- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy hálózaton való munka közben az excel szeret kifagyni. Ilyenkor nem tudok vele semmit sem csinálni, se kilépni, se semmit. Várni kell amíg életre kel. A fájlokat egy hálózati meghajtóról nyitom meg és azon is dolgozok folyamatosan. A hiba jelentkezésekor minden más hálózatos dolog működik. Megy az internet, tudok fájlokat megnyitni a hálózati meghajtóról, stb.
Egyszer régen elkezdtem én már utána járni a hibának, akkor olyanokat olvastam, hogy az alapértelmezett nyomtatót át kell állítani mondjuk egy Adobe PDF -re vagy bármire, csak ne a hálózati nyomtató legyen kiválasztva. Ezt most beállítottam, megnézzük segít e.
Találkoztatok már ezzel a problémával? Előre is köszi!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a következő problémára:
Legördülő listát szeretnék létrehozni egy oszlop rekordjaiban, de úgy, hogy ha már kiválasztottam egy értéket, akkor azt ne lehessen már választani az alatta levő sorokban. Természetesen ha törlök valamit az oszlopbol, akkor azt újra ki lehet osztani máshoz.
Példa:
Van 5 laptopom és 10 dolgozóm. 1 laptop csak 1 embernél lehet egyszerre. Ha a laptop1-et kiosztom xy-nak, akkor másnak már ne tudjam kiválasztani a listából a laptop1 -et. Ha xy elhagyja a céget és törlöm a neve mellől a laptop1 -et, akkor azt ki tudom osztani másnak.
Találtam a neten egy megoldást: [link], de ez nekem nem működik úgy ahogy kellene. Lehet, hogy kiindulási alapnak jó.
Remélem érthető ahogy elmakogtam.
Előre is köszi!
-
Ideg
aktív tag
Ezt nem teljesen értem, hogy kellene csinálnom.
Nekem van egy sheetem amiben van 1400 sor és kb 30 oszlop amit használok jelenleg. Ennek kb most csak 30% van kitöltve csak adatokkal. 1400 soron belül nem akarok semmit törölni, utána meg nincs semmilyen adat, mégis le tudom görgetni ~1millió sorig. Ezeket ki se tudom törölni, de elvileg nem is kell mert állítólag nem foglal helyet ha nincs a cellákban adat. (egyébként azt sem értem miért látom én az összes sort, lehet, hogy valaki egyszer lement az aljára valamiért? a görgetőm is olyan picike, hogy azzal már nem is tudok navigálni rendesen, mert tizezresével ugrál ha picit megmozditom.
)
mod.: sztanozs
Pivotom nincs jelenleg a fájlban, továbbra sem tudom mi foglal ennyi helyet. :S
-
Ideg
aktív tag
válasz
Delila_1 #40309 üzenetére
Keresem, kutatom a megoldást a neten. Van olyan munkalapom amit le tudok görgeti akár a végéig is, kb 1 millió sor, de állítólag ha a cellák üresek akkor nem foglal plusz helyet ezmiatt a fájl. Aztán találtam még olyat, hogy ha például egy FKERES függvényben tegyük fel A:AA cellák között keresek és nem csak mondjuk A1:AA50 -ig akkor plusz helyet foglalhat. Ez nem tudom mennyire igaz. Esetleg más ötlet, hogy mit nézzek át, mi okozhat ilyen drasztikus méret növekedést? Köszi!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Irányított szűrést szeretnék csinálni egy új munkalapra. Tegyük fel egy munkatárs rövid nevére szeretnék szűrni, tehát egy új sheeten felveszem A1 -be azt, hogy "Dolgozó" és A2-be azt, hogy "PISZ". Ha szépen végigkattintgatom irányított szűrésben, hogy mi a lista amiből szűrök, mi a szűrőtartomány és mi a cél ahova másolni szeretném az adatokat, akkor nagyon szépen meg is csinálja. Na már most ebből a szűrésből kellene egy, minden dolgozóhoz, mindig egy új sheeten. Én mint amatőr Excel-es azt találtam ki, hogy megcsinálom ezt egy makróra, így csak a makrót kell mindig lefuttatni ha létrehoztam egy új dolgozónak egy sheetet. Tehát van egy Etalonom ahol az A1-be be van írva, hogy "Dolgozó" és ezután a kolleginának már csak az A2 -be be kell írnia a rövid nevet, majd lefuttatni a makrót.
A problémát az okozza, hogy mi is legyen a makróban a Szűrőtartomány. Nekem azt kellene elérnem, hogy a szűrőtartomány mindig az éppen aktív sheet A1:A2 tartománya legyen. A makróm jelenleg így néz ki:
Sub Szuro3()
'
' Szuro3 Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+q
'
Sheets("Napi GY").Columns("AT:BG").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CriteriaRange:=Range("A1:A2"), CopyToRange:=Range("AQ3"), Unique:=False
End SubTehát a CriteriaRange-be szeretném azt elérni, hogy mindig az éppen aktív sheet A1:A2 cellája legyen az szűrőtartomány és a kollégának csak be kell írnia az A2-be a rövid nevet, majd lefuttatnia a makrót.
Bocsi ha kicsit hosszú lett, próbáltam elmagyarázni konyhanyelven a problémám.
Előre is köszi, ha tud valaki segíteni!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert a jelenlegi megoldásom problémás.
Van 2 db excel munkafüzet, az egyik az Alapanyagok, a másik pedig a Megrendelések. Legyen a forrás fájl az Alapanyagok és a cél fájl a Megrendelések. A forrás táblázatot töltjük ki adatokkal, ezek az adatok pedig átkerülnek ugyanebben a sorrendben a cél munkafüzetbe olyan módon, hogy a Cél munkafüzetben egy szimpla egyenlővé tétel van a Forrás munkafüzet azonos megnevezésű oszlopaival majd szépen le van húzva és sorrendben követik egymást a sorok.. pl: "=Alapanyagok!C1"
Ez a megoldás addig működik is, amíg a forrás és cél fájl nincs egyszerre nyitva, azonban előfordulhat olyan, hogy két fizikailag máshol levő kolléga szeretne belekukkantani, ki az egyikbe, ki a másikba. Ilyenkor vagy nem töltenek be a cél fájlban a hivatkozások vagy szimplán eltűnnek a hivatkozások és lehet őket újra "csinálni".
Biztos van rá valami professzionális módszer, nem csak ez a fapados. Kérlek segítsetek, hogy milyen módon kellene ezt szépen megcsinálni.
Köszi!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Azt hogy tudom megoldani, hogy 0-val való osztáskor ne zéróosztót irjon a cellába hanem csak egy 0-t és ha nem 0 val van az osztás akkor rendesen számolja ki a műveletet?
Köszi!
-
Ideg
aktív tag
-
Ideg
aktív tag
válasz
Flowtation #38984 üzenetére
Szia!
Ha jól értelmezem a gondot akkor csak kijelölöd C1-C14 cellákat, majd a jobb alsó sarokban a fekete + jellel lehúzod amíg szeretnéd. Ugyan így a dátumnál. Ez a kézi módszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- PS Plus előfizetések
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest