- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok,
ECDL feladatok között van olyan, hogy "Cserélje „Bp.”-re a „Budapest” szó minden előfordulását!"
Ezt, hogy tudom megoldani, hogy ne egyesével keljen átírnom.
Tudtok erre vmi egyszerű megoldást?
Köszi! -
Obyboy
addikt
Sziasztok.
Próbáltam megoldást keresni a problémámra de nem találtam így felteszem a kérdést:
Van két O365 táblázatom kimutatás és nyersadat_x, x=futósorszám, megadott rendszerességgel új táblázat kerül mentésre. A kimutatás táblázatban vannak cellahivatkozások a nyersadat_x táblázat celláira.
Probléma leírása példával:
kimutatás táblázat A1 cellájában van egy (=[Nyersadat_10.xlsx]Sheet1!$B$2) hivatkozás a nyersadat_x táblázat B2 cellájára. Ezt szeretném úgy megoldani (kiváltani), hogy ha tudom az x értékét akkor azt a kimutatás táblázat B1 cellájába beírom és az A1 cellában lévő összefűzött képlet frissítését követően megkapom a legfrissebb értéket. Ezt megpróbáltam a =[Nyersadat_&B1&.xlsx]Sheet1!$B$2 összefűzéssel de csak a hivatkozás szövegét jeleníti meg a cella, a hivatkozás értékét nem tudom megjeleníteni.
Remélem sikerült érthetően leírnom a problémámat. -
Caipi
tag
Sziasztok,
Fkeres függvénnyel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni.
Amit keresek az a Munka1 B1 cellában van. Amelyik munkalapon keresem azt a Munka1 A1 cellában található szöveglánc karakterkészletének egy része adja meg (ugyanabban a munkafüzetben találhatóak a lapok).
A keresendő munkalap nevét és a keresés tartományát nem sikerül összelegóznom (legyen A1 : B8 ). Sejtem, hogy BAL(A1;3) és indirekt függvény kellene hozzá, de nem sikerült működőre összehozni.
Köszönöm előre is a segítséget -
-
HREH
senior tag
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Ebben kéne segítség.
INDEX/HOL.VAN függvénnyel kellene, de nem áll össze a kép, hogy hogyan kéne megoldani -
Mutt
senior tag
válasz
bozsozso #43377 üzenetére
Szia,
Ha használhatunk egy segédoszlopot, akkor FKERES és közelítő találatot javaslom.
Ha nem akkor BAL és JOBB függvények egymásbaágyazása.A fenti példán az F:G oszlopban van a segítség. F1-ben 0-t írtam és átállítottam idő formátumra a cellát, F2-ben pedig a képlet
=F1+1/48
. G1-ben ez a képlet van:=SZÖVEG(F1;"[ó]:pp")&"-"&SZÖVEG(F2;"[ó]:pp")
Ezek után az eredeti értéket (pl. 534) kell idővé alakítanunk, az utolsó két karakter lesz mindig a perc, ami előtte marad az pedig az óra. Ennek a képlete:
=IDŐ(BAL(JOBB("0"&A2;4);2);JOBB(A2;2);0)
Ezt berakva egy FKERES-be meglesz az eredmény:
=FKERES(IDŐ(BAL(JOBB("0"&A2;4);2);JOBB(A2;2);0);$F:$G;2)
Ha nem játszik a segédoszlop, akkor pedig:
=--BAL(JOBB("0"&A2;4);2)&":"&HA(--JOBB(A2;2)<30;"00";"30")&"-"&--BAL(JOBB("0"&A2;4);2)+1&":"&HA(--JOBB(A2;2)<30;"30";"00")
üdv
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy excel táblám elég sok sorral. Van egy idő oszlopom amiben elég érdekes módon van az óra, perc
pl.:
5:34 helyett 534Azt szeretném elérni, hogy új oszlopban időintervallumok jelenjenek meg fél órás bontásban. Tudnátok erre valami megoldást?
Pl.: a fenti 534 kerüljön egy 5:30-6:00 intervallumba, tehát a cellába ez jelenjen meg.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
dellfanboy
őstag
lappy, Mutt,
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
excelbe (offíce 365 proplus) hogy lehet azt beállítani, ha beírod hogy pl. 005, ne írja át automatikusan 5-re?
- anélkül hogy szövegre formázod át a cellát
- anélkül hogy számra formázod át a cellát (mert akkor meg kötelezően meg kell adni a tizedes jegyek számát)
- kikapcsoltam minden auto formázást, nem segített
Köszi! -
Mutt
senior tag
válasz
dellfanboy #43371 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
dellfanboy #43371 üzenetére
Valaszt(véletlen.kozott(1:3);a1;a2;a3)
-
dellfanboy
őstag
tudnatok segiteni egy random sorrend generalon?
a1,a2,a3 cellaban van harom nev: jancsi,juli,jeno, ezt kellene mittomen megjeleniteni vhol pl b4 random sorrendben
pl 1 jancsi 2 jeno, 3 juli,
es ha ujrakalkulalja az excel table f9 akkor uj sorrendet dob -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Petium001 #43365 üzenetére
Szia!
Ha együtt kell a két feltételnek teljesülnie, akkor a képlet:=HA(ÉS(B1<5;C1<2700);C1*1,3;(C1+FKERES(B1;$I$1:$J$6;2;1)+HA(FKERES(B1;$I$1:$J$6;2;1)+C1<8000;-995;0)))
Ha bármelyik a kettő közül teljesülhet külön - külön is akkor:=HA(VAGY(B1<5;C1<2700);C1*1,3;(C1+FKERES(B1;$I$1:$J$6;2;1)+HA(FKERES(B1;$I$1:$J$6;2;1)+C1<8000;-995;0)))
Az 1 kg-ra nem kell külön sor a táblázatban, ha az érték ugyanaz, mint 2 kg alatt.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lasersailing #43364 üzenetére
Szia!
Idd csak meg, egészségedre!
Megérdemled a vesződségek miatt.
Üdv. -
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #43346 üzenetére
Köszönöm ez lesz a megoldás! Annyi "gond" van csak vele, ha előbb módosítom a képletet, majd utána a cella típust, akkor nem oldja meg, de ez után F2+enter megoldja. Vagy ha előbb állítom át general-ra majd utána módosítom a képletet...
Nem akarok belegondolni, hogy az elmúlt 10 évben hányszor okozott már ez gondot, de sose kérdeztem meg, helyette cellamásolásokkal szenvedtem!
Nagyon szépen köszönöm!
Hova küldjem a sört? -
Mutt
senior tag
válasz
Jarod1 #43355 üzenetére
Szia,
Excel 2010-től van Power Query, ami sokkal könnyebbé teszi az adatbeolvasást makró nélkül.
Adatok fülön a beolvasás weblapról opció tud segíteni.Ha makróval akarod frissíteni, akkor pedig ezt kell csak a kódodba írnod.
ActiveWorkbook.Connections(<lekérdezés neve>).Refresh
üdv
-
Mutt
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Petium001 #43360 üzenetére
Szia!
Akkor most mi a pontos szabály? Légy szíves írd le pontokba foglalva. Súly és/vagy érték alapján mi legyen a végeredmény.
Ha 1,3-al szorzol, akkor nem kell hozzáadni ismételten az alapot. Viszont akkor nem működik jól a fix költség hozzáadása. Ezért kell a 0,3 szorzás vagy másként kell képletezni.
De ehhez pontosan ismerni kell a szabályokat.
Üdv. -
Petium001
csendes tag
Közben rájöttem, hogy 5 és 2400 alatt megcsinálja a szorzást, viszont hozzáadja a hozzá tartozót, és levonja a 995-öt, de ezt az utóbbi kettőt ebben az esetben nem kellene csinálnia.
Köszi
-
Petium001
csendes tag
válasz
Fferi50 #43340 üzenetére
Szia!
Köszi, van egy kérdésem:
Ha 5 alatt van a keresett érték, és 2400 alatt az összeg, akkor csak +30% kellene rá, de nekem nem annyi jön ki...
Próbáltam a súly alapján minél jobban behatárolni, de nem az lesz a gond, ha valamelyik feltétel nem teljesül, akkor már jó a végösszeg, de nem jöttem rá mi a hiba...
azt hittem, a 0,4 zavarja meg, de ha átállítom 1-re, akkor sem változik semmi.Ha egy számhoz hozzá akarok adni 30%-ot, akkor megszorzom 1,3-mal (300*1,3)=390
Itt viszont 0,3-mal kell megszorozni?Thx
-
Jarod1
veterán
Van egy macro problémám.
Ötös lottó számokból kellene a legutóbb kihúzott számokat másolni a saját táblázatba. Valamiért most nem megy.Van valakinek ötlete?
Sub OtosLott()
Workbooks.Open Filename:="https://bet.szerencsejatek.hu/cmsfiles/otos.xls"
Range("L2:P2").Copy
Windows("OTOSlotto.xls").Activate
Sheets("otos").Select
usor = Range("C65536").End(xlUp).Row + 1
Cells(usor, 3).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
'Webes fájl bezárása
Windows("otos.xls").Activate
ActiveWindow.Close
End Sub -
rdi
veterán
Sziasztok, csak én nem tudtam, hogy az fkres fv már balra is tud keresni?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem. Tételezzük fel, h egy oszlopban több ezer 1 és 2 érték szerepel. Arra lennék kíváncsi, h hány db 2-es érték van. Ehhez milyen függvény szükséges?
Köszi! -
North15
csendes tag
Sziasztok!
Excel 2016, VBA-ban hogyan tudok arra feltételt írni, hogy egy cellatartalom át van-e húzva? Itt a betűtípuson belüli
áthúzásragondolok. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Lasersailing #43342 üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy a cella formátuma szöveg? Nézd meg és állítsd át általánosra.
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
Lasersailing #43344 üzenetére
Erre. Most állítottad be, vagy így volt?
-
Delila_1
veterán
válasz
Lasersailing #43342 üzenetére
A beállításoknál ki van kapcsolva az automatikus számolás.
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Azt miért csinálja az excel, hogy egy képlet módosítása esetén nem számolja ki a képlet értékét?
A képlet értéke a módosítás előtt MAX(0,F4) volt, azaz a "-d4"-et írtam be.
A calculate options automatic-on van.Ha F2-vel belépve a cellába magát a szöveget kijelőlve másolásra az adott excel sheet későbbi oszlopába bemásolom, majd ott módosítom, akkor számol rendesen.
-
Mutt
senior tag
válasz
ROBOTER #43335 üzenetére
Szia,
Több infó kellene nekünk, mert nehéz kitalálni hogy miért nem fut le a kód.
Watch ablakba be kellene húzni a változókat és megnézni, hogy melyik nem kap értéket, lehet hogy nem is a tartományokkal van gond.
Két ötlet:
1. Spill funkció használata (itt feltételezem hogy az első sor fejléc. Ha kibontás hiba van, akkor foglalt a céltartományRange("KÖLTSÉG").Cells(2, 1).Formula2 = "=EGYSÉGÁR*MENNYISÉG"
2. INDEX függvénnyel próbáld meg a megfelelő elemet kinyerni:
Range("KÖLTSÉG").Cells(rowID, 1).Formula = "=INDEX(EGYSÉGÁR*MENNYISÉG,)"
üdv
-
Petium001
csendes tag
válasz
Fferi50 #43327 üzenetére
Szia!
Az a baj, hogy nagyon nem értek hozzá, és ebben a gazdasági helyzetben egyre rosszabb ahogy telnek a napok
Tudnál nekem segíteni? Neked szerintem gyorsan menne, megadnám milyen feltételek alapján kellene működnie, és tuti 2 perc alapján összeraknád ....
Előre is köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szőröscica #43337 üzenetére
Szia!
Úgy néz ki, hogy megváltoztak a használható tulajdonságok.
[link] Itt megtalálhatod a hozzá tartozó helpet.
Az Application.Version függvényében hajtathatod végre a kódot egyik v. másik Excelben.
Az Excel 2016 verziója 16.0Üdv.
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Van egy VBA kodom, ami eddig tokeletesen mukodott (sot Excel 2010-es gepeken most is mukodik). Egy Excel tabrol kellene kikuldenie egy emailt, de Excel 2016-os gepeken Run-time error '-2147467262 (80004002)-t dob. No such interface supported.
A kodreszlet az alabbi, a masodik sornal akad el:
ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = True
With ActiveSheet.MailEnvelope
.Item.To = EmailList
.Item.CC = CCEmailList
.Item.Subject = Subject
.Item.Send
End WithVan esetleg otletetek, hogy mi baja lehet? Google elso korben nem sokat segitett.
Koszi
-
ROBOTER
addikt
Szia!
Továbbra is gondom van ezzel az implicit intersectionnel.
Időnként hibát dob, nem tudom elkapni/beazonosítani az okot.
Létrehozok egy sheetet, történik rajta egy esemény (az első oszlopban kiválasztok egy elemet egy listából), ekkor jön ez a sor:
Range("KÖLTSÉG").Cells(rowID, 1).Formula = "=EGYSÉGÁR*MENNYISÉG"
Application-defined or object-defined error jön a fenti sorra, majd az Excel bezáródik és újraindul Majd kitöltök utána 10 sort alá, és tökéletesen működik, sőt az első sornál ha újra meghívódik a képlet beíró Sub, az is működik.
Ki lehet kerülni? Lehet úgy képletet tölteni a formula tulajdonságba, hogy az névvel ellátott oszlopokra hivatkozik, de tartalmaz sor-koordinátát? Vagy maradhatna, de mi lehet a gond?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, segítségetekre lenne szükségem. Win 7 alatt Excel 2007 el hiába nyitok meg xlsx táblázatokat, egyik cellában sem akarja kiszámolni a függvényeket. Ugyan ezt az xlsx-t megnyitva tableten ios, ott pedig szépen működik. Átírok 2 cellát és abból kiszámol kb másik 30at, kapásból változik. Itt pedig valamiért nem történik semmise. Szerintetek mi lehet a probléma?
-
escsé
tag
Sziasztok!
Letöltöttem a mikroszoftos sablont. Ezt átalakítottam saját kedvemre táblázattá. A formázott részben (nem saját, örökölt formázás) csinálok egy hivatkozást egy másik munkalapra, akkor nem a tartalma, hanem a hivatkozás "képlete" látható.
Nincs szerkesztésben a cella.
pl.: =Adatlap!C3 látható.Mit kell beállítani hozzá, hogy a hivatkozott cella tartalma legyen látható?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Petium001 #43326 üzenetére
Szia!
Talán az FKERES 4. paraméterét?
Az 1-es érték azt jelenti, hogy közelítő értéket ad vissza, a keresettnél nem nagyobb, legnagyobb értéket. Ehhez a keresendő értékeknek nagyságszerinti sorrendben kell lennie a táblázatban.
A 0 érték a pontos egyezőséget jelenti. Ekkor nem kell rendezettnek lenni a keresési oszlopnak.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ROBOTER #43323 üzenetére
Szia!
A nevek mindaddig megmaradnak a munkafüzetben, amíg ki nem törölted azokat - mindegy, hogy a munkafüzetben kézzel vagy makróval hoztad létre azokat. Tehát ismételt megnyitás esetén nem is kell már foglalkozni velük, hacsak nem módosítani szükséges.
Ha nem létezik a név, a Subscript out of Range (9 -es hibaszám) hibaüzenet adja tudtul.On Error Resume Next
nev=names("neve").name
if Err=9 Then ' a név még nincs létrehozva
létrehozod a nevet
endif
Err=0
On Error Goto 0
Üdv.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Fferi50 #43313 üzenetére
Pferi50 és Delila_1: Köszönöm, összeraktam a segítségetekkel. Csináltam egy próbát, egyik lapon a lista, másikon az érvényesített cella, ami nem zárolt, de a lapot levédtem, és automatikusan bővül a lista
Pferi50:
ACOUNTA(AUX2!$A$2:$A$1000)
-t kicseréltemCOUNTA(AUX2!$A:$A)-1
-re. Próba szerint hibátlan.Ide kapcsolódik: Ha makróból definiálok egy nevet, feltételezem az a füzet bezárása és visszatöltésa után újra élni fog. Érdemes az újratöltéskor törölni, vagy ha már létezik a név, úgyis felülírja?
-
escsé
tag
Sziasztok!
Kastamonu Kastamonu P501
A fent leírt cellatartalomból kellene kinyernem egy új cellába a "Kastamonu Kastamonu " utáni színkódot. Azaz a példa "P501"-t. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
2 lehetőség is van:
a.) Kezdőlap - Feltételes formázás - cellakijelölési szabályok - egyenlő - ezt megcsinálod minden számra. Ha előtte kijelölted a területet, akkor arra lesz érvényes, ha nem, akkor a szabályok kezelése menüpontban állíthatod be a területet.
b.) Kezdőlap - Feltételes formázás - új szabály - csak az adott tartalmú cellák formázása - cellaérték - egyenlő utána területkijelölés:
Ezt is megcsinálod minden számra, azonos területre.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
Fferi50 #43315 üzenetére
Igen a generált szám fog látszani a cellában. véletlen.között függvénnyel generálok közvetlen a cellában 1-9 egy számot az egyik oszlopban a másik oszlopban a 0,01-1000000 ig és a harmadik oszlopban is a megadott számokkal.
Ez valójában 4 oszlop az egyikben a színek vannak a másik háromban pedig a számok. Ha a második oszlopból generálok egy számot akkor a hozzá tartozó színű lesz a cella. És így tovább a harmadik-első és a negyedik-első oszlopok között.ezt hol találom? "számértéktől függően add meg a formázás színét mind a 10 számra"
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Tehát: generálsz egy véletlen számot, színeznéd a cellát, de a szám nem kerül bele a cellába? Jól értem? Mivel generálod a számot? Képlettel v. makróval? Mi van a különböző fajta számokkal, azokról hogyan deríted ki, milyen szín kell?
Egyébként a feltételes formázás nyilván akkor tud működni, ha a szám valahol ott van a munkalapon. Mivel az új Excel verziókban sok feltételes formázás is megadható, nincs akadálya annak, hogy a számértéktől függően add meg a formázás színét mind a 10 számra.
A színezést a makróban simán meg tudod oldani a generálás során - akkor is ha belekerül a szám, akkor is ha nem, pl. select case utasítással.
Üdv. -
lappy
őstag
Szeretnék egy olyan cella színezést ami egy véletlen szám generálás után törénik.
A táblázat így néz ki:
[kép]
amit szeretnék hogy egy véletlen számot generálok, majd amilyen értéket felvesz annak megfelelően a cella színe megváltozik a mellékelt színűre (adat nem lesz benne).
feltételes formázással meg lehetne, de sok ilyen cella van így vmi makró kellene amivel ezt meg tudom tenni, viszont nem egybefüggő tartományról van szó. A másik hogy több fajta véletlen szám is lehet, de ezek nem keverednek egymással. Minden ötletet szívesen fogadok. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
ROBOTER #43311 üzenetére
Szia!
Amennyiben az érvényesítésed listája növekvő-csökkenő és nem új listát kell megadni, akkor megoldás lehet egy rugalmasan változó területet tartalmazó nevet definiálni, menüből:
Pl.=ELTOLÁS(AUX2!$A$2;0;0;DARAB2(AUX2!$A$2":$A$1000);1)
neve legyen lista.
Makróból:ActiveWorkbook.Names.Add "lista2",RefersTo:="=OFFSET(AUX2!$A$2,0,0,COUNTA(AUX2!$A$2:$A$1000),1)"
Ebben az esetben,ha adsz az A oszlophoz újabb értékeket, az érvényesítés automatikusan ki fog rá terjedni.
Ráadásul, ha minden igaz a nevet is hozzá tudod adni a védett laphoz makróból.
Tehát egyszer az elején meghatározod az érvényesítést, utána nem kell hozzányúlni.
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
ROBOTER #43309 üzenetére
Az érvényesítésben szereplő adatokhoz adj címsort, majd a Beszúrás | Táblázat menüben alakítsd táblázattá. A kép szerint adj nevet az adatokat tartalmazó soroknak.
Rendeld a lenti makrót a lapodhoz, ahol az A oszlopba be akarod vinni az érvényesítést.
Ügyelj rá, hogy az az oszlop, ahova írni akarsz, ne legyen zárolt.
Szerek.: Mivel táblázattá alakítottad az érvényesítéshez szükséges adatokat, a táblázat bővülésekor automatikusan bővül a Lista nevű tartomány, nem kell külön gondoskodni róla.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.Unprotect
With Cells(Target.Row, 1).Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _
xlBetween, Formula1:="=Lista"
End With
Cells(Target.Row, 1).Activate
ActiveSheet.Protect
End Sub -
ROBOTER
addikt
válasz
Fferi50 #43303 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam, de valami mással van a baj.
Érvényesíteni próbálok egy cellában, lista hozzáadásával. És csak ezt nem engedi.
A cella nem zárolt. Kézzel enged hozzányúlni.s = "=AUX2!$A$2:$A$" + CStr(rowCount)
With Range("PARTNER").Cells(Target.Row, 1)
.Interior.Color = RGB(0, 200, 0) 'csak próba, működik
End With
With Range("PARTNER").Cells(Target.Row, 1).Validation
.Delete
' a következő sorra hibát ad:
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Formula1:=s
End With
De makróból csak akkor engedi a validationt állítani, ha unprotected a sheet. Viszont engedi átszínezni vagy hasonlót.
Ha beteszem a fenti kód elé, hogy
ActiveSheet.Unprotect...
akkor megy, és jól megy. Megcsinálhatom, hogy minden makró elejére és végére beteszek 1-1 protect/unprotectedet, de nem túl elegáns. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #43306 üzenetére
A lapvédelem - amennyiben azt korábban bekapcsoltuk a munkafüzetben - megmarad.
A UserInterfaceOnly lehetővé teszi, hogy másik makróval is írj az adott munkalapra, nem kell minden makróban szerepelnie.
A lap védve marad, ha bezárod és újranyitod a munkafüzetet, de a UserInterfaceOnly beállítás már nem érvényes, ismételten ki kell adni, hogy minden makró használhassa "kedvére" az adott munkalapot. Persze nem kötelező a megnyitáskor beállítani, de a munkalap változtatásra használt makróban benne kell lennie. -
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #43303 üzenetére
Nem szűnik meg a füzet bezárása után sem a lap védettsége.
Ha eredetileg nem volt védve a lap, aSheets(x).Protect Password:="Jelszó" , UserInterfaceOnly:=True
sor akkor is védetté teszi.
Védelemnél azt is be szoktam állítani, hogy a zárolt cellákat ne lehessen kijelölni.Sheets(x).EnableSelection = xlNoSelection
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ROBOTER #43302 üzenetére
Szia!
A VBA-ban is tudni kell a nem zárolt cellát kezelni. Viszont vannak olyan műveletek, amelyeket zárolt munkalapon nem lehet végrehajtani.
Makróval védetté teheted a munkalapot úgy, hogy az csak a felhasználó műveleteit gátolja, makróval mindent végrehajtathatsz. Ehhez a Protect metódus UserInterfaceOnly tulajdonságát True -ra kell állítanod, amikor védetté teszed a munkalapot.
Célszerűen a makró futtatása során a műveletek előtt ismét be kell állítani a védettséget:
Sheets(x).Protect Password:="Jelszó" , UserInterfaceOnly:=True
Ez a beállítás mindaddig hatásos, amíg a fájl nyitva van. A munkafüzet bezárása után viszont megszűnik a hatása. Ezért minden megnyitáskor újra ki kell adni ezt a parancssort a védeni kívánt munkalapokra.
Üdv. -
ROBOTER
addikt
Üdv!
Ha egy sheet bizonyos celláit zárolom, másokat pedig nem, majd a lapot védetté teszem, van különbség aközött, hogy a táblázatban vagy VBA-ból akarom módosítani a cellát?
Védett lapon VBA-ból hibát ad akkor is, ha nem lockolt cellához nyúlok, viszont kézzel jól követi a locked/unlocked állapotot, hiba nélkül. Amit lehet átírhatom, amit nem lehet, azt nem engedi. Ha újra feloldom a sheetet, akkor VBA-ból is újra enged módosítani minden cellát.
Hogy van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DOOM - The Dark Ages
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged