Új hozzászólás Aktív témák

• addikt

Sziasztok!

Solveres zseniket várok.:)
    Forma1-es fantasy ligához készítettem egy excel táblát, hogy segítsen optimalizálni a csapatomat.
    Arról van szó, hogy van ugye 12 csapat és 24 pilóta. Minden csapatnak és pilótának van egy X értéke, ami meghatározza, hogy milyen erős és egy Y, ami azt hogy mennyibe kerül. Nekem van összesen Z pénzem és abból kell kigazdálkodni a lehető legerősebb 2 pilóta + 3 csapat kombót. Annyi megkötés van még, hogy ha válaszottam mondjuk egy csapatot, akkor a pilótáknál már nem választhatom az adott csapat pilótáit és fordítva.

Nah, ezt sikerült megoldani. Sajnos nem tökéletes, mivel a solver iszonyatosan erölteti a tört számokat, annak ellenére, hogy minden lehetséges formában elmagyaráztam neki, hogy kizárólag egész számokat kérek. De fogjuk rá, hogy nagyjából működik.

Viszont. A következő fordulóban már azt kéne csinálni, hogy nem nulláról építkezem, hanem a meglévő csapatomat kéne upgradelni. Szóval a solver figyelembe kéne vegye, a jelenlegi csapatomat és úgy összeállítani az újat, hogy a régi csapatomból elad elemeket (ha kell) azért pénzt kapok, majd megveszi az újakat stb.

Nem tudom, hogy én vagyok primitív ehhez a feladathoz, vagy a solver, de egyelőre nem sikerült dűlőre jutnunk egymással.:)

Új hozzászólás Aktív témák