozzá tartozó adatokat pl: lilára.
De az is jó, ha kicseréli a nevet, bár ez lehet nem fontos, hanem egy megjegyzés rublikába majd beírják a másik nevet. Tehát ez egy oda-vissza működős dolog, ahol én inkább külön szedtem az eredeti Urlapot, és a módosító (Urlap1) ürlapot és ezek dolgoznak a Mentésen lévő táblázatból. -
wednesday
őstag
válasz
Delila_1 #39665 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Most már csak egy színező makróra lenne szükségem.
Indítson keresést az "Urlap"-on lévő D8 és D15-ös cellákba beírt név és dátum egyezésére, a "Mentes" adatlapon. Ha megtalálta az egyezést, a nevet a dátumot a hozzá tartozó adatokat színezze be a másik fülön lévő táblázatban, mondjuk lilára. Innen majd megtudom, hogy mi került módosításra.
a Táblázat elrendezése meg ilyen: A táblázat nem színes, csak személtetés miatt, hogy mi hova tartozik.
-
Delila_1
veterán
-
Laciahegyrol
csendes újonc
válasz
Delila_1 #39668 üzenetére
Egyik oldalon találtam ezt:
"Az előző értékek megtartásához a változót a Static típusúnak kell definiálni: Static SajatEgesz As Integer."
Ebből gondoltam, hogy mégis van mód, hogy ne kelljen az értéket újra számítással meghatározni. Nálam sehogy nem működik, vagy nem azt csinálja, ami nekem kell.A névadásnak annyi köze van hozzá, hogy az alábbi módszerrel sem kell a munkalap celláiban tárolni az értékeket:
Pl. létrehozol egy hétnapjai tömböt 7 elemmel, a hét napjaival, majd pl. egy fkeres függvény második argumentumába nem kell a munkalapon levő táblát kijelölni, hanem megadod neki, hogy a hétnapjai tömböt használja.Üdv: Laci
-
Laciahegyrol
csendes újonc
válasz
Delila_1 #39666 üzenetére
Köszönöm ismét a válaszod!
Ha nem szeretném a változó tartalmát munkalapon elhelyezni, vagy egyáltalán bármely munkalapon elérhetővé tenni?
Nekem is megfordult a fejemben, hogy cellában tároljam. Múltkor láttam például, hogy lehet tömböt készíteni a névkezelőben. Az ilyen megoldást szeretném megtudni.
Üdv: Laci -
wednesday
őstag
válasz
Delila_1 #39660 üzenetére
Köszi.
Ugye az a probléma, hogy a Sheets neve is generálódik. A nevet és dátumot kapja meg.
If wsOut Is Nothing Then
'hozzon létre egy új lapot a formanyomtatvány alapján és nevezze át
Set wsOut = Sheets.Add
wsOut.Move after:=Sheets(Data)
wsOut.Name = lookup_name & "_" & Format(lookup_date, "YYYYMMDD")
End IfwsForm.Range("A1
100").Copy wsOut.Range("A1")
wsOut.Range("D8").Validation.Delete
wsOut.Range("D15").Validation.DeleteEz a teljes makró. Nem tudom ezt hova tehetném be. Ehhez sajnos amatőr vagyok.
-
tgumis
tag
válasz
Delila_1 #39531 üzenetére
Köszi!
Sajnos az auto szűréssel az a baj, hogy pepecselős. És ha 500 embert kell végig pötyögni az sok. Az egyes szervezetek megküldik az emberik friss ellátottságáról az adatokat és én a jelenlegit szetetném vele felülírni. Gondolkodtam olyanon hogy a beküldött munkafüzeteket behivatkouom csak éppen nem tudom hogy melyik hány soros lesz így nem állíthatom be hogy A2:A100 záhony
A101:200 pladány stb.A törzsszám generálás nem ok azt tudom de semmi mas ötlet nincs hogy kellene generálni( sajnos aratvédelem miatt nem kaphatom meg az igazo törzsszámokat.
-
gaben86
csendes tag
válasz
Delila_1 #39493 üzenetére
Bocsánat az kimaradt, hogy egy activeX Parancsgombhoz szeretném hozzárendelni a műveletet.
A "Munka1" adatlapok mentése utánra készítettem egy activeX Törlés gombot, ami a kézzel bevitt adatokat törli, így egy másik üzem nyitó adatai betölthetőek -és lehet tovább dolgozni a következővel.
A mentés gombbal is próbálkoztam, de eléggé kezdő vagyok a VBA-ban, nem igazán sikerült.
-
gaben86
csendes tag
válasz
Delila_1 #39493 üzenetére
Szia!
Továbbgondolva, megfelelő lenne számomra az is, ha az elkészült "Munka1" munkalapokat mindig egy meghatározott, makrómentes munkafüzetbe mentené(ami ugyan ott található mint a forrásfájl), a munkalapok neve az eredeti "Munka1" munkalap L1 cellájában található legördülő lista éppen aktuális eleme lenne.
Elegendő lenne, ha a formátumot -és az értékeket vinné át.
A "Munka1"-ben használt táblázat A1 : N55 terjed.
A végén az eredeti munkafüzetnek kellene aktívnak maradnia, a másik pedig bezáródhatna mentés után.Nem tudom, ehhez szükség egyéb információ is?
Köszönöm!
Üdv. G.
-
escsé
tag
válasz
Delila_1 #39427 üzenetére
Találtam egy ilyet közben:
Fejlesztő eszközök>Tulajdonságok>ScrollArea. Itt megadtam egy tartományt és egy adott oszlop utolsó cellájánál entert nyomok, akkor a következő oszlop első cellájára ugrik. A tartományon belül mozog. Gondolom az itt megadott érték nem változtatja meg a cellák számát csak a hozzáférhetőséget.
A célom, hogy a táblázatnak a gépen foglalt méretét vegyem vissza. -
wednesday
őstag
válasz
Delila_1 #39389 üzenetére
Köszi ez nem rossz megoldás.
A Beviteli listának van olyan tulajdonsága, hogy sortörést tudjon használni? 3-4 soros szövegnek látszódnia kéne. Aztán sok esetben a hosszú szöveg miatt nem elég a kezdő betűk gépelése. Most nézem rengeteg megnevezés hasonlónak kezdődik (több mondatból álló szövegek, ezek az egyesített cellák sortöréssel).
Kulcsszavakra való keresésre van valamilyen lehetőség?
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
Delila_1 #39385 üzenetére
Köszi, egy kicsit részletesebben? Kb 20 éve használtam táblázatot amikor suliba jártam
Azt sikerült csak megoldanom egy 30-40 perc alatt hogy a legelső A1-ben lévő szöveghez hozzáadjam...
Szerk most látom hogy =A1 & "/abc" az a1 miatt csak az első sorhoz fogja adni, szóval nem értem hogy lehetne megcsinálni...
-
ny.janos
tag
válasz
Delila_1 #39355 üzenetére
Én a 2018. évi dátumokra gondoltam (először nem is figyeltem, hogy felvitted a 2019. évi naptárt is.
Én a BD oszlopban csak az ünnepnapokat a BE oszlopban pedig az áthelyezett pihenőnapokat tüntettem fel. A te megoldásodban ezek együtt szerepelnek a BD oszlopban. Kivéve a pünkösd vasárnapot (2018.05.20.), de ez lehet, hogy véletlen maradt ki a felsorolásodból.Én a BE oszlop alapján a szombati napoknak megfelelő színnel jelöltem ezeket a pihenőnapokat, te pedig a BD alapján ugyanúgy, ahogy az ünnepnapokat. Nem mondom, hogy egyik vagy másik rossz lenne, csak más.
Az áthelyezett pihenőnapokon végzett munkáért járó bérezés szinte biztosan eltér a fizetett ünnepnapon végzett munka bérezésétől. Nem tudom, hogy atycának szüksége van-e a megkülönböztetésre, de gondoltam legyen eltérő színű, hátha.
Abban sem vagyok biztos, hogy valamennyi munkáltató azonos bért fizet pl. a vasárnapokon és az ünnepnapokon végzett munkáért. Ezért pl. feltüntettem az ünnepnapok között húsvét és pünkösd vasárnapot is (2018.04.01., 2018.05.20).
A linkelt 2019. évi munkaügyi naptárt sem értem ebből a szempontból, hogy miért nem jelöli ezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest