Új hozzászólás Aktív témák

• dtpeter

csendes tag

Sziasztok!

Valamiféle dupla fkeres függvényre lenne szükségem, mert elakadtam az alábbi feladattal: adott egy segédtáblázat (A - C oszlopok), ahol különböző áruk vannak, bizonyos dátumtól érvényes árral. Az elemek ismétlődhetnek, ár-változáskor újból rögzítésre kerülnek.

A főtáblában (E - I oszlopok) a G oszloppal gyűlt meg a bajom, ide kellene kikerestetni az adott áru éppen érvényben lévő árát. Ha csak egy féle áru lenne, akkor FKERES-sel simán megoldanám, de itt mintha kettő darab FKERES-re lenne szükség, amit nem bírok összebarkácsolni. Azaz keressen az áru, és dátum alapján az éppen érvényben lévő árra.

Fontos lenne, hogy a régebben érvényben lévő árakkal történt számítások is megmaradjanak a főtáblán, ezért nem csak ár cellákat írom át.

Kétféle megoldáson töröm a fejem:
    1, valamiféle tömbképlettel
    Talán lenne rá mód, hogy először valamilyen ctrl+shift+enteres képlettel létrehoznánk egy egy árucikkre leszűkített segédtáblát, amiből FKERES-el kigyűjthető a dátumnak megfelelő ár.

2, saját függvénnyel
    Ilyent még nem csináltam, és hosszas utánaolvasás után sem jutok számottevően előbbre. Egyelőre itt tartok:

Function ArKereso(Aru As Variant, Datum as Date, Rng As Range)

Dim Ar As Integer

Ar = 0
    For r = 1 To 50
    If Cells(r, 1) = Aru Then Ar = Cells(r, 3)
    Next r

Arkereso = Ar
    End Function

Persze tudom, hogy a for-next ciklus ebben a formában kötött és 1-től 50-ig keres, de fogalmam sincs, hogy hogy tudnám rávenni arra, hogy a saját függvényben megadható tartományban keressen. Szóval az lenne az ideális, ha az =ArKereso(E2;F2;A1:C5) függvény kiadná a megfelelő eredményt.

Természetesen ezeken kívül is minden megoldás érdekel.

Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák