- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Táblázattá alakítod a példa szerinti A1:C15 tartományt (Beszúrás, Táblázat, Fejlécek), majd külön-külön nevet adsz az A2:A15, B2:B15, és C2:C15 tartományoknak. A képletekben az új nevekkel hivatkozol rájuk.
Mivel táblázatban vannak, a tartomány bővülésekor a névvel ellátott tartományok automatikusan igazodnak az új sorokhoz.
-
lappy
őstag
-
Caipi
tag
Szia,
Szerintem pedig ez lesz a bibid, hogy ott ahol az üres soraid vannak (de le tudsz görgetni) van valami, vagy a szűrés ilyenkor azokat is valamiért adatnak veszi(?). Sajna, nem értem olyan mélységig az Excelt, hogy megmondjam mi az, de ilyennel többször találkoztam.Így szoktam megoldani:
- Leveszem a szűrést
- Elmegyek a legutolsó oszlopig, ahol adataim lehetnek (a te esetedben kb 30. oszlop). Kijelölöm az első üreset (31. oszlop), majd Shift+END+ jobbra nyíllal a kijelölést elnyújtom a munkalap utolsó oszlopáig. A kijelölt üres tartományt törlöm.
- Visszaugrom az A1-be majd lemegyek a legutolsó sorig (ha jól olvasom kb 1400 sor lesz nálad), ahol adataim lehetnek és eljátszom ugyanezt csak vízszintesen az első üres sortól (1401. sor). Kijelölöm, majd Shift+End+ lefelé nyíl, és törlöm a kijelölt üres tartományt.Remélem segít,
Üdv,
CaipiU.i: Az is lehet, hogy sztanozs által leírt formázás kerül ilyenkor a cellákra, és törléssel eddig én is ezt szüntettem meg. Nálam jellemzően valamilyen rendszerből excelbe exportált adatoknál jön elő nagyon sokszor ez a méret galiba.
-
sztanozs
veterán
Formázás nagyon sokat foglal pl. ha sorokat vagy oszlopokat formázol és után kezdesz hozzáadni vagy elvenni sorokat vagy oszlopokat.
Illetve a szélesség/magasság változtatás, vagy a cella(érték)típus módosítás is is szépen meg tudja dobni a fájlméretet.
Book1 - 9*9-es tábla
Book2 - 9*9-es tábla, copy/paste format az egész 9 oszlopra -
Delila_1
veterán
Az adatok (táblák) közötti üres sorok növelik a fájl méretét.
Az FKERES függvény pontosítása nem a méretet csökkenti, hanem a számolási sebességet javítja.Egyszer kaptam egy olyan fájlt, aminél látszólag semmi nem indokolta a hirtelen megnövekedését. Volt egy olyan érzésem, hogy nem látható ábrák, képek vannak benne. Ez beigazolódott.
Behívtam az Ugrás menüt (Ctrl+g), ott az Irányított-tat választottam, majd az Objektumokat. Egy halom olyan képet jelölt ki, amik vonal szélességűre voltak összenyomva, ezért nem voltak láthatóak. A Delete billentyű egyszerre kitörölte az összeset, normál méretűre zsugorodott a fájl. Mint kiderült, a netről másolt be valamit a "gazdi", ez okozta a problémát.Hátha bejön, próbáld ki.
-
Delila_1
veterán
Sheets("Napi GY").Columns("AT:BG").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CriteriaRange:=ActiveSheet.Range("A1:A2"), CopyToRange:=ActiveSheet.Range("AQ3"), Unique:=FalseLátod, csak a kritérium, és a szűrés helyének a pontosítása szükséges. Mindkettőnél az aktív lapra kell hivatkoznod.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A hivatkozásoknak a teljes elérési utat kell tartalmazni, akkor látszanak az értékek olyankor is, ha a másik fájl zárva van.
Ezt úgy érheted el, hogy mentés előtt bezárod a forrás fájlt. Ekkor a célfájlban megjelenik a teljes hivatkozás. Ezután mentsd el ezt a fájlt (érdemes szerintem az automatikus frissítés beállítása megnyitáskor opciót beállítani).
Persze a forrás fájlt "nem illik" elmozdítani az eredeti helyéről, mert akkor nem fogja megtalálni a cél fájl.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"nekem a Rajzszámok kellenének az excel egy másik munkafüzetébe ahol majd ismét vizsgálhatom őket."
És mi akadályoz meg abban, hogy átmásold a szűrés után a látható rajzszámokat a másik munkafüzetbe?
Esetleg az egész feladatot is megadhatnád, mert így csak a részkérdésre kapsz megoldást, ami lehetséges, hogy nem alkalmazható a te esetedben.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest