- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Nem tudom excellben meg lehet e csinálni amit szeretnék és ha igen akkor hogy, ezért rákérdezek hátha itt valaki tud segíteni.
Van sok reportom txtben. Ezekből szeretnék egy szép táblázatot készíteni. Egy sorba szeretném az egy reportból kinyert adatokat.
Első oszlopban legyen ami a report txtben úgy kezdődik hogy xy és ami az xy után van.
második oszlopban legyen ami az xz után van
harmadik után ami az xx után stb.És az lenne az ideális ha egy könyvtárban az összes txtt végignézné és feltöltené a táblázatot azokkal az adatokkal amik az általam megadott kifejezés után vannak.
Ha esetleg excellel nem megoldható de más ötletetek van hogy hogy lehetne kivitelezni azt megköszönömÜdv Ityam
-
ityam
őstag
válasz
Fferi50 #40334 üzenetére
Az a táblázatom már nincs meg amiből a fotót csináltam ide, mert azt csak azért csináltam hogy leellenőrizzem hogy ha én külön kézzel beírom azokat a számokat, amik a táblázatomban vannak akkor is rosszul jön e ki.
Alapból egy pivot táblában jelennek meg ezek a hosszú tizedesek és csak 2 tizedesig jelenítem meg abban, de az érték a checkbox kipipálása után is hosszú.A pivot táblából fkeressel keresek ki értékeket egy másik táblázatba és az fkeres által adott eredmények is sok tizedesjegyűek lesznek.Azokat az értékeket meg 0 tizedesjeggyel formázom így a kerekítéses után már végülis mind1. Nem tragikus csak nem szeretem ha nem értem mi miért van.
Csak fura volt nekem hogy nem tud helyesen összeadni az excel ezért gondoltam rákérdezek. -
ityam
őstag
válasz
sztanozs #40328 üzenetére
Köszi.
Röviden fogalmazva ez normális működés. Csak az a fura nekem, hogy korábban nem vettem még észre ezt a problémát. és január óta van 2019 es excel a gépemen és azóta tűnt fel ez a probléma egy olyan táblázatban amit már 2 éve csinálok(szerkesztgetek/frissítek). Lehet hogy véletlen az egybeesés. -
ityam
őstag
Excel 2019 ben(O365 fiókos) az alábbi furcsaságot láttam:
Ha minden érték max 2 tizedesjegyet tartalmaz akkor ha szummázom hogy lesz az eredmény 10 tizedesjegyű?
A15-be kíváncsiságból beírtam hogy =A1+A2+A3..+A13 és ugyanúgy hibás eredmény jön ki és nem értem mi folyik itt.
Az értékeket kézzel írtam be 2 tizedes jegyig(nem képlettel jöttek ki vagy ilyesmi). A formátumát módosítottam a bevitel után hogy sok tizedes jegyig mutassa hogy mennyi az érték.Létezik hogy az Excel nem tud rendesen összeadni vagy csak én vagyok hülye. Ha kerekítem 2 tizedesjegyre az értéket akkor persze helyes az A14 és 15 is, de csak kerekítve. Pontos értéke az nem jó!!!
Ez most excel 2019 hiba vagy miaszösz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged